sobota, 14 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Gród łomżyński - NIEWYPAŁEM?

Ja pierniczę

Dzięki marcin135 za uświadomienie

W życiu nie pomyślałbym , że środowisko już od młodego jest tak zmanierowane

Twoje lekceważenie ludzi jest po prostu tragiczne - a co najgorsze prawdopodobnie też zostaniesz lekarzem. Współczujętwoim przyszłym pacjentom.

"lekarze czasami nie są zbyt mili co do pacjenta, ale ich praca polega na ratowaniu ludzi, a nie na poznawaniu nowych przyjaciół - za to im nie płacą"

Wstyd - nawet laik wie że w leczeniu najważniejsza jest psychika.

Pozdro

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Gród łomżyński - NIEWYPAŁEM?

w dziale mp3 na wirtualnej polsce wybierzcie sobie Łomże i gatunek HH... sprawdzcie te nagrania

a nie wiecie jakie ceny ?

to w koncu skad ona jest???

marcin135 tylko zauwaz, ze ja te skladki musze placic czy chce czy nie chce i niezaleznie czy wogole chodze do lekarza. A jak zachoruje, to nagle okazuje sie ze i tak musze zaplacic jeszcze raz.
Tez nie mam czasu sie rozpisywac, wiec powtorze jeszcze raz. Nie mozna uzasadniac olewania obowiazkow, bo malo placa. Malo placa to zmien zawod, przeciez nikt nie zmusza nikogo do pracy w szpitalu. Zauwaz, ze tu chodzi o ludzkie zycie, co czyni takie rozumowanie juz calkiem niemoralnym.
Uwazasz, ze skladki jakie place sa zbyt male, zeby lekarz potrafil zgiagnozowac chory wyrostek? A przeciez starczy tylko ruszyc glowa i przylozyc sie odrobine do analizy kazdego przypadku, zamiast odwalac rutyne i nie wglebiac sie w szczegoly. Moja matka tez pracowala w sluzbie zdrowia, wiec wiem jak jest i wcale nie uwazam ze jest dobrze.
Ja najchetniej placilbym skladki na ubezpieczenie, w prywatnym funduszu, ktory moglbym sobie dowolnie wybrac, zamiast obowiazkowo dokarmiac ZUS, ktory nie wiadomo co robi z pieniedzmi. Ale nie mam wyboru.
Jesli juz porownujemy do zachodu, to zauwaz, ze tam moze i lekarz zarabia wiecej, ale spoleczenstwo tez jest bogatsze, to raz. Dwa, ze jak popelni blad i pacjent straci zdrowie to ida kolosalne odszkodowania, a u nas sie zamota, zatrze slady, a ofiara takiego zaniedbania moze dochodzic swoich praw w nieskonczonosc. Problem w tym, ze nawet i 5 krotne podniesienie zarobkow, nie zmieni mentalnosci ludzi. Skonczy sie tak, ze lekarz bedzie zarabial 10 000zl i dalej ignorowal pacjentow, taka smutna prawda. Dlaczego nikt nie chce zaczac zmian od siebie, tylko zaczyna od wymagan przy minimum wkladu wlasnego?
Czy jak idziesz do sklepu to oczekujesz, ze sprzedawca bedzie cie olewal albo rzadal dodatkowych gratyfikacji za to, ze Cie obsluzyl, bo mu malo placa? Uprzejmosc akurat nic nie kosztuje, a Ty piszesz,ze lekarzowi nie placa za to zeby byl mily... Wedlug mnie, jesli komus sie nie chce przykladac do roboty, to w pierwszej kolejnosci powinien zostac zwolniony, a nie jeszcze wymagac podwyzki.
Naprawde nikt nie zna biednych lekarzy, a z tego co mowia, wynikaloby ze zyja na granicy ubostwa. Pomysl chlopie ile osob z wyzszym wyksztalceniem zasuwa za marne grosze albo siedzi na bezrobociu. Takie mamy realia, wiec uzasadnianie podwyzek, tym ze lekarz na zachodzie zarabia wiecej jest bez sensu. Powiedz mi ile na zachodzie zarabia robotnik na budowie itp itd. Moze wszyscy zaczniemy strajkowac?

troche niezwiazane z tematem ale ci pomoge

tyku ten sprzęt jest bardzo dobry i to za niską cene opłaca ci sie go kupić (nie będę teraz jego zalet wymieniał)
Widzisz że jest to super sprzedawca to w 99% niemusisz sie obawiać

Może i ceny spadają. lub promocja. Warto skorzystać.

Akumulatory Energizer 2500 mAh (zwyciężyły test komputer świat) w Polmarze obok „Pod Łosiem” za 12.50 sztuka.

Tańsze = gorsze

Większa pojemność = oszukaństwo

Zbych

Wieść się po kraju, jak echo poniosła
Oto premierem zostaje Jarosław
Brat prezydenta do tego bliźniaczy
Tak władzę w kraju przejął duet Kaczy

Niskich, co mierzą w obwodzie niemało
Łatwiej przeskoczyć, niż obejść się dało
Stwór ów dwugłowy, a i czteronogi
Takoż rąk ma czworo skorych do przestrogi

Z dwu ust pouczeń, łajania nie szczędzi
Ludzi używa jako swych narzędzi -
Rzadko się uśmiecha, a jeśli to chytrze
Raz po raz podwójną gębę sobie wytrze

Rzeczpospolitą - nie wiedzieć już którą
(Faszystom ją daje, sługusom i gburom)
A niechże się który zza gbura wychyli
Teczkę jego z półki zdejmie gbur w tej chwili

W ruch służby puszcza, niczym gończe sfory
Konstytucyję zmienia, wciąż do zwady skory
Reżimem tu pachnie, już to dobrze znamy
I się tak po trochu doń przyzwyczajamy

Trza nas wziąć za mordę, trza nam ręki twardej
Trza nam strachu więcej szpicli i pogardy
Trza nam takoż biedy - w świecie izolacji
Wszak sympatii godna nie jest żadna z nacji

Poglądy to wsteczne, czemuż w ruch wprawiane
Po raz enty w historii nigdy nieudane
Kacyków zapędy. Języków nie znają
Wżdy armią tłumaczy w krąg się otaczają

Wstyd za taką Polskę, wszyscy nas wyśmiali
Żeśmy taki duet do władzy wybrali
Śpij z ręką w nocniku Ojczyzno kochana
Na lat pięć kadencja lub dziesięć wybrana

AHAHAHAHAHAHA DOBRY MALENCZUK JEST DOBRY :d

http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=51034&wid=8392021&rfbawp=1152811760.105&ticaid=11f4b

Ja nie słyszałem... ale widziałem za to :)

Martynka: mieszkancy się zjednoczą i przestaną płacić rachunki. Rezultat: ZE odetnie im prąd. Gratuluję pomysłu.

tyku: faktycznie w Wawie takie są ceny. Ale i zarobki są wyższe. Gdybym miała płacic w Łomży 6000 za metr, życia by mi nie starczyło na spłate kredytu :)

Agent22. Zdać zdałeś, ale z jęz. polskiego to ci się chyba też ledwo udało. W tak długiej wypowiedzi wypadałoby od czasu do czasu postawić kropkę kończące zdanie. A ponieważ żyjesz w Polsce to wartoby też pisać wyrazy ze znakami diakrytycznym (o ile wiesz co to oznacza). Pewnie pójdziesz na jakieś studia i znacznie podniesiesz swoje kwalifikacje. Potem zapewne emigracja zarobkowa. Powodzenia. I ucz się angielskiego.
Racjonalista - w pełni się z toba zgadzam.

yyyy sorki wszeborowski zwracam honor:)

Treść jest ukryta

Tfu...co ja piszę...źle przeczytałem nieprzeczytałem Debilów i napisałem kogo szanuje na forum:))
Pride a to co akurat ty przedstawiłeś to był przypadek związany z szybkim pisaniem.
Pozdrawiam Cię.

To ten sam chłam pod inną nazwą. Wcześniej Interneo i powiązania z 4chłam (4lan). Rekomendacje mówią same za siebie ;]

Tak utwożymy taką liste a ty ADALL znajdziesz się na pierwszym miejscu!
Już chyba głupszego pomysłu nie mogłeś wymysleć!

IST - 59 zł
a w nocy nawet kilka mb/s ;)

..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.

prawdomuwny było poszukać na forum istnieje taki temat

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org