Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Podziękuj prezydentowi Gruzji za odwagę i przybycie na pogrzeb |
czy ktoś może mi polecić taniego ( poniżej 1 zł za litr) i znającego się na rzeczy ( chodzi o klejenie akwariów ) szklarza w Łomży?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Podziękuj prezydentowi Gruzji za odwagę i przybycie na pogrzeb |
docelowo 240 litrów minimum. na pewno podstawa 120 x 40 cm bo takie są pokrywy na rynku. Ewentualnie mogłbym zwiększyć docelową wysokość z 50 cm ( 120x40x50 cm = 240 l brutto). Zwiększenie wysokości wymaga jednak zmiany oświetlenia na mocniejsze :/ szkło 8 mm w każdym bądź razie w warszawie gdzie aktualnie przebywam za 240 l akwa, szklarze życzą sobie 300- 340 zł. w wawie wszystko drożej :) a w hurtowniach warszawskich gotowe akwa 240 l "chodzą" po około 250 zł. myślałem po prostu, że u Nas w Łomży będzie taniej. @maciek1990: a w jakiej cenie były gotowe akwa 240 l w tym sklepie? gdzie są teraz w Łomży sklepy z akwarystyką wogóle? jak się w to bawiłem parę lat temu to był jeden w Bocianie ( potem przeniesiony gdzieś za DEMARt, a jeszcze później na AL. Legionów ) i jeszcze jeden był na Bema koło pizzeri Italiana. teraz ani pizzeri ani sklepu :/
|
|
240L 240zł zapewne. sklep puszek obok katedry. napewno trafisz :) sklepy akwarystyczne: Alfaro na kazańskiej i na al. legionów na niemcewicza nieopodal kosciola
|
|
kopiowanie artykułów prasowych <------------------a czy to na to wyglada
|
|
http://wiadomosci.onet.pl/1,15,11,26818933,74120752,2865806,0,forum.html
|
|
nasze elki to nasze ale po co zapychają nas z innych wiosek- pisz, grajewo, zambrów czy nawet warszawa . czy u nich nie ma asfaltu czy co
|
|
co do pan za kolkiem:D to dzis byla autentyczna sytuacja jak kobieta czy tez dziewczyna nie radzila sobie z samochodem 1) walnela w samochod, 2) na rondzie malo nie wjechala(pisk opon poszedl w tym momencie)na trawnik ....kto wie czym to moglo sie skonczyc:D Łomżyniacy na Łomżyniaków!!!!!!
|
|
u szklarza opłaca się robić tylko wtedy, gdy akwa ma mieć ponad 600 L lub niestandardowy wymiar. jeden z moich zbiorników ma właśnie 250L i zamówiłem go w sklepie, który mieścił się kiedyś na długiej teraz na południu przy banku wyszło 240 PLN z dostawą do domu :)
|
|
http://www.marasklep.com/ http://www.herakles.pl/ http://www.wspomaganie.pl/ http://muscle.pl/sklep/catalog/ Takich stron na necie jest pełno jest w czym wybierać.
|
|
Ja rowniez jestem zbolwersowany zachowaniem pani dyrektor. Jakis czas temu odbylo sie zebranie na ktorym rodzice wyraznie sprzeciwili sie wprowadzeniu mundurkow do szkoły. I oto moje wielkie zdziwienie nastapilo gdy na wczorajszej wywiadowce dowiedzialem sie o wprowadzeniu mundurkow od 1 marca. Tlumaczono to naciskiem ze strony ministrea Giertycha, gdzie wszyscy wiemy iz takie zarzadzenie zostawil w decyzji dyrekcji, a takze bezpieczenstwem dzieci w szkole. Wyszlo na to ze dzieci na wszelkie wyjscia do teatrow czy zorganizowane imprezy szkolene np; choinka maja byc ubrane w mundurki. Szczerze widzialem zaproponowany wzor marynarki przez pania dyrektor i nie wywarl na mnie pozytywnych reakcji, ot zwykly material i szycie jak dla starej baby. Sama zadecydowla jaka firma uszyje te <<cuda>>, nic nawet nie wspomniano o innych firmach i ich produktach. Ciekawe dlaczego pani dyrektor promuje tylko ta firme?. Przeciez jest wiele firm szyjacych na zlecenie i posiadajacych swoich projektantow. Jesli juz mamy ubierac dzieci w mundurki to niech to ma rece i nogi a nie szybkie wypromowanie szkoly jako poslusznej jednostki w naszym miescie. PS. A moze pani dyrektor odeszla by juz na zasluzona emeryture?
