środa, 12 sierpnia 2026 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Jako Strażnik Konstytucji nie mogę zaakceptować rozwiązania...

Prezydent Nawrocki zawetował ustawę o statusie osoby najbliższej w związku i umowie o wspólnym pożyciu.
- Nie zgadzam się na wprowadzanie tylnymi drzwiami związków partnerskich.

Adam

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Jako Strażnik Konstytucji nie mogę zaakceptować rozwiązania...

Jako Strażnik Konstytucji nie mogę zaakceptować rozwiązania, które prowadziłoby do utraty szczególnego statusu małżeństwa określonego w artykule 18 Konstytucji jako Związek Kobiety i Mężczyzny, znajdujący się pod ochroną i opieką Rzeczypospolitej
https://www.gosc.pl/doc/9814158.Prezydent-Nawrocki-zawetowal-ustawe-o-statusie-osoby

Adam

Waćpun nie jest żadnym strażnikiem Konstytucji tylko katolskiego ciemnogrodu i zacofania.
PO pierwsze primo Konstytucja nie zabrania zawierania innych, niż tradycyjne związków. Szczególna ochrona małżeństwa hetero dotyczy wsparcia państwa dla ich funkcjonowania. Związki partnerskie zaś w żaden sPOsób nie kolidują z tradycyjnymi małżeństwami. Katolstwo żąda uznania swoich, sakramentalnych związków za jedynie słuszne POprzez dyskryminację prawną innych, które od zarania dziejów istnieją w sPOłeczeństwach. Taki monoPOl jest sprzeczny z Konstytucją, która zabrania dyskryminacji i umniejszania w prawach ludzi ze względu na cokolwiek.
Kolejna ustawa wPiSująca się w hasło: PO pierwsze POlacy, POszła w PiSdu do kosza.

Katolikom wylał się Kubeł zimnej wody na ich naiwną wiarę. Stało się aktualne przysłowie o tym, że Nadzieja matką głupich jest...

Pan Prezydent \"zachował się jak trzeba\".
Teraz trzeba podjąć prace nad wycofaniem Konwencji Stambulskiej, jak zrobiło to kilka krajów europejskich (dawne demoludy).

Adam

Przy okazji chcę spytać o mój temat o możliwej prowokacji Ukraińców w Polsce, pod fałszywą flagą Rosji?

Adam

Waćpun zachował się jak zatwardziały i zabetonowany ciemnogrodzkim zacofaniem, średniowieczny katol, który za nic ma POtrzeby kilku milionów POlaków:

W Polsce żyje blisko 900 tysięcy par (dokładnie 895 443) tworzących związki niesformalizowane. Liczba ta dynamicznie rośnie (dekadę wcześniej było ich ok. 316 tys.) i obecnie takie relacje stanowią blisko 8% wszystkich rodzin w kraju.
https://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-coraz-wiecej-par-wybiera-zycie-bez-slubu-najnowsze-dane-gus,nId,8031190

...zatem Waćpun na pierwszym miejscu ma anachroniczne, średniowieczne dogmaty, a w snusowo-katolskiej dvpie POtrzeby kilku milionów POlaków...

Katolikom wylał się Kubeł zimnej wody na ich naiwną wiarę. Stało się aktualne przysłowie o tym, że Nadzieja matką głupich jest...

Rzeczywiście, @paplik pisze jak marksista. Bo po pierwsze - jest orędownikiem rewolucji społecznej, a po drugie - kwestionuje demokratyczne wybory w Polsce.

Adam

P.s. Czy Tusk jest legalnym Premierem, skoro wybory 2023 r. zatwierdzili \"neo-sędziowe\"?

Wybory parlamentarne, w przeciwieństwie do prezydenckich, nie muszą być zatwierdzane przez sąd, PO werdykcie PKW obowiązuje domniemanie o ich ważności. Sąd rozpatruje jedynie protesty wyborcze, a gdy to zrobiła nielegalna Izba status wyniku wyborów nie zmienia się.

związki partnerskie to żadna rewolucja, to rzeczywistość, a problem ich dyskryminacji narasta...

Gdzie @paplik miałeś praktyki, w zakresie propagandy? W Wyborczej, czy NIE?
I czy to prawda, że NIE jest też pod zarządem żydowskim?

Adam

P.s. Czy Tusk jest legalnym Premierem, skoro wybory w 2023 r. zatwierdzili \"neo-sędziowie\"?

...w Jednaczewskim Lasku razem z De.wotką...

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org