Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
\"uchodźcy\" dotarli już do Niemiec! |
Czytam, czytam i nie rozumiem logiki przeciwników jedynego bezpośredniego wjazdu na Starówkę. Te prowincjonalne gadki o jakimś mitycznym lobby i o tym jak to nie potrzebujemy tu turystów, to jest czyste prostactwo i jakieś lokalne kompleksy. Widziałem w Polsce kilka porównywalnych miejsc i w każdym z nich wjazd do centrum miasta wręcz zaprasza i mieszkańców i przyjezdnych. Jest specjalnie oznakowany i kierunkowany już na rogatkach. Istotnym jest pytanie, po co na Dwornej jest jeden kierunek ruchu i miejsca parkingowe. Nie ma tu sklepów, a wszystkie banki i urzędy mają ogólnodostępne parkingi dla klientów od swojego zaplecza. Przed Sądem, to jak policja będzie chciała dowieźć konwój to i tak mają specjalne uprawnienia. Prawda jest prozaiczna. Centrum miasta nie jest dla mieszkających na nim mieszkańców i pracujących urzędników, tylko zazwyczaj jest to wizytówka miasta z wszelkimi tego konsekwencjami. Jeśli komuś nie pasują te oczywiste prawdy, to niech rozważy zmianę lokalizacji swojego zamieszkania lub pracy, bo zamykanie w Łomży najprostszego i najkrótszego dojazdu na starówkę śmierdzi na kilometr jakimś wsiowym prowincjonalizmem typu "te pół drogi to moje".
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: \\\"uchodźcy\\\" dotarli już do Niemiec! |
Oglądałem ostatnio debatę, ale odnośnie tych kierowców złapanych przez fotoradar, że łatwo mogą uniknąć straty punktów i jak złapie ich radar to mają tylko 500zł kary jak wyprą się, że to nie oni wtedy prowadzili pojazd, jak złapie ich fotoradar drugi raz to znów 500 i dostają 20% rabatu na kolejne "zdjęcia". Linka nie mogę niestety znaleźć bo bym linknął, a jak to słyszałem to tak się przy tym uśmiałem, że mało ze stołka nie spadłem.
|
|
dziadostwo,50 zl moze ktos da. +++++++++++++++ Szczepienia okaleczają i mordują! ..... paplak
|
|
O światła "bezwypadkowe" na których jest średnio 3 wypadki w tygodniu.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |