Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Człowiek Putina w Warszawie |
Było na grudzień a teraz na listopad, a wszystko po to , żeby człowiek czekał do konca roku w nie pewności . Pozdrawiam
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Człowiek Putina w Warszawie |
I wy nie bądźcie gorsi - też wstawcie :D ( a tak na marginesie nie brzydki chłopczyk ;) )
|
|
nie dzwonili. nie karmię ruskich trolli, zwłaszcza faszysty dvpokraty.
|
|
Jak kogoś nie stać na psa z rodowodem to niech adoptuje lub wcale żadnego nie bierze. Takie mówienie,że mnie nie stać na psa rasowego z hodowli jest właśnie napędzaniem rynku pseudohodwców,bo chętni na tanie psy zawsze będą. Nie znam większości ludzi,którzy biorą psy ze schroniska.Tylko tu jest różnica.Schronisko psów nie rozmnaża,a muszą znajdować nowe domy.do schroniska trafia rocznie blisko dwa razy więcej psów niż jest miejsc. Ale aby zapobiegać ich dalszemu rozmnażaniu są sterylizowane i kastrowane. Wszystkie psy w schronisku to ofiary nieodpowiedzialnych ludzi. A rolnik pewnie,że woli wziąć psa za darmo (w naszym schronisku opłata adopcyjna - 30zł) niż płacić.A dlaczego ? Bo właśnie przez takich ludzi,którzy je rozmnażają schroniska są.Czy byłaby taka sytuacja,gdyby nie było psaudohodowli,niewysterylizowanych suk na podwórkach ? Jak pisałam wyżej z legalnej hodowli trafił do nas tylko jeden pies.I w takim przypadku możliwe jest znalezienie hodowcy. Chciałabym,żeby nie było bezdomnych psów.A te,które by były miały dobre warunki.Dlatego tak nie lubię rozmnażaczy i tego,że inni dopuszczają do tego,że ich suki maja małe.
|
|
Witam . Bardzo Proszę mi polecić dobrego Neurologa . Pozdrawiam
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |