sobota, 14 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Kto na prezydenta -LISTA

no tak
ale Legionów 100km/h da sie tylko w nocy lecieć, w dzień za duży ruch, Sikorskiego, Piłsudskiego to tak i owszem.
Wypadki robi± wszyscy, starzy, młodzi, trzeżi, pijani, kobiety itp
4 dni temu byłem ¶wiadkiem jak pani ok. 30 lat przejechała babcię na przej¶ciu przy dworcu PKS
nie była pod wpływem alkocholu, nie jechała zbyt szybko a jednak przechełała staruszkę.
Ja my¶lę, że należało by poprawić co¶ w kursach na prawojazdy np. zwiększyć ilo¶ć godzin jazdy i np. dodać limit przejechanych kilometrów na mie¶cie i na trasie.
ja też lubię czasami przycisn±ć, bo s± miejsca gdze można, bo np. jakby wszyscy jeżdzili z prędko¶ci± 40km/h po mie¶cie, to ruch na ulicach wzrósłby 2 razy, niech piesi se wyobraż± dwa razy więcej samochodów na ulicy, te korki na r±dzie i nie tylko, a jak ciężko by było przej¶ć na przej¶ci bez ¶wiateł,
no i obwodnica Łomży też by nie zaszkodziła

a co do Piłsudzkiego, należało by tak poprawić rondo, aby utrudniło wjazd na skrzyżowanie z prędko¶ci± 160 km/h :>

gabo

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Kto na prezydenta -LISTA

Łomżyniakiem, Łomżyniakiem panowie..... proponuje wylaczyc Radio Bialystok i TVN, żadnym Łomżaninem a może jeszcze lepiej Łomżanem

Kochani. Ta fontanna - to dla mnie również metafora przypływu strumienia nowej wrażliwo¶ci na potrzeby zwykłych ludzi.
Macie rację: dwa place w Łomży- jeden jak czerwona patelnia w lecie, lub smutna ¶lizgawka w zimie, a drugi zaniedbany (czy to prawda, że pl. Zambrowski oddano biskupowi? Tak słyszałem).
Może wreszcie z przyznanych fuduszy UE zaczn± robić planty spacerowe nad Narwi±? Pewnie nasi radni - wła¶ciciele firm budowlanych- już ostrz± sobie zęby na te roboty (ale te wybory!)
Pozdrawiam Forumowiczów.

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

No i prosze bardzo, jak od razu chat wystartowal. Dzis bylo juz 5 "stalych" osob, i kilka "przelotem";) Zapraszamy gorecej - zbiorka okolo 8°° kazdego dnia. Planujemy juz spotkanko w Koterii:)

Ludzie, na @!#$ nam fontanna gdy w Lomzy nie ma roboty. Niecha radni wydaja kase na tworzenie nowych miejsc pracy a nie na takie rzeczy.

Fontanna, a także na przykład zadbane parki, miłe miejsca do odpoczynku i spacerów, muzea, itp, itd, to nie dylko rzeczy na które się wydaje pieni±dze, ale także swoiste "sieci" w które łapie się ludzi.

Tych przejeżdżaj±cych, żeby zatrzymali się na chwilkę i kupili piwko, lody, może jakie¶ pami±tki?

A także tych którzy s± tu na miejscu i czuj±c na przykład co¶ tak zwyczajnego jak przywi±zanie do miejsca, będ± opóĽniać swoj± decyzję o ewentualnym opuszczeniu miasta, a je¶li już opuszcz± je, to będ± mieli do czego wracać.

Łomży potrzeba ludzi. I tych swoich, którzy tu chc± mieszkać i pracować, oraz go¶ci, którzy zostawiaj± tu swoje pieni±dze. To też przekłada się na potencjalne miejsca pracy w gastronomii, turystyce, kulturze. To nie jest tak, że albo fontanna, albo miejsca pracy. Wszystko co się dzieje w mie¶cie jest ze sob± w jakiej¶ relacji.

Dodatkowo..... ludziom, żyje się milej kiedy mog± w centrum miasta usłyszeć szum wody, czę¶ciej się u¶miechaj±. A w gor±ce lato dzieciaki miałyby się gdzie pluskać.! ;)

coz na to poradzic ;>

kalisto

Czy potrzebana ????
jasne ze tak a co u nas jest w Łomży ???? nnic nic i jeszcze raz nic?
tylko agrobiznes i jajnski :D

Brawo KEFAS

ech
taki mily temacik a juz pojawil sie KTOS,komu nie odpowiada pokojowa atmosfera dyskusji!!
Ja słucham "czarnej" muzyki-r'n'b,soul,hip-hopu ale tez klasycznej,operowej :-) wyobrazacie sobie knajpe w ktorej jeden dzien w tygodniu mozna posluchac np."Carmen",albo koncertów Chopina??:-))
pozdrawiam

ortografii jeszcze nie zmieniono wiec nic ciekawego sie nie wydaRZylo

Tlou dobrze powiedzial...
Amnemon skoro byles w jakis sposob zwiazany z rozwijaniem dnb w lomzy to powiedz czy kojazysz osoby znane pod pseudonimami:
Dj Mienta
i MiniMaliMaxi
I przestan wciskac opowiastki ze dnb nie nalezy do nurtu techno...
bo w tym momencie sam siebie osmieszasz.

Co do imprez... to kojarzy mi sie jedna ktora skonczyla sie (dla wiekszosci uczestnikow) tym ze siostry zakonne zadzwonily na policje i powiedzialy ze jest za glosno i mlodziez pije alkohol. coz...

TLOU... masz racje ale mi chodzi z zalozenia , zeby klub byl otwarty na nowe trendy. Zeby byla puszczana muzyka tzw. nie popularna... ktorej nie slucha..... ....wiekszosc.
I bezwarunkowo lokal z wywieszka: "NO DRES - NO STRES"
tak jak jest to czasem w lokalach w innych miastach.
Bo ludzie chca przyjsc sie pobawic a nie stresowac...
I o to mi glownie chodzi... co do muzyki... nie przeczytales dokladnie... chodzi o lokal gdzie grano by muzyke tematyczna... zadnych mieszanek..
A co szkodzi jednego dnia grac muze house a innego acid jazz, czasem dnb (LTJ Bukem tez czerpie garsciami z jazzu, podobnie herbie hancock (znany jazzman na plycie future2future gdzie miesza ten gatunek z nowoczesnymi brzmieniami.)) Lemongrass tez robi muzyke elektroniczna.. i nie ma to wiele wspolnego z techno (szczerze mowiac wcale) a bardzo dobrze sie slucha... Tego nie uslyszysz w radiu (no moze radiostacja - ale jej w lomzy nie da rady zlapac , no chyba ze przez net)
A jezeli ktos ma wyprany mozg przez viva i mtv to przykro mi...
Komercha jest wszedzie...
(moze troche przesadzam ale tekie jest moje zdanie)

Peace!
ps
chodzi o to by uwrazliwic ludzi na pewne sprawy

Czy komu¶ marzy się w Łomży dobry kabaret...?

tak...!

...a może przejdzcie na priva...???!!!

kalisto

Także plotka nie placz jak odetna ci wode to kup sobie akwarium

lechu zrobił spox zdjęcia
i na pielgrzymce też było spoko
a najfajniejsz± grup± jest br±zowa

Ludzie, a czego wy oczekujecie od władzy. Oni robi± to co obiecali(wybierzcie nas a będziecie mieli do¶ć...). No i mamy do¶ć...

Jakby wszyscy się zepsuli na godzinę każdy akurat tam gdzie jechał....i stan±ł....... to by było widoczne...... a też by pewnie nic nie dało.....

...a tr±bienie...? ......nie widzę sensu.....

...to samo co te podpisy w internecie.... tylko tam się reklamowała firma.... a tu ugrupowanie.....

Tyle mojego

Jestem ciekaw czy znacie jakies polsie paradoksy (finansowe, prawne, smieszne) takie z zycia wziete.

piece[OF]peace

o ile mnie pamiec nie myli to On ma na imie RAFAL !! chyba ze to jakis brat, ale jak nie to Rafal przebywa tymczasowo w USA i jest dalej zawodnikiem LKS LOMZA !!!

PaJeL: ale sie dogadalismy, kolek, Bogusz ;)))
a Slavo tez imiona nie pamietales ??

---------------------------------------------
Lukasz

i dla Gosii Kotka czasu nie ma ;)

Bor w centrum miasta? ...brak patroli... wylegarnia przestapczosci... nieee
Lepiej niech zagospodaruja to w inny sposob... pomysl z jakims centrum kulturalnym bylby dobry. Kawiarnie, kregielnia, itp... Jestem ZA!

czemu brak patroli.....? ...czemu wylęgarnia przestępczo¶ci....?

poza tym drzewa można tak prowadzić, że jest trawnik.... a korony drzew znacznie wyżej.... tak że ¶wiatło wszędzie dociera i widać co się dzieje..... :)

...i gdzie¶ między tymi drzewami mozna zrobić jakie¶ boisko, jaki¶ plac zabaw, scenę, kawiarenkę, ....czemu nie.....

...bo tak jak to zostawili na perspektywie (skate park) .... nie bardzo mi się podoba.....
....fajnie, że wreszcie młoda młodzież ma czym się zaj±ć, gdzie pohasać, pograć......
.....ale to praktycznie trawiasto, tartanowe pustkowie (mimo tych wszystkich malutkich drzewek dookoła)

Pozdrawiam
Piotr

ps. tak tak wiem..... o gustach się nie dyskutuje ! :)))

Lukasz

Kefas i co to było wreszcie ? w co uderzyłe¶?

:-C

W domu? w pracy?

Lukasz

...Z tym rajdem to oby nie za póĽno, bo zima nas niedlugo zastanie;))))... Dobre frytki s± w Yam cafe;) Sprawdzalam nie raz;)

Coz, chyba mamy podobny gust, ale o tym wiesz... Co do tematow to wystarczy wieczorem przy statoil postac, rozne muzyczne temat tamtedy jezdza:p

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org