sobota, 14 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Prezydent Stolicy Czaskoski skrytykował haniebne słowa marszałka Senatu tomasza grodzkiego, o tym, że Polska finansuje wojnę Putina, ale także pstryczka w nos dostał od niego szef PełO donald tusk

Siedząc dzisiaj w robocie, z pewnym moim kolegą (sporo ode mnie starszym bo spokojnie mógłby być moim ojcem), nawinęła się między nami bardzo luźna rozmowa na temat wiary, którą zresztą on sam poruszył, przytoczę tutaj pewną część tego dialogu, oczywiście nic do tego pana nie mam bo jest w porządku ale, ale, żeby się nie rozdrabniać:
-Młody, a jak tam? Chodzisz do kościoła?
-Tę instytucję i ich budynki traktuję tylko jako dobry punkt orientacyjny w terenie...
-... Nie mamy o czym gadać widzę.
-Ok to może ja pana spytam wprost, który dzisiaj mamy dzień tygodnia?
-(dłuższa cisza) pierwszy.
-No ale jak on się nazywa?
-Niedziela.
-No właśnie. A gdzie teraz jesteśmy?
-Jesz chleb?
-Co to ma do rzeczy?
-... Oj młody bluźnisz, potrzebujesz egzorcysty.
-No dobra, a nie macie przypadkiem zapisane gdzieś tam w 5ciu przykazaniach kościelnych...
-... jakie 5 jak mamy 10 przykazań...
-Macie 10 "bożych" i 5 kościelnych, wracając do tematu, nie macie tam zapisane, W niedzielę i święta na kazaniu uczestniczyć?
-no mamy.
-A w 10 "bożych" gdzieś tam, żeby dzień święty święcić?
-... mamy i co?
-A no to, że w moim skromnym odczuciu, jesteśmy teraz w pracy, a święcenie dnia wygląda tak, że leżysz do góry jajami na łóżku i składasz modły, tak jak u żydów podczas szabatu czy w jakiejś innej wierze...
-... Młody wrócisz do tej wiary.
-1:0 dla mnie, osobiście nic nie mam do tego w co pan wierzy, ale proszę nie chrystianizować mnie na siłę bo to może przynieść odmienny skutek.

Rozmowa, jeszcze się ciągnęła jakiś czas, imienia nie podaję dlatego, że mimo wszystko mam do gościa szacunek, za to, że broni SWOJEJ racji i swoich wartości, które kiedyś, gdzieś tam przyswoił.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Prezydent Stolicy Czaskoski skrytykował haniebne słowa marszałka Senatu tomasza grodzkiego, o tym, że Polska finansuje wojnę Putina, ale także pstryczka w nos dostał od niego szef PełO donald tusk

Zajrzyj do tego wątku co dopiero założyłem, a wszystko będziesz wiedział ;]

http://4lomza.pl/forum/read.php?f=2&i=579015&t=579015

Re: Prezydent Stolicy Czaskoski skrytykował haniebne słowa marszałka Senatu tomasza grodzkiego, o tym, że Polska finansuje wojnę Putina, ale także pstryczka w nos dostał od niego szef PełO donald tusk

hahahhhahah myślisz że to wystarczy?

Ją Cię mogę przebic

Nie widzę problemu ;)

:):):)

rudy błazen z druhem

To ja podpinam się pod temat i ostrzegam o pewnym numerze, który tylko puszcza sygnał z myślą, że oddzwonicie, taki rodzaj agresywnej reklamy. Po oddzwonieniu, jest taki perfidny, głosik sztucznej sekretarki, który mówi:
Chcesz płacić mniejsze rachunki za twój telefon? Wybierz 1. Firma jest z Kalisza sądząc po numerze telefonu, ale nic więcej o niej w sieci nie wiadomo, poza komentarzami w stylu "Amber gold ma nowy sposób by ściągać kasę od ludzi", czy też "Nowa gałąź Amber Gold":
Ten numer to 947213967- uważajcie i nie dajcie się na to nadziać. Peace.

Sauna ma monitoring i numerka walentynkowego w extremalnych warunkach, nie da sie
wykręcić :)

Zostańcie lepiej w zaciszu domowego ogniska :)

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

Nazwa serwera : Cs-Niewodowos |FFA| |FD|
IP: 80.72.36.58:30034
Ilość slotów : 19
Platforma : Steam/NonSteam
Rodzaj : FFA
Forum: Cs-Niewodowos.xaa.pl
Friendly Fire: OFF
FastDL: ON

Najbliższy sparing organizujemy 9.02.13r.
Szczegóły na forum.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org