| Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
| Jako Strażnik Konstytucji nie mogę zaakceptować rozwiązania... |
|
Prezydent Nawrocki zawetował ustawę o statusie osoby najbliższej w związku i umowie o wspólnym pożyciu. - Nie zgadzam się na wprowadzanie tylnymi drzwiami związków partnerskich. Adam
|
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
| Re: Jako Strażnik Konstytucji nie mogę zaakceptować rozwiązania... |
|
Jako Strażnik Konstytucji nie mogę zaakceptować rozwiązania, które prowadziłoby do utraty szczególnego statusu małżeństwa określonego w artykule 18 Konstytucji jako Związek Kobiety i Mężczyzny, znajdujący się pod ochroną i opieką Rzeczypospolitej https://www.gosc.pl/doc/9814158.Prezydent-Nawrocki-zawetowal-ustawe-o-statusie-osoby Adam
|
|
|
|
Waćpun nie jest żadnym strażnikiem Konstytucji tylko katolskiego ciemnogrodu i zacofania. PO pierwsze primo Konstytucja nie zabrania zawierania innych, niż tradycyjne związków. Szczególna ochrona małżeństwa hetero dotyczy wsparcia państwa dla ich funkcjonowania. Związki partnerskie zaś w żaden sPOsób nie kolidują z tradycyjnymi małżeństwami. Katolstwo żąda uznania swoich, sakramentalnych związków za jedynie słuszne POprzez dyskryminację prawną innych, które od zarania dziejów istnieją w sPOłeczeństwach. Taki monoPOl jest sprzeczny z Konstytucją, która zabrania dyskryminacji i umniejszania w prawach ludzi ze względu na cokolwiek. Kolejna ustawa wPiSująca się w hasło: PO pierwsze POlacy, POszła w PiSdu do kosza. Katolikom wylał się Kubeł zimnej wody na ich naiwną wiarę. Stało się aktualne przysłowie o tym, że Nadzieja matką głupich jest...
|
|
|
|
Pan Prezydent \"zachował się jak trzeba\". Teraz trzeba podjąć prace nad wycofaniem Konwencji Stambulskiej, jak zrobiło to kilka krajów europejskich (dawne demoludy). Adam
|
|
|
|
Przy okazji chcę spytać o mój temat o możliwej prowokacji Ukraińców w Polsce, pod fałszywą flagą Rosji? Adam
|
|
|
|
Waćpun zachował się jak zatwardziały i zabetonowany ciemnogrodzkim zacofaniem, średniowieczny katol, który za nic ma POtrzeby kilku milionów POlaków: W Polsce żyje blisko 900 tysięcy par (dokładnie 895 443) tworzących związki niesformalizowane. Liczba ta dynamicznie rośnie (dekadę wcześniej było ich ok. 316 tys.) i obecnie takie relacje stanowią blisko 8% wszystkich rodzin w kraju. https://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-coraz-wiecej-par-wybiera-zycie-bez-slubu-najnowsze-dane-gus,nId,8031190 ...zatem Waćpun na pierwszym miejscu ma anachroniczne, średniowieczne dogmaty, a w snusowo-katolskiej dvpie POtrzeby kilku milionów POlaków... Katolikom wylał się Kubeł zimnej wody na ich naiwną wiarę. Stało się aktualne przysłowie o tym, że Nadzieja matką głupich jest...
|
|
|
|
Rzeczywiście, @paplik pisze jak marksista. Bo po pierwsze - jest orędownikiem rewolucji społecznej, a po drugie - kwestionuje demokratyczne wybory w Polsce. Adam P.s. Czy Tusk jest legalnym Premierem, skoro wybory 2023 r. zatwierdzili \"neo-sędziowe\"?
|
|
|
|
Wybory parlamentarne, w przeciwieństwie do prezydenckich, nie muszą być zatwierdzane przez sąd, PO werdykcie PKW obowiązuje domniemanie o ich ważności. Sąd rozpatruje jedynie protesty wyborcze, a gdy to zrobiła nielegalna Izba status wyniku wyborów nie zmienia się. Katolikom wylał się Kubeł zimnej wody na ich naiwną wiarę. Stało się aktualne przysłowie o tym, że Nadzieja matką głupich jest...
|
|
|
|
związki partnerskie to żadna rewolucja, to rzeczywistość, a problem ich dyskryminacji narasta... Katolikom wylał się Kubeł zimnej wody na ich naiwną wiarę. Stało się aktualne przysłowie o tym, że Nadzieja matką głupich jest...
|
|
|
|
Gdzie @paplik miałeś praktyki, w zakresie propagandy? W Wyborczej, czy NIE? I czy to prawda, że NIE jest też pod zarządem żydowskim? Adam P.s. Czy Tusk jest legalnym Premierem, skoro wybory w 2023 r. zatwierdzili \"neo-sędziowie\"?
|
|
|
|
...w Jednaczewskim Lasku razem z De.wotką... Katolikom wylał się Kubeł zimnej wody na ich naiwną wiarę. Stało się aktualne przysłowie o tym, że Nadzieja matką głupich jest...
|
|
|
| Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |