sobota, 14 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
dlaczego oni...

...taki zwykły, pod samochód....

...szukam kanału gdzie¶ w Łomży, takiego dostępnego bez problemu dla zwykłych ludzi...

...potrzebuję po prostu podejrzeć od spodu samochodzik.... :)

...ma kto¶ jaki¶ pomysł?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: dlaczego oni...

Hm......... samochodzik.............. od spodu............? No, no............. ciekawe upodobania.......
......... o kanale nic nie wiem, ale mogę pożyczyć samochodzik do podgl±dania.........

Qufer

sprubuj za LOK-iem tam chyba jeszcze jest :))))

Kochani, w normalnym państwie jest tak, że władza INWESTUJE na pocz±tku z publicznych pieniędzy(to podatki!), a póżniej, po wykonaniu pracy pomalutku odzyskuje - z podatków! U nas podatki bior± władze jak własn± należno¶ć i topi± w "dziurze"(albo wręcz kradn±) - a je¶li co¶ potrzeba ludziom - to musz± oni dodatkowo płacić czyli sami inwestować. Tak jest wszędzie: w o¶wiacie - dopłacamy, w leczeniu - dopłacamy, w urzędach - dopłacamy, drogi -dopłacamy....a przecież na to wszystko stale potr±caj± nam podatki!
Kończę - bo może człowieka szlag trafić.

Rozumiem, że tam na ZjeĽdzie....?
...dzięki... :)

....a może jeszcze gdzie¶ bliżej Południa?

Drogi Znawco zagadnień.
Dzięki Twoim obszernym wyja¶nieniom czuję się już trochę bardziej u¶wiadomiona. Rozumiem, że spółdzielnia musi bronić swoich interesów i absolutnie nikogo nie namawiam do tego, by nie płacił za wodę, czy też za mieszkanie. Jednak ja też mam swój własny budżet domowy i również, jak spółdzielnia staram się nim dobrze gospodarować. I też liczę.
Zastanowił mnie fakt, dlaczego spółdzielnia w tak błyskawicznym tempie i tak nerwowo stara się ¶ci±gn±ć ze swoich dłużników zaległo¶ć za wodę. Dlaczego dano tylko 7-mio dniowy termin zapłaty zaległych rachunków a nie np. 14-dniowy. S±dzę, a Marcell też to zauważył, że dzieje się tak dlatego, iż mogłoby się okazać po rozliczeniu centralnego, że nie istniej± żadne zaległo¶ci.
Rozważałam dwie możliwo¶ci - pierwsz± - nie zapłacić. Załóżmy, że tak ok. 25 sierpnia kto¶ przyjdzie ze spółdzielni i odetnie mi wodę. Za następne 6 dni będzie już wiadomo - ku - zapewne Twojemu zdziwieniu drogi Znawco zagadnień - że mam nadpłatę, bo mi j± doksięgowano z rozliczenia c.o. Co wtedy? Wtedy się okaże że faktycznie nie zalegam i nie zalegałam, bo przecież te pieni±dze już dawno były na koncie bankowym spółdzielni. Czy kto¶ ze spółdzielni przyjdzie mnie wtedy przepraszać ?
Załóżmy, że zapłacę i na 31 sierpnia doksięgujecie mi na konto moj± nadpłatę. Oczywi¶cie nie będę mogła wycofać od Was moich nadpłaconych pieniędzy, bo spółdzielnia zwraca powyżej jakiej¶ tam kwoty - chyba
500 zł.
Jak bym nie post±piła - tracę.
I nie tylko ja, bo w takiej sytuacji jest ogromna większo¶ć mieszkańców - wszyscy ci, którzy będ± mieli nadpłatę - czy zapłacili w terminie za wodę czy nie.
A wydawać by się mogło, że to spółdzielnia jest dla mieszkańców, a nie mieszkańcy dla spółdzielni.
Nie buntuję się przeciw terminowemu płaceniu za rachunki, ale chcę to robić w przekonaniu, że jestem rozliczana za c.o. solidnie, bo przecież po kilkuletnich do¶wiadczeniach spółdzielnia już dosyć precyzyjnie powinna wiedzieć jakie jest zużycie energii cieplnej w poszczególnych mieszkaniach. A nie jak co roku udawać zaskoczenie, że znowu s± takie wysokie nadpłaty.
Moim zdaniem na podzielnikach ciepła dobry interes zrobiła tylko spółdzielnia, bo mieszkańcom czynszów nie obniżono, a pozorne oszczędno¶ci s± efektem tego, że w mieszkaniach jest po prostu zimniej. Za to więcej wydajemy na lekarstwa.
I jeszcze jedno - bo mnie to bardzo zaintrygowało. W jaki sposób (no teraz to już wyjdę na kompletnie nieu¶wiadomion±) - ci biedni solidni płac± za mnie? Jeszcze nie słyszałam, żeby którakolwiek z s±siadek płaciła podwójny rachunek za wodę. A tak na marginesie to ulżyć im mogłaby wła¶nie spółdzielnia naliczaj±c uczciwie opłaty za centralne.
Pozdrawiam.

Qufer

szkoła udaje że uczy więc wy udawjcie że nic się nie dzieje- ot takie
wielkie udawanie wszystkich i wszystkiego. I można sie bawić w
uczelnie i studentów.l

Słyszałam, że ta wycinka to pomysł racjonalizatorski cieci. Jak się co nieco wytnie, to nie ma tylu li¶ci do zamiatania....

oj rysiu rysiu, owszem Daniel Bogusz jest wychowankiem LKS'u, ale z tego co wiem to Łódzkiego Klubu Sportowego, a nie łomżyńskiego :(

°°°°°°°°°°
... evaa ...

To znaczy, że nie płaci się za miesi±ce nauki.... tylko dwana¶cie rat za rok studiów. ...? ....OK ....to do mnie przemawia.....

Qufer

A tak na marginesie to po co zaraz tyle sarkazmu?

Trudno żeby na każdym kroku było super kulturalnie, garniturki i te sprawy...

I tak się wiele zmieniło,kiedy¶ to dopiero były pustki...

oj tam w pracy czytalem i zle przeczytalem nazwisko :PP moj blad musicie mi wybaczyc heheh

Qufer

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org