Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
To jest wyznacznik naszych czasów |
oj Edziu , znowu się przechwalasz dzieciaku i konfabulujesz, nie brak Ci bujnej wyobrażni . 21 latek, pisałeś, że skończyłeś średnie - Mechaniaka i teraz ... " zawsze jak składałem papiery do roboty w jakimś barze, restauracji i innych tego typu firmach", - toś Ty się dziecko w życiu napracował w tych lokalach gastronomicznych, szmat czasu. ... a to nie jest przypadkiem tak, że Książeczkę Sanepidu wyrabiasz raz a lekarz Medycyny Pracy stempluje ją , określając termin ważności ( i nie jest tak raczej, że tylko na roczek - nie jest to regułą ale przeważnie teraz ostatnimi czasy podbijają BEZTERMINOWO ), wiem bo większość pracowników takie Książeczki/zaświadczenia teraz przynosi ! No, chyba że chłopczyku jesteś taką ofermą życiową , że gubisz dokumenty co tydzień. ..." oczywiście koszty pokrywał pracodawca." - tak szczególnie tu w Łomży restauratorzy aż się do tego rwą ! NIE WYPOWIADAJ SIĘ W TEMATACH I SPRAWACH O KTÓRYCH NIE MASZ " ZIELONEGO " POJĘCIA DZIECIAKU.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: To jest wyznacznik naszych czasów |
W związku z toczącą się korespondencją na portalu internetowym 4lomza przy temacie „miasto podnosi a ŁSM obniża opłaty”, a następnie „bój o śmieci – ciąg dalszy”. Chciałbym zapytać Prezesa P. Brodziuka jaka faktycznie jest stawka eksploatacyjna w mojej spółdzielni. Na portalu podał Pan, że eksploatacja ŁSM wynosi 1,35zł ja natomiast otrzymałem informację w zawiadomieniu o podwyżce z dnia 01.04.2012r. że eksploatacja bieżąca wynosi 2,65zł. Dalej pisze P. Prezes, że zaliczka na centralne ogrzewanie wynosi od 1,48zł do 2,46zł ja natomiast otrzymałem rozliczenie za sezon grzewczy 2011/2012r. i po tym rozliczeniu ustalono mi stawkę prawie 3zł za m2 powierzchni mieszkania, które z tych cyfr są prawdziwe? Dodatkowo zarząd którego jest Pan Prezesem informuje, że prawie 7 milionów złotych wydaje się na ocieplanie budynków. Chciałbym wiedzieć z jakich środków jest to finansowane czy ze środków spółdzielni czy z zaciągniętych kredytów? Jeśli z kredytów to jakie jest ich oprocentowanie? ktośiek
|
|
DFX ubezpieczenie oc każdy musi płacić a nie rozumiem co ma wspólnego z tematem AC i NW, skoro one ubezpieczają Ciebie i twój samochód a nie tego komu wyrządzisz szkode
|
|
jaro00 - ubezpieczenia komunikacyjne muszą płacić osoby posiadające samochód. Ja jestem za takim ubezpieczeniem (dla osób które są notowane za jazdę na podwójnym gazie), które było by obowiązkowe dla tej grupy osób. Oczywiście wówczas, kiedy taka osoba zdawała by na prawo jazdy. Zmuszona by była płacić takie dodatkowe ubezpieczenie od momentu uzyskania tego dokumentu. I tu pojawia się kwestia - czy dożywotnio, czy przez okres proporcjonalny do czynu. http://videolomza.blox.pl/
|
|
a Lipski Ci juz odpowiedzial na te pytania?
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |