Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
stronniczość prokuratury w sprawie czeczenów |
prawdomuwny po pierwsze, po cholere zakladasz nowe posty i robisz smietnik na forum, jak sa juz 2 inne o tym samym temacie ? Po drugie, ty jestes taki glupi sam z siebie, czy ci za to placa? Ile masz lat dzieciaku? Patrzysz na zycie z punktu widzenia miejsca do zabawy. A kto sie bedzie na tych placach bawil jak nikt tu nie bedzie mieszkal ? Po trzecie geniuszu, chocbys nie wiem jak remontowal stare bloki, to one sie kiedys rozsypia i co? Dopiero wtedy maja zaczac nowe na ich miejsce stawiac? A co do kupowania mieszkan z oferty, to myslisz ze gdyby ich wystarczylo to ktos by nowe bloki stawial? Uwazasz, ze mlodzi ludzie maja czekac az obecni mieszkancy powymieraja i zajmowac mieszkania po nich? Jak mozna byc takim debilem, wytlumacz mi prosze, bo ja tego nie moge ogarnac... Poza tym, kto ma zarobic na te wszystkie parki, ktore sobie wymysliles? Jak nie bedzie mieszkan, to nie bedzie rak do pracy, no i dzieci oczywiscie, ktore by sie tam bawily. Bo nikt nie planuje rodziny, nie majac gdzie mieszkac. Co maja wedlug Ciebie robic kretynie ludzie, ktorzy sa juz w takim wieku ze zaczynaja zakladac rodziny? Wez sie wyprowadz na wies, jak Ci niektorzy radza albo do lasu, bedziesz mial mnostwo zieleni i miejsca do zabawy, a dachu nad glowa przeciez nie potrzebujesz, za to widac jak tesknisz za kontaktem z przyroda. Jesli chodzi o miejsca budowy blokow, to wez pod uwage, ze kazda spoldzielnia ma okreslony teren na ktorym funkcjonuje. Dwa, nie kazdy teren nadaje sie do postawienia bloku. Trzy, tereny ktore proponujesz moga byc wlasnoscia prywatna np. A wielu ludzi wyjezdza z kraju miedzy innymi wlasnie dlatego, ze nie maja mieszkan i pracy. Ale Twoj pomysl jest z pewnoscia lepszy, mieszkania kupia jak powymieraja mieszkancy, a prace znajda przy grabieniu trawnikow na placach zabaw. PS. Jak myslicie, czy prawdomuwny moze byc tak glupim dzieckiem, czy to jakis troll ?
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: stronniczość prokuratury w sprawie czeczenów |
jak zwykle krytyka!!! niech tej zieleni troszeczke będzie , niech ŁSM kupuje nowe tereny i niech tam buduje , a nie ciśnie bloki , bo kase chce ciągnąć , dodatkowo garaże i sklepy. Jestem za budowo , ale nie cisnąć tak bloków!!!
|
|
może właśnie dzięki temu płynącemu czasowi spostrzegamy prawdziwy sens miłości... miłości wiernej niezmiennej mimo licznych przeciwności miłości która uskrzydla nas miłości która jest w nas po latach i która pozwala nam na odczuwać szczęście spełnienie i bliskość innej osoby… Najpiękniejsze jest to, czego nie ma, na co czekasz i tęsknisz od lat. Bo najpiękniejsze są w życiu marzenia, bajkowy, kolorowy świat. Gdy doczekasz się marzeń spełnienia, nie będą one jak we śnie, bo najpiękniejsze są w życiu marzenia, które mają spełnić się. ............
|
|
no z 2 strony racja
|
|
Witam, to,ja4 - uważasz, że moje uwagi są wyssane z palca, a zarzuty niekonstruktywne? Cóż, taka jest szkolna praktyka - od wewątrz tak to wygląda. A co do uzdrowiania oświaty: tu przydałaby się jakaś krzyżówka Harrego Potera ze Stalinem, który miałby na tyle testosteronu, by np. dać szkole narzędzia przymusu - choć to brzydko się kojarzy. Giertych mówi o dyscyplinie? Niech wprowadzi pomysł rodem z XIX wieku pt: wilczy bilet. Jak małolat narozrabia, to niech ma zakaz wstępu do wszystkich szkól w całym województwie. To może podziała, jak starsi będą musieli szukać mu szkoły, stancji , albo bursy i za to płacić. Uważam, że ta zadyma z mundurkiem ma na celu robienie wrażenia, że minister coś dobrego robi, przejmuje się oświatą itd. Już ja to widzę, jakie patenty wymyśli na wyrugowanie ze szkół przemocy, narkotyków, za to wprowadzenie dyscypliny, patriotyzmu itd. Gadać to sobie można, to nic nie kosztuje. Pozdrawiam ............
