Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Co z tym KLICHEM - DONALDZIE? |
kabel av + usb to warunek żeby kamera działała? pierwsze słysze. ile sprzętu mi się przez łapy przewaliło i zawsze wystarczał usb
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Co z tym KLICHEM - DONALDZIE? |
Zacznę od końca Kodaka zdecydowanie odradzam, przemilczę dlaczego. Panasonic ma bardzo wysokie notowania w rankingach i jest naprawdę niezły, jeśli chodzi o jakość zdjęć. Trochę skomplikowana obsługa, niezły obiektyw. Zaletą jest system przeciwwstrząsowy. Wadą (według mnie) potrzeba stosowania dedykowanych akumulatorów, których nie da się zastąpić czymkolwiek innym. Canona S3 polecam, jeśli chcesz mieć nieduży aparat, taki pół kieszonkowy, aparat jest dobry, ale to nie to, jeśli nie zależy ci na małych wymiarach. Dość skomplikowany w obsłudze. Akumulatory jak przy Panasonicu. Fuji tak, ale raczej nie S9500, tylko S9600 lub S7000. Wszystkie to prawie to samo. S9600 jest poprawioną wersją S9500. Zlikwidowano parę drobnych niedogodności. Choć już S9500 jest niezły, jednak ma małą przypadłość - obraz jest nieco nie ostry przy dużych powiększeniach. S7000 różni się od S9600 tylko wielkością matrycy. Cena S9600 - coś od 1800. Do zalet zaliczę bardzo dobrą ergonomię i szybki dostęp do funkcji (łatwa obsługa przy mnogości funkcji) i dobry jasny obiektyw. Kolejną zaletą jest możliwość podłączenia dowolnej lampy błyskowej (np za 200 zł), podczas, gdy pozostałe wymagają lamp dedykowanych (zwykle od 1000 zł). Działa na wszystkim, co przypomina kształtem baterie R6 (typowe paluszki). Podsumowując: - jeśli mały aparat to Canon, w tej klasie to dobry wybór - jeśli duży to wybór jest trudny, ja bym wybrał S9600 Panasonic DMC-FZ50 i Fuji S9500 od dłuższego czasu w rankingach w Chip znajdują sie w najlepszej 10 aparatów cyfrowych. Panasonic jest wyżej. Obydwa więc są dobre. S9600 to nowość, jeszcze się nie załapał.
|
|
powie ci tak, poszukaj nikona coolpix 8700 i w gore, bez kitu mialem to i polecam, bedziesz na bank happy, aparat z malym pixelem na wyswietlaczu wyrwiesz a 2/3 ceny lub mniej "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
no co do cen to sie akurat zgadzam ale że mineły czasy technologii przewlekanej? powiedz mi ile osób ma w domu sprzęt żeby polutować sobie coś z smd. smd owszem, króluje, ale nie w szufladach zwykłych elektroników.
|
|
droga pani z zusu!! to że poczuła sie obrażona to jest mi bardzo na reke i bardzo sie z tego ciesze,to ze pani musi słuchac codziennie po kilkanascie razy obelg(w co nie wierze)nie jest wytłumaczeniem,nie usprawiedliwia was,ja jako klient mam prawo wyrazic swoja opinie na temat urzedniczek wiec ja wyrazam-pani druga od lewej jest fajna ok bardzo mi pomogłai nie było problemu z załatwieniem drobnej sprawy to wytłumaczy mi pani czemu te kur... po prawej miały problem spławiły mnie i coś burkneły pod nosem?mysle ze to zalezy od człowieka,o odsetek człowieczenstwa w urzedach jest niski,pomijam fakt że zus jako instytucja jest dla mnie grupą przestepcza okradaja nas przeżeraja nasze pieniadze i prawdopodobnie za kilkanascie lat zabraknie kasy na emeryturki.
|
|
Na emeryturki napewno zabraknie, a wtedy trzeba iść do Świątyni Oparzności i tam prosić o swoje, tylko ciekawe czy coś dostaniesz
|
|
"A tak odnosnie gieldy, to wstawka z jej forum, odnosnie jednego ze sklepow (duzy i znany)" "Pytanie do narzekajacych na lomzynskie sklepy... Co by bylo gdyby w Lomzy, powiedzieli Wam, ze mozecie zaplacic za szybsza naprawe, gdybyscie po odmowie czekali miesiac albo dluzej, gdyby wreszcie zepsuli wam kolejne sprawne podzespoly i jeszcze kazali sobie za to zaplacic, przedluzajac naprawe o kolejny okres? Zakladam, ze afera by byla nie z tej ziemi... Juz nie wspominam, jaka bylaby pewnie reakcja na wiesc, ze z reklamacjami sprzetu mozecie sie kierowac do producenta, a sklep sie na was wypina." Po pierwsze nie jest to sklep z wgk ani wge więc nie wprowadzaj ludzi w błąd. Tylko pewien sklep z okolic pl. konstytucji, który sprzedaję też części przez internet. Po drugie zdarzało mi się płacić za szybszą naprawę w tym sklepie ale był to MÓJ WYBÓR, bo bardzo mi zależało na danej części. A i to nawet jak nie dopłacałem to jeszcze nigdy dłużej niż 2 tygodnie nie czekałem. W łomżyńskim sklepie o takiej możliwości szybszej naprawy mogę sobie pomarzyć. Po trzecie piszesz o czasie realizacji naprawy. A myślisz, że w Łomży jest lepiej? Pewien duży uznany łomżyński sklep - czas wymiany dysku twardego ponad miesiąc czasu - bez komentarza, inny łomżyński sklep flashowanie biosu - 3 tygodnie, że nie wspolne o bankructwach co niektórych sklepów, do teraz mam gwarancję na kilka części komputerowych, tylko problem kto mi ją zrealizuje. Może ty byś się podjął w imię podtrzymania opinii o tych cudownych łomżyńskich sklepach?? "Inne kwiatki to np: jesli oddajesz im sprzet do serwisu i uznaja, ze reklamacja jest bezpodstawna, placisz za to." Poczytaj sobie różne karty gwarancyjnę, ja nawet w gwarancji swojego roweru mam taki dopisek. Tak samo w monitorze kupionym również w Łomży...
|
|
nemo ok, jest to sklep ktory ma opinie bardzo taniego. A to co przytoczylem, to opinia z forum gieldy komputerowej na jego temat i nie jedyna. Taki przyklad tylko. Widac ktos jednak dluzej niz 2 tygodnie czekal, chyba ze na tamtym forum siedza tylko oszusci oczerniajacy sklepy dla zabawy? A jak odniesiesz sie do oplaty za cos, co sami ci zepsuli? Miesiac czasu, to ok. 21 dni roboczych... tyle niestety jest przepisowo na realizacje reklamacji o ile sie nie myle. I w skrajnych przypadkach niestety tyle moze potrwac zalatwienie tego u producenta. Czesciej trwa to kolo tygodnia, no ale niestety nie zawsze. Co do gwarancji, to mozesz popytac, moze ktos ci pomoze. Kwestia jeszcze skad te czesci byly kupione. Co do bankructw, to i na gieldzie sklepy bankrutuja, taki life... Myslisz, ze ktos bankrutuje specjalnie, zeby pozbawic cie gwarancji? ;) Co do oplaty za nieuzasadniona reklamacje, to sa sklepy, gdzie nie ma czegos takiego. A w monitorze to masz chyba zewnetrzna karte producenta?
|
|
midway to najlepszy program na jave na motki
|
|
tylko późnuiej problemy będą jak trafimy na Chorwację lub Hiszpanię to może być nie ciekawie, no ale liczymy na naszych
|
|
nokia 6100 gdy ma zasięg ponizej 3 kresek nie odbiera i nie wysyła smsów to samo się tyczy połączeń.Jeśli ma 4 kreski i więcej to wszystko działa bez zarzutów.O co tutaj chodzi?Kiedyś słyszałem że w Nokii3310 to papoerek się podkładało gdzies koło wzmacniacza antenowego.Jeśli ktoś wie i może mi pomóc w rozwiazaniu tego problemu to prosze o odpowiedź.Pozdrawiam
|
|
O jakie auto chodzi?
|
|
Skoda Fabia
|
|
Zadzwoń do tego gościa, powinien coś poradzić, ma na imię Sylwek jego tel. 662262620
|
|
Do pudła z pijakiem i zabrać prawko dożywotnio -Aby istnieć, trzeba uczestniczyć. Antoine de Saint – Exupéry- -Miasto bez marzeń, to miasto bez przyszłości. własne-
|
|
a jak on go potrącił tym kioskiem? ;/ "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
gadanie tam jestes pewnie z tej elity co mega hit na polsacie im wystarcza he
|
|
Jedz na w. polskiego 102. tam skody robia. moze jakis przewod do wymiany. czesto padaja tez od immobiliserow.
|
|
A od kiedy open office jest platny ? buahahaha
|
|
Też mi tak się skojarzyło... :D
|