|
|
W siłowni ZIBI na Dmowskiego kupisz odżywki a także wiele rzeczy na spalenie tkanki tłuszczowej, karnet bodajże 50pln Bimbo !
|
|
Hm... tak to jest, gdy się zostawia niewyologowane konto zmiennikowi z pracy... Wpisze się taki jako Sumo/malaha i już... Bimbo !
|
|
@mikrofon: przecież to logiczne, że zjadą sie do Łomży bo to na łomżyńskich ulicach odbędzie się egzamin. Każdy instruktor wie jakie są newralgiczne miejsca, upodobane przez egzaminatorów - więc ćwiczą tam do bólu. Co do parkowania to ćwiczą na Bernatowicza bo juz nie mogą jak kiedyś sobie jeździć po parkingu przed szpitalem. @sumo-malaha: co tu duzo gadać. na takiej samej zasadzie moga chcieć wyrzucić Polaków pracujących w REichu, albo studentów łomżyńskich z innych miast akademickich - NIECH JADĄ DO SIEBIE. szkoda gadać....
|
|
damianolo sam jest ćwok i parówa pała co ssie bycze jajca
|
|
Dzięki fance i skeczowi za info.
|
|
Podziękuj prezydentowi za pogrzeb ! |
WORD ma siedzibę w Łomży i tu będą zdawac egzamin państwowy, więc prostym jest że tu muszą się szkolic. Gdybyś chciał zdawac w Warszawie to uczyłbyś się w Łomży? -- Nie sądzę... Bimbo !
|
|
Tylko chciałem spróbować... Jak nie to nie. Trudno się mówi ;) Łomżyniacy na Łomżyniaków!!!!!!
|
|
Współczuję tym dzieciakom no i wam drodzy rodzice. Mogliście ugadać się z pozostałymi rodzicami zostać po zebraniu i stanowczo zaprotestować, bo nie wiem czy wpis na forum dużo zdziała. Póki, co życzę powodzenia.
|
|
Wydaje mi się, że problem nie leży w ilości e-"L"-ek tylko w jakości instruktorów. Rozumiem, że z powodu małych zarobków jest niewielu prawdziwych fachowców. Kierowcy zawodowi wolą zarabiać za granicą. Tak więc do zawodu instruktora często garną się ludzie niekompetentni. Krew człowieka zalewa, gdy widzi czego oni uczą przyszłych kierowców. Skręcanie w lewo z prawego pasa jezdni, wjeżdżanie na skrzyżowanie bez możliwości opuszczenia go i wiele innych tego typu manewrów. Wielu z tych pseudo-instruktorów niedawno zrobila prawo jazdy i nie ma żadnego doświadczenia, ale powinno zrobić się jakieś bardziej rygorystyczne przepisy, by nowi kierowcy właściwie uczyli się zasad poruszania po drogach.
|
|
do kroman - tobie z pewnością brakuje i poziomu i klasy!!!!
|
|
Damianolo : Ćwiczą ćwiczą na Bernatowicza a człowiek drży i patrzy jak te ślimaki parkują... Po Twojej wypowiedzi wnioskuję że nie masz prawa jazdy, albo masz krótką pamięć. Jestem ciekaw jak ty jeździłeś na L-ce i czy tak wszystkie manewry wychodziły Ci idealnie za pierwszym razem.
