Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
GRÓD Łomżyński-niewypałem, czyli wybujałe wizje MBS |
sory ale dalej nie rozumiem, pewnie dlatego ze nie slyszalem tego dzwonka -Aby istnieć, trzeba uczestniczyć. Antoine de Saint – Exupéry- -Miasto bez marzeń, to miasto bez przyszłości. własne-
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: GRÓD Łomżyński-niewypałem, czyli wybujałe wizje MBS |
SSA to nie koniecznie musi być panaceum na bolączki ŁKS. SSA to na pewno większe koszty prowadzenia działalności. Przejrzystość i solidność wobec wszystkich stron można zapewnić także w ramach stowarzyszenia. Wystarczy określić i sprecyzować zasady funkcjonowania oraz uczynić jawnymi podstawowe informacje o klubie.
|
|
Z jednej strony to racja, ze brak wychowania, poswiecania czasu dzieciom itp. Z drugiej strony trudno usprawiedliwiac doroslego przestepce dziecinstwem. Trudne czy nie, rozum ma i o ile nie jest akurat niepoczytalny, ma swiadomosc co robi. A prawo do obrony na wlasnym terenie nie powinno doprowadzic do eskalacji przemocy, bo niby czemu? Po prostu przywroci wszystko do normalnosci. Do tej pory czlowiek, ktory skutecznie obronil sie przed bandytami we wlasnym domu byl sadzony jak przestepca i to jest dopiero chore. Przemocy bedzie wiec tyle samo, po prostu role sie odwroca i z ofiary przestanie sie robic przestepce. A moze sie niektorzy zastanowia, zanim kogos napadna w domu. Zauwaz, ze nie mowimy tu o prawie do noszenia broni i zalatwiania porachunkow na ulicy, bo to faktycznie spowodowaloby wzrost tego typu incydentow.
|
|
No cóż słaba jestem z matematyki ,ale nie miałabym nic przeciwko temu ,by zmniejszyło sie bezrobocie w Łomży. A tak na marginesie -ten Olsztyn wcale nie jest taki cholerny! To piękne miasto, w którym sporo sie dzieje. A Kortowo...ma niepowtarzalny klimat i jest rewelacyjnie usytuowane. Nie wiem co tu krytykować? Studentów?:) Pozdrowionka:)
|
|
O czym mowa? Żadnego linku nigdzie nie widzę… -Aby istnieć, trzeba uczestniczyć. Antoine de Saint – Exupéry- -Miasto bez marzeń, to miasto bez przyszłości. własne-
|
|
mnie tam nie przeszkadza, bo nie czuje... :)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |