Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Jerzy Brzeziński na Prezydenta Łomży |
4 pory nie polecam, ma smak jak by cala z proszku byla, jak by sztuczna.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Jerzy Brzeziński na Prezydenta Łomży |
Kataryna przeczytaj proszę http://www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20060914/REGION05/60914007
|
|
PS. 1. ciekawe że nikt nie myśli o tym , że jak wejdziemy do I ligi trzeba będzie mieć na stadionie podgrzewana murawę. znowu czas i piłkarze nas zaskoczą? i znowu bedziemy grać na wyjazdach albo nie grać w Mławie? pewnie jestem niepoprawnym optymistą, ale cóż - taki juz jestem. no i jeszcze ten wymiar materialny - to wszystko, takie bez-myślenie o przyszłości i brak strategicznej wizji, kosztuje konkretne pieniądze, których potem nie ma na rzeczy podstawowe. ale to już inna bajka ... PS 2. piłkę nożna w Łomzy zaczęto robić od końca a nie od poczatku. roztropna kolejność wydarzeń jest taka: najpierw infrastruktura dla młodzieży, potem wzorcowe szkolenie tej młodzieży, dalej profesjonalna piłka. u nas jest profesjonalna drużyna, w której występuje aż 1 zawodnik urodzony w Łomzy i wychowany przez ŁKS ... ten jedyny to Galiński. tak tak - nawet Kowalski urodził sie w Świeciu, a Łuba w Grajewie, a nie w Łomzy. a młodzież w tej chwili może sobie pokopać piłkę na pulwach ... w lipcu tego roku jeszcze Engel z druzyny juniorów dobrał do kadry aż jednego zawodnika - Rydzewskiego. w następnuym sezonie nie będzie lepiej ... PS 3. i jeszcze dla dodania kolorytu łomżyńskiej piłki - jak sądzicie ilu jest w Łomzy trenerów z uprawnieniami PZPN, którzy moga profesjonalnie trenować młodych ludzi? ja znam sześciu, pomijając jakołcewicza - czterech z nich prowadzi już druzyny mlodzieżowe w ŁKS, dwóch pozostałych walczy lub walczyło o jakiekolwiek pieniądze za swoją pracę. smutne ...
|
|
Kochani,wszystko co piszecie jest prawda, prawdziwych ,uczciwych lekarzy w lomzy jest tylko garstka. Mlodzi lekarze rozpoczynajacy swoja kariere zawodowa sa demoralizowani przez starszych. Nie moga 'wyskakiwac przed orkiestre',powoli ucza sie jak nie nalezy postepowac. W ten sposob ta plaga sie roznosi.Druga sprawa jezeli wszystkim wiadomo na oddziale .ze kiedy pan ordynator nie dostanie w lape to nie jest zainteresowany pacjentem to wtedy wszyscy pracownicy tzn lekarze z tego oddzialu i sfrustrowane pielegniarki robia to samo.I tak naprawde nie chodzi o brak pieniedzy w sluzbie zdrowia tylko o postawy moralne i sprawne zarzadzanie. Przeciez zyczliwosc, troska , usmiech nic nie kosztuja. Zenujace jest ciagle upominanie sie o pieniadze [ legalne i nielegalne].Wybierajac ten zawod nie mysleli chyba,ze beda krezusami. Powiedzmy stop! patologii w sluzbie zdrowia. Nie dawaj a wymagaj. nie karmię ruskich trolli, zwłaszcza faszysty dvpokraty.
|
|
"Nie dawaj a wymagaj" Jak życze co roku mamie na urodziny zdrowia to zawsze mi mówi "lepiej pieniedzy żeby sie leczyć " bo ona juz straciła zdrowie przez państową służbe zdrowia Nigdy więcej PiS!
|
|
zadzwoń do nich i za[ytaj sie o szczegóły. ale sądze że tak
|
|
bardzo ciekawe wasze wypowiedzi sa ;P ale pytalam o konkrety a nie jakies pierdoly - next time radze sie przedstawic
|
|
PS1. Masz racje Ps2. Jaka infrastruktura dla młodzieży? o czym ty mówisz?! Juniorzy nie mają gdzie trenować poza boiskiem bocznym, które jest zorane jak stopa pielgrzyma, zbiera mnie na wymioty jak patrze na te boisko. To dobry zespół ale jeszcze ma przed sobą sporo pracy dlatego na zespół seniorski jest jeszcze troche za wcześnie, jestem przekonany że za 2, 3 lata napewno ktoś dojdzie do drużyny seniorów.
|
|
osteria na mazowieckiej, diangelo na ks janusza, no i przede wszystkim 4 pory roku, czy to na pilsudzkiego czy w 4plus. Dobra jest tez podobno w lokalu nad rossmanem (tym na dlugiej) w 4 porach duzo daje atmosfera i obsluga przy podobnych cenach. w zadnym razie nie nazwalbym tez tej pizzy sztuczna, ciasta jak tam nikt nie skopiuje
|
|
katarynko, calym sercem z Toba, nawet cialem, bo zalezy Ci na rodzicach tylko jezeli masz dwa wyjscia - albo dac w lape, albo pozwolic umrzec matce, (bo kolejka na oddzial, bo bez skierowania na dalsze leczenie nie popchniesz) to co bys wybrala? bedziesz stala i sie klocila z ordynatorem, ze Ci najblizsza osoba umiera? nie napisze, ze lapowki byly dawane za zadne skarby nie napisze ;)) btw. ojciec umieral jakis czas temu w nocy na OIOK-u i dopiero po pogrozce wielkiej afery, ze do umierajacego rodzica nie wpuszcza wpuscili smutne bo umieranie mialo byc takie humanistyczne i juz wozki mialy w kibelkach i na korytarzach nie stac olo
|
|
Około 14 złotych za komplet Torxów. Co do shakera to nie mam zielonego pojęcia. DiDi
|
|
chilli pizza jak na dowoz do domu to big red tomato
|
|
o ile wiem to tak numer: 862152080
|
|
jaga to jakas dzielnica Lomzy prawdomuwny? Bo sadzac po twoim dostawcy internetu chyba tak... A w Bialym miales dopiero od pazdziernika mieszkac... mamy polowe wrzesnia, a ty juz mieszkasz i zdazyles tyle doswiadczen zawodowych zebrac... zuch chlopak... Chociaz jakbys byl bardziej rozgarniety to i w Lomzy moze by ci sie udalo :> PS. A gdzie tak dobrze placa? Bo w biurze to ty raczej nie siedzisz... Zbych
|
|
zamierzam wyjechac na stale do usa ,ale niewiem jak moge zabrac samochod ze sobą.(jakie papiery itp.)....ktos sie orietuje ....bo tu juz sie hujnia kreci.
|
|
Ja chodzę 5. rok na Alma Mater i z zielonego z angola, stałem się najlepszy w klasie ;). Myslę, że się opłaca. Tym bardziej, że korki są droższe... Wystarczy się uczyć ;). ............
|
|
to jest bateria...a czy zegarek tez ci sie zeruje na 0:00? za kazdym razem jak wlaczysz kompa...jak tak to 100% bateria z 5 zl za baterie w sklepie zeby na allegro nie kupowac pozdrawiam
|
|
Głosie od kiedy to bronisz ludziom jasnowidzenia w roznych sprawach jak niedawno sam w fusach wywrozyles zawartosc pewnego biurka, a konkretnie zawartosci trzymanych w nim CV, mimo jasnego sprostowania a no żenada
|
|
ugryzło miamisynka. sam wypierdku zaczęłeś!!! kiego ch*** sie przyssałeś do mnie!!! leszcze na brzeg!!! jarek
|
|
moge... swojego chlopaka prowadzimy czasem przyjecia weselne ,mamy około 1000 kawałków roznej muzyki wraz z niespodziankami dla młodej pary .jezeli jestes zainteresowana odpisz my jestesmy z warszawy...
|
|
Autor: Pretty (---.lom.vectranet.pl) Data: 19-09-06 22:21 Nie widzę tutaj żadnych przeciwskazań, przecież p. Marcin posiada odpowiednie uprawnienia. A to że mama jest dykretkorem szkoły? hehe ta uwaga wygląda na zemste z przeszłosci (moze Pani Dziekonska jeszcze jako nauczyciel postawila komuś ndst) ale niech rydzyjek ma swiadomość tego ze 1000 uczniow i ich rodzice są za Pania Dziekońską i Panem Dziekońskim a wiem to bo sama jestem rodzicem i rozmawiam z innymi rodzicami i jesteśmy zbulwersowani takim szarganiem opinii. Co należałoby zaznaczyć, że rodzina p. Dziekońskich odznacza się wysokim poziomem kultury co zresztą przedstawili w swoich wypowiedziach. I naprawde państwu Dziekońskim współczuje, że musieli znosić takie szykany Pretty! Wazelina, wysokogatunkowa wazelina. Dyrektorka zatrudniając swojego syna, mając z taką rzeszą ludzi do czynienia, powinna się takiego ataku spodziewać i nie powinna mieć do nikogo pretensji.
|
|
gdzie sa te treningi??? ............
|
|
Moze ktoś z władz klubu zacznie informować o wydarzeniach w klubie? Czy możemy się wreszcie dowiedzieć, czy stadion w Grajewie będzie dostępny dla łomzyńskich piłkarzy i kibiców i czy będziemy mogli ogladać swoich piłkarzy w trzech ostatnich meczach, których (lol) jesteśmy gospodzrzami?. Czy jest jakaś osoba odpowiedzialna za udzielanie takich informacji...? W Łomży jest kilka tyś ludzi żywo zainteresowanych tym co się dzieje w klubie....ręcę opadają....wieje jak zwykle wiochą.....brakiem profesjonalizmu i elementarnego zainteresowania tymi, którym zależy na dobru ŁKS-u. Strona oficjalna klubu, nie była aktualizowana przez kilka miesięcy...to mówi samo za siebie....myślę, że trzebaby zrobić czystkę, taką jaka się szykuje w pzpn-nie. Tylko czy znaleźliby się jacyś młodzi managerowie, którzy wyprowadziliby klub z czasów prl-u do rzeczywistości i wdrożyli nowoczesne metody zarządzania przedsiębiorstwem jakim jest też klub sportowy...? -Aby istnieć, trzeba uczestniczyć. Antoine de Saint – Exupéry- -Miasto bez marzeń, to miasto bez przyszłości. własne-
|
|
Szczerze odradzam te kolegium jeżeli chcesz znależc prace i czegoś sie nauczyć. Ale jeżeli chcesz mieć luzy przez 3 lata to właściwe miejsce
|
|
ŁKS daje radę w przeciwięstwie do naszego stadionu.
|
|
MarCo są pewne procedury, które wymagają przed przystąpieniem do procesu rejestracji stowarzyszenia zebrać dokumenty w których min. należy podać skład zarządu. Stąd też mianuję się prezesem AŁ.
|
|
Polecam Gospodarstwo Agroturystyczne w Piątnicy oraz Pasjonatę w Nowogrodzie. W obu lokalach bardzo dobre jedzenie, mili właściciele i mnóstwo atrakcji. .
|
|
Autor: lomzanin (---.cable.mindspring.com) Data: 30-09-06 01:46 hej tomnik kto ty jestes ze tyle wiesz ??? ile ty masz lat , i z kad ty glabie jestes ??? wszyscy w lomzy wiedza ze to nie on , tylko tatusia synalek-tego od ksiezy,prokuratorow,i benzynki !!! mysle ze wtajemniczeni wiedza o kogo chodzi !!! TAK CZYTAM OD CZASU DO CZASU TE FORUM I JESTEM POD WRAŻENIEM BRAKU INTELIGENCJI U WIELU. CO DO LOMZANINA TO CHCIALBYM WIEDZIEC CZY BYL UCZESTNIKIEM BADZ SWIADKIEM TEGO WYDARZENIA, KTORE MIALO MIEJSCE 10 LAT TEMU. PODEJRZEWAM, ZE BAWIL SIE WTEDY W PIASKOWNICY. SZCZERZE? TO WSPOLCZUJE TOMKOWI K. BO ON JAKO JEDEN Z OSKARZONYCH NIE UCIEKL, CHOC STAC GO ZEBY WYJECHAC ZA GRANICE CZY DO INNEGO MIASTA I ZYC JAK PAN Z NOWA TOZSAMOSCIA!! A DLACZEGO?? PO CO ZOSTAL I ZYJE MIEDZY TAKIMI ZAWISTNYMI LUDZMI? CZY NIKOMU NIE PRZYSZLO DO GLOWY, ZE ZOSTAL NIESLUSZNIE OSKARZONY, BO JEST BOGATY?? LUDZIE! NAJLEPIEJ PRZECIEZ WIESZAC PSY NA KIMS KTO MA WIECEJ PIENIEDZY OD NAS! BO PRZECIEZ MA SZMAL TO JAKOS Z TEGO WYJDZIE!! TO JEST WLASNIE PROSTACKIE MYSLENIE. JEGO NAJWIEKSZA KARA JAKA PONOSI TO ZYC MIEDZY WIESNIAKAMI, KTORZY ZAMIAST ZAJAC SIE ROBOTA I PATRZEC NA SWOJA DUPE, ZAJMUJA SIE TAKIMI SPRAWAMI JAK TA! NIE BYL JEDYNYM UCZESTNIKIEM TEJ BUJKI! ALE MALO KTO TO WIE, BO TAMCI NIE MIELI BOGATEGO TATUSIA I O NICH SIE NIE MOWI!! I NIESTETY NIE ON ZADAL MORDERCZY CIOS! A WBREW POZOROM STANAL W OBRONIE OFIARY! MAJAC WTEDY 17 LAT NIE ZDAWAL SOBIE SPRAWY JAK CHYTRZY BYLI JEGO "KOLEDZY"! I WKAPALI BOGATEGO MALOLATA! PARANOJA! KAZDY KTO GO OSKARZA JEST PEWNIE PUSTAKIEM, KTORY PEKA Z ZAZDROSCI, ZE NIE MOZE POZWOLIC SOBIE NA TO CZY NA TAMTO! NIE JESTESCIE W STANIE POSTAWIC SIE W JEGO SYTUACJI, BO JESTESCIE POPROSTU SZARAKI, A NA FORUM CHCECIE ZABLYSNAC! NIE MACIE NIESTETY CZYM! DO ROBOTY PATALACHY, A WIEKSZOSC DO KSIAZEK I LEKCJE ODRABIAC!!
|
|
Na kurs jakiego tańca chciała byś się zapisać? Ostatnio były zapisy na kurs tańca towarzyskiego w ROKu na Małachowskiego ale nie jestem pewien czy sa jeszcze wolne miejsca (szczególnie dla kobiet;) )
|
|
Mnie też interesuje czy w Łomży organizowane są kursy tańca....albo jakiś inny sposób na rozruszanie kości:) Siłownia odpada. Może jakaś ścianka?
|
|
Czy ktos wie może czy w Łomzy można gdzie kupić tuner do tej platformy, i czy potrzebny jest jakiś specjalny TV żeby ja odbierać?? Bimbo !
|
|
Majek mam dać sie poniewierać??:/ .
|
|
W soboty w Ciechanowie
|
|
jestes jebniety jak syn twojego ojca, dziecko ty masz pojecie co ty piszesz, te twoje posty sa wyjete prosto z twojej ogolonej dupy, cioty zawsze tak maja, nie przejmuj sie nie jetses sam, jets na tym swiecie jeszcze kilku takich uposledzonych pedalow jak ty, wiesz w ktora strone zmierzasz??? po latach podobno zawsze wychodzi, wszystko wskazuje na to ze masz jednak wiecej cech zenskich, co tzn.??? mam ci napisac czy sie domyslasz co bedziesz robil w najblizszej przyszlosci??? buahahahhaa Zbych
|
|
panowie i panie, poprosze o adres lub miejsce przesiadwania debila o nikcu "Pakero", chyba nadeszla pora by pokazac ćwokowi gdzie jest jego miejsce, za wszystkie informacje bede wdzieczny i zrobie za was cos na co wileu czeka od dawna Zbych
|
|
Tu na pewno znajdziesz tylko dużo osób odwiedza tą stronę i jest problem z serwerem dlatego trzeba z parę razy odświerzyć http://wybory2006.pkw.gov.pl Nigdy więcej PiS!
|
|
ja powiedziała mi pani z ROK - im dalej od sceny tym niższa cena chociaż w przypadku kabaretu POTEm czy HRABi czasami lepeij zasiąść z tyłu bo lubią w swoich skeczach wyciągać ludzi na scenę i robić z nich balona :-)
|
|
Fajne opowieści, miło je czytać, przypominają minione czasy. Jestem rocznik 75, uczyłem się w Dwójce...Później trochę naskrobię od siebie i zachęcam innych do "podwotu do przeszłości". Gratuluję Ptysiu 80 pomysłu...
|
|
i bym zapomniał - Salon Mazdy z dobrym ASO
|
|
A dlaczego pytasz? Może coś więcej.
|
|
bbbb a o ktorej jechales i gdzie wysiadles?
|
|
tommeknet: 1) Nie wiem jaki jest poziom łomżyńskich uczelni, nigdy tam nie studiowałem i nie zamierzam, jeżeli wysoki to bardzo się cieszę ale prawda jest taka, że renomy to te uczelnie nie mają żadnej. Polecam wybrać się do stolicy czy jakiegokolwiek większego miasta w naszym kraju i znaleźć pracę z dyplomem którejś z tych szkół. A prawda jest taka, że w dużych miastach o pracę łatwiej niż w miejscowościach wielkości Łomży. 2) Ogólnie zgadzam się z hasłami typu: "Uwierz w siebie, weź się do działania", "Pokaż innym na co Cię stać", uważam, że lepsze to niż narzekanie na układy i płakanie, że jest źle. Ale hasła te nie są hasłami skierowanymi do ludzi młodych, świeżo po studiach. W Łomży żeby coś zrobić potrzeba kapitału bo z pustego i Salomon nie naleje. Dlatego najpierw muszą się tu pojawić przedsiębiorcy i zainwestować konkretną kasę, a dopiero potem można myśleć o zatrzymaniu młodych. Także wracając do tematu Łomży potrzebny jest w pierwszej kolejności duży zastrzyk kapitału w postaci inwestycji prywatnych przedsiębiorców.
|
|
trzeba bylo nie psuc :) zarcik taki:) historia, najlepszym jest nauczycielem, lecz najgorszych ma uczniów - Mahatma Gandhi
|
|
Józef Oleś przeprowadził nabór do sekcji i rozpoczął treningi od zaprawy ogólnorozwojowej na sali gimnastycznej, a w maju tegoż roku zaczął prowadzić treningi na wodzie. W lipcu zorganizowano pierwszy obóz szkoleniowy nad jeziorem Rajgrodzkim. Spano w wypożyczonych od harcerzy namiotach, a żywiono się w znajdującym się na drugim brzegu jeziora Ośrodku Wypoczynkowym Banku Gospodarki Żywnościowej. Na posiłki pływano kajakami. Doszło tam do pierwszej konfrontacji z zawodnikami innego klubu. Przeciwnikami byli młodzi kajakarze z klubu SWOS "Juvenia" Białystok. Niespodziewanie wypadła ona korzystnie dla zawodników Łomżyńskiego Towarzystwa Wioślarskiego. Następny wakacyjny dwutygodniowy obóz odbył się nad jeziorem Roś w Piszu. Na obu zgrupowaniach treningi potraktowano jako długie, atrakcyjne wycieczki połączone ze zwiedzaniem okolic. Urządzano "wypady" na kanał Jegliński, jezioro Roś, Seksty, Śniardwy i Kociołek. Doskonalono umiejętność pływania w wodzie i na kajaku. Obóz w Piszu zakończono spływem Pisą i Narwią do Łomży. Trasę długości 110 km pokonano w jeden dzień, w tym 28 km w końcówce pod prąd rzeki Narew. Spływ asekurowany był przy pomocy dwóch łodzi motorowych typu "Kasia" z silnikami "Wicher" o mocy 25 KM. Zajęcia na obozie prowadzili Józef Oleś i Czesław Rybicki. cdn. Studia Łomżyńskie nr XI Wydawnictwo Łomżyńskiego Towarzystwa Naukowego
|
|
Ciekawy jestem gdyby opluto obrażono znieważono kogoś bardzo ważnego np. głowę państwa, rzadu, episkopatu itd itd, to czy tez nie ponióslby odpowidzilnosci . Jestem za ściagniem i wykrywaniem tego typu oszczerstw, kłamstw i pomówień
|
|
"Kiepskie nawierzchnie ulic?" Na początku chciałem wymienić ulicę, które w Łomży nadają się do remontu, ale stwierdziłem że szybciej będzie wymienić te które są w dobrym stanie. Po za ul. Legionów, Poznańską, Mickiewicza i Rybakami jakoś innych nie widzę. Więc mnie oświeć i napisz gdzie są jeszcze wspaniałe, proste, nie dziurawe drogi. "Miasto zaniedbane? " Taaa, cudownie zagospodarowany teren wokół dworca pks, co i raz powstają tam nowe miejsca pracy (blaszane budy), piękne bulwary nad Narwią. Dalej mam wymieniać?
|
|
dziku: nawet fajnie jedziesz... nie wszystko da się zrozumieć, ale czuć pewien wajb... kurde skądś Cię kojarzę, ale nie wiem skąd... z kim nagrywałeś w Łomży?? ja w sumie też bym chciał zagrać jakieś koncerciwo...
|
|
heuhe wystarczy spojrzec na date :)
|
|
"Ach nemo chyba nie wiesz co mówisz. Ja siedze na Linuxie od kilku lat. Posiedź tyle a zobaczysz jak kontakt z windowsem może wk...ać. A to tego nie możesz a to tamtego itd." Posiedź jeszcze kilka lat wtedy porozmawiamy. "Mówisz że kompa nic ci nie zamula? Zainstaluj serwer WWW z PHP, serwer MySQL, FTP. Spróbuj wtedy coś uruchomić. " A ty zainstaluj na linuksie nfs carbo i fife 2007 i powiedz jak Ci to wszystko pięknie chodzi. "Moje kompy (PC i laptop) stoją na tym właśnie OS. Mam wszystko: kodeki, mnogość odtwarzaczy, klienty mail, irc w standardzie. A w windowsie co masz?" Mam mnogość oprogramowania komercyjnego jak i darmowego. O takim wyborze dla linuxa to jeszcze przez kilka(naście) lat będziesz mógł tylko pomarzyć. "Ale przyznam że ma wadę. tylko 1. Niewiele jest natywnych gier, chociaż to powoli! się zmienia. Jest wspaniały, również jako system stricto rozrywkowo - biurowy." To tak jakbyś napisał, że ferrari jest wspaniałe, ale niestety możecie jeździć tylko z górki bo nie macie benzyny. Odpal mi 10 najnowszysch gier pod linuksem, a nawet moja siostra pod przymusem (moim) zostanie zmuszona na przesiadkę na linuksa.
|
|
jesli posiadasz jakieś zdjęcia z tych zawodów to umieść je ciekawe jak to wyglądało pozdro
|
|
Jam jest 78
|
|
Gosia24 hodowla moze byc, przynajmniej masz blisko, mozesz pojechac i obejrzec, zamiast kupowac w ciemno z drugiego konca Polski. Zawsze warto sie przejechac i samemu ocenic, czy Ci odpowiada czy nie, zamiast polegac tylko na obiegowych opiniach. degreg odnosnie hodowli, to nie wiem czy duzy wybor ras jest zaleta. Mam wrazenie, ze jak ktos sie zajmuje 10 rasami na raz, to raczej zadna na powaznie i hodowla na tym ucierpi. Osobiscie wolalbym kupowac psa od kogos, kto prowadzi jedna czy dwie rasy.
|
|
Dzięki Milenka duza buźka :*:* padam do nóg naprawde :*:*:*
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |