Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
kolejna korzyść z przynalezności do unii - eksmisja |
Zrobiliby wkoncu zawodowe i byloby git. Duzo mlodych chlopakow jednak chce zostac zolnierzem zawodowym wiec czemu chca brac tych co nie chca?? nie rozumiem... chore panstwo
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: kolejna korzyść z przynalezności do unii - eksmisja |
mi na zawodowego nie pozwolili isc ale na takie zwyklego poborowego zonierza to sie nadaje hehe i gdzie tu logika ?
|
|
A ja myślę (pomysł to myślenie, nieprawdaż?) że Wasze pomysły na tzw. rozwój to kalki. To znaczy: nie są oryginalne, powielają rozwiązania które można znaleźć w większej części świata. Może troszkę bliżej przedstawię swoje zdanie: Region łomżyński ma niezwykłe walory przyrodnicze. Każde działanie, które pozbawia go tych walorów należy rozpatrywać w kategoriach: 1) w niewielkiej skali: głupoty( ew. ciemnoty - zainteresowanych oświecę jak je rozróżniam :-) ) i prywaty; 2) w większej skali: j.w. + zbrodni ekologicznej. (Jeśli nie wiecie o co chodzi, to poczytajcie co nieco o zmianach w środowisku... Jeśli potrafimy przyjąć jakieś podobne ograniczenia w "wymyślaniu", to może coś sensowniejszego wymyślimy. Jeśli dana osoba jest zainteresowana np. zakupami w hipermarketach, jazdą autostradami, pracą w korporacji zachodniej to chyba najrozsądniejsze jest przeprowadzenie się do Warszawy (np. od strony Marek albo Janek). Przerabianie naszego regionu na coś podobnego to ... (ah, o tym już wspominałem...) Reasumując: Słowo "rozwój" dobrze byłoby zdefiniować (Rozwój choroby nowotworowej np. nie jest z reguły miły dla zainteresowanego). Kalkowanie rozwiązań wszechobecnych .... to pomyłka! Czy znacie terminy takie jak: marketing, psychomanipulacja, memetyka? Jeśli rozwój, to dlaczego nie własnego wnętrza? Chyba przyjaciele Katolicy się z tym zgodzą? ....Na razie dziękuje za uwagę, do poczytania następnym razem!
|
|
chyba pomyliłeś forum hobong. Rozwiń swoje wnętrze tak, byś nie egzaltował się swoją osobą i rozmawiał bardziej przyziemnie.
|
|
1. Lech 2. Tyskie 3. Łomża Export 4. Carlsberg easy come\'n\'easy go........ Żyję tak jak chce i nie próbuj mnie zrozumieć...
|
|
Zlikwidować stowarzyszenie handlowców , bo tylko opóźniają budowe nowych supermarketów
|
|
tz, cytując twoją wypowiedź: "Potrzeba nam znacznie więcej wiary w siebie oraz otwartości na innych." - pomysł "chyba pomyliłeś forum" - realizacja Bardziej przyziemnie: Specjalna srefa ekonomiczna: przykład: Gliwice - fabryka czegoś porcelanowego. Pracuje Polak - dozorca. Reszta specjalistów to Hiszpanie (jak są, bo większość pracy wykonują automaty). 10 lat nie płacą podatków - bo strefa jest "specjalna". A potem zapewne się zwiną. Cytuję (tz): "...wbrew pozorom realne są też pozostałe pomysły. Nie bedę rozszerzał ich listy, gdyż wcześniej trzeba zmienić publiczną mentalność..." - Ah, oczywiście: 1. "zmienić publiczną mentalność" oznacza .... (no właśnie, co to oznacza?) 2. nie będzie zmieniał publicznej mentalności hobong (bo się egzaltuje przed tz'em) 3. Z niechęci do buraczanej rzeczywistości 20 lat temu byłem bliski emigracji do Australii. Zabrakło podpisu na wniosku imigracyjnym - żona się nie zgodziła. Moi znajomi ze studiów prawie wszyscy wyjechali. Po przemyśleniu stwierdziłem że chyba w tej rzeczywistości sobie poradzę. Po 20 latach stwierdzam, że niewiele się zmieniło - buraczana rzeczywistośc jak była, tak jest. Bez urazy, tz. Nie twierdzę że uprawiasz którąś ze wskazanych przez mnie dyscyplin: marketing, psychomanipulację, memetykę albo głupotę. A co do tematu, to nadal uważam że rozmowa o rozwoju - przy pomocy haseł - jest tylko mnożeniem bytów sprzyjających czyimś partykularnym interesom. Czasami: na rzecz rozwiązywania konkretnych problemów. Czasem można zauważyć, że w dyskusji problemem jest druga osoba. I to czasem jest zaskajująco częste. I w gąszczu wzajemnego szaklowania się nie bardzo wiadomo oczym mowa. pozdrawiam
|
|
Potwierdzam, że Radzieckiej jest drogo. Noszę tam tylko nietypowe elementy, których nigdzie indziej nie przyjmują (głównie moduły, przekaźniki, przełączniki etc. z aut i motocykli) Z Prostka na Śniadeckiego jestem zadowolony. Robiłem u niego kilka sprzętów.
|
|
jidźźźźźźź mnie stąd :) buahahaha
|
|
Zbliż się rzeczywistość, madmax'a, lub skowytu. Teraz pozostaje nam skok 1. Skok technologiczny, mentalny i polityczny w skali globalnej pozwalający na zrezygnowanie ze złóż kopalnych, maksymalnej redukcji emisji dwutlenku węgla i innych produktów działalności przemysłowej człowieka. 2. Przestawienie priorytetów z ekspansji przemysłowej i gospodarczej, na odtwarzanie zasobów naturalnych planety (fauna i flora, środowisko wodne, lądy, lasy,itd itp). (punkty 1 i 2 nie mówią o ważności, czy kolejności działań - oba są równie ważne) Najgorsze jest to, że będzie teraz bardzo ciężko (z tego co się doczytałem to nawet niemożliwe) zawrócić z drogi na którą wkloczył nasz światowy klimat. Patrząc jak "włodaże" tego świata podchodzą do problemu ma się wrażenie, że oni nawet tego nie chcą - albo po prostu nie są w stanie przyjąć takiej informacji, że klimatolodzy mogą mieć rację. "Zmiana Klimatu jest już u nas. Dekadę temu, to było tylko przypuszczenie. Teraz przyszłość została pokazana przed naszymi oczami. Kanadyjscy Inuici (Eskimosi) widzą to w znikaniu Arktycznych lodowców i *permafrost*(?). Mieszkańcy Ameryki Łacińskiej i Południowej Azji widzą to w olbrzymich, morderczych burzach i powodziach. Europejczycy widzą to w zniknięciu lodowców górskich, pożarach lasu i strasznych falach upału. ..." rudy błazen z druhem
|
|
hege, dzięki za głos w którym piszesz o sensownym pomyśle. To, że ludzie potrafili współpracując na rzecz Wolnego Oprogramowania opracować rozwiązania porównywalne z komercyjnymi jest NIEZWYKŁE. A myślę że podobnie zastosowanie Wolnego Oprogramowania, idei współpracy stosowanych przy jego tworzeniu do rozwiązania podobnych problemów ze współpracą jest tanim sposobem na rozbudzenie "oddolnej" inicjatywy gospodarczej (a ludzie mogą być troszkę bardziej "wolni"). Pomysł z siecią wifi jest fajny i realizowalny. Tylko omawiać byłoby go wygodniej pod tematem np.: "Tanie i niezależne rozwiązanie sieci rozległej" Chyba należy: zawiązać z osobami kŧóre chciałyby go realizować Stowarzyszenie, najlepiej Wyższej Użyteczności (choć niekoniecznie). Sporo formalności. Potem napisać tzw. projekt (sformalizowany opis celów i metod ich osiągnięcia). Projekt złożyć w jednej z Agencji rozdzielających Unijne dotacje. I już. Bez ironii. A propos ostatniego akapitu: Był taki ktoś kto powiedział: "Życie jest mostem łączącym przeszłość i przyszłość, ale ja na moście domu bym nie budował". Wrócę jeszcze do pierwszego akapitu z Twojej wypowiedzi. Otóż STANOWCZO NIE ZGADZAM SIĘ NA ŚWIAT W KTÓRYM JESTEM ZALEWANY DŻWIĘKAMI REKLAM. Czytałeś 1984? Czy wiesz jak osiągnąć efekt zmiany stanu umysłu przy pomocy dźwięków które do niego docierają? Czy wyrzekasz się możliwości jaką daje Ci odcięcie się od strumienia manipulacji? (Bo przecież manipulacja odbiorcą jest sednem współczesnej reklamy) Pomysł wg mnie niedobry ZŁY i właśnie dlatego NIE należy PUSZCZAĆ REKLAM
|
|
Lepiej siedzieć pod lipą i pisać, niż pisać lipę i siedzieć...
|
|
... NA POCZĄTEK LEGIA.... I NA KONIEC. TO PIERWSZY I OSTATNI SPARING.
|
|
Zloty hahaah chyba pod McDonaldem zjazd pajacow na kosiarkach z napisami yamaha i aprilla ;D
|
|
ooo bedzie super :D Jurand
|
|
Dzieki za odp, może w tygodniu się wybiorę popływać. Co do deszczu mógłby wreszcie popadać:)
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |