piątek, 13 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Rzeczywisty obraz i bilans wojny na Ukrainie

Żeby placic podatki,tylko ciekawe z czego .Amen

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Rzeczywisty obraz i bilans wojny na Ukrainie

nie koniec tematu,
proszę tylko rzeczowo,

pytam osoby, które miały przykre doświadczenia
a nie byłych pracowników czy też obecnych by siebie wybielali...to nie to miejsce i temat! lizusów nie zapraszałem!

Zdarzają się normalni lekarze ale w sumie to i tak klika "pies psa nie ugryzie"

Osoby, które chcą uczynić coś w kierunku zmiany tych zachowań lub chociaż uświadomienia "im", że nie jesteśmy stadem bezsilnych osłów, proszę o maile.

Pozdrawiam i zdrówka życzę byście ani na pogotowie ani SOR nie trafili.

Miłego dzionka :)

oooo jaka zacieta ta dyskusja...nie ma nic w tv to i mozna zajrzec i sie posmiac..po pierwsze nie porownuje sie ludzi wzgledem pochodzenia tylko jego wartosci..czasem ludzie ze wsi sa bardziej kulturalni niz " rodowite mieszczuchy"..po drugie jak tu ktos napisal wyzej dlaczego tak krytykujecie ludzi ze wsi?sami kupujecie tam domy jezdzicie na wczasy do gospodarstw agroturystycznych kupujecie swinie i jajka od "wiesniakow"....

z Listu św. Pawła do Efezjan:
"Obleczcie pełną zbroję Diabła, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów bożych".

nikt nie zgubil czarnego szczeniaka z bialym krawatem, opuszczonym ogonem? glowa sie ga okolo kolana, blaka sie na legionow okolice farmal-statoil

Dzięki

Przecież wiadomo nie od dziś, na co idą dotacje unijne, dlaczego blm-y nie płacą podatków i mają niskie składki krusowskie.

Zazdrosc zzera ; 0

nie każdy BLM-to rolnik należący do KRUS-u.ludzie!!!!!!!!

Czepiacie sie BLM a BL jak jeżdzą? Jak cudownie parkują? Zastanawiam się ile razy Szanowny Malachit miał wypadek, stłuczke, kolizje, bo nie wierze ze wgl nie miał. Pamietaj nie oceniaj wszystkich jedną miarką!!!!

Niby wieśniaki itp a i są ludzie typu paniusie z miasta (ą, ę ) buhaha

"Obleczcie pełną zbroję Diabła, byście mogli się ostać wobec podstępnych zakusów bożych".

A świstak siedzi.....

"Dbajmy o zdrowie i przestrzegajmy przepisów - najpierw lekarz rodzinny ( wymagajmy od nich wyników i leczenia - to ich obowiązek), potem ewentualnie pogotowie. Natomiast SOR i szpital to miejsce leczenia ludzi w zagrożeniu życia!!!!! a nie przychodnia i punkt konsultacyjny. Tak jest na całym świecie - lekarz rodzinny leczy, diagnozuje, tłumaczy a dopiero jak nie daje rady sam to kieruje chorego do szpitala z dokumentacją swojego leczenia i podejrzeniami odnośnie rozpoznania. Życie to nie leśna góra gdzie 5 lekarzy leczy jednego chorego operując wszystkie przypadki, parząc kawę pacjentom i pożyczając swoich telefonów do prywatnych rozmów."

Pogotowie to nie przychodnia? Czeka się tak samo długo i sympatia pracowników często sięga w tych miejscach takiego samego 0 :)

Skoro mamy weekend, bądź późne godziny to gdzie mamy się udać, jak coś dolega? Jak tryska nam krew, jak słabniemy z niewyjaśnionych przyczyn, jak ból sięga zenitu, gdy utkwiło coś w oku? itp itd.. Chyba nie do lekarza rodzinnego? A może jednak czekać do rana - zarejestrować się w swojej przychodni - załatwić skierowanie - potem już za późno, a więc następnego dnia od 5:00 koczować w kolejce do jakiejś poradni, choć i tak jakieś babcie były tam przed nami..
Nawet jeśli mamy zasięgnąć tylko konsultacji na pogotowiu - to mamy do tego pełne prawo z racji swojej niewiedzy i z racji tego, że Ci cudowni lekarze rodzinni już nie pracują.
Czyżby SOR to takie święte miejsce, gdzie wolno zapukać tylko wtedy, gdy jesteśmy przekonani o swoim krytycznym stanie? Choć i w takim wypadku "proszę czekać..".

haha śmieszne piszecie jak by to tylko BLM wypadki mieli ja jak miałem stłuczkę to wina była pana na BL któremu podobno się noga ze sprzęgła ześliznęła:D a co do dotacji to żal wam d.. ściska i tyle

jajtar555 "na co idą dotacje unijne, dlaczego blm-y nie płacą podatków i mają niskie składki krusowskie."

]Cytat z zeszytu pana Anny Grodzkiej-niestety "Sprawa się rypła",szczegóły w filmie,z ziomeckiej przyjaźni: pan/i (na Pana/i trzeba zasłużyć) jest "Poszukiwany,poszukiwana",ale na paligrafach się nie znam...stety,postępowanie paligłupa nauka już wyjaśniła i opisała...Dawno..Życzę zdrowia!!!

Kasia..

Wtrącę swoje 3 grosze chociaz i tak się na tym nieznam :)

Z TERMERATURĄ 39 TO SIĘ W DOMU KUXWA POLOPIERYNĘS ZARZYWA A NIE PĘDZI NA POGOTOWIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

TO NIE JEST STAN AGONALNY, kiedy to zrozumiecie to i lekarze będa dla was milsi :):):):)

rudy błazen z druhem

Oddam w dobre ręce pieska ze schroniska, który obecnie znajduje się pod dobra opieką w domu tymczasowym.

Moris to roczny mieszaniec husky. Wyjątkowy pies nie tylko ze względu na urodę: piękna srebrzysta sierść i jedno oczko brązowe, a drugie niebieskie, ale przede wszystkim ze względu na swój charakter. Ten pogodny, łagodny, przytulaśny i bardzo kontaktowy pies szybko uczy się i dostosowuje do nowych warunków. Umie podstawowe komendy: siad, podaj łapę, leżeć. Zrównoważony i spokojny, ale też skory do zabawy Moris uwielbia harce z zabawką. Zgodny do innych psów lubi zaczepiać i zachęcać do zabawy, a koty nie robią na nim zbyt dużego wrażenia. Pies z ogromnym potencjałem do nauki, szkolenia, który dopasowuje się do człowieka. Moris uwielbia kontakt z ludźmi, dlatego idealny byłby dla domu z dziećmi oraz dla osób aktywnych.

Psiak jest wykastrowany i posiada książeczkę zdrowia. Transport pod wskazany adres nie jest problemem.

Zdjęcia Morisa pod adresem:
http://imageshack.us/photo/my-images/442/p1030619kopia.jpg/

Kontakt:
Agata 502 23 60 99

Witam, czy ktoras z dziewczyn bedacych na pierwszym etapie rekrutacji dostala juz telefon by zglosic sie na drugi etap?

dlaczego go oddajesz?

dlatego jesteś "wykrztałcony",l
a nie wykształcony....To palikotowy temat,pokazać,że zamiast wsiowych buraków,wystarczy półka z szynką z komórek macierzystych,kiedyś azbest był super,a teraz musisz płacić za utylizację...Jeszcze "On(a)tańczy dla ciebie"?!?!

Mógłbyś napisać tak w skrócie, kto jest twoim zdaniem "rolnikiem"?????
Bo nie przebrnę przez ten cały twój "esej".....

W każdej lepszej drukarni. Borkowski na łąkowej na przykład

Powiem tak nikt nie jest idealny, nawet ja czasami popełniam błędy i się z tym nie kryję, ale potrafię się do nich przyznać i za nie przeprosić (ot chociażby brak przecinka czy kropki, czy składni w zdaniu) błądzić jest rzeczą ludzką, a my jesteśmy tylko ludźmi. Niestety czasami za błędy trzeba sporo zapłacić i tu już nie idzie o jakieś składki czy inne nfz-ty, nie jestem jakimś cholernym materialistą, żebym robił to dla pieniędzy, tu idzie o honor i dobre imię człowieka, na które człowiek często pracuje swoją krwią i potem, (pozdrawiam ludzi, którzy ze mną pracowali w kilku miejscach i widzieli jak czasami się starałem mniej lub bardziej ale zawsze wkładałem w to co robiłem wysiłek i robiłem to najlepiej jak umiałem, osoby te w niektórych przypadkach znają mnie, mniej lub bardziej i wiedzą, że jestem ludzki i potrafię pomagać, potem daję szansę im się wykazać i jak mam jakąś prośbę to czasami niestety "koledzy" odwracają się, więc niech potem się nie dziwią, że i ja ich olewam, pozdrawiam też ludzi którzy mieli ze mną kontakt i nie musieli mi wydawać paru groszy czy tam złotówek reszty, kto chce i wie coś o mnie i z kim gdzie robiłem, może popytać ludzi, którzy troszeczkę o mnie wiedzą, no i pewnie ludzie którzy nie musieli wydawać tych paru żelaznych krążków z wybitymi cyferkami i godłem w koronie na rewersie domyślają się kim jestem), które jest podważane nieraz błędną diagnozą, która ciągnie się za człowiekiem przez długi czas i ciężko się jej pozbyć co przytoczyłem już jakiś czas temu w pewnym linku. Chcę przez to pokazać, że nie ma rzeczy niemożliwych, jeżeli bardzo się chce coś osiągnąć, możecie się z tym zgodzić, możecie hejtować. Pytanie do was. Taka mała chwila refleksji. Ilu z was ma albo miało takich "kolegów". Chcę pokazać, że ludzie, którzy powinni być kompetentni są często niekompetentni, którzy mają nas chronić olewają nas w dużej ilości przypadków i często popełniają szereg błędów co przynosi potem ich skutki (niepełnosprawność lub śmierć) chociaż mogli temu zapobiec. Chcę też dowieść, że ludzie tam pracujący nie są świętymi krowami, a ta placówka jakimś jak to tam ktoś wyżej napisał "burdelem" tylko powinna być do tego, po co założył ją jej prekursor Hipokrates, do ratowania ludzkiego życia. Co do tych składek i okazanie ludzkości przez ludzi powiem tyle. Przebaczać też jest rzeczą ludzką, a że jestem człowiekiem i do tej pory przez takie błędy nikt z mojej rodziny czy bliskich znajomych nie umarł, (czego bym nie przebaczył do końca życia i chciał za to najwyższej i najsurowszej kary o czym też pisałem wcześniej) Jestem gotów przebaczyć, ale chcę tylko jednego, no może kilku małych rzeczy, niech ktoś w końcu z łaski swojej usunie tą błędną diagnozę i niech mi nie brudzi w życiorysie, niech niekompetentni ludzie zaczną podchodzić poważnie i bardziej kompetentnie do pacjentów, czyli ludzi, którzy tam przychodzą bo szukają tam pomocy i nie idą tam raczej z zadrapaniem na palcu czy bólem, zęba, ale symptomami, które ich niepokoją i być może zagrażają ich życiu. Wreszcie na dobrą sprawę, nigdy nie słyszałem zwykłego "przepraszam" chociaż wiem, że często powinienem to usłyszeć.

Gdybym nie wiedział co piszę to bym tego nie pisał, gdybym nie wiedział o czym piszę to też bym o tym nie pisał, co za wszelką cenę chce mi wmówić większość hejterów, którzy kipią kwasem do innych, często zapominając o własnych wadach.

Zwykli ludzie "szaraki" też mają swoje prawa, nie zapominajmy o tym, nieważne czy pochodzą ze wsi czy z miasta, zawsze są ludźmi.

Myślę, że niektórym jak to czytają chociaż w jednym oku pojawiła się łza, lub zaszkliły się oczy, jeśli nie to nie są ludźmi tylko hejterami pozbawionymi uczuć i przepełnionymi cynizmem, którymi zawładnął pieniądz. Nie piszę tego, żeby brać tutaj kogoś na litość, ale dla ogólnej świadomości ludzi takich jak ja, których jest setki, żeby pokazać im, że nie są sami i nie warto milczeć. Ja jestem twardy i twardo stąpam po ziemi, brnę przez to życie, które to nie raz skopało mi d*pę, ale nic mnie nie zniechęciło do działania, hejterzy i postawa tych "życzliwych kolegów" tylko mnie wzmocniła i podbudowała w walce z ku*estwem, cynizmem i ludzką zawiścią i będę walczył choćbym miał przy tym stracić życie, czego jestem w pełni świadomy, bo już niejeden nie od dzisiaj życzył mi śmierci dlatego walczę na razie nie ujawniając się i proszę tych wszystkich ludzi też o nie ujawnianie mnie bo sku*wysyństwo trzeba tępić, nie raz ich własną bronią. Było gdzieś tam.
"kto mieczem wojuje od miecza ginie", "kij zawsze ma dwa końce" i kilka innych cytatów. Trzeba tylko wiedzieć gdzie szukać informacji i umieć je wykorzystać w dobrym celu. Trzeba o tym rozmawiać, poruszać te tematy o których warto rozmawiać, przerwać pakt milczenia.

To jest właśnie postawa godna czystego, nie skażonego lewactwiem prawicowca. Polaka z krwi i kości, który wie czym jest prawica, a nie "prawica", a nie zazdrosnego polaczka z kompleksami, z wioski, który żeruje na państwie ciągnąc składki, jak krzyczy większość hejterów.

Myślę, że jak to nie obudzi w was choć odrobiny czynnika ludzkiego i człowieczeństwa, to już zostaniecie tymi hejterami, polaczkami i antypolakami pozbawionymi uczuć i przepełnionymi cynizmem, którymi zawładnął pieniądz po kres waszych dni.

I nie udaję żołnierzyka, jak to ktoś tam napisał, jestem "żołnierzem" który walczy w słusznej sprawie.

O tym mówi ten, kawałek, którego się słuchało gdzieś w podstawówce.

http://www.youtube.com/watch?v=Bs_pEIzY9IM

macie tekst, jakbyście nie mogli zrozumieć zbyt szybkiej nawijki Fo, który ostatnio niestety poszedł za kasą, a był niezły w tym co robił.

http://teksty.org/paktofonika,priorytety,tekst-piosenki

Czy adoptowałaś go ze schroniska w Łomzy ?

Raczej nie, nie przypominam sobie aby takiego widziała.

maruda chyba piszesz o sobie :)

na Broniewskiego robią takie rzeczy w e papierosach

Nie użalaj się nad sobą Edziu :)
Gówno mnie obchodzisz ty i twój brat:)

O wykonawcy utworu napisałem a nie o tobie pojebie :)

Kasia..

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org