Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Będzie trzeba wywiesić flagę na każdym budynku. Nawet na prywatnym ? |
to jest chore....Chyba już zacznę sobie szukać znajomego lekarza:)) .
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Będzie trzeba wywiesić flagę na każdym budynku. Nawet na prywatnym ? |
Jasne, że tani (a może kiedyś i darmowy) dostęp do netu to dobry, mały krok do rozwoju. Ja mam inny pomysł. NIe wiem jak go zrealizować, do kogo dotrzeć i i od czego zacząć, bo nie jestem politykiem, ale może, któryś z nich to podłapie przed wyborami (oby tylko nie jako obietnicę bez realizacji). Pieniądze na to potrzebne są ogromne, ale i zyski na pewno duże. Myślę, że warto byłoby zrobić coś aby powstała droga szybkiego ruchu conajmniej miedzy Łomżą i Ostrołęką. Droga połączyłaby dwa małe miasta w jedno średnie (duży może więcej). Przybliżyłaby Łomżę do Mazowieckiego. Z jednego miasta można byłoby dotrzeć do drugiego samochodem lub szybkim autobusem podmiejskim w 15 minut. Często jako argument przeciwko zbudowaniu dużego centrum handlowego lub rozrywki podaje się małą liczbę mieszkańców. Można byłoby ściągnąć inwestorów i postawić coś takiego w połowie drogi (czyli mielibyśmy tylko 8 minut do hipermarketu lub dobrego kina, w dodatku nie w centrum miasta). Ciężarówki jechałyby przez Łomżę a nie Białystok. Droga szybkiego ruchu Łomża Ostrołęka byłaby kolejnym argumentem za wybudowaniem obwodnicy Łomży, tzn. uwolnieniem miasta od TIRów, a jednocześnie = via Baltica przez Łomżę. My mamy Browar i Pepees, Oni kilka większych fabryk. Tu i tam jest trochę firm usługowych. "Zbliżenie" miast oznacza większą dostępność do usług i towarów np.: klient z Ostrołęki bez problemu dotrze do stolarza z Łomży, a ludzie z Łomży będą mieli tylko 15 minut do dworca na pociąg do Warszawy, Zakopanego.... Więcej klientów, większa konkurencja, więcej miejsc pracy. Możliwości jest nieskończoność. Coraz mniej wierzę, że w Polsce może się coś jeszcze zmienić, ale jeszcze trochę naiwnie mam nadzieję, że uda nam się unieść ponad kłótnie polityczne, religijne itp. i spróbować zrobić coś wspólnie dla naszego dobra a nie na złość tzw. TAMTYM. Dina
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Treść jest ukryta
|
|
Z niezłym opóźnieniem, ale jednak udało mi się przeczytać całość...:) Dzięki MrS za odświeżenie tematu - to była ciekawa i pouczająca lektura. Pouczająca nie tylko językowo, ale i życiowo, albowiem, oprócz natrętnie buszującego (nie wiedzieć czemu) po mej łepetynie wierszyka Jana Brzechwy pt. "Samochwała", nachodziły mię rozmaite refleksje... Czy krytyka może być konstruktywną, jeżeli krytykujący zauważa tylko błędy krytykowanego, nie podkreślając zalet?? Z doświadczenia wiem, że nie, gdyż taka krytyka powoduje jeno, że ręce i piersi opadają i nic już się potem nie chce...:( No i ta "obrażona inteligencja"... Co Ona taka obrażalska? Czy i jak da się przeprosić ta Cholera? Czy Jej serce (o ile ma takowe :)) zmięknie, jeśli uczyni się to z kwiatami i na klęczkach? Zovo, nie bij! :)) Dina
|
|
ja polecam jawke 50, mam taka do sprzedania jest zarejstrowana i oplacona i na chodzie trzeba tylko wyregulowac sprzeglo i przyspawac stopke od hamulca a tak wszystko ok hehe i mozna nawet na tym poszalec to jest dobre do nauki heheeh cana ktora mnie interesuje to 200zl i do tego dodaje worek czesci i 2 rame od jawki skutera:) Dina
|
|
Ja widzę problem w jednym - zastanawiamy się jak wyrwać drobną kasę z jakiejś unii, przejmujemy się marketami, czy ich brakiem, a nie zauważamy, że wielkimi krokami zbliża się katastrofa. Nie zauważamy, lub nie chcemy zauważać. Supermarkety widzielismy w innych miastach, podobnie świetne drogi i piękne życie - wszystko takie realne. Globalnego ocieplenia nikt z nas nie doświadczył, a że z El Nino są problemy, Golfstrom niesie o 50% mniej ciepłej wody niż 30 lat temu, a latem upały stają się nieznośne w Portugalii, czy Francji - nikt się nie przejmuje, bo to tylko przejściowe fluktuacje które za kilka lat wrócą do normy. Tak się wam wydaje? Życzę tego Wam i sobie!... http://www.newscientist.com/channel/earth/climate-change rudy błazen z druhem
|
|
a czy musisz pisac takie durne tematy???sam se odpowiedz na te pytanie....tylko forum zasmiecasz .
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |