sobota, 14 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
"Biskup... zrobił proboszczowi... wielkie świństwo.."

Jeśli nie możesz przyjść, ściągnij ulotkę, wydrukuj kilka sztuk i rozdaj znajomym. Tak też możesz pomóc!

http://net-comp.webpark.pl/ulotka.pdf

To pierwsza taka akcja w Łomży, ale nikt nie mówi, że ostatnia. Jeśli nastawienie władz się nie zmieni, będą kolejne.

Dość gadania!

rudy błazen z druhem

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: "Biskup... zrobił proboszczowi... wielkie świństwo.."

widać że urzędasy nikogo poza sobą i swoimi znajomymi niewidzą. poprostu pokazują swój szczyt bezmyślności.

ryskago hehe oki oki to ja :D

o debil...

ptysiu nie nazywaj tego gowna skateparkiem :]

Tak wygrasz (chyba tak)

rudy błazen z druhem

Czy nasz prezydent moze poradzic coś w takiej sprawie ?

-.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)

Ptysiu, zlituj się nad nami. Proszę Cię bardzo...

Nie mam zamiaru brać udziału w żadnej akcji politycznej... Historia państwa Wojnarowskich to tandetna przykrywka dla kampanii politycznej... i jeszcze to logo Unii Lewicy na ulotkach... Brak taktu i wyczucia... brak słów..

Może i dzieje się coś interesującego w naszym mieście ale z braku funduszy większość z nas ma znikomy dostęp do różnych rozrywek. Chyba że ktoś nazywa rozrywką sobotnie wyjście do jednej z naszych "knajp"

KiLeR: pokaż mi w Łomży usługodawcę, który udostępni Ci net za free (radiowo). Ta strona to tylko opis jak skonstruować antenę - trzeba jeszcze znaleźć usługodawcę i płacić!

ptysiu91: koszt anteny to koszt materiałów potrzebnych do jej konstrukcji - czyli kabla niskostratnego itd.

Ja słyszałam że nie było łatwo... Ogólnie cała ta matura to przegiecie... mnie jutro czeka historia zobaczymy jak to bedzie ;/

Tzn.Że to Lipa i szajs.

wszystkich milośników literatury namawiam na uwazne sledzenie oferty biblioteki publicznej w lomzy
co jakis czas odbywaja sie tam spotkania z pisarzami
byly m.in. z Agatą Tuszyńską Wojciechem Kuczokiem Wociechem Jagielskim

Zbych

Aha, jeszcze jedno. Tak, chcemy rozpropagować swoją działalność! A ta działalność ma polegać właśnie na pomocy innym. Co w tym złego?

-.-.-.-.-.- (podpis na urlopie)

Nic złego za tym nieidzie...

Zbych

Za darmo masz kopas w dupas :D

A zapomniałem dopisać do tej anteny trzeba jeszcze acces pointa lub karte bezprzewodową ;-)

Poszukajcie na www.joemonster.org

Moze tamci mniej biorą za fuche ?

Jakby ciągle wygrywali nasi- to pisalibyśmy znów o kolesiostwie. Najważniejszym kryterium powinna być solidna robota, nawet trochę droższa. Z tym "nasi" kojarzą się mi sklepikarze (nasi) kontra markety i argumenty obronne wyssane z palca małego sklepikarza.

Katolicyzm w obecnym kształcie skazany na upadek

Aktoreczka!Posłuchaj Allinki.Kup sobie w miare gruba książke .Czytać nie musisz ale dwa razy dziennie walnij sie nia w głowe!Pomaga!TANIEJ TO JAK KNAJPA!I głowa boli zaledwie chwile od walnięcia a po knajpie czasami i trzy dni!Pozdrówka-Cynik.

Allinka!Wańkowicz w "Tędy i Owędy"napisał że na sen najlepszy "podkurek"Sprawdż.Na mnie dziala.Wyspany.

Nie chodzi tu o handel, tylko roboty remontowo - budowlane na terenie Łomży. Ostatnio odbył się przetarg organizowany przez władze Łomży na roboty remontowo-budowlane na jednym z łomżyńskich gimnazjów. Wygrała firma białostocka, która nie wiele ma wspólnego z remontami, bo produkuje tylko okna. Firma łomżyńska która zajęła 2 miejsce jest to firma typowo remontowo-budowlana, była kilka tysięcy złotych droższa. Ale wykonała już część robót remontowych w ubiegłym roku na tymże gimnazjum i ocenionych wysoko przez inwestora. Ciekawe, czy miasto na tej niższej ofercie zamiast zaoszczędzić, nie straci. Można by było zastosować preferencyjne warunki dla miejscowych wykonawców znanych z solidności wykonania robót. Byłby wilk syty i owca cała i pieniądze w Łomży pozostały. Ale urzednikom na tym nie zależy bo i tak na koniec miesiąca mają zapewnioną kasę.

Pozdrowienia.

Ludzie indyfikatory będą wyrabiać tylko pikniki bo po co placić za wstęp na mecze jak można mieć za darmo i ciekawe czy wyjdzie to klubwi na lepsze ???

rudy błazen z druhem

A to już zależy od człowieka ale sądze ze większości młodych ludzi(facetów oczywiście) bo to nieprzeszkadzało.

chlopie nie na takim forum taki temat
apropo jak cie cos tagiego bawi to na ul. zjazd jest fajny klubik BIEBRZA tam napewno cos wyrwiesz!!!!!!

Dzięki Kazik, zapisałam i sprawdzę, bo czuję, że za parę dni czekają mnie znowu bezsenne noce.
ps. miło Cie znowu przeczytać:)

rudy błazen z druhem

I widzisz Aktoreczko, humor też pomaga, by zapomnieć (nawet humor Kazika). A przede wszystkim na to żeby tak okrutnie nie bolało.
pozdrowionka - A.

No tak, ja popieram.

Lewica to ostatni akord w sprawnym funkcjonowaniu każdego państwa i socjalizm, jako system utopijny, winin być moim zdaniem, zabroniony pod groźbą kary.

Ale: sprawa tej pani W. polega na tym, że trzeba wziąść kaskę z n/podatków i jej pomóc. Nikt rozsądny (ekonomicznie) tego nie uczyni, gdyż kolejka oczekujących pomocy w takiej formie jest nieskończona (ja też chcę większe mieszkanie na koszt podatników). Kto ma publicznie nawoływać do grabieży bolszewickiej, jak nie organizacje o charakterze lewicowym?
Tak więc popieram UL za wierność (beznadziejnym co prawda) hasłom ideowym.

El viva Bandera Rosa.

"Pewnie zostało to wykonane za zezwoleniem konserwatora przyrody i wedłg planu zagospodarowanie przestrzennego tego odcinka miasta."

Hehe, chyba sam nie wierzysz w to co piszesz. Teraz zgoda konserwatora nie jest potrzebna, daltego w Łomży tak szybko wycina się drzewa (ostatnio okolice SP5 i PG3)

Oczywiście Freud z zaświatów powiedziałby: uuuuuuuuuuuu
:)

przeliczyłem całą piosenkę - wychodzi 19 razy - łącznie z tym, że o pólnocy ze dwa razy i nad ranem jeszcze raz :)

kto by to wytrzymał :D ?

Ja to bym lubił takie dziewczyny :)

Ale co z tego, skoro nie znam takich :(

http://www.fun.from.hell.pl/

tam na pewno znajdziesz co Cię rozbawi

pozdrawiam

Mowicie o zieleni, a ile mlodych drzewek wyrywaja i niszcza wandale. Wystarczy popatrzec na Sadową (swego czasu często tamtedy chodziłem). Jak tylko pojawiło się mlode drzewo, zaraz znalazl się ktos komu ono przeszkadzalo. Podobnie jest z poszanowanie wlasnosci innych: malowanie spayem po scianach, zasmiecanie cudzych posesji. Nauczmy sie sami dbac o to co nas otacza i wymagajmy tego od mlodszego pokolenia. Jak w Lomzy zniknie wandalstwo to z czasem pojawia sie i nowe drzewa i inne upiekszenia.

markac - jeszcze zatesknisz do tego "zasciankowego miasteczka"

pozdrawiam

Genialnie to ujęłaś, Ryskago. Dołączam się do życzeń. :)

Już wiadomo, ile warta jest nasza policja.
Może powinni poprosić o ochronę firmę ochroniarską, zatrudnić ciecia albo po prostu zmienić szybko komendanta.
Do diabła, płacę przecież na tych nieudaczników podatki!!!

a tak wogle to przepraszam bo to nie miejsce na ta klutnie.
pozdrawiam

Pamietam jak była kiedyś fala kradzieży Polonezów i Fiatów 125p (rok 1998), akurat w mojej rodzinie sie zdazylo i w chwili gdy odjezdzal nasz samochod z pod bloku z nieznanym sprawcom, zadzwonilismy na policje, to dyzurny kazal zglosic sie na postrunek zlozyc doniesienie i zeznanie, z sasiadami ruszylismy sami w pogon, ale niestety sprawcy uciekli w strone Zawad i tyle ich widzielismy. Policja pojawila sie po 40 minutach i to jeden patrol !!! Oczywiscie sprawe umorzono.

Ryska,
Nie, no co Ty, Ci panowie to byli super ekstra kulturalni goście. Po pierwsze nie chcieli zapłaty, po drugie byli sympatyczni, po trzecie jechali spokojnie (tzn. jeden jechał, a drugi sie patrzył) i po czwarte nawet jakbyś niechcący im weszła pod koła, to na pewno by się nie zdenerwowali. Tacy fajni byli.
A następnym razem jak będziesz we śnie na spacerze w Łomży, to skontaktuj się jakoś z nami, oprowadzilibyśmy Cię czy coś w tym stylu...

Pozdrawiam :)))

boszeeeeeee
wy sobie jaja robicie????????!!!!!!!!
ludzie to ma byc powazne forum o naszym misteczku i jego mieszkancach a wy robicie z tego jakas farse
idzcie sie zajmijcie czym pozytecznym.....nie wiem, jakas ksiazke poczytajcie czy zdajcie do nastepnej klasy

ps:Ci ktorych to nie dotyczy nie powinni poczuc sie urazeni :P

A ile firm braŁo udziaŁ w tym przetargu ? jeśli jedna to wiadomo że ona wygra a jeśli więcej to już wladza decyduje... Ludzie z Łomży pracują np Warszawa BiaŁystok a nawet Szczecin mój wujek pracuje u prywaciarza i oni co raz dostają jakoś robote ale zazwyczaj jest to poza Łomżą ...

Zbych

Hehehe ludzie macie problem, wiadomo powszechnie, że każdy jak może, to ściąga. Nie napiszę że jest to dobre, ale jeśli ma to pomóc w zdaniu np. matury, to czemu nie, tylko głupi nie skorzystałby z takiej okazji. A najbardziej nie lubię ludzi, którzy wpierają swoim dzieciom ambicję, chcą żeby byli jeszcze lepsi, niż mogą być, chcą, żeby byli INIEMAMOCNI, a tak się nie da. Ludzie, gdzie zostawiliście rozum ??? Niech żyje ściąganie na maxa !!!

Oni tylko ścigają niebezpiecznych gangsterów jeżdżących chodnikami miasta i terroryzujących mieszkańców, a wlepianie mandatów też nie jest ich mocną stroną, bo walą takie orty że aż głowa mała :D, ja chcę do średniowiecza :D

..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.

Re: \"Biskup... zrobił proboszczowi... wielkie świństwo..\"

W takim razie co powinno zrobic przedszkole? Odmówic przyjęcia dzieci i zrobic selekcję tych, które już tam są? Co dalej? Stać rodziców na nianie? Lepiej chyba miec gdzie to dziecko zaprowadzic niż płacić za nianię. Poza tym chyba ważniejsze jest to, że dzieciaki mają dobrą opiekę itp niż to czy sala ma większą, czy mniejszą powierzchnię. Przykładowo, w tamtym roku w jednym z łomżyńskich przedszkoli przeciekł dach. Zalało salę najmłodszych. Remont trwał do końca roku niestety, dzieci kilka miesięcy musiały spędzać czas ze starsza grupą, hmm... dzieci było dużo więcej a sala się nie powększyła. Teraz po remoncie maluchy nie maja szafy i normalnych leżaczków (bynajmniej tak było na początku roku). Ubranka leżą w szatni a dzieci mają grubsze kołderki i nie uważam tego za tragedię, trzeba radzic sobie jakoś w różnych sytuacjach i szukać rozwiązań. Ruszyć głową, to nie boli.

Byłem raz ze znajomymi, wzięliśmy tą największą pizzę i fakt faktem była ogromna i wbrew w/w opiniom - nawet smaczna. Zaskakuje trzeci sos, bo to jedyna pizzera która podaje trzy sosy. Ceny nie są zbyt wysokie. Na pewno kiedyś jeszcze odwiedzę ten lokal aby zobaczyć czy coś się zmieniło.

A jeszcze lepiej wyglądałoby to w ten sposób:

POLAKOM, WALCZĄCYM Z OKUPANTEM
KTÓRZY NIGDY NIE ZATRACILI SWOJEJ POLSKOŚCI
I DO KOŃCA BYLI WIERNI SWOJEJ OJCZYŹNIE
MĘCZONYM I ZAMORDOWANYM
PRZEZ RADZIECKIEGO OKUPANTA
W TYM BUDYNKU W LATACH 1945-1956

DZIĘKUJEMY I ODDAJEMY HOŁD
ZA WIERNOŚĆ NIEPODLEGŁEJ OJCZYŹNIE

WDZIĘCZNI POTOMNI
Łomża 2013 r.

Zezuś- aj stary poczciwy zezuś :) chłopie, mam pojęcie w różnorakich tematach, nie wiem dlaczego Ci to aż tak przeszkadza :) ale skoro Ci to przeszkadza to chyba nie potrafisz sobie w życiu radzić i zazdrościsz, że inni potrafią i mają więcej pojęcia od Ciebie?

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org