Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
A/H1N1 a polityka |
ryskago ja jestem za pelnouprawnieniem wiec niech i kobety biora wszystkie do sluzby!!! Czemu tylko facetotom niszczyc zycie??
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: A/H1N1 a polityka |
Cytuję "to mi się śmieszniej w duszy robi" - tu przyznajesz że reklama do Ciebie trafia. Zastanów się. Albo poczytaj coś (jak najbardziej współczesnego) o funkcjonowaniu umysłu. Będziesz zaskoczony. Uważam że bieda nie jest stanem ekonomicznym, tylko umysłowym. W oczywisty sposób zapewne nie zauważasz różnicy między statusem swoim (zakładam tutaj że jesteś w miarę przeciętnym mieszkańcem Łomży) a np. Afryki Centralnej? Zauważasz za to różnicę między statusem swoim a mieszkańcami tzw. Krajów Rozwiniętych? I tu jest dowcip (albo jego brak): Afrykanin, Polak i Amerykanin chcieliby "rozwoju". Tzn. źródła dodatkowych dochodów. Problem jest w tym, że działa tutaj progresja, dość łatwo zauważalna: w imię "rozwoju" wszyscy tylko chcą "dodatkowych dochodów". W przybliżeniu 6 miliardów ludzi. A ten dodatkowy dochód to jest podcinanie gałęzi na której siedzimy (czy jakieś małpy protestują?) Bardziej dosłownie: niszczenie środowiska w którym żyjemy. I zdrugiej strony: czy "rozwój" o którym myślisz uczyni Cię szczęśliwszym? Tak? Na długo? Zastanów się... czy "rozwój" o którym myślisz uczyni szczęśliwszymi innych czytających właśnie forumowiczów? pozdrawiam życząc słodkich i owocnych snów (bo rozwiązań tam też możeci szukać)
|
|
Małolaty, a gdzie obowiązek wobec Ojczyzny. Jeżeli jesteście nieodpowiedzialni wobec Ojczyzny, to i tacy będziecie wobec własnych rodzin. Tak Wam ciężko poświęcić się 4 miesiące z własnego życiorysu, a gdyby przyszło Wam nosić kamasze 24 miesiące. Chyba, że mamusia by z Wami poszła, słała łóżeczko, układał kosteczkę, wyczyściła kibelek, obrała ziemniaczki. Po skończeniu 18-stu lat uważacie się za dorosłych, czy któryś z Was zaczął pracować przed osiemnastym rokiem życia. Broń Boże, mamusia da jeść, opierze posprząta, opłaci czynsz, być może ze skromnej pensyjki lub renty, a synalek zamiast do wojska, będzie bumelował, przecież jest jedynym żywicielem rodziny. Autor: bella (---.nwrknj.east.verizon.net) Data: 06-07-06 21:43 Jeśli nie, za okolo 2 lata zlozymy uroczysta przysiege na wiernosc innemu krajowi, wtedy sie /chyba/ na pewno odczepia Dotychczasowemu krajowi też jesteście chyba coś winni, jacy z Was Polacy, że dla 4 miesięcy wojska chcecie się wyrzec Polski. Autor: Łomżaaaa (---.elomza.pl) Data: 07-07-06 16:57 ryskago ja jestem za pelnouprawnieniem wiec niech i kobety biora wszystkie do sluzby!!! Czemu tylko facetotom niszczyc zycie?? Jeżeli jesteś tak za uprawnieniem, to może byś spróbował urodzić ze dwoje dzieci, nie mówiąc już o drużynie. I kto tu komu niszczy życie. Pozdrowienia.
|
|
Co nie znaczy, że nie należy robić nic, tylko rozczulać się nad ekologią. Równolegle, przy remoncie każdej drogi powinny być układane ścieżki rowerowe; założone Stowarzyszenie MIłośników Nowoczesnych Technologii (lub inne) mogłoby na początek postarać się o dofinansowanie z Unii i przy współpracy z miastem założyć niezależną od operatorów sieć bezprzewodową (można by postarać o dogadanie się z biskupem - tyle wysokich wież kościelnych się marnuje - od wieży do wieży można by mu całą diecezję pokryć :) ); można by też spróbować uruchomić linię szynobusową, mamy niewykorzystywane tory, czemu by ich nie wykorzystać? ciekawe tylko z jaką prędkością mogłyby po tych torach poruszać się szynobusy? ; zaproponowałbym miastu by uruchomiło w sieci biuro obasługi petenta, żeby można było znaczną część spraw załatwiać przez internet - płatności podatków, zapytania, itp - każdy chętny otrzymałby swój login, hasło i jakieś dodatkowe zabezpieczenie przed podszyciem się przez inną osobę i mógłby załatwiać z domu (osoba fizyczna), czy z biura (osoba prawna) sprawy urzędowe; dwupasmówka z Ostrołęki do Łomży z supermarketem, centrum rozrywki, wodnym parkiem i multipleksem po środku - czemu nie, ale trzeba by się zatroszczyć o to, żeby ludzie chętniej jechali tam komunikacją publiczną niż prywatnym samochodem, żeby jednak emitować mniej czarnego dumu, spalać mniej ropy - tylko kto to sfinansuje? może tefirmy które tam postawią swoje sklepy?
|
|
Nie jednokrotnie widziałem jak nie odpowiedzalnie i nie rozważnie zachowuja sie Ci "małolaci" (tak ich trzeba nazwać) na skuterach a raczej "szlifierkach" z tego co mi wiadomo przewozić druga osobe mozna po ukończeniu 18 lat. Często widac osoby które wygladaja na 13-14 lat i przeciskaja sie między osobówkami i TIRami na legionów. W końcu dojdzie do tragedi bedzie płacz i lament. Szczerze powiedziawszy nie widzialem policji kontrolującej "skuterkowca" a są takimi samymi użytkownikami drogi jak kierowcy samochodów. pozdrawiam .
|
|
Cycq, weź taki sam namiot, ale do tego kilka książek z historii Narwii i Łomży, może nie wiesz, że to miasto leży nad Narwią i Czesław udzieli Tobie korepetycji z historii naszego miasta. (nie mam subaru,... ale i nie mam za krzty rozumu) Pozdrowienia Zbych
|
|
DODAJMY ŻE ABSYNTA POWINNO SIE PIĆ PO WCZEŚNIJSZYM PODPALENIU GO W KIELICHU , WSADZASZ SŁOMKĘ I WALISZ W GARDŁO LUB ZDMUCHUJESZ PŁOMIEŃ I WALISZ Z DZBANA. W TEN SPOSÓB WALIŁEM TEN PREPARAT W PRADZE W KNAJPIE POLECAM
|
|
Musze powiadmić was że na terenie naszego kraju ciężko kupić Absynt a jak nawet to jest drogi ten alkochol można kupić w czechach .
|
|
Kurde co się tak przejmujecie i tak niedożyjecie tych lat gdy się to stanie
|
|
Podobnie jak na innych imprezach w Łomzy, a najlepsza ostatnio to było Święto sąsiadów, 4 osoby przyszły w tym władze miasta, a na ten cel poszlo kilka tysięcy złotych, oby nie kilkanaście. Nie impreza lecz podejście jest ważne, jak brak tego drugiego to każda impreza jest dla wybranych :) W sumie muzyka poważna nie jest atrakcyjna dla wszystkich trzeba to jasno powiedzieć, więc nie widzę tych braków. Jeśli by wystepowała Doda, albo MAndaryna , publicznośc była by zupełnie inna. Jaki wniosek? każda impreza ma swojego adresata i odbiorcę. Dobrze że coś się dzieje
|
|
"klawikord" - wg mnie to dobrze jest, ze impreza ta ma swoje wierne grono słuchaczy, którzy wiedzą jak należy "słuchać" muzyki - zaręczam Ci ze nie jest to takie proste. co do Twoich wymagań i oczekiwań: wg mnie należy się cieszyć, ze artyści scen polskich operetkowych i operowych przyjeżdżają do Łomży na ten festiwal, a wymagania ze powinna być orkiestra lub coś więcej - znajdź mi w Łomży sale gdzie można zorganizować taki koncert. a na deser - techniczna strona przekazu. nie wypowiem się jak było - bo nie byłem na koncertach, ani nie słuchałem w radiu, ale mogę się wypowiedzieć na temat technicznej strony realizacji: - nie ma w Łomży sprzętu nagłaśniającego w szczególności mikrofonów, którymi możnaby prawidłowo nagłośnić taki występ. Żadna z instytucji kulturalnych w Łomży nie posiada mikrofonów firm: DPA, SCHOEPS, NEUMANN a takimi mikrofonami nagłaśnia się takie wydarzenia artystyczne i uwierz mi ze bez sprzętu "audio" z wyższej półki ciężko jest nagłaśniać takie koncerty (chociażby na dynamikę głosu solistów). W łomżyńskich warunkach to zawsze "kompromis" między oczekiwaniami a możliwościami, które nie są zbyt duże. przekaz radiowy to znów inna bajka, wymagająca wiedzy i doświadczenia. Ze zdjęć z koncertów na 4lomza zauważyłem, ze próbowano nagrywać na potrzeby radia stosując "klasyczne techniki" omikrofonowania, ale patrząc na ustawienia mikrofonów - raczej skutek był marny. A fortepian to jeden z najtrudniejszych do nagłośnienia instrumentów, podobnie jak głos ludzki. O ile słuchaczowi na koncercie nie przeszkadza duża dynamika wykonywanych utworów, to dla przekazu radiowego - bez odpowiednich limiterów jest to zabójstwo. jest za gorąco aby dalej analizować ten temat, jeżeli masz swoje doświadczenia w zakresie realizacji dźwięku - podziel się nimi, a może kolejny festiwal będzie taki jak sobie wymarzyłeś
|
|
do idzcie wszyscy do policji..... bagrmosen
|
|
Przyznajac sie bez bicia, ze mam tylko minimalne rozeznanie w tej calej sprawie, jadnak pozwole se na mala obserwacje. Otoz przebywajac w Polsce w zeszlym roku, mile bylem zaskoczony takim ogolnym dostepem do Internetu, szczegolnie w duzych miastach, np. w Krakowie czy w Warszawie (ale nie mam w ogole pojecia jak to jest z tym w Lomzy...:D). Po prostu majac do dyspozycji kafejki internetowe, ktorych, not bene, az w brod, szczegolnie w tych obitych terenach turystycznych i do tego prawie ze za friko, bo np. 25 groszy za 15-to minutowa sesje, jak pamietam, to chyba nawet na te lokalne warunki to nie az tak wielki wydatek (no nie?) - czego wiec wiecej wymagac? Ja wiem, ja wiem - to nie o to chodzi tu w tym watku, ale np. taki szeroki dostep do tego rodzaju kafejek w Lomzy, choc nawet nie bylby koncowym rozwiazaniem tego problemu 'hot spots', to moglby do pewnego stopnia byc jakas realna i praktyczna opcja, szczegolnie dla tych, ktorzy np. nie posiadaja wlasnego sprzetu - czyz nie? Ot, takie tylko 'food for thought'. Pozdrawiam, wychu
|
|
u nas na roku bywało tak u Poteraja że było z 25 osób a wpisów koło 60. człowiek rzeczywiście minął się z powołaniem, żeby wykładać na uczelni. zamiast zrobić jedną przerwę 15 minutową robi sobie 3 czy 4 po góra 3 minuty. a co do dr Chmielak bardzo dobra nauczycielka, aż miło było chodzić do niej na wykłady z mikro i makro.
|
|
Reaper na szczescie nie kazdy tak to widzi. Po pierwsze, to mieszkanie w Lomzy to przede wszystkim komfort psychiczny. Jak ktos pomieszkal w Wawie czy innym duzym miescie dobrze o tym wie. Oszczedzasz sobie przynajmniej 3 godziny dziennie stania w korkach, zeby dotrzec do pracy/na uczelnie/zakupy i z powrotem. Masz wzgledny spokoj, inne tempo zycia, a nie chodniki po ktorych ludzie zasuwaja, jakby jeden drugiego chcial przegonic za wszelka cene. Jesli chodzi o "obraz nedzy i rozpaczy" to co konkretnie masz na mysli? Ja w Lomzy nie widze za czesto zebrakow wyjadajacych resztki z koszy na smieci w poblizu restauracji. Jesli chodzi o zarobki, to porownaj sobie koszty wynajecia mieszkania w Warszawie do Lomzy i przelicz ile wiecej musisz w stolicy zarobic, zeby wyjsc na to samo. Moze chodzilo o imprezy? Jesli kogos stac, to znajdzie rozrywki i u nas. Jak nie, to w duzym miescie tym bardziej. Nie wiem skad sie bierze cale narzekanie na to miasto. Wszystko ma plusy i minusy. Jak komus nie odpowiada, przeciez mozna sie przeprowadzic, zaden problem ani ujma na honorze.
|
|
Aaaaa zapomniałam, bo się rozgadałam... :)) Jak "znam" Frotkę, to pewnikiem w martensowych glanach chadza i katanką postrzępioną jeansową się przyodziewa...:D No to macie - wedle życzenia :): Już kąpiesz się nie dla mnie w pieszczocie pian nie dla mnie już przy wannie odkręcasz kran... Zbych
|
|
Mi sie wydaje ze kolega powinien stworzyc jakos portret psychologiczny i wtedy bedzie latwiej... Skoro jest w słonecznej Itali My rodacy pomozemy... zbierzemy sie wszyscy razem i ustalimy dyzury w jamie... powinno sie udac! pzdr bagrmosen
|
|
Strajkują wszyscy!!!!
|
|
marcin135, wiec wedlug Ciebie moralne jest, zeby lekarz przeliczal zdrowie pacjenta na stawke jaka mu placa? Bo wedlug mnie leczyc powinien tak samo za 1500 jak i 3000 zl. Niestety, ale wielu lekarzy u nas to po prostu rutyniarze, ktorym nie chce sie doksztalcac ani wkladac serca w to co robia. Jasne, ze wyzsze zarobki to wieksza motywacja, ale tu strach pojsc do szpitala, bo nie wiadomo z czym sie z niego wyjdzie. Nie mowiac juz o jakichs nietypowych czy bardziej skomplikowanych przypadkach, ktorych nawet nie zdiagnozuja poprawnie. Szkoda zreszta ciagnac ta dyskusje od nowa. Wiecznie awantury o kase, o pacjenta nikt nie dba i podejrzewam, ze wyzsze zarobki tez tego nie zmienia. A jesli mowimy o dochodach z prywatnej dzialalnosci, to czesto jest ona wykonywana na panstwowym sprzecie itd. W jakim zawodzie jest to do pomyslenia, zeby pracownik dorabial sobie dodatkowa pensje, korzystajac ze sprzetu w miejscu zatrudnienia i jeszcze wykonujac to samo co w firmie... Przeciez to oczywiste jak sie koncza takie rzeczy... Po co mam robic cos dla pracodawcy, jak moge na wlasny rachunek. I w ten sposob nie mozna sie dopchac do lekarza za skladki ktore placimy, ale juz prywatnie czas dla nas znajdzie. Ogolnie system jest chory i nalezaloby zrobic z tym porzadki, a pozniej dyskutowac o zarobkach.
|
|
hmmm... a jest jeszcze jakis "skład" hh w Łomży?? Kiedys bylo E.W.P a teraz??
|
|
miało być : I tu się DRAN myslisz a nie myslisz. Sorry
|
|
A co do odtwarzacza , to warto go kupić , mam podobny i jest fajny :) Potrzebuje tylko programu , który zamieni mi różne pliki Video na format AMV
|
|
a ja zdałem nową mature i też się ciesze
|
|
dziekuje, ze zaznaczyles kolorkiem, ale i tak jestem daltonista hehe :), i nie czytam kontaktow: D pewnie dlatego, ze analfabeta:) ze mnie;] ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
A co Cię to obchodzi? I tak nic nie wskurasz, tylko psujesz nerwy sobie i innym. A to Polska właśnie. Będziesz tylko miał problemik jak tymczasowo aresztowany Pan okaże się niewinny i wtedy to po Tobie będą jechać. «Kto z was jest bez grzechu, niech pierwszy rzuci kamień» (J 8: 7) Zbych
|
|
Ja nie mówię o ujawnieniu danych personalnych tymczasowo aresztowanego jakiegoś Andrzeja Z. Chodzi tylko o personalia nowego V-ce Prezesa SM Perspektywa. Czyż to jest tajne???????????
|
|
ja zdąłem i nie ma znajo mosci, a teraz taki kolo co nioe zdął a ma znajomosci ma wieksze szanse. qrwa myslałem ze przynajmniej to bewdzie sporawiedliwe ale niestety gówno gównem bedzie.... a moze jakis maturzysta z Rodziny pana Misnistra nie zdał>???
|
|
Gazelo jest tak jak piszesz :)
|
|
Agent22 - czlowieku cos mi sie zdaje ze wlasnie zdales dzieki Girtychowi a nie dzieki swojej wiedzy lub tez ktos z twoich kolegow/przyjaciol/rodziny tak uzyska ten papierek. Moim zdaniem to przesada zeby robic jakies smieszne amnestie czy cos w tym stylu.
|
|
... maciek... macku !!!!!!!!!!!!
|
|
Kochani tegoroczni maturzyści, chciałbym zapytać Was, z czym, lub z kim kojarzy się Wam wczorajsza data. Pisać od ręki nie ściągać z internetu. Tylko maturzyści i tylko tegoroczni. Chociaż i tak Was nie sprawdzę, odpowiadać uczciwie. Pozdrawiam. Zbych
|
|
a wiesz cos o warunkach pracy i o płacach? Zbych
|
|
|
Ahmed, dobrze prawisz... bagrmosen
|
|
uśmiałam się:)))) MrS: więcej luzu życzę.
|
|
moim zdaniem to już jest przesada żeby wprowadzać amnestię. czy 30% punktów powinno zaliczać maturę ? sądzę że nie. niech się lepiej Giertych zastanowi nad zwiększeniem progu procentowego zaliczającego maturę na ocenę pozytywną, przecież na uczelniach wyższych trzeba mieć minimum 56% punktów żeby zaliczyć przedmiot a tutaj mamy do czynienia z rozpieszczaniem ludzi co może spowodować że ci co ledwie zdali maturę otrzymają indeks uczelnii wyższej. miejmy nadzieję że takich interesantów szkoły wyższee będą odsyłać z kwitkiem, z powodu spadku renomy swojej uczelni.
|
|
www.holywater.pl lub www.wsciekle-losie.yoyo.pl/galerie/wyjazd/jedwabne2006/index.html
|
|
najlepiej zawsaze ze sobą wozić jakiś aparat...zrobić zdjęcie jak by co a potem na skargę wraz z tym przepisem:P
|
|
... bo lomza to miasto cudow, sexu i biznesu jest ;) Zbych
|
|
hahahahahahahahahaha jakie pytanie, taka odpowiedz, Andrzeju13, rozbawila mnie twoja trafna riposta
|
|
Jak tu podyskutować na poziomie skoro tego poziomu brak? Leszek
|
|
Czy pytanie o sens życia jest pytaniem konkretnym? Chociaż w odróżnieniu do innych zakładanych przez Ciebie tematów ten akurat jest ... powiedziałabym...wart przemyślenia.... Leszek
|
|
Ach, te dzieci!!!:) rudy błazen z druhem
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |