Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Poprzednia wiadomość | Następna wiadomość |
Re: Kanada. 93 \\\"nowe\\\" nieoznakowane groby |
Wrażenia? - Poczułem się na tym forum jak w zagrodzie z bydłem. Co za folklor! Zamiast argumentów - obelgi. A do tego jakaś zoologiczna nienawiść, która nie pozwala ludziom używać rozumu. Zwyczajny obciach. Szczuciem na Kościół zajmuje się lewicowa prasa. Tak się złożyło, że zainteresowałem się obu historiami i dotarłem do oryginalnych źródeł i naukowych opracowań. Przy tej okazji poczytałem o ośrodkach dla kobiet w Irlandii. Porównałem sobie informacje z prasy brytyjskiej (np. BBC) z tym, co pisali w Rzepie, GW, Onecie albo mówili w TOK FM. Byłem w szoku. - Monstrualne kłamstwa dotyczące liczby pochówków; w jednym z ośrodków: 800 vs 64 odnalezionych. Ciała dzieci rzekomo wrzucane były do ...dołu kloacznego, którego tam nie było !! Sytuacja prezentowana podobnie jak w Kanadzie; ośrodki – wszystkie o zaostrzonej, purytańskiej dyscyplinie prowadzone były przez rząd (który ustalał regulaminy), wyznania protestanckie i księży k. i siostry zakonne, ale całą odpowiedzialność przypisano Kościołowi k. Znalazłem sporo innych jeszcze kłamstw. Np. autorka w Rzepie napisała, że śmiertelność w ośrodkach była dużo większa niż w reszcie populacji. Łgarstwo! Pisała o tym irlandzka historyk, która badała sprawę; zauważyła, że śmiertelność była zbliżona do statystyk dotyczących miast brytyjskich tego okresu. To wszystko świadczy o paskudnej nagonce. Niedługo zaczną nas mordować. To jest oczywiste szkalowanie i propaganda nienawiści. Ludzie w Polsce są ofiarami propagandy, a katolicy - nienawiści. Takim sprawami, a zwłaszcza prasą polską powinna się zająć prokuratura.
|
Odpowiedz na tę wiadomość | Spis działów | Wyświetlaj płasko | Nowszy wątek | Starszy wątek |
4lomza.pl Regionalny Portal | Copyright © Speed s.c. 2005r - 4too v.1.0 |