sobota, 14 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
DZIESIĘĆ ARGUMENTÓW za wieszaniem Krzyży w PRZESTRZENI PUBLICZNEJ

w przeciwienstwie do ciebie podalem chociaz jeden, choc moge podac wiele

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: DZIESIĘĆ ARGUMENTÓW za wieszaniem Krzyży w PRZESTRZENI PUBLICZNEJ

tak mialem na mysli skarpe

nie rozumiem jednego "mozna isc do 4plus ale tam to samo, plastik"

-? jaki plastik?

to co nagle purpurat sie obudził?? malo bylo czasu na takie deklaracje??

ktorzy to notable małomiasteczkowi lomzynscy chcą sie tak wybic??? KRAB- podaj żródlo lub nazwiska aby ich napietnowac i pogonic!!!!!!!!Jeden z was napisal ,ze w piatki są korki!-smiechu warte , do 'metropoli" lomzynskiej zjezdzaja się "małorolni beznesmeni" po opryski i nawozy A TEMU JUZ CIASNO!!!!!!!!!

Zbych

uomrzan ma racje.
Przecież i tak było wiadomo że tiry do Łomży wrócą, więc trzeba teraz zorganizować ruch ciężarówek po Łomży a nie protestować.
Poza tym powrót tirów to także plusy. Wreszcie przyda się Urząd Celny w naszym mieście. Łomża znów będzie miastem tranzytowym w stronę granicy.

A włodarze naszego miasta zamiast tak głośno lamentować teraz niech się wezmą do roboty. Bo poza rewitalizacją naszej pseudo-starówki i paroma metrami wyremontowanej Al. Legionów to w tym mieście nie zrobili nic żeby te miasto się rozwineło...

wybiorcza michnika kupujesz ? zydo-bolszewie w polsce utrzymujesz!

http://www.kronikanarodowa.com http://kronikanarodowa.com

Najlepszy byłby przewoźny - na kółkach. Dziś tu jutro tam.

No i Tigerek uciął zagadki...:(
W takim razie wklejam całą piosenkę, bo jest lux! i warto przytoczyć...:D

Szuja - naomamiał, natruł i nabujał
Szuja - a wierzyłam przecież mu jak nikt
Szuja - dziecku kazał mówić proszę wuja
Alleluja wesołego zrobił mi i znikł
Szuja - obrzydliwa larwa i szczerzuja
Szuja - do najtępszych pierwotniaków rym
Szuja - bezlitostny kamień i statuja
Fałsz i ruja bezustannie powodują nim

Gdy życie zdarło z faceta już maskę
Gdy mu fasada rozpada się z trzaskiem
Gdy zza niej wyjrzy jak małpa z pokrzywy
Pysk zły i obrzydliwy i pryśnie cały blef
O wtedy chociaż się pragniesz powściągać
nie nasobaczyć i nie naurągać
Choć inwektywą żywą nie chcesz chlustać
To same twe usta wykrzykną tobie wbrew:

Szuja - pióra by pożyczyć od Anouilh'a
Szuja - by opisać co to jest za typ
Szuja - kawał matrymonialnego zbója
Z pieszczot dwója, nieudana galareta z ryb
Szuja - najpiękniejszy kęs mi życia ujadł
Szuja - toczył ze mnie hektolitry łez
Szuja - cóż takiego uczyniłam mu ja
Żem jak tuja poderżnieta przezeń dzisiaj jest
Mówię wam poderżnietam jest

Kto to śpiewał? Kto wie? :))

Dina

I już nie możesz iść do Grażynki i Rysia na obiad....

jak sciagnac gre quake 3 arena z sieci ist???

a gdzie jest ta wizna?

gdzieś niedaleko Narwii chyba :)

Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie
" Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca"
"Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz

hub DC sieci IST i szukasz.

21km jak sie jedzie na bialystok

hej:)a kto wie co tam będzie dokładnie sie działo??

szykuje sie nie zla zabawa hehe toples ma byc? i kto jeszcze?

Sesja... ;/

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
to czego pragnę to świat bez granic."
Chocolate Spoon

biskup to niech sie nieodzywa i tak ma za dobrze ma swoj palac siedzi na tronie muwi sie do niego jego ekscelencjo niejeden by tak chcial a na weekend biebrza jessica albo cos jeszcze hehehe zauwazcie jedna rzecz
odejmijmy wszystkie budynki placowki nalezace do kosciola w samym centrum kapucyny,benedyktynki,sad biskupi palac,katedra,seminarium,kosciol na placu przy sienkiewicza katolickie liceum ,ten budynek z cegly hotel ksiezy z caritasem przy gielczynskiej i co nam zostaje ?? nic jedno wielkie gowno a nie wymienilem jeszcze kosciolow na poludniu na lomzycy na krasce cmentarz na wojska polskiego centrum katolickiego tego budowanego kosciola co wczesniej w garazu sie miescil .Cale miasto nalezy do nich !!! Ludzie nie dajcie sie im omotac niedlugo to wszystko beda mieli w lomzy i piwa niebedzie mozna nigdzie kupic hehe.Kiedys na cale poludnie byl kosciol milosierdzia bozego parafia na 25 000 ludzi i wszystko bylo ok duzy kosciol duzo ludzi miejsca niebrakowalo raczej .Kto pozwolil zeby zbudowali nastepne 5 kosciolow paranoja .Pamietam otworzyli na pilsudzkiego salon Peugota Ksiadz z przykoszarowej w niedziele juz nowym smigal a w sobote otworzyli salon bueheheheh i jeszcze mu sie supermarket niepodoba mam nadzieje ze nieskasuje nikt tego

wez przestan czlowieku pare sosen zasiac i kosciola niewidac plotek miliony tez niekosztuje 10 lat wielkie halo o ten supermarket i dalej tam oprocz pokrzyw i tego bilbordu nic niema bo to kupcy bo to ludzie z okolicznych domkow (ze 3 tam sa) bo to kler a gdzie my mieszkancy ? zbudowali stokrotke i co nic wiecej miejsc pracy jedynie nic nieupadlo,co to za problemu lider prajs obok jest 10 metrow doslownie od wejscia a z tylu za laskiem niemoze byc marketu ?? wole kolejna biedronke niz zarosla i haszcze tak samo gdzie kaufland mial byc kiedys sie krowy pasly tam i dzieci na sankach zjedzaly i co nieskonczyli ale lepsze to niz krowa

analfabeci muszu umrzec?????

waldek 27

Wtedy nie uważełeś co robisz, teraz rób co uważasz.

waldek27 bez nich zycie byloby mniej urozmaicone :)))) !!!!!

nowicjusz uwazaj na policyjnych informatykow ! juz na Ciebie grasuja za piractwo komputerowe ! Chowaja sie po katach i Cie obserwuja ... czujesz dreszcze ? Bu ! :p

ściągnie, nie usunie po 24 h = jest piratem komp. :)))))))))))

I to jest niestety smutna prawda. Tory by były i pociągi by może nawet jeździły.

'wojna dluzej pobyla', ale se poszla i torow niet
jakis intelygent nie zorientowal sie, ze w miescie stacji nie ma i jeszcze sie tym chwali
ja przezylam w lomzy 20 pare lat i nieobecnosc pociagow nie odznaczyla sie u mnie nerwica, natomiast teraz mam pod nosem 3 stacje, ale gdyby ich nie bylo, to nic by nie bylo
nalezy dziekowac opatrznosci, ze lomza nie musi sie zmagac z podupadajacym pkp

ja:

Zapomniałeś o jednym, ale istotnym fakcie. Otóż można pójść do "4 pór roku" na kawę. Zgadza się. Tylko że tam, przy sąsiednim stoliku koleś będzie żarł pizzę... Jak mówiłem: jak nie browarnia, to fast-food...

A znasz takie pojęcie: intymność?

U nas w szkole dali tylko hasło, a kodu ucznia nie, więc co tam wy wpisujecie. ??

Autor: maciek (---.lom.vectranet.pl)
Data: 15-06-06 19:30

Na końcu tej strony nad podpisem pod obrazem "Opatrzność Boża" jest obraz "Ofiara Abrahama".

Oto obraz "Opatrzność Boża", który powinien być na miejscu obrazu "Ofiara Abrahama"

Przepraszam za pomyłkę.

Pozdrowienia.

apostata

Jakim autokarem jechaliście ?

zapomniałem dodać ze zamiast do Berlina po autostradzie z Neubrandenburga to jechaliśmy po kocich łbach:P ale to taki mało istotny szczegół

ref.:
Co najlepsze dla nas byłoby
Sama nie wiem już...

GOYA- Trudne pytania

zagadka:
W ogrodzie naszym kwitnął mak,
U okien naszych śpiewa ptak...

Agent22: wycieczka była 4 dniowa, a cena około 600 zł. Przyznasz, że mieliśmy prawo oczekiwać obsługi na odpowiednim poziomie.

proponuję Pod gruszą lub Kufelek, ewentualnie Pod semaforem

Sumo re5pect za temat. Zgadzam sie z Toba w zupelnosci, ze u nas NIE ma kawiarni itp z prawdziwego zdarzenia. Nie sil sie nawet tlumaczyc tego ludziom, ktorzy byc moze nigdy nie byli w takowym lokalu o standardzie wyzszym niz fast-food czy tym podobne. Do zobaczenia na II ligowych stadionach ;).

z pewnoscia pesel sie wpisuje ale nie mozna jeszcze sie logowac aby zobaczyc winiki z matur, narazie jest logowanie dla gimnazjalistow i dla niepelnosprawnych a dla nas biednych maturzystow nic nie ma:(

ps. ciekawe czy mozna sprawdzac matury jeszcze dluzej, napewno na studia wszyscy zdaza papiery zlozyc, pozdrowienia dla ministra edukacji B===D

Droga finko wspolczuje ale uwazam ze mozna wystosowac odpowiednia skarge do tego biura podrozy bo uwazam ze nie wszystkie wycieczki tak wygladaja bylem na jednej i chwale sobie to biuro... pozdrawiam

apostata

... mi się marzy :) choć w sumie wystarczyłoby sun of Mazury lub of Baltic ....:)

a tymczasem do .... (jak to pisze frotka) tyry (?)

So many nights I woke up out of aDream
A dream of blue seas, white sands,
Paradies birds, butterflies, and
Beautiful warm-hearted girls

......albo na egzamin.

Tylko powiedz, po co takimi tematami forum, i tak już zaśmiecone, dobijać.

rudy błazen z druhem

demeter wiem o co Ci chodzi, tak się utarło i tak zostanie :), ale zważ na to że "zlot" to może być samolotów - bo latają :), a samochody co robią ?, więc ?.
Mam nadzieję że rozumiesz że to tak w żartobliwym tonie. Ludzie niby też nie latają a "....się wszyscy zlecieli..." :)

"Zablokujemy drogę 61 – nie waha się Jerzy Brzeziński, "

Kurde, ale sie wziąl za działanie na koniec kadencji. Nie znałem gościa z tej strony <wow>

"Szczegółowe badania, przeprowadzone trzy lata temu ..."

To ja sie pytam co Pan Prezydent zrobił przez te trzy lata ??? Dlaczego naraża moje życie i innych ??? Obecnie w wyniku nieudolnej budowy ronda w Piątnicy korki sięgają , aż po stadion. Na moście stoją pojazdy o wadze 40 ton jadące do Białegostoku. Kilka takich i mamy gotową katastrofę. Jest tu może jakiś prokurator na forum ???
Jeśli jest tak kiepsko z tym mostem to znak 30t powinien dawno już tam być.

Odnoszę wrażenie, że działania magistratu nic nie wnoszą do rozwoju miasta. Ładniejsze chodniki są dobre dla moich dziadków, będą mieli równiej chodzić do kościoła.
Ja chce pracy, bezpieczeństwa i rozrywki.
A może wystawimy własnego kandydata z forum w nadchodzących wyborach. Proponuję "halinę". Cięta, wygadana i nie lubi śledzi :)

Zovo, ogólnie zgadzam się z Twoimi postami ale tym razem chyba nie masz racji... Tiger napisał co Mu w duszy "zagrało". Na tle innych postów tych ociekających wyzwiskami, ziejących nienawiścią lun będących przykładem megalomanii, taki post o marzeniach wakacyjnych byłby całkiem miłą "lekturą". Człowiek czytając może chociaż na chwilę oderwał by się od szarości dnia.

Piszcie swoje marzenia więc :)

I don't like Sun ;/

Ktoś jest ze mną?

Ale teraz "Biebrza" zajmuje się chyba innym rodzajem działalności :)))))) A tak na poważnie to trzeba dokładnie się przyglądać takim ofertom i nie kusić się na atrakcyjną cenę. A swoją drogą ciekawe czy ten autobus był kontrolowany przed wyjazdem na tą wycieczkę i skoro taki szrot to dlaczego wyjechał w rejs...? Moja rada: napisz im odpowiednie podziekowanie za organizacje wycieczki.

Pewnie wciskanie ludziom badziewia za nędzną prowizję od sprzedanego towaru.Normalne firmy nie kryją tego czym się zajmują ani tego jakie mają wymagania.Odpuść sobie.

ja proponuje dac to ogloszenie do kontaktow

NAJWIĘCEJ OSZCZĘDZA
KTO UNIKA KSIĘDZA

ja myśle , że można zgłosić to do "Ktokolwiek widział,ktokolwiek wie" ;-))

Często stosowany schemat przez firmy zajmujące się sprzedaża obnośną- czyli "chodzenie po klamach" ;) Moja rada- odpuść sobie.

tak najlepiej zapłacić 10 tysi za wycieczke do wawy i spowrotem:D wtedy to dopiero byłoby ok i sprawiedliwie. a prawda niestety jest taka żeprzeglądając niemieckie oferty biur podróży -wycieczki są tańsze i na lepszych warunkach:D a najdroższy wyjazd to wycieczka do Polski:P

halina: ja się nigdzie nie wybieram, mi się w Łomży podoba, ale jeżeli Tobie nie, to wyjedź, najlepiej jak najdalej!

Szanuję Wasze poglądy, ale się z nimi nie zgadzam. Jeżeli uważacie, że puszczenie ruchu ciężkich TIR-ów przez Łomżę przyczyni się do poprawy gospodarki tego miasta to gratuluję!
Zaznaczam, że jestem jak najbardziej za łomżyńskim przebiegiem trasy Via Baltica. Ale musi ona odbywać się po drodze z Warszawy do Suwałk o wytrzymałej i szerokiej nawierzchni, a Łomżę powinna "obejmować" dwupasmową obwodnicą. Wpuszczenie TIR-ów do Łomży zrujnuje infrastrukturę drogową tego miasta i uprzykrzy życie jego mieszkańcom, a pozytywy takiej decyzji, jeżeli będą, to naprawdę niewielkie.
Takie jest moje zdanie i nic go w tej materii nie zmieni.

Czy zauważyliście, że owe renowacje dziwnym zbiegiem okoliczności są zawsze koło obiektów sakralnych? Inne kamienice i zakątki jakoś nie mają szczęscia do remontu, o który wołają wniebogłosy?

a tak poza tym w pewnym momencie w bezpośredniej bliskości były aż DWA puby a raczej "menelnie" i jakoś nikt nie protestował że sanktuarium czy inne równie dziwne powody.

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
Chocolate Spoon

Tak, Jędrusikówna to śpiewała, ale wcześniej chyba wylansowali to Wiesław Gołas i Jerzy Wasowski. :)

Zbych

Witam, wszystkich będących na forum 4Lomza. Do zarejestrowania się i napisania tego postu, doprowadziła mnie dzisiejsza "przygoda" w sklepie z artykułami biurowymi. Sklep mieści się na ulicy Aleji Legionów na przeciw parku. Pobrałem z bankomatu 20 zł i postanowiłem zaopatrzyć się w płyty CD-R w wyżej wymienionym sklepie. Poprosiłem o sprzedaż 10 płyt marki Supratec (cena sklepowa 55 groszy za sztukę). Sprzedawca w okularach podał mi płyty, ja jemu jedyny banknot który miałem przy sobie w danej chwili. Odebrałem wydane mi monety o paragonie fiskalnym nawet nie wspomnę (a jest to przestępstwo skarbowe) - nie został wydany. Przy wyjściu ze sklepu coś mnie tknęło aby przeliczyć resztę. Jakież było moje zdziwienie - sprzedawca wydał mi z 10 zł. Wróciłem do sklepu i zwróciłem mu uwagę. Z jego strony usłyszałem w chamski sposób powiedziane że wydał mi dobrze z 10 zł. i co mnie najbardzej poniosło "uśmiech debila w okularach". Ja ze swojej strony rzuciłem mu na ladę resztę którą mi wydał i zapowiedziałem " piękną reklamę firmy". Oczywiście nie odpuszczę tego że nie wydał paragonu.

Właścicielom sklepu "gratuluję" tak wyśmienitej obsługi.

Mirek.O

Zbych

Trzeba tępić takich ludzi, bo raz i drugi im się uda, to będą robić tak dalej, a jak ktoś się im w końcu dobierze, to wtedy może zmodrzeją. A co do paragonu, masz prawo się o niego upomnieć i dziwię Ci się, że tego nie zrobiłeś.

ooo fajnie;) Z TA YAMA:d

Ja bardzo przepraszam, ale zaopatruje się w tym sklepie od 2 lat i zostawiam tam parę zlotych ( np. dwa:) ) w miesiącu. Nie zauważyłem złej obsługi i złego traktowania.
Jak cos było nie tak to trzeba było pogadać.
Nigdy mi sie nie zdarzyło byc tam oszukanym, a kiedy kupiłem szpindelek płyt uszkodzonych ( wada fabryczna) wymieniono mi wszystkie, łącznie z tymi już wypalonymi

POZDRAWIAM

Malachit, skoroś taki dobry :) to co z moją zagadką? Hę?

Czy jeszcze są jakieś nierozwiązane zagadki?

hmmm o nie nikt nie zapyta?? :P

w obronie krzyża

Czy to nie skandal pracować w takiej firmie i w takich warunkach czy nie ma

osoby która tam pracowała i może stwierdzić odpowiednie fakty

zawiadamiając inspekcje handlową????

waldek 27

duzy:
"Aha i jeszcze jedno granie na serwerach prywatnym, nie jest zadnym wykroczeniem(piractwem)"

Ale sciagniecie WoWa od kumpla, ktory z kolei sciagnal z dc++, jest. :)

Zbych

ale auto na "żółtych" blachach ma jedną zaletę - jeśli przejdzie przegląd techniczny dla warunków z lat z których pochodzi - to potem nie ma obowiązku corocznego badania technicznego w stacji diagnostycznej

dzis lecial elvis presley:>
ale sie urwa spiekłęm

dean bylem tam kolo godz 23ciej. I 3mam sie dalej swojego zdania. I twierdze dalej ze to nie noc swietojanska a popijawa! Wsiadlem na karuzele ( na te smieszne mlotki :P ) usiadlo za mna 2 kolesi i zaczeli sie usilnie klocic z obsluga ze oni chca palic papierosa podczas jazdy! Madre to? Wydaje mi sie ze nie? Potem jak probowalem dopchac sie po browar i jakas wode to minolem serie kolesi w szerokich spodniach z Big stara z koszuleczka w srodku co wypili po 3 piwa i niesmiertelnosc im sie wlancza. Co do bujek masz racje nie widzialem nic powazniejszego oprocz kilki przepychanek. Ale to co napisalem 3mam sie tego. Z noca swientojanska nie mialo to nic wspolnego.
pozdrawiam

Lilithka :P huehehe pojechalas :P
pozdro :)

odpowiadam : <Niczyja dziewczyna> sl. J.Drogulska , muz. J.Laskowski

<...Wiatr w jej wlosy wplata slowa,
Deszcz swe krople brylantowe
Niczyja dziewczyna........
Czasem gdzies na rogu ulic
Sama sobie kwiaty kupi
Niczyja dziewczyna....>
A wykonawcow znam dwoje ( z tym znam to przegielam hihihih) slyszalam -
autora muzy Laskowskiego i Kaline Jedrusik.

Zagadka:

<Kiedy gitary zadzwiecza i harmonii spiew slodko brzmi,
Snuje sie nicia pajecza, echo wspomnien mych z dawnych dni....>

Chciałam podzielić się z Wami pewną refleksją.
Otóż przypadkowo odwiedziłam wczoraj ogródek piwny na Starym Rynku.
I muszę Wam powiedzieć ,że panowała tam naprawdę przyjemna i kameralna atmosfera. A to za sprawą pewnego młodego gitarzysty. Śpiewał bardzo ładne, stare przeboje. Szlagiery znane wszystkim i dlatego można było przyłaczyć się do solisty i pośpiewać. Chłopak miał ładny głos i potrafił zachęcić publikę do wspólnej zabawy.
Bardzo podobała mi się taka forma spędzenia niedzielnego popołudnia. Może będzie więcej takich inicjatyw niekoniecznie w ogródku piwnym.

Pozdrawiam:)

Tango milonga,
tango mych marzen i snow,
niechaj me serce ukolysze!
Tango milonga
jak dawniej grajcie mi znow,
zabijcie te dreczaca cisze!

Szlagier "Tango Milonga" (lub "Oh Donna Clara") śpiewała Stanisława Nowicka przy wtórze tercetu Bodo, Roland, Sempoliński...:))

Skoro o tangu mowa...:

Dostałem od ciebie kwiat
Różę ognistą
Choćby zawalił się świat
Wiem wszystko
Nie wstawię jej do wazonu
By tam zwiędła i uschła
Róża
Czerwona
Jak usta

wybiorcza michnika kupujesz ? zydo-bolszewie w polsce utrzymujesz!

http://www.kronikanarodowa.com http://kronikanarodowa.com

Piękna inicjatywa. Osobiście wydaje mi się że istnieje możliwość stworzenia "wirtualnej Łomży". Ostatnio mieliśmy parę ciekawostek archeologicznych. Z wielką chęcią przyłączę się do tego projektu.

Pozdrawiam
Mirek.O

peter: najprościej jest siedzieć na dupie, nic nie robić i tylko czekać na efekty cudzej pracy. Oby tak dalej.

Zbych

nom....

nie wiem jaki mają transfer ale całkiem nieźle to śmiga:) masz tutaj numer i pogadaj sam z włascicielem-508295688

"Ja jestem wolny,
mam swoje zdanie,
Chocolate Spoon

MrS
Filip_z_konopi: to jest MÓJ projekt i MÓJ pomysł, więc jeśli TY chcesz się przyłączyć to daj znać.

Nie ma sie co licytować. Pomysły i projekty to moze mieć każdy liczy sie efekt końcowy.
Prosze o jakis kontakt do Ciebie?

Filip

Scenariusz modernizacji stadionu w Łomży , przypomina mi pewną warszawską inwestycję.

a to z lat 60, 70, czy tez 80, bo ja zespolu zupelnie nie kojarze

II ligi w Łomży nie będzie!!! Ale chała!!!

Łomżan - jaka krótka pamięć? A kto był w tym Zarządzie przez długi czas już nie pamiętasz - nasze władze Pan Sroczyński. Tak samo, a raczej zdecydowanie w największym stopniu to on odpowiada za zastały stan rzeczy. Kłótnie, jego buta i pyszałkowatość, polityka w ŁkSie to sie musiało tak skończyć. Pieniacze cholerni !!! Gorzej już być nie może. A Kosiorek - gość niezdecydowany i co najgorsza nie potrafi załatwiać spraw do końca. Hamera nie ma co zazdrościć / w ogóle nie ma co tem panu zazdrościć / wkońcu to jego pieniądze a klub też wspierał finansowo całkiem ładnymi kwotami. Ale przecież nie może wyłożyć 700 tyś brakujących złotych bo ŁKS to nie jego własność. Mam nadzieję, że jeszcze wszystko się dobrze skończy.

.

kocziss - tak, Bialystok nas bardzo lubi. Zwlaszcza pseudokibice, ktorym zdarza sie bic miedzy soba od czasu do czasu i to na wieksza skale. Nigdy nie zaczepiaja. Jakis czas temu stadion w Lomzy byl "zdewastowany" przez przypadkowych przechodniow....

NAJWIĘCEJ OSZCZĘDZA
KTO UNIKA KSIĘDZA

dancwel czy jakoś tak. Idź na rynek pod ratusz i głośno zapłacz. Może pomoże. Urzędnikom serca zmiękną jak zobaczą obsmarkanego, płaczącego zasrańca. Czemu nie winisz Zarządu ŁKS?? To oni powinni byli te pieniądze zdobyć. Ale widocznie gówno się na tym znasz! Żałosne.

Zbych

A skąd to wiesz?? to bybyło dobrze,gdybyśmy zagrali....;-D

a slysszeliscie o tym dziadku co to wyjmowal lub przecinal , juz niz pamiztam, uszczelki w przychodni?? bo jego panna byla babcia klozetowa w kiblu obok, moze i w lomzy tez tak jest ;))

Dina

oczywiscie lomza:) obojetnie jaka wsie sa dobre;]

po ostatniej imprezie doszedłem z kumplem do wniosku że czwarte jest najlepsze

nowy daj spokuj
nie jest tak źle

Mój kochany komputer...

Dina

Kurczę, MrS, powinieneś się cieszyć. Wiesz, że podrabia się raczej markowe produkty? :)

Zbych

"Każda miłość jest pierwsza, najgorętsza, najszczersza, wszystkie inne usuwa w cień..." - to jest takie stare i takie prawdziwe!Cieszcie się więc z KAŻDEJ miłości tak jak to ładnie zacytował Jacek 16.

Zbych

Do kibiców ŁKS-u...

Jako Zarząd w tych dniach zajmowalismy się przygotowaniem dokumentacji dotyczącej przyznania nam II-ligowej licencji. Teraz dalej prowadzimy rozmowy ze sponsorami , oraz z naszymi piłkarzami i trenerem.
Równolegle staramy się powołać Sportową Spółkę Akcyjną.

Ale jest zadanie także dla naszych kibiców.
Wszyscy , którzy beda chcieli w grupach zoorganizowanych odwiedzać stadiony naszych przeciwników i być ze swoją drużyną muszą podać dla ŁKS-u , swoje dane personalne tj. Imie , Nazwisko , adres zamieszkania ,
nr pesel i zdjęcie.

Tylko Klub , bedzie mógł zgłosić wasz przyjazd i tylko za pośrednictwem Klubu będziecie mogli kupić bilety na te spotkania. Może warto zarejstrowac np. Stowarzysznie Miłosników ŁKS-u , lub stworzyć formalny Klub Kibica ŁKS-u. / lub inna forma /

Przekazuję , te informację bo czasu jest do inauguracji bardzo mało , dla nas wszystkich / czyli Zarządu i dla Kibiców./

Gdzie w okolicy Łomży ( 60-70 km.) jest ładne, czyste jezioro z dobrym dojazdem?? Z góry dziękuję za odpowiedź. :)

60 - 70 km to prawie Mazury, a tam masz wielkie czyste i bezpieczne Śniardwy. najlepiej jechać przez Pisz

w piszu jeziorko "roś"

Jeśli chodzi o taką odległość polecam Rajgród tuż przed miastem skręca się w lewo jedzie przez polną drogę, następnie przez las skręcamy w prawo i ukazuje nam się piękny ośrodek wypoczynkowy.Parkujemy(chyba teraz się płaci) i idziemy na plażę która jest przed ośrodkiem.Jest tam bardzo piękne jezioro czysta woda i wiele atrakcji:D Polecam

Rucianne-Nida, oraz okolice jeziora Roś polecam:)

rudy błazen z druhem

AOL Instant Messenger czy moze ktos mi cos tu napisac jak ten program dziala, zainstalowalem go ale nie bardzo kapuje nie moge szukac osob...tylko po nickach? czy tez ktos tak ma?

w obronie krzyża

lepiej jak byś pojechał bo może by nie było gwałtu????

waldek 27

Roboty jest gromada a pieniędzy ani widu i słychu????

waldek 27

Nierozumiem czemu ma sluzyc Twoj postu cyceczku ? Lepiej by bylo jak bys zachowal te wypociny dla siebie. Najpierw to trzeba splacic dlug spowodowany wyjazdami do Suwalk czy Kozienic, bo Wy niby wierni kibice LKS-u zalujecie pare zlotych na mecz wyjazdowy i trzeba dokladac Wam z kasy zbieranej do puszki...ile razy juz tak bylo ? np wyjazd do dalekich Skierniewic w obie strony za 10 zl i ile osob na zbiurce ? ledwo 40...smiechu warte...a na Kozienice ile przyszlo ? 25 ! a autokar byl 40-kilko osobowy, chlopaki musieli chodzic po osiedlach i zbierac ludzi by wyjazd wogole sie odbyl...by pilkarze mieli wsparcie na ostatnim meczu w trzeciej lidze. Podobnie bylo na meczu z Suwalkami 1 autokar trzeba bylo odmowic....narazie wyglada na to, ze w II lidze wyjazdow nie bedzie, wiec drogi kolego nie musisz sie tak bardzo martwic.

Bez odbioru.

w obronie krzyża

Jestem z tobą Pontifex Mal , ale jak ktos bedzie chcial jechac to i tak pojedzie. Czemu inni maja oplacac wyjazd jakiemus gosciowi ??

sry za pytanie ale ile ten chlopak mial lat??

Tyskie i Łomża Exposrt.....:D

.

W Jednaczewie są 3 plaże.

Zbych

Jedź do Piatnicy na ulicę Ogrodową. Jak będziesz wieżdżał od Czarnockiej pierwsza ulica w prawo i potem będziesz miał po prawej stronie taki domek z szyldem solarium to właśnie tam

A moze jest tak ze najpierw te starsze bloki remontuja pozniej te mlodsze..

ę

dyzmir ten taximen pewnie chcial przyciac w jajo jadac naokolo i sie nacial :p

Dwa promile alkoholu w wydychanym powietrzu miał 29-letni kierowca poloneza, który w nocy z soboty na niedzielę w Rudkach (Świętokrzyskie) potrącił rowerzystę i przez trzy kilometry wiózł go na masce samochodu

Źródło:

http://motoryzacja.interia.pl/news?inf=773316

Ziobro obiecuje nowe prawo przeciw pijanym kierowcom, policja obiecuje je stosować, a kierowcy jeżdżą dalej nie przejmując się obietnicami ministra i policji. Jak długo będzie trwały obiecanki bez efektów.

Pozdrowienia.

"Bo nie jest światło, by pod korcem stało."
Jestem przeciwny aborcji, bo jak pokazuje życie, wyskrobano nie tych, co trzeba.
"Zauważyłem, że wszyscy którzy są za aborcją, zdążyli się urodzić." - Ronald Reagan

Dlaczego?

Dina

W wydaniu polskim to rzeczywiście wyglądałoby wstrętnie. :)

Dina

cycq chba jesteś poje..bany ja to nie ty

złotowlosy takie mundurki byłyby ik , ale nic z tego , jak założyłaby to moja znajoma kasia , to byłoby to wstrętne {{sadełko]]

A JA SIĘ NIE ZGADZAM!!!kogo to obchodzi , że ktoś mieszkania potrzebuje , kogo majo obchodzić spułdzielni plany??? obstawio nas blokami , i ci , ni parku z 1 zdarzenia , ani tamtejszych terenach placu zabaw z 1 zdarzenie!!By posadzili pare drzewek , ławezka , plac zabaw i ok!! po co blok na blok wciskać!! po co stać dłużej w kolejce{wiadomo więcej ludzi}} by lepiej jeszcze za pg1 na tych całych polach park zrobili!! a nie tu wyjść gdzie nie ma!!! za łomże trzeba jeżdzić np. do lasu jednaczewskiego!! jesteście w błędzie

ja jestem przeciw....Czemu ludzie dorośli nie mogą posłuchać nigdy młodzieży że niechcą jakichś tam "Mundurków".Może kogoś na takowy niestać....Przecież żąd nie dopłaci "potrzbującym"
I taka jest właśnie "równość" dorosłych nad młodzierzą.
Pozdrawiam

widać, że gówniarze tylko autobusami jeżdżą, bo opowiadają takie brednie, że nie chce się słuchać. Widzieli taxi ale na postoju. Ciemnota.

..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.

Myślę, że świetnym pomysłem na film byłby film o papudze wychowywanej przez orły. Byłoby to słodkie, bo papuga nie umiałaby zachowywać się jak orzeł. Potem, żeby się jednak nie znudziło, wrzucilibyśmy trochę pornografii. Później widzimy szczęśliwą papużkę, szybującą jak orzeł. Spostrzega ona dwie papugi nieco niżej i atakuje je, ale to jej rodzice. Potem więcej pornografii.

Nigdy więcej PiS!

prawdomuwny jak nie wiesz, co jest powodem prac w blokach na Konstytucji to nie pleć publicznie BZDUR.

"Bo nie jest światło, by pod korcem stało."
Jestem przeciwny aborcji, bo jak pokazuje życie, wyskrobano nie tych, co trzeba.
"Zauważyłem, że wszyscy którzy są za aborcją, zdążyli się urodzić." - Ronald Reagan

Widzisz Gazela, wyrabiam się :D

Dina

Tyku wyrwałęś słowa z kontekstu NIEŁADNIE ZASTANÓW SIĘ TROSZKĘ ZANIM COŚ NAPISZESZ

Treść jest ukryta

Czy ktos wie co to jest Gloriosa trinita????

Czy tylko ja nie mogę doczytać o co chodzi w tym gąszczu literówek, ortografów i innych niesformatowanych byków?

rudy błazen z druhem

Ale po co skopiowales caly artykul ?????????

Pani profesor w punkcie 6 trafia celnie:
prokuratura powinna zająć stanowisko w sprawie planowanego przestępstwa (bo jest nim niszczenie NASZEGO środowiska).

Nieodwracalność planowanych działań jest dodatkowym argumentem za ponownym rozpatrzeniem problemu.

To, że "nasi" politycy zajęci są planowaniem swojej aktualnej (ew. przyszłej) kadencji i brak im wyobraźni na ocenę długoterminowych skutków działań też można zmienić.

Ale wszystko zaczyna się od refleksji. Pomyślcie trochę.

"Prosze tez wszystkich tych co zakładają duzo postów zeby robili to z sęsem..."

14!

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org