Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
1,51 oto kultura wyborców tuska i PO |
Witam! Zapraszam was na pierwsze forum kibiców Łomżyńskiego Klubu Sportowego, które w sieci jest od marca 2004 roku i na którym to przez cały czas prowadzone są dyskusje naszych kibiców. Dyskusje na temat klubu i spraw z nim związanych, o kibicach łomżyńskich jak i kibicach z kraju oraz oczywiście wolna rozmowa. Jeszcze raz zapraszam i zachęcam do rejestracji na forum. Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: 1,51 oto kultura wyborców tuska i PO |
ostro musialo tam padac;] "Ja jestem wolny, mam swoje zdanie, to czego pragnę to świat bez granic." Chocolate Spoon
|
|
iguana napisał/a: "nigdy nie wiadomo co sie urwie. Syrena lepsza niż ruletka:)" Chyba nigdy Syreny na oczy nie widziałaś/eś. Syrena Sport została wyprodukowana w 1 egzamplarzu (choć podobno były 2). Został zniszczony z polecenia radzeckich władz w ośrodku badawczo rozwojowym w Falenicy. Samochód został zaprojektowany przez zespół gdzie między innymi pracował Prof Cezary Nawrot z Akademii Sztuk Pięknych w Warszawie (niestety zmarł w 2004 roku) zaprojektował on piękne nadwozie. Syrena została uznana za najpiękniejszy samochód zza żelaznej kurtyny.Oraz Władysława Skoczyńskiego który zbudował silnik boxer. Silnik stoi w muzeum motoryzacji w Norblinie.
|
|
Faktycznie cala procedura jest zawila, sam juz nie pamietam dokladnie co i jak szlo :) Generalnie najpierw spisuje sie umowe przedwstepna kupna/sprzedazy. Dopiero z ta umowa mozesz isc do banku zlozyc wniosek o przyznanie kredytu. Do tego potrzebne sa tez inne papierki, oczywiscie oprocz zaswiadczen o dochodach itp zabezpieczeniach. Dokladnie nie pamietam, ale na pewno musisz miec tez zaswiadczenie ze spoldzielni, ze sprzedajacy jest wlascicielem oraz ze nie jest ono w spoldzielni zadluzone w zaden sposob. Poza tym chyba jeszcze rzeczy typu wypis z ksiegi wieczystej, czy na mieszkaniu nie jest ustanowiona jakas hipoteka itd. Najlepiej dowiedz sie w banku, juz oni wiedza jak sie zabezpieczyc zeby nie stracic ;) Jesli bedziesz bral kredyt to na pewno wytlumacza Ci cala procedure i krok po kroku beda mowic co masz zalatwic. Jesli chodzi o zadatek, to oczywiscie tylko kwestia jak sie dogadasz ze sprzedajacym, czy cos takiego wogole jest konieczne. Dodatkowo, jesli kredyt bierzesz na kwote mniejsza niz placisz za mieszkanie (warto bo wtedy masz nizsze odsetki), to pozostala czesc kwoty wyplacasz sprzedajacemu, ale juz po przyznaniu kredytu i spisaniu umowy u notariusza. Notariusz bedzie Cie kosztowal ok. 3000 zl. Generalnie przygotuj sie, ze bedzie troche roznych oplat do zrobienia (np w spoldzielni mieszkaniowej 300-700zl, czy sadowy wpis do ksiegi wieczystej o ustanowieniu hipoteki na mieszkaniu). Zaleznie od tego u ktorego notariusza to zalatwiasz chyba, notariusz moze to zglosic do sadu za ciebie (wliczy sobie do oplaty). Jezeli nawet mieszkanie jest zadluzone, to nie ma co panikowac, mozna to spokojnie przez bank zalatwic. Jesli chcesz cos wiecej wiedziec to pytaj, postaram sie przypomniec sobie i napisac.
|
|
Weźmy za przykład to forum.... kobiety stanowią raczej stonowany głos rozsądku, mężczyźni/chłopcy zaś to pełen przekrój.... od stonowanych seniorów do chamskich furiatów. I tak pozdrawiam wszystkich :). bagrmosen
|
|
...Demonie-czasami dusza tak tęskni za kimś lub za czymś,że trudno dostrzec uroki codziennego życia,ale masz rację...warto żyć mimo wszystko,bo każda chwila jest niespodzianką, każdy kwiatek radością,a nowopoznany człowiek może okazać się-wiernym przyjacielem....:) Pozdrowionka:)
|
|
Ad. ToMek25, autochton Wszyscy wiedzą, jak się ten obywatel nazywa. Rzecz w tym, że wybrany na ważną funkcję i nikt nie ma odwagi wymienić jego nazwiska. Co, boimy się zemsty SB? Jeśli wy Panowie, nie wiecie, to polecam artykuł "Echo obietnic" -http://www.4lomza.pl/index.php?wiad=3687
|
|
"bes: hmm poszukajmy w slowniku jezyka polskiego ... ooo cycq jestes kolejnym analfabeta teg forum :/:/ Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
Dran, a który bank uważasz za godny polecenia co do kredytu mieszkaniowego. Mam zamiar zgłosić się do pko bp na Niemcewicza. Tam mam książeczkę mieszkaniową. Trochę się obawiam , bo mieli teraz zaostrzyć wymogi co do walutowych, zobaczymy. A jak jest z wymeldowaniem się wszystkich lokatorów z kupowanego mieszkania? Czy to następuje samoistnie czy też trzeba tego pilnować? Piszesz że notariusz kasuje 3000 , to trochę sporo za wypisanie kilka papierków. Trochę mnie to przeraża , zwłaszcza że pracuje i nie mam dużo czasu na bieganie po urzędnikach, dzięki za informacje,.A jeszcze jedno , czy wypis z księgi wieczystej i czy nie ma na mieszkaniu hipoteki biorę z sądu sama czy to obowiązek sprzedającego ?
|
|
Tak ajwlys świetne miejsce, także polecam bardzo piękny ośrodek, plaża strzeżona, molo, wypożyczalnia rowerków wodnych, miejsce na ognisko, boisko do gry w tenisa ziemnego i siatkówkę, plac zabaw, ogólnie bardzo pięknie! Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie " Wnuk gestapowca z wnukiem UBowca krzyczą faszysta na wnuka AKowca" "Tyle, tylko tyle i aż tyle" A. Macierewicz
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |