sobota, 14 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Julia Pitera gnała ulicami Warszawy 140 km/h

Prawda jest taka, że obecnie prawdziwych punków w Łomży nie ma. I na szczęście - nigdy już nie będzie.

Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie
" Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca"
"Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Julia Pitera gnała ulicami Warszawy 140 km/h

połowa moich kumpli nabrała się na niego....a śmiechu było....:P

jak to sie nabrala ??

mam pytanie czy moze ktos wie jak tam praca w firmie WIOMAR.da się pracować?prosze o odpowiedzi.

...pracowac sie zawsze da zalezy tylko jakie masz wymagania co do tej pracy i jak bardzo zalezy ci na pieniadzach ;))

Ja-nk-u- czuję się zaproszona:) Jakby zabrakło będziemy się posiłkować kupnym:)

Pozdrowionka:)

Zbych

Do cycq: czytaj uwaznie POŁOWA moich kumpli się na to nabrała

Czy to przypadkiem nie bedzie ta reklama co byla TVP3??

witam wszystkich. macie może jakieś siekawe stronki odnoszące sie do systemu operacyjnego symbian? szczególnie chodzi mi wszystko pod NOKIE 6600. ]
z góry dziekuje
pozdrawiam

Gazela: widzisz ja zaznaczyłem, że nie są "zbyt" zainteresowane, co nie wyklucza, iż takie młode i piszące na forum dziewczyny istnieją :) Co za tym idzie nie jest to stereotyp :)

Bella: Nowy forum pod względem udzielania się na pewno, natomiast czytam je już ponad rok. Nadal uważam, że kobiet jest na tym forum mniej. I nie mów mi, że skoro Ty nie ukrywasz swych poglądów za przekleństwami to nie ma kobiet, które klną i są wulgarne :) Poza tym gdzie ja napisałem, że nie używanie wulgaryzmów oznacza słabość?

Tak jak napisałą Gazela: "Taka osoba za bardzo wszystko przeżywa.Emocje biorą górę nad rozumem".

http://www.symbianos.pl/

http://www.6600.pl/

na początek myśle , że starczy ;-)) jak mało to pisz

pozdrawiam

www.nng-team.pl i www.nng-team.pl/forum
www.komforum.net
www.forumgsm.go.pl

...czy chodzi Ci o okolicę na pd-wsch od Olsztynka? :D

Pan wicepremier dostał raport z MW, że mało kto zdał z tegorocznych maturzystów - członków MW. jak więc może być, żeby w tak patriotycznym związku młodzież była kiepsko wykształcona - trzeba było im pomóc (i samemu sobie).

Widziałem tez tego typu ogłoszenie:
Byłych pracownikow poszkodowanych przez firmę Wiomar prosze o kontakt..

Agent22 zmierzyc sie z nowa matura? Ze taka trudna znaczy, tak? Zacznijmy wiec od tego, ze wymagania programowe sa stale zmniejszane. To co pare lat temu bylo w programie 5 czy 6 klasy szkoly podstawowej, teraz jest dopiero w programie gimnazjum. Nietrudno sie chyba domyslec, ze w ten sposob program zostal znacznie okrojony, bo wiele z tego co wczesniej bylo w liceum, teraz z programu wylecialo. Druga sprawa, to ze wczesniej wszyscy na zaliczenie klasowki, kartkowki czy matury musieli napisac przynajmniej 51%. A teraz jest 30% i jeszcze placz, ze biedactwa nie zdaja. Po prostu wymagania sa tak niskie od samego poczatku, ze zal dupe sciska i sie mlodziez przyzwyczaja. Moze i matura rozszerzona moze sprawic klopoty, ale poziom podstawowy jest po prostu latwy, zwlaszcza przy tej zalosnej granicy 30%.
A czemu nam to przeszkadza? Bo nie zmienia sie regul w trakcie gry, a juz zatwierdzanie egzaminow przez polityka to jakas parodia. Jak od matury zaczniemy, to na czym sie skonczy? Egzaminy na prawo jazdy, wyroki sadowe? Cos jeszcze bedzie mogl dekretem zmienic pan polityk?
Kolejna sprawa, jesli amnestia ma byc w tym roku, to co z poprzednim rocznikiem? Oni nie mieli ulatwien, chociaz to oni byli krolikami doswiadczalnymi tak naprawde.
Reguly powinny byc jednakowe dla wszystkich. Trzeba bylo ta zasade ustalic przed matura, a nie teraz w tani sposob szukac sobie poparcia. Ze cos dobrego dla tych ludzi wyniknie? I tak ich uczelnie nie przyjma z zawalonym egzaminem, po co sie ludzic? Jakos wielu ludziom na roznych egzaminach nie raz zabraklo punktu czy dwoch i nikt zadnych amnestii nie oglaszal. Chory pomysl i tyle.
Inna sprawa, ze nowa matura to wogole pomylka. Jest klucz wedlug ktorego sprawdzane sa prace. Co sie nie znalazlo w kluczu jest nieuznawane, nawet jesli zgodne z prawda. W ten sposob matura, z egzaminu "dojrzalosci" sprawdzajacego wiedze, ale i umiejetnosc myslenia, stala sie egzaminem sprawdzajacym jak dobrze wcisnieto kogos w szablony myslenia, zero pola dla indywidualistow. Ale to juz problem do rozwiaznia dla naszych genialnych politykow i na pewno nie takimi jednorazowymi akcjami w stylu Romka.

Autor: halina (---.introlan.pl)
Data: 20-06-06 10:32

przestancie się palanty kłócic!!!!!!!!!!! o ile...

Sama jesteś palant !! Czytaj uważnie kobieto i nie wyzywaj nikogo bezpodstawnie od takich,czy owakich.

Oto co udało mi się zarejestrować przypatrzcie się co ten Pan pił przed snem :)

Nazwałem to " Trafiona Grupa Docelowa " ciekawe co robią laleczki w nocy :)

Foto 1

Foto 2

Foto 3 - powiększenie

Jak macie inne ciekawe foty z cyklu "z życia wzięte" to pokazujcie :)

Dobra rekalma browca, ale gościu ma słaby łep bo po jednym już śpi i nawet niewiadomo czy całe wypił może tylko puszkę powąchał!?

czyli wiadome że Cherry jest dobre:P

Autor: MarCo (---.internetdsl.tpnet.pl)
Data: 15-07-06 16:28
napisał:
"Chodzi tylko o personalia nowego V-ce Prezesa SM Perspektywa. Czyż to jest tajne???????????"

Więc podaję ci głąbie te dane:
Zastępca Prezesa - Leszek Konopka

Już miałem sobie dopuścić ten temat ilustrujacy beznadzieną głupotę i cynizm ministra. Celem i sensem matury są studia i po to ona jest. Ile % ze starej matury dostawało się na studia (egzaminy na uczelniach)? Nie wiecej niż 60! i to jest właściwa proporcja. Jesli nowa matura jest trudna- to tylko dla nieuków, bo według mnie jest właśnie zbyt łatwa. Jeśli tak dalej pójdzie - to wrócą znowu egzaminy wstepne bo uczelnie przestaną je honorować. A teraz znowu ta "gertychowa amnestia" - to już zakrawa na czyste jaja! Ktoś tu napisał, że chyba to zrobił dla swoich pupilków z MW i miał chyba rację bo ich "występy" w naszej TV uwidoczniły , że te chłoptasie nie umieją nawet czytać! Czarno to widzę.....

Dziś w Nowogrodzie na Ogólnopolskich Dniach Kurpiowskich. Nie wszystkim smakowało Piwo kozicowie i trzeba zadbać o mocniejsze trunki :)

Tak żywo tańczył do pieśni kurpiowskich

Przecież cały czas piszesz o V-ce Prezesie. Zacytowałem część Twoich wypowiedzi wyżej.

Znowu się wtrącę: kobiety rzeczywiście inaczej niż mężczyźni myślą, co nie znaczy, że gorzej! Kobiety mają połączone pulkule mózgowe znacznie grubszą niż mężczyźni wiązką nerwów i dlatego potrafią jednocześnie odczuwać emocje (prawa półkula) i myśleć racjonalnie (lewa p.). Do tego dochodzą jeszcze właściwe kobietom fizjologiczno-hormonalne wahania nastroju (mają więc trudniej). My tego nie potrafimy i albo myślimy racjonalnie, albo odczuwamy emocje i uczucia .. i tak na przemian. Stąd biorą się wzajemne nieporozumienia i dlatego trzeba te zasady znać i to wzajemnie. Jednakże wspólnie się uzupełniamy i możemy sensownie przeżywać całe bogactwo jakie niesie życie. Jeśli ktoś opowiada głupie kawały o blondynkach, to niech pomyśli jednocześnie o: matce, ukochanej dziewczynie, przyjaciółce, ulubionej koleżance, mądrej szefowej...
PS.Przepraszam za ten mentorski ton :-) i pozdrawiam wszystkich forumowiczów.

1. Napisane było jak wół, że chodzi o Andrzeja Z. aresztowanego tymczasowo na 3 miesiące.
2. Na tym forum nie ma możłiwości korekty przesłanego postu, więc przez nieuwagew zabrakło tego "RN".
Poniał...?

Stary dylemat: ile ma być emocji, a ile racjonalizmu? Paradoksalnie: posiadanie dzieci jest zupełnie nieracjonalne. Czy więc dzieci mają tylko głupcy i nadwrażliwcy?:-)
Cała dziedzina kultury i sztuki wymaga dużej i specyficznej wrażliwości. Nauka i technika to znowu racjonalizm... ale czy nie cenimy maszyn dobrych i do tego pięknie zaprojektowanych? Czy poeta obędzie się bez technologii? Inżynier lub naukowiec - jeśli nie bedzie człowiekiem wrażliwym - to może budować mordercze maszyny? Może.
Nie ulega jednak wątpliwości, że wrażliwcy mają życie trudniejsze, ale za to znacznie bogatsze... No, ale nie ma nic za darmo ;-)

Nie poniał, bo założyłeś post 14.07 o godz. 21.30 a 15 lipca o 16.28 piszesz o V-ce Prezesie Spółdzielni. To nie jest nieuwaga. Mylisz pojęcia. Już w podobnym temacie zwracają Ci inni forumowicze uwagę o bredniach i braku precyzyjności a Ty dalej brniesz. Wypij szklankę zimnej wody i przyznaj się do błędu.

MarCo-a może jednak "tę osobę" ?:))))

No cytat z wypowiedzi następnego swojaka czyli "intelektualisty":

"No, ta technika, ten rozwój. Kiedyś było liczydło i tabliczka mnożenia, a dzisiaj, z tego co wiemy, to nie wszyscy tabliczkę mnożenia znają. Ale decyzja (ministra Giertycha - PAP) - w związku z tym, że tak duży procent młodych ludzi nie zdało egzaminu z matematyki i w ogóle egzaminu dojrzałości - jest słuszna" - zaznaczył Lepper.

Skutki, sobotniego nieco silniejszego wiatru.

Pozdrowienia.

________
Malachit

Refren zdaje się brzmiał:
Graj cyganie graj, serce swoje daj
muzyka twoja nagły smutek w sercu wzbiera...

...wdaje mi się ,że to Jan Pietrzak,ale niestety nie jestem pewna ,więc nie zadam zagadki...ale swoją drogą ciekawe słowa:)...

Andrzej Rosiewicz - Graj cyganie, graj

Moja zagadka:

"Ten kraj potężny, jego step wielki
Nie pojmiesz go rozumem choćbyś myślał wieki"

co do wypowiedzi felix to nie ma sensu wogole czego komentowac lepiej przytaknac dzieciakowi ze ma racje a co do Łomżaaaa to chcialbym ci powiedziec ze na szczescie nie potrzebowalem zadnej laski od giertycha zeby zdac mature ani tez nie znam zadnych osob ktore zawdzieczaly by mu jej zdanie a co do wypowiedzi Antynka wcale nie watpie ze mialas srednia 5,0 gdyz na starej maturze 90% uczniow maialo taka srednia bo co za problem bylo przepisac prace ze sciagi na 6 podaniowych w ciagu 5 godzin gdzie co roku pojawial sie temat o cierpieniu czy tez w takim samym czasie rozwiazac 2 zadania z matematyki w czasach gdzie nawet jak sie nic nie wiedzialo to i tak dotarla sciaga od kolegi albo nauczyciela nie twierdze takze ze nowa matura jest jakas trudna nie do przejscia bo tak nie jest tylko nie rozumiem czemu wywoluje takie oburzenie ze osobom ktorym podwinela sie noga i zabraklo 1% daje sie szanse na to by mogli studiowac a nie przez rok siedziec w domu z poczucem ze do niczego sie juz nie nadaja chcialbym sie odniesc takze do wypowiedzi Dran z twojego toku rozumowania wynika ze nic w tym kraju nie mozna zrobic zeby lzej zylo sie ludziom bo zawsze ktos bedzie pokrzywdzony i yle mialbym do powiedzenia w tym temacie a wy drodzy forumowicze dalej wsciekajcie sie na to ze komus dano szanse na lepsze zycie bo jak tak moze byc ze komus moze lepiej sie wiesc niz mi temu ktory jest najmadrzejszy i wszystko wie

Mam, mamy my wszyscy jako społeczność miejska, pewien bardzo poważny problem. W naszej Łomży którą tak wszyscy kochamy, grasuje przestępczość która napada i okrada ludzi. Ostatnio znów pobili kolesia i go okradli. Niejest to jakaś błacha sprawa bo znów kogoś obili. Policja jak wie to i tak nie zgarnie takich ludzi, a jak nie to i tak olewa sobie sprawę albo działa bardzo ale to bardzo wolno. Taki margines który napada trzeba tępić, tylko że, nikt niewie jak. Najlepiej to takich ludzi pozamykać w odizolowanych kalatach i niech sami się tłuką miedzy sobą. Miałem ja sam kilka akcji przed którymi musiałem skulić tyłek i wiać, ale niech ktoś zaprowadzi wreszcie porządek bo w mieście robi się coraz bardziej niebezpiecznie.
Za błędy Przepraszam :)
NIech Łomża Bezpieczną Się Stanie!!!

Agent22 nie chodzi o to, tylko zasady powinny obowiazywac wszystkich jednakowo. Wyobraz sobie podobna sytuacje powiedzmy w sporcie, gdyby w trakcie zawodow zmieniono zasady tak, zeby dac komus druga szanse.
Wez pod uwage fakt, ze teraz matura jest jednoczesnie przepustka na studia. Jesli faworyzujesz jednych, automatycznie zmniejszasz szanse innych. Teraz jest radosc, a co bedzie jesli ktos z warunkowo otrzymanym swiadectwem zajmie na uczelni miejsce osobie, ktora zdala mature bez pomocy Romka? To bedzie sprawiedliwe i pomocne dla wszystkich? Jesli zasady byly jasne od poczatku, to nie wolno tego zmieniac w trakcie, czy to tak ciezko pojac?
Mowisz w kolko o starej maturze, zauwaz ze na niej tez trzeba bylo zdac kilka przedmiotow i nikt nie patrzyl czy komus zabraklo 2 punktow czy wiecej, nie dawal forow typu ze z jednym niezdanym egzaminem mozna zaliczyc mature. A co do sciagania, faktycznie moze i sie dalo, uwierz ze nie wszyscy musieli z tego korzystac. Za to zauwazmy kilka faktow. Taka np matura ustna to bylo kucie calego materialu z j.polskiego i losowanie pytan. Teraz masz wczesniej wybrany temat, ktory tylko sobie opracowujesz. Na pisemnej masz do dyspozycji slowniki, masz prace z tekstem, gdzie starczy umiec zanalizowac co sie czyta, nie trzeba z pamieci przywolywac przekrojowo wszystkich tekstow lektur. Jadac dalej, na formularzach egzaminacyjnych zaznaczasz sobie, ze jestes dyslektykiem i lecisz, niewazne bledy. Wczesniej tak rozowo nie bylo i ortografia wszystkich obowiazywala. A ilu z tych dyslektykow to zwykle lenie, mozna sie latwo domyslec, chyba ze mamy plage tej przypadlosci w ostatnich latach.
Next, jak juz pisalem wymagania programowe sa mocno okrojone, w stosunku do paru lat wstecz plus wymagania zaliczenia jedynie 30%. Pojdziecie na studia, to zobaczycie co to jest napisac conajmniej 51%, sciagac przeciez mozecie jak na starej maturze. Swoja droga jak juz tak w kolko o tym sciaganiu, ja tam sciagac nie musialem i jakos mature zdalem. W tym roku tak krzyczeli ze biologia byla za trudna, wzialem sobie ten arkusz, 30% z podstawowej matury zrobilem w pare minut, z czystej ciekawosci, chociaz wlasna mature pisalem prawie 10 lat temu i nie z biologii. Poza tym, jesli ktos wybiera sobie przedmiot, to chyba czuje sie z niego mocny?
A jak Romek bedzie takie jaja robil, bedziecie sobie mogli pisac egzaminy na studia jak za starych dobrych czasow, to sobie posciagacie itd. Bo pomijasz fakt, ze po starej maturze jeszcze takie egzaminy trzeba bylo pisac, na kilku uczelniach nawet i to byl prawdziwy sprawdzian, a czesto byly tam pytania wykraczajace poza zakres programu szkoly sredniej i nikt sie nie przejmowal. I o studiach na pewno zapomniec mogl kazdy, kto chcialby zdac 30% czy nawet 50% egzaminu.

Słodkich snów:)

Ptysiu80: zelgadis mądrze pisze. A że trochę niepoprawnie stylistycznie? Naprawdę, przestań się czepiać, bo nic nie wnosisz do tematu, jedynie niepotrzebne buractwo.
Zelgadis: popieram Cię: Niech Łomża Bezpieczną się stanie.

a potem....
ale jazda....
na rowerze

Krakin cytujesz daba przeciwko marice a nie wiesz ze ona nawija z feelixem na gramofonach? jesli zrozumiales ocb :) dziewczyna naprawde dobrze nawija i dlatego ma szacunek ludzi w kregach. firma w swoich kregach tez ma :)

Wszystko znajdziesz na stronie:
www.iphone-forum.org
Znajdziesz tutaj wszystko: gry, motywy, aplikacje itd.

????????????

________
Malachit

Tylko ciągłe dopominanie się o rekompensaty finansowe przewidziane w odp. przepisach (za brak prądu), dopominanie się o odszkodowanie za zniszczone w wyniku nagłego wyłączenia prądu urządzenia czy też niemożność wykonywania pracy zarobkowej, a przez to utracenie dochodów itp, itd. mogą przynieść skutek. Skargi trzeba pisać do RE w Łomży i ZE w B-stoku. Należy zapoznać się z właściwymi przepisami (one określają ile godz. w roku może nie być prądu - inna wielkość dla miast inna dla wsi). Zauważcie, że odbiorcy prądu na wsiach traktowani są jak klienci V lub VI kategorii. Tylko dlatego, że nie upominają się o swoje ... Przerabiałem to na własnej skórze, wysłuchałem "dobrych" rad różnych osób abym kupił sobie agregat etc. I pisałem skargi, skargi, skargi ... przez 4 lata. Jest efekt.
Na władze samorządowe nie liczcie. Nie ruszą palcem w bucie w tej sprawie. Muszą żyć dobrze z "elektrownią" bo mają swoje sprawy do załatwienia. Rejon Energet. w Łomzy nie decyduje o remontach. Decyduje B-stok. Kierownictwo RE w Łomży nie będzie się zbytnio dopominać o remonty w Konarzycach lub gdzie indziej bo B-stok może się za bardzo zdenerwować i mogą nastąpic przetasowania na stołkach. Musicie sami walczyć o to by doprowadzili Waszą instalacją do "normalności". Stawki za prąd w mieście i na wsi wszak są takie same. Pozdrawiam

Gites: nigdy nie miałem takiego konta na Allegro. Nie jestem żadnym prawnikiem bo mam dopiero 19 lat. Nie znam Cie, więc przestań mnie oczerniać na publicznym forum bo nie mam kompletnie pojęcia o co Ci chodzi człowieku!

Jeśli mnie znasz to wiesz gdzie mieszkam, jaki mam numer telefonu. Sprawę zgłaszam dzisiaj na policję, chyba, że się przedstawisz i wyjaśnisz sprawę.

Czekam pod numerem GG 8807877.

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
to czego pragnę to świat bez granic."
Chocolate Spoon

Stanos - w artykule w Gazecie Wyborczej jest przynajmniej w części.odpowiedź na postawione pytania. Link niżej

http://miasta.gazeta.pl/bialystok/1,35235,3487721.htm

Nie ma na to żadnych przepisów?

Z resztą, głupie pytanie… Gdyby były to już dawno byłby porządek?

............

kiedyś tak nie śmierdziało teraz to tak wali że szkoda gadać .Podobno ma się zmienić ustawa więc może coś się zmieni .

no czasem

Dina

Treść jest ukryta

Padam,poprostu padam....... ;);)

............

jest pare podobnych tematów więc mołeś poszukać i byś miał więcej informacji

moim zdani silownia Ewa jest najlepsza

prawdomuwny zdaje mi sie, ze akurat w tamtym miejscu jest duzy kawal placu? Wiec jak nie tam, to gdzie maja budowac? A ze sklepy to tez zle? Przeciez to nie hipermarket, tylko sklepiki glownie dla okolicznych mieszkancow.
Co do kupowania terenow, to 1) po co spoldzielnia ma kupowac nowe, jesli ma jeszcze niewykorzystane stare? 2) co jesli wlasciciele nie zechca sprzedac terenu? 3) nie moga budowac gdzie im sie spodoba, chyba musza miec na to jakies zezwolenie ?

graboś nie rozumiesz sensu wypowiedzi to nieczytaj

prawdomuwny - jak chcesz na tym kawałku terenu urządzić zieleń. Proszę bardzo. Odkup teren od właściciela i urządż tam trawnik. Jeśli na to cię nie stać to pobiadol nad tym czemu taki biedny jesteś.
Napisałeś "niech ŁSM kupi teren i tam buduje". Czy jesteś członkiem ŁSM, że wypowiadasz takie opinie w czyimś imieniu? Jeśli jesteś członkiem tej spółdzielni, to zajrzyj do statutu - tam są określone zasady podejmowania decyzji. Spółdzielnia nie jest instytucja charytatywną. Jeśli chcesz wyłączenia jakiegioś terenu, na którym mozna budować z planów inwestycyjnych to wskaż inną możliwość.
Własość charakteryzuje się tym, że właściciel decyduje o sposobie z niej korzystania.

............

Pięknie zatytułowałaś temat tygrysku... Jak prawdziwe dziecko neostrady.

Debilów nie sieją

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org