|
|
dziecko...nie znasz mnie...nie znasz ludzi, ktorych oceniasz... znajac zycie, duzo dal bys zeby byc na ich miejscu i gryzie cie to... biedny jestes...i nie mowie tu o pieniadzach...a o twoim ubogim stanie emocjonalnym... a wiedz jedno...wielbiacy swoj lks "kibicu" to wlasnie tacy jak ty - i ich podejscie - zniechecaja wiele osob, ktore chetnie cos by dla tej drurzyny zrobily... Tak jak powiedzialam wczesniej...taki z ciebie bohater ? - to pokaz wszystkim jak to sie robi....i jak sie daje kase...z klasa (wg twojego mniemania) ;)
|
|
moi drodzy... misiaczek1 to nic innego jak zakopleksione "istnienie" ktore wypisujac tego typu posty udaje,ze cos "wnosi" ...majac jednoczesnie nadzeje...hmm...no wlasnie na co...? trudno tego osobnika zrozumiec... bo niby twierdzi, ze fan...i ze za druzyna calym sercem... a co do czego to dolki pod nia kopie... ...i jeszcze udaje,ze wie o czym mowi... naszczescie..."kibicu" panowie, ktorych tak namietnie obrazales... nie robia tego dla ciebie ani dla tobie podobnym "cienkim bolkom", ktorzy tylko z ukrycia potrafia duzo krzyczec, oceniac, i narzeakc...
|
|
Mnie L-ki nie przeszkadzają, tak jak nie przeszkadzają maluchy, żuki, stary, tiry, zielone, czerwone, metaliki, rowery, piesi, babcie itp. Też kiedyś się uczyłem jazdy (jak każdy)i i przeważnie spotykałem się ze zrozumieniem ze strony "prawdziwych" kierowców. Proponowałbym podejść do tego problemu jak do rzeczy normalnej. Tak jest na całym świecie. Wszędzie ludziska chodzą na kursy, robią prawka i jest OK. W cywilizowanych społeczeństwach samochód jest przedmiotem normalnego, codziennego użytku tak jak buty czy telefon a nie powodem do wywyższania się czy poniżania innych. Proszę o więcej tolerancji i życzliwości w stosunku do mniej doświadczonych kierowców. Warto o tym pamiętać jak przez nieuwagę wymusimy pierwszeństwo lub zajedziemy komuś drogę...:) Pozdrawiam !
|
|
|
jak mozna wciagac koks? ;)
|
|
Pogadaj z Ptysiem91. Jeden temat i masz 10 postow na dzien ;) Łomżyniacy na Łomżyniaków!!!!!!
|
|
misiaczek1: zansposoruj jeden turniej halowy lub obóz sportowy, a dowiesz się ile to naprawdę kosztuje i ile kasy trzeba dawac!
|
|
niektorzy nie wiedza ze jest koks i koks aha i jeszcze koks :P
|
|
Taaa.. myślenie tylko o własnej dupie. Wstwaj wcześniej - trzeba uwzględniać normalne warunki ruchu (elki to ich częśc) a nie myśleć życzeniowo.
|
|
każdy gdzieś się śpieszy. ArChAs nie zapominaj,że ty też jeździleś w takiej L-ce i niewiadomo czy nie utrudnialeś ruchu innym :) WIĘCEJ WYROZUMIALOŚĆI I CIERPLIWOŚCI!!!!
|
|
Swojego czasu uczyłam się w SP 10 i trzeba przyznać, że szanowną Pani Dyrektor nie obchodzi dobro dzieci tylko jej samej. Kiedy widzi sie ją na cholu to udaje miła, ale jeśli dziecko pójdzie do niej w jakiejś sprawie to często może usłyszeć niemiłe słowa, ponieważ Pani Dyrektor nie ma humoru. Zawsze gdy była jakaś składka to był wielki problem, bo niektórych rodziców dzieci z mojej klasy nie było na nią stać. Raz z koleżankami podsłuchałyśmy rozmowę nauczycielki i Panui Dyrektor, która stwierdziłóa, że g**no ją to obchodzi i że pieniążki mają być. Mądre podejście.... zwłaszcza, że niektórzy zarabiają 400zł i maja całą rodzine na utrzymaniu. Ale co to Panią Dyrektor obchodzi. ona ze swojej małej pensyjki postawiła dom na Zawadach (z zewnątrz nie wygląda tak okazale, lecz w środku luksusami może dorównywać do domów najbogatszych Łomżyniaków - wiem, bo często u niej bywałam, ponieważ mieszkam niedaleko). Często chodząc koło domu Pani Dyrektor można było usłyszeć jak bez żadnego wstydu przed domem rozmawiając z mężem opowiadała mu, jakie to ma ogromne problemy z tymi "głupimi bachorami i ich rodziacami". Według mnie dyrektor powinien być wyrozumiały, a nie martwić się tylko pieniędzmi, które zbiera NIBY na szkołę. Za mojej nauki wielokrotnie zbierane były pieniądze na nowe ławki i tablice, tylko, że jakoś nigdy do szkoły nie dotarły. Jednak dziwnym trafem w gabinecie Pani Dyrektor znalazł się nowy mebel, lub inny sprzęt... Mianowicie apropos mundurków... Mają one obowiązywać cały rok, ale chyba szkoła nie pomyślała, że w środku zimy, kiedy potrafi być -20 stopni dzieci mają w nich przychodzić do szkoły. Niektórzy muszą w nich iść kilka kilometrów na przystanek, potem jechać do Łomży i z dworca dopiero do szkoły. W spódniczce można zamaeznąć - tak samo jak np. z jakiejś okazji (Mikołajek) kazano nam przychodzić na gaklowo. Oczywiście dziewczynki musiały być w spódniczce. Jak któraś była w spodniach, to miała uwagę i naganę. W środku zimy szło się do szkoły w pantofelkach i spódnicy po czym przez 2 tygodnie leżało się w domu i chorowało. Oczywiście potem wszyscy mieli pretensję, że nie było się na lekcjach, a Pani Dyrektor największą, ponieważ psuło się frekfencję Jej szkoły... Zero zrozumienia dla zwykłego ucznia i jego rodziny. rudy błazen z druhem
|
|
odchudzanie to temat morze ,czytam koleżankę i tak właśnie myśle że chyba wielokrotnie sie odchudzałaś sama i z wieloma błędami zawsze na początku trzeba sobie postawić wyrazisty cel i nie próbować tego robić w domu bo od razu jest to skazane na niepowodzenie ,a to dlatego że w domu się wypoczywa i tu też jest wiele zajęć które spowodują że osoba odchudzająca będzie odkładała czy to dietę czy ćwiczenia zawsze "na jutro "czytam niektóre te wiadomości i nie wiem skąd są one wzięte, taki prawdziwy aerobik już w łomży istnieje prawie 10 lat bo na niego uczeszczam regularnie ,osoba która prowadzi zna się na tym co robi ,ja schudłam tam aż 14kg ,wsześniej uczęszczałam na psełdo aerobiki do szkół i jakiś innych w kórych odbywały się takie zajęcia niestety nie miały one nic wpólnego z aerobikiem ,to musi być miejsce w którym naprawde chce się wylać troszeczkę potu ,a osoba prowadząca musi zachęcić do tej ciężkiej pracy i poukładać w głowie względem diety ,ktoś tam pisał że w ewie kosztuje 75zł tak ale za miesiąc ,i trzeba tu przyjść i zobaczyć za co się płaci ,prawdziwy klub do uprawiania sportu z lustrami ,profesjonalną muzyką ,z prawdziwym trenerem który jeżdzi na różne szkolenia , i ma efekty w odchudzaniu ludzi ,a pisanie że łomża to dziura bo tu nic niema tak bo tu ludzie nigdzie nie chodzą chcieli by kina basenu ,supermarketu , koncertów tylko najlepiej żeby tego wszystkiego nie było bo daleko bo lepiej popalić papierosy ,wypić piwo , i to nie zadrogo najlepiej w lokalu z pięcioma gwiastkami gdzie podadzą piwo za 10 groszy
|
|
Naprawde solidna firma to Pan Grzegorz, niestety nazwiska nie pamietam. Dysponuje jego numerem i stacjonarnym i komorkowym. Oto one: 086 218 53 40 604 055 882 Mam nadzieje, ze nie bezie mial za zle, ze te numery podalam. Robil mi zabudowe przedpokoju i kuchnie, jestem do dzisiaj zachwycona.
|
|
Peggy_Sue a co Ty kształt paznokci chcesz sobie zrobić na lata? Proponuję jakiś salon z tradycjami. Najlepiej zapytaj babci gdzie sobie paznokcie kształtowała;)
|
|
Zawsze lepije niż w Białym, zadnej odsnieżarki tu nie widziałem. Ale z drugiej strony fajnie się jeździ :]
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Treść jest ukryta
|
|
tak,atk o tym a macie B0 CHATA?
|
|
Interesuje mnie Malawi
|
|
he a niech jada a komu to przeszkadza? ja tam bynajmniej nie mieszkam wiec jest mi to rybka
|
|
mysle że zadziała juz CI napisałemm
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |