Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
TAJNY WORD w Łomży |
Absolutnie popieram MarCo . Szanowny panie Zajkowski internet jest miejscem gdzie nie wszyscy musza podawac swoje imie i nazwisko -lamie pan netykiete i niech pan wybaczy ale domagajac sie czyichs personaliow wychodzi pan na internetowego chama ? Odnosnie finansowania ze srodkow publicznych -czy ja snie ? Czy to nie LKS ostatnio w ratuszu domagal sie dofinasowania ze strony miasta ?Czy to nie zawodnicy byli oburzeni "smiesznie niska premia "? Ja tez uwazam ,ze srodki miejskie powinny isc dla dobra wszystkich ,nie wszyscy jednak maja ochote na futbol .Mimo .ze jestem jego sympatykiem . -Aby istnieć, trzeba uczestniczyć. Antoine de Saint – Exupéry- -Miasto bez marzeń, to miasto bez przyszłości. własne-
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: TAJNY WORD w Łomży |
Autor: Chuligan (---.flashnet.pl) Data: 04-07-06 20:57 Uwierz mi - dla nas wazniejsze jest narobic mega dlug finansowy, niz zaliczyc zero wyjazdowe na waznym meczu. Oczywiscie dlug, ktory potem honorowo trzeba spacic. Gratuluję takiego pomysłu, kibicowanie za honorowy dług. Honor stracisz, dług pozostanie. I co dalej?
|
|
Również jestem ZA :P p.s. co to za rozbudowa muzem wsi podlaskiej?
|
|
A co jest w pobliżu Łomzy, czego Białysto nie może się dopracowac bo zaraz spala? Skansen. Muszą przeciez mieć swój, bo nie honor do Nowogrodu albo do Ciechanowca jechac. A prawdziwy skansen, czyli Bojary zaorzą, bo do metropolii nijak wioskowa zabudowa nie pasuje. Apropo's rozproszenia głosów. Przykro pisać na forum, gdzie dominują PeOwcy(po postach sądząc - pisać), ale ludzie, którzy skompromitowali probiałostocką i antyłomżyńską postawą się w czasie likwidacji województwa, należeli wówczas do AWS-u a dziś do PO. Czy dlatego, że ośrodka w Łomży bronili wówczas z różnych pozycji M.Czerniawski i M.Kamiński, to dzisiaj mam sie opowiedzieć za czerwonym albo za czarnym? Przeciez ich regionalne ośrodki decyzyjne teraz są w Białymstoku. Wiec o jakim rozproszeniu głosów mówisz? To przecież tak przez Was na tym forum wyszydzany M.Kamiński długo forsował ideę województwa Północnomazowieckiego. I co? nie trafiła na podatny grunt, bo stołek marszałka podlaskiego z nadania AWS był pewny, a inne opcje "patykiem pisane"? Teraz też tak będzie. Jeśli ktoś, kto przedstawi program dla łomzyńskiego, ale będzie z "niewłaściwej" opcji zostanie wyszydzony, wyśmiany, opluty. Więc o jakim rozproszeniu głosów mówisz? Czy łomżyńska społeczność dojrzała do wystawienia jednej listy z programem wyjścia z województwa Podlaskiego? Oczywiście, że nie, znajdzie się znów cała teczowa banda z gębami pełnymi obietnic bez szans na jakakolwiek realizację! Więc o jakim rozproszeniu głosów mówisz?
|
|
Typer , co Ty tu za bajki wypisujesz. Skoro Cię tu nie ma , zajmij się tym swoim FC Hendon . Dla dobra Łomży i klubu , lepiej tu nie wracaj. Zgadzam się , że Ten jw.użytkownik winien być usunięty.
|
|
Pirat drogowy jest w każdym z nas,nie pozwół by kierował Tobą... :D:D Nic dodać nic ująć... (każdemu się śpieszy a skutki...sami widzicie) !!
|
|
Takie referendu przeprowadzono w Łomży w 1939 roku w maju. Wiekszością głosów potwierdzono chęć zmiany województwa z białostockiego na warszawskie. Decyzje zapadły, ale powrót do macierzystego podregionu trwał jedynie 2 miesiące, do wybuchu wojny! Nasze głosy (Łomżan) są o tyle ważne, że mogą uświadomić urzędnikom białostockim ich obowiązki w zakresie dbania o Łomżę, a nie świadomego zaniedbania i niszczenia naszego miasta. Kiedy władza była w rękach książąt mazowieckich wszystkie miasta rozwijały się w miarę równomiernie. Teraz, gdy władza jest w Białymstoku to grabie grabią w jedną stronę!!! Tylko z tego tytułu taka akcja ma rację bytu. Popieram!
|
|
A moderator nie interweniuje?
|
|
typer, nie zrzymaj sie na wszystkich. Ja widziałem ŁKS w latach 70-tych(trochę), 80-tych, 90-tych i teraz. Sam grałem w ŁKS-ie. Nie widziałem naszej drużyny tak dobrze grającej jak dziś, nie widziałem kibiców i opraw meczów takich jak dziś, a byłem prawie na wszystkich meczach. Sukces sportowy jest ogromny. A burza w Łomży zaczęłą sie rok temu gdy klub zaczął mówić, że w związku z takim sukcesem urząd miejski mógłby wspomóc drużynę finansowo. Wtedy urzędnicy zaczęli swoją rozgrywkę i ropoczęła się publiczna dysputa, która doprowadziła do tego co już znasz. Właśnie sukcesu druzyny seniorów wpłynęły na zainteresowaniem piłką wśród dzieci i młodzieży. Dla takiego sukcesu, dla historii, warto było dokonać zbiorowego wysiłku i zagrać choć jeden sezon w II lidze. I o to , ja tak to oceniam, apelował Zarząd ŁKS i to o dziwo wywołało burzę. Widzisz teraz jaka jest różnica między nami, każdy jest tam gdzie jego serce: TY przy profesjonalnych pieniądzach, my w Łomży. Potrzebujemy wiele lat na wypracowanie odpowiedniej zbiorowej mądrości i samorządności. Pozdrawiam (komentuj, ale bez złośliwości).
|
|
Malachit- dużo zdrówka Ci życzę:) Pozdrowionka:)
|
|
Dziewczyny coraz trudniejsze te Wasze zagadki! Ale ciekawe słowa...baaardzo prawdziwe. Pozdrowionka:) Weśta bereta i palnijta sie w łeb
|
|
Jestem za , chociaż dla zasady. Askar: Co do grabi to się nie zgadzam kilka dni temu kupiłam grabie, które grabią " od się i do się" Z obowiązku nadmieniam, że są to grabie produkcji niemieckiej, nic nie mają wspólnego z Białymsokiem i stąd zapewne ich niecodzienna funkcja. Gdyby były produkcji białostockiej zapewne grabiłyby na wschód, ale tym sie nieprzejmuję niech zabierają sobie z mojego Mazowsza wszystkie śmieci i chwasty.
|
|
Nigdzie nie znalazłem informacji, że ona pochodzi z Łomży... Znalazłem natomiast zdjęcie!
|
|
Kiedyś Honorowi Krwiodawcy byli rzeczywiście honorowani (nie o pieniądze tu chodzi), ale nasze polityczne cwele i ten wspaniały ruch społeczny jak wszystko zresztą-spieprzyli. Teraz krwi brakuje (nie dla cweli oczywiście- bo mają swoją klinikę), a naród musi sam sobie radzić więc jestem za tym, żeby - kto może- krew oddawał (sam tez oddawałem). Pozdrawiam krwiodawców.
|
|
A dziś na kogo stawiacie? Ja na Francję:) 1:0
|
|
witam wszystkich poradżcie gdzie mam się udać w Łomży z zepsutym telewizorem jeszcze nigdy nic mi się nie zepsuło z elektroniki dlatego nie znam tutejszych serwisów pozatym mieszkam tu tylko 3 lata chodzi mi o dobry serwis dzieki z góry Dina
|
|
Cicha woda brzegi rwie, Nie wiesz nawet jak i gdzie, Bo nie zna nikt metody, By się ustrzec cichej wody. Słowa: J.Baranowski Muzyka: T.Suchocki Wykonanie: np. Zbigniew Kurtycz Zagadka : Nie mów nic zabawa trwa, świat się kręci a my z nim Zdarta płyta gra, zapomniany dawno hit @
|
|
czy naprawde nikt nie może mi pomóc ??a może nikt nie chce....
|
|
No dobrze von Reuffen. Przez Łomże, ale którędy? Zapchaną Aleją Legionów? Chyba tam nie byłeś. A na Via Balticę to i tak nie będzie miało wpływu. Zrobią na co pozwoli Unia, czyli ten co portfel trzyma.
|
|
Dran-u, czyzbyć wkrótce osiągnął wiek poborowy i masz pietra przed dorosłym życiem? Militarysta nie jestem i nigdy nie byłem. Los zrzadził, że przysiegę wojskową składałem dwukrotnie, od powszechnego obowiazku obrony nie uchylałem sie nigdy, jestem zołnierzem rezerwy, i jestem systematycznie powoływany na szkolenia. Oczywiście za kilka lat przestanie mnie to dotyczyć z uwagi na wiek a do twojego sposobu myslenia to pewno dopiero mój wnuk będzie musiał dorosnać. A taki dodry jesteś że w wieku 19 lat jedynym żywicielem rodziny jesteś? Szybciej uwierzę, że jedynym konsumentem, który za rodziców kaskę "na studiach" chce pożyć. POWSZECHNA SŁUŻBA WOJSKOWA DLA WSZYSTKICH !!!!!!!!! (........) .
|
|
Jeszcze raz ponownie witam! Wreszcie ktoś mówi do rzeczy... Pozdrówka! franio
|
|
pan profesor Haponik ma jeszcze ssiłownie?? pozdro absolwent II LO:)
|
|
W sumie nie wiem... Pomysł nie jest głupi tylko Wojsko jest nienormalne, czego się tam można nauczyć? Żeby to jakieś porządne szkolenie było - na poziomie, a nie "kogo i co by tu skroić". Takie szkolenie podparte nowoczesnymi technologiami i szkoleniami ma sens, ale to idea która jak Bozia da za 1000000000000000 lat się rozwinie...
|
|
pomysł niegłupi ale kto na to sie skusi ;-) ?
|
|
No to trzeba przedłużyć tą "autostradę" do Zambrowa. Podrodze będzie zjazd na lotnisko w Czerwonym Borze. -Aby istnieć, trzeba uczestniczyć. Antoine de Saint – Exupéry- -Miasto bez marzeń, to miasto bez przyszłości. własne-
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |