niedziela, 15 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Znany prawnik: możemy żądać odszkodowania od Niemiec

Piwo tez wspiera ŁKS !!

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Znany prawnik: możemy żądać odszkodowania od Niemiec

Ma ktoś jakieś fajne gierki? OCZYWIŚCIE pytam o wersje freeware...

Po raz kolejny Stowarzyszenie na rzecz Zapobiegania Wypadkom Drogowym "Stop Śmierci" przystępuje do akcji na rzecz wycinania przydrożnych drzew, sprawcom dużej ilośći śmiertelnych wypadków drogowych. Co z tego w końcu wyniknie, czy uda się im przeforsować ten pomysł?

Mija właśnie dwunasta rocznica największej katastrofy autobusowej w historii Polski. 2 maja 1994 roku w przeładowanym autobusie PKS jadącym na trasie Kartuzy - Gdańsk nie wytrzymuje obciążenia i pęka opona prawego przedniego koła. Skutkiem tego autobus zjeżdża nagle na pobocze i uderza w drzewo, które niczym skalpel rozcina karoserię.

W wypadku tym zginęły wtedy 32 osoby, a 45 zostało rannych (autobus tego typu mógł zabrać maksymalnie 48 osób!).

Rosnące na poboczach dróg drzewa przyczyniają się do śmierci około tysiąca osób rocznie. W 2005 roku doszło do 15344 wypadków najechania na przydrożne drzewo. Śmierć poniosło w nich 1025 użytkowników dróg, rannych zostało 7855 osób

http://motoryzacja.interia.pl/news?inf=743398

Pozdrowienia.

Najczęściej zdarzają się wypadki na drodze Białystok-Wizna-Łomża, zobaczcie sami, z rok temu był robiony asfalt, a w obecnej chwili znowu ta droga wygląda łata na łacie! :( i na takiej drodze nie trudno o wypadek

bagrmosen

ale właśnie mi nie chodzi w ogóle o kwotę,
nie uważam, że jest ona np. sprawiedliwa,

sam pracowałem w czasach kiedy najniższa płaca wynosiła 560 zł.
pracowałem bo kraść nie umiem,
pracę zmieniałem kilka razy za każdym razem szukając lepiej płatnej,

tu gdzie teraz pracuję składałem podanie dwa razy, zarabiam 3500 tysiąca netto, i dalej szukam, tylko bez znajomości w Łomży to chyba niemożliwe, dzieci podrosną to może gdzieś wyjadę :-),

miałem też krótki epizod z własną działalnością gospodarczą, więc wiem, że nie jest to tak różowo, co prawda nikogo nie zatrudniałem, pracowałem ja i żona, ale chodzi o to, że pracując na swoim na koniec miesiąca w ogóle można mieć 0 lub być na minusie.

co do zatrudniaka, to jest doskonały przykład polskiego krętactwa, no ale co zrobić :-),

Widzę, konkurencja "zjada" konkurentów.

A do dupy z nimi.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org