Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Łomża rz±dzi Podlasiem. |
...Czy akcje protestacyjne tego typu co¶ dadz±? Czy to kolejne działanie na pokaz? "W najbliższy wtorek P O organizuje protest kierowców przeciwko planowanemu przez rz±d wprowadzeniu winiet czyli opłat za korzystanie z dróg. W południe w całej Polsce kierowcy maj± wł±czyć klaksony" onet.pl _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Łomża rz±dzi Podlasiem. |
Ogladajac niedawno mecze pilki noznej rozgrywane w ramach dorocznego turnieju polonijnych druzyn im. Kazimierza Deyny w Sommerville, New Jersey, mile bylem zaskoczony postawa niejakiego Daniela Boguskiego(?), wychowanka 'naszego' LKS-u. Z tego co wywnioskowalem z wypowiedzi spikera, Daniel przebywa w Stanach tymczasowo, wystapil tu goscinnie w jednej z miejscowych druzyn, i na pewno wkrotce wroci aby zasilic LKS w rozrgrywkach ligowych. Daniel, mimo swego mlodego wieku, zaimponowal wszystkim nie tylko bogatym kunsztem pilkarskim ( zdobyl 4-ry bramki w jednym meczu i zostal krolem strzelcow), ale przedewszystkim swaja skromna i koleznska postawa na boisku. Az sie serce poprostu radowalo slyszac powtarzajace sie zachwyty i 'akolady' spikera, w ktorych nie wstrzymywal sie za kazdym razem podkreslajac pochodzenie i przynaleznosc klubowa Daniela. Wreszcie cos pozytwnego w kierunku Lomzy, myslalem sobie. Szczegolnie mile bylo to slyszec, biorac pod uwage ten kontrast jaki niestety nasi rodacy ostatnio stworzyli swoim zachowaniem tu w Stanach no i jak zauwazylem, takze w Polsce. Miejmy wiec nadzieje, ze moze jeszcze nie wszystko stracone, moze ten, na pewno tymczasowy, kryzys mojego 'starego' miasta zostanie wkrotce przelamany, .... szczegolnie, jezeli Daniel ma wiecej kolegow i kolezanek takich wlasnie jak on. A wiec, glowa do gory, Lomzo! rysiek
|
|
słusznie, na terenie miasta obserwuje się niczym nieuzasadnion± wycinkę drzew. Co prawda wła¶ciwie s± tam jakie¶ powody , ale czy istotne przy tak głębokiej i szybkiej degradacji zieleni na terenie miasta. Z tego co wiem to często sami mieszkańcy tzn nie wszyscy tylko jeden " pieprznięty" zwykle podnosi wrzask o to , że co¶ mu nie pasuje terroryzuj±c władze miasta . Te dla ¶więtego spokuju tn± wszystko jak leci aby mieć natręta z głowy. No a potem dochodzi do sytuacji ,że s±siedzi tego pieprzniętego szukaj± tego kto zrobił im takie ¶wiństwo i wyci±ł ich ulubione drzewa. Zło¶c idzie w kierunku ratusza a autorem pomysłu jest twój najbliższy ukochany s±siad. Nie powiedziałem całej prawdy bo w naszej administracji sa też zwolennicy tego cięcia , s±dzę że należy do nich dyrektor ZGM Pan Stefanowicz . Jeżeli sie mylę to niech wyja¶ni dlaczego tak swobodnie pozwala na wycinkę drzew wokół bloków komunalnych. _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
Powiem wam ze tanczylem przez dwa tygodnie z ostrolece i tam w takiej ostrolece to o godzinie 10 wieczorem miasto zaczyna zyc, he w takiej ostrolece, a u nas godzina 10 to juz pusto ciemno , lomza to dziura °°°°°°°°°° ... evaa ...
|
|
Fantasta z ciebei rysiek oj fantasta _____________________ Kefas "Bo im tylko o to chodzi Abyś sam sobie szkodził Abyś sam nie mógł myśleć Abyś sam nie mógł chodzić"
|
|
...czemu Cię tak gryzie ta kostka Terrazytu...? ...też sprzedajesz, a od Ciebie nie wzięli...?? ...z tego co wiem, to Terrazyt już nie produkuje kostki, a sprzedaje to co im zalega na magazynach..... taniej..... pozdrawiam
|
|
Em.... mam wrażenie, że mówisz jedynie o "centrum" Łomży.... StatOil i okolice....? ....bo te tłumy na ulicach... w nocy.... to chyba przesadzasz.... przydrożne ogródki...??????...... mówimy o tym samym mie¶cie....?? ..."na parkingach nawet stoj±"..... tak.... to jest impreza...!!!!! ....super ......miasto tętni życiem.......... ...Przepraszam, ale nie widzę tego!!!
|
|
Roberts Napisałem : "Resztę pozostawiam, ocenie pozostałych czytaj±cych. " a nie "niech wszyscy przeczytaja" . To podstawowa różnica. Dziękuję za głos w dyskusji space
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |