piątek, 13 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Głupie tematy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Rzadko się zdarza że biorą do wojska tych co zaczeli studia, bądz się uczą, a to że mogą brać to bardzo dobrze. Apropo pracy, jeżeli pracujesz i dostajesz wezwanie do wojska,pracodawca powinien cię spowrotem przyjąć do pracy-jest taka ustawa,która o tym mówi. Chyba że pracujesz w takiej firmie, która nie przestrzega przepisów, ale musisz wiedzieć że masz prawo o to walczyć. a to że masz taką a nie inną pracę to nie nasza wina. Jedyni żywiciele rodziny - nie muszą się martwić o utrzymanie rodziny, ponieważ Państwo płaci w tym przypadku z pieniędzy podatników - czyli również poborowych i nie ma takiej sytuacji że ktoś zostaje bez środków do życia. Z tego względu też jest bardzo mało takich przypadków, bo wolą zapewnić bezpieczeństwo kraju tanim kosztem. Teraz nawet przepustki dają co tydzień, bo zawsze mniej osób do gara jak pojedziesz do domu! A nie tak jak kiedyś byłeś raz albo 2 przez całą służbę w domu. Niewiem co rozumiecie pod pojęciem jedyny żywiciel rodziny? Bo jeżeli pracuje tylko syn, a ojciec matka i rodzeństwo nie mają pracy,ale są zdolni do pracy - to też zaliczają się do żywicieli rodziny. A praca jest tylko trzeba mieć chęci i ochoty by ją podjąć! Nawet jeśli masz do spłacania alimenty - i wezmą cię do wojska - to wojsko w tym czasie je za ciebie zapłaci, wystarczy że złożysz dokumenty i po sprawie.

Nie rozumiem po co ta panika?! Poprostu boicię się tego wojska jak ognia, to tylko tak strasznie wygląda, ale w środku jest już normalnie. No chyba że ty jesteś nienormalny!

JESIEŃ 01/02

Ja mimo iż jestem po wojsku, dostałem przydział mobilizacyjny, i mimo że jestem już przeniesiony do rezerwy, muszę co kilka lat przechodzić szkolenia mobilizacyjne które trwają nawet do tygodnia. Oczywiście za to płacą jak bym był z pracy i wtedy mam tydzień wakacji, bo pracodawca musi ci dać wolne na ten czas, to jego zasrany obowiązek.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Głupie tematy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A może ktoś coś w Łomży by polecił !? ;>

heh...o co ci chodzi?

to nie jest ortografia tylko literowka.. psie..

Czy koś wie co dalej z Engelem jr.? Czy nie ma już szans na jego powrót do ŁKS?
Co sądzicie o wypowiedzi szeryfa Lipskiego?

no tak...kupilam...kabel za 30zl..z mozliwoscia zwrotu..i bardzo dobrze :)..bo kabel nie dziala..albo jestem tylko biedna blondyna, niezdolna do podlaczenia glupiego kabelka..albo kabel jest lipa..wiec moze jakies dobre rady>?

Jeśli chodzi o części do SKODY to najtaniej jest w JD Auto na Bema. Zawsze wszysto maja na miejscu. Miła i fachowa obsługa. Przekonałam się sobiście.

pewnie teraz znajdzie sobie jakiś czwartoligowy zespół i będzie go trenował

He bezrobocie hehehe smieszne, od wielu miesięcy bezrobocie spada w naszym mieście i regionie zresztą podobnie jak w całej Polsce i spadać będzie , ale napewno nie za sprawą pracodawców Polskich , tylko zagranicznych.
O czym mówie? o tym że ludzie wolą pracować za granicą legalnie za lepsze pieniądze i dlatego każdy gdzieś wylatuje dlatego bezrobocie spada.

Ciekawe czy jest statystyka ile osób z Łomży wyjechało za granice kraju już do tej pory.

Więc nie łudź się że bezrobocie jest teraz przyczyną złej sytuacji w mieście , wogóle dlaczego według ciebie sytuacja jest zła?

Właśnie czemu zła?? o ile się orientuję w te wakacje kazdy kto chce, moze w Łomży pracowac i to za przyzwoite pieniadze.

zrezygnować z biadolenia jak to nam źle

zrezygnować z planów wyjazdu za granicę za wszelką cenę

samozatrudnienie

ponownie zrezygnować z biadolenia jak to nam źle

zadbać o własne wartości narodowe

Misiek, ale pewniak jesteś, pozazdrościć! Powodzenia życzę na tej maturze, tylko uważaj żeby ta pewność siebie nie okazała się zgubna.
"the harder you work the more successful you are ; )" - nie zawsze prawda:)
a matura ustna nadal nie jest pozbawiona subiektywizmu. Nauczyciele sie znają i nie da się uniknąć pewnych przekłamań, sam rozumiesz.Żeby się nie okazało, że jakis nauczyciel clipped your wings:)

kilogram = 5 zlotych chyba na zlomie. przelicz sobie. drogo nie ?

Dajcie Wy spokoj !! L&M lights i czlowiek czuje że żyje!! :D

Leszek

Tiger, co Ja zrobię, że tu nie można edytować raz wysłanej treści (wiem, usprawiedliwiam się :) Chciałbym cofnąć czas, ale niestety nie mogę... :) Przepraszam wszystkich, że was zawiodłem. BIURO.

Od dawna na mnie polowałeś? :)))

Off!

myślałem że jawki można znaleść tylko w muzeum niewiem kto jeszcze tym JEŻDZI hehe

-Aby istnieć, trzeba uczestniczyć. Antoine de Saint – Exupéry-
-Miasto bez marzeń, to miasto bez przyszłości. własne-

a kto ją prowadził, wydawcą była jakaś łomżyńska firma?
lepsza była od tej tutaj?

ma ktos namiary na piosenkę 2paca california love

-Aby istnieć, trzeba uczestniczyć. Antoine de Saint – Exupéry-
-Miasto bez marzeń, to miasto bez przyszłości. własne-

wow

JayCop2004 więc przyjde jutro do tego śmiesznego sklepiku w którym pracujesz i zobaczymy co mi złożysz za 1000 zł.

zaraz puszczę pawia

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org