|
|
Moim zdaniem ten sklep powinien powstać ale z drugiej strony to inwestor powinien pomyśleć troche ,że obok jest dom Boży i nie pasuje ten sklep .Z tego co pamiętam to na tej działce tylko sklep można postawić bo bloczki nie ze względu na jakieś prądy podziemne czy coś takiego .Poza tym "Stefanek" niech się wezmie za Katedre bo podobno jest to wizytówka miasta a jak to wygląda ściany poobgryzane ,brak czystości .Ja rozumiem remont ale ile to może trwać (miesiąc lub 2 ale nie w latach) Pozdrawiam
|
|
Ok,złapał wielu przestępców,ale jeśli naprawdę zrobił to,co mu się zarzuca,to nic go nie usprawiedliwia przed odsiadką
|
|
adamus, nie zaprzeczam sam sobie :) Mundurki moga byc, jak napisalem przynajmniej szkola przestala by byc rewia mody, czy miejscem do popisywania sie statusem materialnym (rodzicow). Jednak nie jest to najwazniejsza rzecz i wprowadzanie tego w chwili, gdy uczniowie sa bezkarni wzbudzi tylko mase problemow. Dlatego uwazam, ze nie jest to zly pomysl, ale sa rzeczy warte wprowadzenia w pierwszej kolejnosci.
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Treść jest ukryta
|
|
cyt.: ...inwestor powinien pomyśleć troche ,że obok jest dom Boży i nie pasuje ten sklep... Wg. mnie pomyślał że pasuje, bo dom Boży jest często odwiedzany (duży ruch) i obroty będą dobre! (Tzw. przyjemne z pożytecznym albo wash&go: do sklepu a potem do kościoła albo na odwrót. Mentalność handlowca. Większa część świata sprzedaje co potrafi i jak potrafi.) Ja bym wolał salę koncertową zamiast hipermarketu, ale jestem realistą ( :-( )
|
|
ja zazwyczaj jezdze do balik
|
|
fajnie tez Ciebie pozdrawiam...ale nie trzeba bylo nowego tematu zakladac;]
|
|
jacek16 cytat 'niech ŁSM kupi ten teren i niech buduje' nie musi wypowiedzieć akurat członek ŁSM , to jest poprostu sugestia , że gdy chce ona nowych bloków , niech wykupuje nowe tereny , a niech nie sadzi 1 bloka na 2
|
|
Giertychowi od tej władzy już sie w głowie przewraca =/
|
|
poco skopiowałem????dla jaj!!!!!!!!!!
|
|
Moze to ciezkie do zrozumienia, dla osob w Twoim wieku, ale liczy sie nie tylko ilosc, a przede wszystkim jakosc. Zakladanie 10 tematow z rzedu powoduje jedynie, ze na forum jest balagan, w kazdym temacie jest 5 postow na krzyz, bo sie temat nie zdazy rozwinac i juz znika w archiwum albo zakladanych jest kilka takich samych i dyskusja lezy. Nowy tu jestes, wiec to bylo w ramach cierpliwego tlumaczenia. Postaraj sie na przyszlosc dac troche na wstrzymanie i na poczatek przyjmij zasade, ze jesli jakis temat istnieje, to piszemy w nim, a nie zakladamy drugi i trzeci taki sam. Zapoznaj sie z regulaminem forum, na pewno nie zaszkodzi. Kopiowanie artykulow ze strony tez jest zle widziane.
|
|
prawdomuwny, jak dorośniesz na tyle, że zrozumiesz co to jest własność, sugerowane rozwiazania będą mogły być traktowane inaczej niż bełkot. Wrzuć sobie w google hasło "Dziecko neostrady", postaraj się zrozumieć co to znaczy i zastanów się o ile to możliwe nad swoimi postami. ............
|
|
mieczkos997 ten rutkowski to zwykla parowa jest!!! ma ta swoja bande zje bow i sie wozi beemka... straszny buraczyna :p
|
|
"Poza tym "Stefanek" niech się wezmie za Katedre bo podobno jest to wizytówka miasta a jak to wygląda ściany poobgryzane ,brak czystości .Ja rozumiem remont ale ile to może trwać (miesiąc lub 2 ale nie w latach)" Heheh, nieźle się uśmiałem. Miesiąc lub dwa to ty sobie możesz dom remontować, ale nie kościół!!!
|
|
A ja uważam że taka postawa jest swego rodzaju ekstremalizmem (niżej go opiszę...). Nazywa się on narcyzm. I prowadzi do totalnych błędów przy realizowaniu strategii długoterminowych. Narcyzm można podziwiać szczególnie w świecie polityki (bo żyjemy w demokracji, a wyborców trzeba przekonywać). A ten wątek, tak się składa, ciekawie obrazuje możliwości stosowania narcyzmu.
|
|
To może od razu w tym temacie będziemy się pytać Np.Ile coś w sklepie kosztuje??:P:P:P (jak by się niechciało się iść do sklepu, i niewiedziało ile coś kosztuje) Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |