sobota, 30 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
CZY DZIĘKI FORUM .... jednak się coś udało?

chyba na drogach rowerowych...

-Aby istnieć, trzeba uczestniczyć. Antoine de Saint – Exupéry-
-Miasto bez marzeń, to miasto bez przyszłości. własne-

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: CZY DZIĘKI FORUM .... jednak się coś udało?

z tego co wiem jak pracowałem w jednej firmie komputerowej i byłem serwisantem łks-u no to cały czas odbierali pocztę codziennie

..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.

Cześć,

czy orientujecie się gdzie w okolicy Łomży można wyprawić wesele
chodzi mi o miejsca poza miastem, jakaś restauracja, karczma na łonie przyrody... może znacie takie miejsca, pozdr remek

mieszkal w garfield

W 1979 r. Wojewódzka Rada Narodowa w Łomży podjęła nową uchwałę w sprawie rozwoju kultury fizycznej. Zmieniono strukturę rozmieszczenia rozwijanych dyscyplin sportowych i rozmieszczenia sekcji, nieznacznie zmniejszając ilość sekcji. Sytuacja ekonomiczna kraju wymusiła kolejną modyfikację programu. W styczniu 1981 r. postanowiono skoncentrować się na pomocy finansowej dla 11 dyscyplin. Zaliczono do tej grupy: podnoszenie ciężarów, szermierkę - floret, zapasy - styl klasyczny, lekkoatletykę dziewcząt i chłopców, tenis stołowy, strzelectwo sportowe, kajakarstwo dziewcząt, wioślarstwo chłopców, piłkę nożną, piłkę siatkową dziewcząt i piłkę koszykową chłopców.

Studia Łomżyńskie nr XI
Wydawnictwo Łomżyńskiego Towarzystwa Naukowego

..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.

Hm...moja siostra miała wesele w Janowie....całkiem miło tam było:)hehe

Mazur też uciekł....

Polecam dom weselny w Budach Czarnockich.

.

gospodarstwo agroturystczne w Piątnicy.kuchnia super, organizatorzy wspaniali.polecam

Czesiek z Grajewa też uciekł............

.

Kiedyś w Warszawie widziałem Atu .... niby zwykłe Atu ale na tylnej klapie normalną, "fsowską" trzcionką było napisane .... 2.0 GLI. Owszem, wiem o wersjach 2.0 z silnikami Forda lub Fiata ale to były lata 80te początek 90tych kiedy to jeszcze Atu było na deskach projektantów. Obiło mi się też o uszy o takowej wersji, podobno kilka sztuk Atu z silnikami 2.0 od Rovera. Tego co widziałem raczej nie miał 1.6 pod maską..... jechałem caro 1.6 i próbowałem "dojść" owe Atu niestety bez powodzenia.

Nie lubię Amerikanów

Jak mnie wkurwiają takie wypowiedzi ...google twoim przyjacielem....itd to nie jest wyszukiwarka tylko jeden duży śmietnik!! a co do hazardu to jest jak z paleniem. Łatwo zacząć trudniej żucić.

historia, najlepszym jest nauczycielem, lecz najgorszych ma uczniów - Mahatma Gandhi

heh no fakt ;] nikt go nie lubi temu taki jest zazdrosny o kontakty miedzyludzkie hie hie hie jak to FranekZasranek nie wiecej nie mniej :]

.

a mnie wkurwiaja takie wypowiedzi jak twoja bo w przeciwienstwie do mojej do tematu nie wniosla nic

.

Moja znajoma jest barmanką, kiedy zamykała knajpę - miała wyłaczyć automat. Taki hazardzista mało jej nie udusił ! To wygląda zabawnie ale zabawne nie było. Leczenie wszelkich uzależnień odbywa się na ul. Rybaki. Tam są grupy wsparcia i tam trzeba się zgłosić. A w razie czego terapeuci skierują Cię tam gdzie trzeba.

Należy docenić fakt, że facet zdaje sobie sprawę ze swojego uzaleznienia, a nie dodatkowo go dołować. Bo chyba nikt nie chciałby żeby to uzaleznienie dotkneło jego albo członka jego rodziny... Troszkę empatii kochani...

tomekk wyslij jeszcze raz mi ten numer na meila bo w profilu mam zly adres moj meil to qba1s@ i reszta ta sama co w profilu

brakuje porządego klubu z muzyką sącząą się z głośników chillout house. Taki typowy klub studencki a nie bufoniasta yama.

historia, najlepszym jest nauczycielem, lecz najgorszych ma uczniów - Mahatma Gandhi

I jak z tym wyscigiem? bedzie cos czy corvette jeszcze samochodu nie zrobil??

Treść jest ukryta

1972: no i co by Ci to dało??? zgłosisz gościa na psy czy sam wymierzysz sprawiedliwość (raczej ryzykowne)???

brak jakiegokolwiek materiału dowodowego (czyli np. filmu z homologowanego videoradaru)...

Bimbo !

majster:
gg: 838206
jabber: xtravert@jabber.wp.pl

Piją.Mam akwarium,i muszę co jakiś czas dolewać wody,bo skubane wypijają!!!!

.

Umundurowanie nie ma tu nic do rzeczy !! Policjant sie wylegitymował !!

Bimbo !

będziemy mieli piękny stadion. jeżeli wszystkie grupy piłkarskie łks-u zaczną na nim trenować, po miesiącu, bardzo droga murawa przestanie istnieć. do momentu "oddania" do użytku nowego stadionu łks potrzebuje "tylko" dużego, równego, trawiastego placu do trenowania.
to jest brak warunków. przepraszam jest jednak boisko treningowe po drugiej stronie ulicy zjazd...tylko, że tam po generalnym remoncie rośnie rzodkiewka.

markac to chyba nie jesteś na czasie :)

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
to czego pragnę to świat bez granic."
Chocolate Spoon

No cóż nie każdy potrafi przejść obojętnie, tym bardziej,że kotek miauczał całą noc. Jest on bardzo malutki, ma może parę dni; biały w czarne łatki. Ma zaropiałe oczka. Weterynarz na razie się nim opiekuje, ale stwierdził,że będzie go trzymał 1-2 dni, bo lecznica to nie sierociniec dla zwierząt. Sama mam psa i kota, meszkam na 4 piętrze i nie mogę przygarnąć jeszcze jednego zwierzaka. Szukam intensywnie wśród znajomych, bo widzę po niektórych postach,że strach wogóle coś na tym forum napisać. Pozdrawiam

Na pewno jadę w piątek do Białegostoku, ale nie wiem jeszcze o której godzinie. Muszę tam być przed 16.

Na Spotkaniu będzie można zapoznać się z ciekawymi autami i coraz bardziej popularnymi w sporcie motorowym Quadami.
Zapoznać się???hehe troche jakoś tak nie tego....
A co auta rozmawiają???

Kto ma zdjecia z imprezy. Wiem ze Zurek ma film bo widzialem jak krecil wiec sie zglosze ;) :P A kto ma foty prosze na dodo166@wp.pl Pozdrawiam i do zobaczenia

Bimbo !

To mi się podobało najbardziej:

"[..]Dawka śmiertelna to ok. 3,5 kg szczytów roślin wypalonych lub zjedzonych w czasie 24 godzin.[..]" :)

A teraz moje cytaty:
"Ma ona działanie psychotropowe, jak również uspokajające i przeciwbólowe; pobudza apetyt. Jest też wykorzystywana w leczeniu niektórych chorób, takich jak jaskra, niektóre nowotwory, stwardnienie rozsiane czy bóle migrenowe."

"[...]Zastosowania w medycynie

Główne zastosowania medyczne marihuany to pobudzanie apetytu i uśmierzanie bólu u pacjentów cierpiących na nieuleczalne choroby, takie jak nowotwory lub AIDS. Jest także używana do łagodzenia symptomów jaskry oraz niektórych chorób neurologicznych - epilepsji, migreny, stwardnienia rozsianego i depresji dwubiegunowej.

Ze względu na swój status prawny, kanabinole nie są powszechnie stosowane jako leki lub środki medyczne. W niektórych państwach dostępne są syntetyczne środki zawierające substancje wyekstrahowane z konopi lub ich syntetyczne odpowiedniki. Są to między innymi: Marinol (USA, Kanada), zawierający dronabinol (syntetyczny tetrahydrokannabinol) oraz Sativex (Kanada, Hiszpania). Leki te nie są zarejestrowane do obrotu w Polsce.

W fazie klinicznych testów znajduje się Acomplia® (Rimonabant), lek służący do walki z otyłością i uzależnieniami.[...]"

"[...]Zagrożenia

Konopie są relatywnie bezpieczne w stosunku do innych substancji psychoaktywnych, gdyż:

* bezpośrednia toksyczność marihuany jest bardzo niska
* nie prowadzą do uzależnienia fizycznego
* dawka śmiertelna jest szacowana na 20 000 do 40 000 pojedynczych dawek i jak na razie nie odnotowano ani jednego przypadku śmiertelnego z powodu przedawkowania
* wg zwolenników jej zażywania, przyjmowanie marihuany nie powoduje wzrostu agresji ani skłonności do łamania prawa, choć istnieją na ten temat rozbieżne opinie.

Możliwe skutki przedawkowania marihuany to:

* mdłości
* zawroty głowy
* myślotok (zazwyczaj o nieprzyjemnej treści)
* wzrost wrażliwości na dźwięki i światło (rażące)
* dezorientacja
* majaczenie

W pewnych przypadkach (jest to najprawdopodobniej uwarunkowane stanem psychofizycznym osoby):

* śpiączka
* depresja
* schizofrenia.

Zdrowotne efekty długotrwałego stosowania marihuany są w trakcie badań i pełna ocena w chwili obecnej nie jest możliwa.[...]"

"[...]Teoria eskalacji

Do niedawna powszechnie uważano, że regularne stosowanie marihuany, na skutek wzrostu tolerancji, prowadzi do stosowania innych, silniejszych środków odurzających. Badania naukowe nie wykazały jednak żadnego bezpośredniego związku między tymi zachowaniami. Zdania są podzielone, jednakże coraz większą popularność zdobywa teoria, że to kryminalizacja marihuany wystawia jej użytkowników na ryzyko kontaktu z innymi nielegalnymi środkami.[...]"

"[...]Skandal wokół raportu WHO

W 1995 roku Światowa Organizacja Zdrowia przygotowała raport pt. Implikacje zdrowotne używania konopi: Analiza porównawcza zdrowotnych i psychologicznych skutków używania alkoholu, konopi, nikotyny i opiatów. Jego upowszechnieniu towarzyszył skandal, gdy brytyjski periodyk popularnonaukowy New Scientist ujawnił w numerze z lutego 1998 r. fakt zatajenia jednego z rozdziałów tego dokumentu. W ocenzurowanym rozdziale autorzy - troje wiodących badaczy uzależnień - porównują naukowo udokumentowane zagrożenia płynące z używania marihuany z zagrożeniami, jakie niesie ze sobą stosowanie używek, czyli alkoholu i nikotyny, oraz nielegalnych - opiatów. Wykazują oni, że tam, gdzie ryzyko istnieje, jest ono w rzeczywistości o wiele poważniejsze w przypadku obydwu legalnych używek. Raport ukazał przykład stosowania odmiennych kryteriów w ocenie szkodliwości używek i narkotyków. Przeciwnikami raportu byli szef WHO Nakajima, który odszedł na emeryturę w czerwcu 1998 roku, oraz dyrektor wydziału narkotyków dr Yoshida.

Według wspomnianego raportu przy obecnych formach używania marihuana stwarza o wiele mniej poważne niż alkohol i tytoń problemy zdrowotne w zachodnich społeczeństwach, jednak wciąż je stwarza. W tym samym raporcie wskazuje się na fakt, iż nie jest to jednak powód do zadowolenia, ponieważ mimo iż wpływ alkoholu i tytoniu na zdrowie społeczeństwa jest dominujący, to wpływ marihuany może wzrosnąć, jeśli powszechność codziennego używania jej w dużych ilościach osiągnie poziom spożycia dużych ilości alkoholu wśród młodzieży lub codziennego palenia papierosów wśród dorosłych.[...]"

Jeżeli marihuana jest nielegalna, tym bardziej powinny być zabronione nikotyna i alkohol, a jeśli nie są - powinno zalegalizować się tą pierwszą. !!

...a do poczytanie daję to: Szałwia wieszcza, boska

"[...]Zastosowanie

Uprawiana przez szamanów szczepu Mazatec w celach obrzędowych. Sadzona zazwyczaj w poszyciu lasu przy rwących strumieniach. W ostatnich latach uprawiana również w innych częściach świata ze względu na potwierdzone działanie psychoaktywne (redukcja serotoniny). Stanowi również obiekt badań z dziedziny psychiatrii, gdyż wykazuje bardzo silne dzialanie antydepresyjne przy braku stwierdzonych do tej pory efektów ubocznych.[...]"

Bimbo !

tergus: BRAWO! jesteś idiotą

zrobi się Real na zawadzkiej, Media Markt na bawełnie. wiadomo tergus, prawda? Media Markt nie dla... ciebie

pozdrawiam!

80%, które chciało zabrać głos w sprawie hipermarketu opowiedziało się za jego budową, 20% było przeciw. reszty o zdanie się nie pytamy, bo widocznie swojego zdania nie posiadają.

ten typ chyba musial być ślepy żeby na tym przejezdzie kolejowym wpaść pod poćiąg. Nie raz jechałem do szkoły i widziałem jak jedzie rano i porusza sie jak żółw napewno rowerem można go przegonić.

bez przesady kolejny mecz znowu bez łomżyńskiej publiczności... czyżby to dzieki słynnemu tacie ex trenera??

Śmieszy mnie ta "odpowiedzialność zbiorowa" nakładana przez Polski Związek Piłki Skopanej klubom pierwszo i drugoligowym. Czym zawinił taki przeciętny Kowalski z Polowej, który nie będzie mógł przyjsć przez tą "karę" na inaugurację sezonu ? Co da takie zamykanie stadionów !!! NIC...
Niech oni lepij egzekwują kary za brak monitoringu na stadionach, brak odpowiednich sektorów dla kibiców przyjezdnych bo z tym zawsze było cieńko.

I tak na tym pierwszy meczu będzie pewnie tak jak kiedyś było na meczu ŁKS-u z Jagą, wszyscy najwierniejsi kibice oglądali mecz zza krat od ulicy (stadion był wtedy zamknięty).
A jak pieski zablokują dostęp to stanie się nawet na muszli i stamtąd będzie się wspierać piłkarzy głośnym dopingiem.

zly_czlowieku normę da się zmienić ale ważne żeby nie łamać swoich zasad...a w tym przypadku pewnie by tak było. Ja daleka jestem od słuchania Radia Maryja...spoczko...każdy ma swoje wartości, które ceni i uważa za słuszne...ja jednak szukam sposobów aby w Łomży zrobić coś nowego...żeby muzyka i słuchanie radia nie ograniczało się tylko do słuchania "zdrowasiek" ale do myślenia, zdobycia wiedzy na temat kultury (w szerokim tego słowa znaczeniu)...sama jestem praktykującą katoliczką ale nie samym Słowem Bożym człowiek żyje...muzyka tworzona przez człowieka to też dzieło Stwórcy...nie prawdaż?? Liczy się pozytywne nastawienie i myślenie, że życie jest piękne...może jestem wymarłym gatunkiem patrzącym optymistycznie i z uśmiechem na świat .
Wystarczy o...odrobina nadzieji...pozytywne myślenie...wszystko odmieni:)
Młej nocki:)

Nigdy więcej PiS!

Pakero chojrak lol (do czasu)

witam
mam pytanie, ktos moze wie ile kosztuja bilety na Hrabi ?? :)
Pozdrowionka

wpisywac sie milosnicy dresow !!!! przeciez pelnow lomzy to i na forum kilku jest !!! nie wstydzcie sie :D !!!!!
A bo ja np lubie drresy ;]]]]

Bimbo !

lomzanin niestety ale nie trafiles :)

moim zdaniem już za rok miasto totalnie zmieni swój wizerunek

Cieszy remont tej kamienicy.Obok tez do remontu podobny budynek.Na legionow jeszcze z 3 sa do remontu.Jedna na przeciw drzewnej.Druga naprzeciw jednostki blado-zółta kamieniczka.A trzecia to dawna szkola muzyczna.Jest w okropnym stanie

No ale czemu mamy lubić i popierać takie coś ?? przecierz jak ktoś z innego miasta zacznie czytać te forum to sobie o nas Łomżyniakach pomyśli gorzej niż o Śledziach (b-stok) :D

No i co punkty tez moze wlasciciel dostaje ???? To jest niemożliwe !!

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org