Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Porazka wyborcza... |
jakos nie mam z tym problemu, wcale nie jezdze szybko i sie nikomu nie wcinam, nikt na mnie nie trabi i tak dalej. Jezdze po prostu dynamicznie w miare mozliwosci. Jak mam zjechac to rzadko musialem sie zatrzymywac na wewnetrznym pasie. Mam praktyke w jezdzie po rondach. jakies 3 miesiace codziennie musialem po nich jezdzic w anglii. Tam ronda sa inaczej zbudowane, gdy masz wjazd na rondo to dany pas ruchu jest przewidziany do danego kierunku jazdy, wewnetrzny zas gdzy chcemy okrazyc cale rondo. Wystepuje tam bezkolizyjny ruch na rondzie poniewaz linie prowadza cie od samego wjazdu na rondo az do zjazdu z tego ronda w danym kierunku. Budowa rond w anglii bardzo mi sie podoba, podoba mi sie rowniez idea rond, poniewaz dojezdzajac do skrzyzowania musisz zwracac uwage na 2 lub wiecej kierunkow jazdy i jeszcze pamietac ktop ma pierwszenstwo - gdy dojezdzasz do ronda ustepujesz tylko jednemu kierunkowi jazdy. To nie wina rond ze ludzie nie potrafia jezdzic.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Porazka wyborcza... |
codziennie jeżdżę tamtędy z ul rządowej i prawie codziennie jakiś samochód zajeżdża mi drogę od strony Piątnicy. Lewym pasem poruszam się bez problemów, lecz nierzadko wcinam się innym kierowcom w celu wydostania się z "pułapki". Zgadzam się z tym że rondo jest niebezpieczne, ale wynika to chyba nie z braku umiejętności kierowców, lecz raczej z nawału pojazdów. Pozdrawiam
|
|
Też nie wiem o czym ten Krzychu 007 pierdzieli...Również nigdy nie miałem problemu z poruszaniem się po tym rondzie i szczerze to zszokowało mnie jak przeczytałem w tym poście, że to rondo jest niebezpieczne :/
|
|
A czy one mówiły coś o wyglądzie i że koleś ma być "laskiem"? :> ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
:) heh Tor podzielam Twoje zdanie :). Kilka, klkanascie razy dziennie przejezdzam to rondo i nie ma problemu, no chyba, ze za problem ktos uzna podwyzszona uwage na innych :). Ludzie pora sie przyzwyczaic i nauczyc w koncu jezdzic w duzym ruchu, ktory wzrasta z roku na rok.
|
|
Bo rondo to jest takie cudo bez znaku ustap pierwszenstwa na wjezdzie na nie, a to jest poprostu skrzyzowanie o ruchu okreznym.
|
|
No proszę "hooligan" a Disco Polo mu się zachciewa... :) Taki "hooligan" śmieszny...
|
|
Witam, co wiecie na temat Centrum wolontariatu przy MOPS Łomża? Cz wiecie cokolwiek? Jak działa? Kto może? Kiedy można podejść i się czegoś dowiedzieć więcej? Pozdrawiam.
|
|
ja podobnie jak większość preferuje KEBAB na dworcu na rogu, gdyz wydaje mi sie najlepszy jaki jadłam!! ostatnio jadlam w grill barze ale to była porażka :/ może i zapiekanki ta maja najlepsze ale nieee kebaby!! Zreszto wszystko wedle gustu :P
|
|
Kobietki mam pytanie,gdzie w Łomży jest dobra kosmetyczka? Do tej pory nigdy nie miałam problemów z cerą,więc nie interesowałam się tym tematem.Liczę,że odpowiecie mi na moje pytanie.Z góry dziękuję.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |