sobota, 30 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Miłosierny Kościół...

W USA wyszło PS 3, z tego co wiem w Europie będzie dopiero na wiosne.Jaka będzie tego cena????

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Miłosierny Kościół...

No jak sportu nie ma w Łomży? Pod blaszakiem ludzie o fioletowym nosie codziennie mitingi urządzają. A gnoje z gimnazjów chleją po krzakach.

Zuza

„Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)

[*]

Hale tagową można odnowić ale nie odrazu burzyć,po co mają ludzie prace tracić.

Bułgaria podobny poziom jak my jednak myślę że 3-1 a z Brazylią kto wie, kto wie...

gabs jest beznadziejny i drogi. kroją ja za zboże... a obsługa wiele do życzenia pozostawia.

Zuza

„Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)

Tak dla waszej wiadomości - budynek hali targowej na Starym Rynku w Łomży powstał przed wojną, więc jest to obiekt zabytkowy i o żadnym wyburzeniu nie może być mowy. Jednak to jak jego pewna część jest wykorzystywana woła o pomstę do nieba.

anonimowiec napisal:
"Tak naprawde niema w Łomży starówki jest tylko ''starówka'' bo co to za starówka gdzie bloki stoja"

W tym miejscu należałoby podziękować władzy ludowej za "wierne" odbudowanie centrum miasta po wojnie...

Polecam Kodak Express i Gabs Foto ze względu na profesjonalne podejście do klienta i bardzo dobrą jakość fotek w porównaniu do Rossmana.

maciek napisał:
Widzę, że zabiłem Wam ćwieka tym zdjęciem.

Chyba tak. Z drugiej strony...Tyle razy tamtędy się przechodziło i... nic.
0 spostrzegawczości ;)

Gdzie to jest ? Zasłoniłem pewną charakterystyczną budowlę, bo zagadka byłaby prosta.

Podbijam mój ulubiony temat temat i jako, że nikt nie udzielił od lipca odpowiedzi na powyższe pytanie zadaję własne:

Na ulicy Aleja Legionów znajduje się kilka większych budynków zbudowanych jeszcze przed II wojną światową. Proszę podać lokalizację przynajmniej SZEŚCIU Z NICH (mogą to być budynki mieszkalne, mieszczące instytucje itd).

polecam program picasa2 i spod niego możesz wywoływac zdjęcia za drobne w kilku ogólnopolskich zakładach

"Polecam Kodak Express i Gabs Foto ze względu na profesjonalne podejście do klienta i bardzo dobrą jakość fotek w porównaniu do Rossmana."

Jedynie czym się wyróżniają to wysokimi cenami. Jakość w porównaniu do rossmana rzeczywiście jest lepsza, ale za takie pieniadze powinno się oczekiwać czegoś więcej.

Ulica Polowa?

proste ze dworna u zbiegu sikorskeigo

Czy pamietacie historię z koniami?

http://video.google.nl/videoplay?docid=-4584913278289860160

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
to czego pragnę to świat bez granic."
Chocolate Spoon

marcelus - wyluuuzuj

No i dobra;]

Tak na sikorskiego na przeciwko foto-radaru

Trzeba sprubować będzie ich menu ???

waldek27

wtedy nie uważałeś co robisz - teraz rób co uważasz?

Tak , jest cos takiego w stanach - 2buritos za 99 centow , wyglada jak mieso z puszki dla psa ,,,,, ale wspaniale maja salatki z dresingiem roznego rodzaju !!!

jutro o 11:00 relacja w Polsacie

Gdzie grasz?

ile teraz kosztuje kurs na prawo jazdy? wiem ze jakieś 3 lata temu kosztował tak 800- 900 zł. cena poszła w góre czy tez mniej więcej tak się płaci? i która szkołę byście polecili? chce zrobić prezent siostrzenicy i zastanawiam się właśnie nad zapłaceniem jej za kurs :)

LOVE BIMBO !

ja też , nic ZŁODZIEJOWI NIE ZAPŁACĘ , A JAK GO SPOTKAM TO WBIJE MU WĘDKE W DUPE I WRZUCĘ DO RZEKI ***** . OBŁAWĘ NA NIEGO ZRÓBMY I SPALMY PRĄDEM . POTEM DO WORA I DO BRATA DO WARSZAWY

Ich liebe dich so sehr Bimbo, my Love.....

myśle ,że jest to zbędny temat każdy kto się interusuje tym sportem to

obserwuje w środkach masowego przekazu i zna wyniki na bieżąco???

waldek27

ośrodek szkolenia Mariusz Gruszfeld

bardzo polecam, cena kursu 950 zł plus 30 zł pomoce naukowe (testy, kodeks w skrócie). super wykłady, zdawalność 90 %. bardzo mili instruktorzy

jeszcze napiszcie piećdziesiat takich samych tematow bo za malo ich....

jeszcze napiszcie piećdziesiat takich samych tematow bo za malo ich....

Zbych

a gdzie są normalne dziewczyny?? bo na dyskotekach też brak. ja przez 21 lat dopiero jedną normalna znalazłem....

Bimbo !

to co było W PUW, było tak rozreklamowane ze byli tam w wiekszości ci ktorzy zbierali pieniądze i po zbiórce przyszli sie zagrzac, nie mow ze jestem niedoinformowana bo brałam w tym udział w zeszłym roku i wiem jak było...

Normalne dziewczyny ? 9 dziewczyn na 10 to sama tapeta a jak nie wygląd to charakter takie jakieś ... jak śpią to marzą o księciu z bajki który wygląda jak model z Szansy Na Sukces Hajsem trzepie na lewo i prawo itd. Najfajniejsze dziewczyny poznaje młodsze odemnie ( liczy się wiek ) młode fajne pogadać o wszystkim można i jakoś myślą normalnie co po nie które. A chłopaków też nie ma dużo takich normalnych ale zawsze jakiś się znajdzie 100 % mężczyzna ty byś chciała normalnego , normalny też myśli i nie tylko jak cię rozbawić też o przyjemnościach bo co to był za facet który by co dzień nosił kwiatuszki do domu i dziękował bogu że znalazł tako a nie inną . Więc nie ma co się martwić mój brat cioteczny który ma 26 lat jeszcze se nie znalazł a jest bardziej normalny niż JA :D

Teren leżał dziko - źle, zaczęli coś robić - źle. Jeszcze się taki nie narodził, co by wszystkim dogodził.

Ja prawdę mówiąc bym chciał żeby gdzieś w okolicach Łomży był taki duży pas startowy dla samolotów a nanim odbywały się wyścigi :D

Weśta bereta i palnijta sie w łeb

wosp to banda zlodzieji !!!!

LPR TO SUPER PARTIA JEST ***** !!!!

Proszę Państwa,

otóż temat ten cieszy mnie bardziej niż tegoroczna, jakże piękna jesień. Dlaczego?
Ano powód jest prosty. Pamiętam minione finały WOŚP w Łomży bardzo dobrze - niektóre z nich miałem okazję podziwiać w roli organizatora - kilkakrotnie jako prowadzący imprezę na Starym Rynku oraz jako prezenter w radiu. Finały były przygotowane na naprawdę niezłym - jeśli chodzi o Łomżę - poziomie i mimo kilku błędów technicznych miasto przez jeden dzień faktycznie żyło tym wszystkim co wówczas ogarniało całą Polskę. Powód był jak zwykle prozaiczny - ludzie. Ludzie, którym się po prostu coś chciało - którzy pomimo braku życzliwości z Waszej strony, pomimo jakiegokolwiek słowa dziękuje, mimo, iż prawie każdy mieszał Ich z błotem - stawali zwartym szykiem i brali się do roboty. Pozdrowienia i ukłony w stronę: Pawła Wądołowskiego, Mirka Derewońko, Marcina Skawskiego, p. Basi i wielu, wielu innych osób, które wkładały całe serca w to przedsięwzięcie. Praca z Wami - to było coś!
Przykre były tylko głosy, m.in. na tym forum, po wszystkim - kiedy zamiast podziękowań padały obelgi i zarzuty - wszystko było niedobrze. "Anioły" opadały na ziemię z podciętymi skrzydłami...
To były inne czasy i inni ludzie, których już nie ma. Ten temat jest przykładem, że historia rozliczy wszystko - mam tylko nadzieję, że i tym razem sprawiedliwie.

Pozdrawiam

Canavarro

Co o tym sądzicie? Jakie jest wasze zdanie na ten temat?

Mam nadzieje że miasto będzie chciało tylko symboliczną kwotę za korzystanie z boisk przez I zespół.Jeśli chodzi o drużyny młodzieżowe to powinno być bezpłatne korzystanie.Chyba że Pana Prezydenta nie interesuje młodzież łomżyńska.

Fajnie sobie powspominać, aż uśmiech sam na twarzy się pojawia. Pamiętam jak za moim blokiem, jak jeszcze nie było SP10 i bloków na Kołłątaja, pasły się krowy HHHEEEE. Pamiętam te słynne napoje w torebce, gumy Turbo też były hitem. Pamiętam jak do gum do zucia ddodawaliśmy gryf z kredek żeby była kolorowa bo wtedy kolorowe gumy można było dostać od cioci ze stanów. Ach fajnie było. Hehe

Pozdrawiam

Widzaiłem w Stokrotce w Pepko tylko to było już o koło 3 tygodni musisz zpytać ? ? ?

waldek27

będzie na co popatrzeć ? ? ?

waldek27

Właściciel Shell zaprasza do tankowania paliwa takiego na jakim jeżdżą bolidy Formuły 1 hehehe. Kit jest dobry ale bez przesady, otóż:

"Dawniej paliwo używane w Formule 1 zawierało mieszankę węglowodorów i było bardzo specjalistycznym paliwem o małym podobieństwie do benzyny ogólnodostępnej. FIA wprowadziła przepisy, które mają znacząco zmniejszyć zanieczyszczenie środowiska. Dziś używa się specyficznego rodzaju benzyny bezołowiowej, o ściśle kontrolowanym składzie. Paliwo jest jednakowe dla wszystkich stajni i nie można go na własną rękę ulepszać. Podczas tankowania paliwo wtryskiwane jest do baku z szybkością ok. 12 litrów na sekundę. Samochody w ciągu wyścigu zużywają ok. 75 l paliwa na 100 km."

Teraz nawet "maluch" będzie śmigał jak rakieta !!!

Życze szerokiej drogi i gumowych słupów.

waldek27

Pytanie jak zwykle. Gdzie i za ile? Czy robią coś w Retro? Wiecie cokolwiek o fadomie? Proszę o sugestie.Dzieki

A dlaczego ŁKS niezbuduje sobie stadionu tylko niektórzy kibice chcą by był utrzymywany z pieniędzy podatnika. Przecież ŁKS jest jak prywatna firma.

"z Łomży mogą tankować do swoich samochodów takie samo paliwo jak wlewane jest do bolidu Michaela Schumachera podczas zawodów Formuły 1."

z tym to trochę przesada walnięte pod publikę żeby ludzie zaraz wszyscy tankowali na stacji Shella

Pub Labirynt w Łomży 150 zł od pary w tym
0,5l wódki/para oraz 1 Szampan/4 osoby
Barszczyk z Pierogami Pieczonymi
Deska Wędlin Różnych
Sałatka Szopska
Ciasto
Coca-Cola, Fanta, Sprite, Woda i Soki
a oto link: http://www.labirynt-lomza.pl/pl.php?p=pub

Pozdrawiam

Tylko "Pod Topolami" w Konopkach,gorące dania, wybór super i można dobrze zjeść.

He, he, Formuła 1.
Mariusz Gosk lubi trochę pofantazjować, chyba, że zapomniał dodać "prawie takie samo paliwo". Jak wiemy "prawie" robi wielką różnicę.

bracia wachowscy krecili kolejna czesc matrixa

Jak spoglądałem w lecie na boisko treningowe, które przygotowało MPGKiM po drugiej stronie ulicy to mam wątpliwości co do utrzymania stadionu. Przecież tam wyrosły tylko chwasty, a pytanie ile kasy na to wydano? Teraz przekazuje się im murawę za 3000000zł, mam nadzieję, że nie skończy się to tak samo jak z bocznym boiskiem.

Fajna kostka :)

.

witam!! mam do was prosbe. planuje sobie kupic telefon upatrzylem sobie siemensa af51 i potrzebuje waszej opini na jego temat, jesli ma ktos z was taki telefon prosze napiszcie czy jest cos z nim nietak itp. z gory dziekuje i pozdrawiam

Vip
300 zł od pary (5 dań ciepłych+przystawki, vódka, napoje)

Podobno za to odpowiada właściciel kaplicy, pod oknami której znajdują sie pojemniki.

jaka kostka?

tak się składa,że jak wyglądam przez okno to widze cały browar :D
i dużooo piwaaaa.

i co ten zjazd pomoze kazdy kto przychodzi" nowy " (prezes) to oswiadcza ile jego poprzednik zostawił dlugu ale sam nic nie kombinuje zeby pozyskac srodki chciałbym choc wątpie aby sie udało utrzymac II lige w łomzy wystarczy ze bałecki pojdzie do pzpn-u i po nas (oby nie) a pozostali czy pojdą na ugode z zarządem hmmmm wątpie oni tez mają rodziny i muszą je utrzymac ale jestem (chyba) optymistą i zagramy w II lidze

Bimbo !

info w celach informacyjnych/edukacyjnych ;)

Zbych

a ja ci wysle ta piosenke:) specjalnie ja sciagnołem bo jest bardzo fajna:)
hehe a reszta na forum sie nie zna:)

ps. przytocze fragmetn piosenki:) "upieraja sie ze muzyka nasza bez wartosci jest a kiedy na imprezach spedzaja czas słuchaja naszej muzy słuchaja nas spiewaja nasze teksty nie myla sie skad je tak dobrze znaja to zadziwia mnie?"

pozdrawiam:)

wlascicel ma obowiazek powiedziec kto w danej chwili uzytkowal jego samochod a jezeli nie jest w stanie tego uczynic gdyz np nie pamieta automatycznie kara przechodzi na wlasciciela samochodu

Wracałem w lipcu z nad morza własnym samochodem, jednak samochód prowadził szwagier. W mieścinie zwanej Biały Bór straż tzw. miejska jak się potem okazało ustawiła foto radar nie gdzie indziej tylko w koszu na śmieci i złapała nas. Przysłali mi papiery żebym wypełnił i wskazał osobę która prowadziła jeśli na zdjęciu to nie ja. Zdjęcie było widoczne. Wniosek z tego taki że uważać na kosze przy drogach i na Komendę wcale nie wzywają!

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
Chocolate Spoon

jakie sa tu sylwki?

Jak dziewczyna pyta to jeśli wiecie to grzecznie odpowiedzcie,a jeśli nie to nie wypowiadajcie sie...

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
Chocolate Spoon

AdamieO- trafiłeś w dziesiątkę!!! :)

Pozdrawiam serdecznie:)

Uwaga!!! nabity :)))))

Treść jest ukryta

dziwicie się że połowa 18 latków nie wie?
w obecnej reformie jak sie nie myle uczą tego w 3 klasie szkoły średniej czyli mają 19 lat.

tak poza tym mnie historia nie bardzo obchodzi. każdy lubił inny przedmiot. ja na przykład wolę chemię/informatykę

Pies z rodowodem = określona cena.
Kundelek - są w schronisku, do wyboru, do koloru. Po co płacić za kundelka?
Sam posiadam dwa pieski, bez rodowodu. Ale jak widzę ogłoszenia w stylu: "po rodowodowych rodzicach", albo czytam posty Drania, to mnie to zwyczajnie wqrza.
A to co palnął nemo, to już dobranoc...

Pozdrawiam.

jako ciekawostke wklejam fragment wywiadu z Peja :

Ile uzbierałeś wyjazdów?

Myślę, że zdecydowanie ponad 60, ale nigdy nie prowadziłem statystyki. Ostatni raz byłem dwa lata temu we Wronkach, ale wiecie, że takich wyjazdów to się raczej nie wlicza. Pojechałem jako taki typowy "turysta". Pamiętam, że jak mnie kumple zobaczyli to wielki szok, Peja na meczu. Później byłem jeszcze w Gdyni na meczu przyjaźni Arka - Cracovia. Ale ostatniego poważnego wyjazdu nie zapomnę. Byłem w Radzionkowie jak przegraliśmy 1 - 4, ostatnia kolejka walczymy o drugie miejsce, a tu taka postawa drużyny. Byliśmy wkurzeni na maxa i wyszliśmy jeszcze przed zakończeniem meczu. To bardzo zaważyło na tym, że wielu chłopaków przestało jeździć. Piłkarze muszą być świadomi, że poprzez ich bardzo kiepską postawę tracą kibiców, którzy z nimi regularnie jeżdżą po całej Polsce!! Z tego co wiem podobnie było po ubiegłorocznym wyjazdowym meczu z Legią gdzie zagrali katastrofę, a to zostaje w pamięci tych najwierniejszych i najbardziej boli. Tak skończyła się przygoda z wyjazdami, wielu się wykruszyło, ale zastąpili nas młodzi, którzy pewnie mają już powyżej 100 wyjazdów. Nadal sympatyzuję, ale obserwują troszkę z boku, na co wpływ ma również moja praca. Ale nadal reklamuję firmę Kolejorz w całej Polsce. Jeżdżę w 3-4 osoby i nierzadko musiałem skrzyżować pięści za ukochanego Lecha bo ja chodzę często w bluzie hooligans i jakieś małolaty z 3-4 ligowych klubów typu "komża-łomża" się prężyli. Oni mi na pewno nie wybili kibicowania z głowy, a ja ani nie zaprzeczałem ani się nie obnosiłem z tym, że mam taką przeszłość. Mam koncerty w Krakowie, Wrocławiu, a tym bardziej w Warszawie gdzie legioniści są na wszystkich moich występach. Nigdy nie miałem sytuacji, żebym ucierpiał za to, że jestem kibicem Kolejorza. Troszkę zmienia się mentalność kibica. Warszawiak docenia, że jesteś fanem swojej drużyny i tak samo się poświęcasz jak on swojemu klubowi. Tak naprawdę my nie potrafimy żyć bez siebie. Oni po naszym spadku byli tak samo smutni jak my! Nigdy nie zaufam znienawidzonym kibicom, ale jakby mieli coś do mnie to zasugeruję aby zadzwonili do chłopaków z Poznania i się ustawili jak tak bardzo chcą. Niestety kibicowanie bardzo podzieliło muzyków bo zawsze ktoś w utworach nawijał o swoim klubie i zostali zaszufladkowani. Kibicowanie nadal nie jest najlepiej kojarzone choć jak pokazują fani z Poznania zmienia się to.

chodzi glownie o te zdanie
''Jeżdżę w 3-4 osoby i nierzadko musiałem skrzyżować pięści za ukochanego Lecha bo ja chodzę często w bluzie hooligans i jakieś małolaty z 3-4 ligowych klubów typu "komża-łomża" się prężyli''

hehe to podsumowal łomżynskich ''huliganow''

MYŚLE.ŻE TO NIEWIELKI PROBLEM Z TĄ FARBĄ ZA JAKIŚ CZAS ZROBISZ

SOBIE INNĄ I PO CAŁYM BALU.

waldek27

Komentarz do waszych spotów.
EEEEEEEEEEch.
Byłem, widziałem ocet na półkach, trochę więcej mili cjantów na ulicach i nic więcej, bida była, mróz trzeszczał. Ale jednego Jarezulowi nie daruję, na tę niedzielę umówiłem się ze swoją dziewczyną do kina (Październik mu było), no i odwołali seanse. Bandyci.

..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org