sobota, 23 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Kłamstwo precyzyjnie zaplanowane

Treść jest ukryta

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Kłamstwo precyzyjnie zaplanowane

kawosz wiesz czy przypuszczasz?

rudy błazen z druhem

W odniesieniu jak wyżej cytat poniżej
Autor: nikt65 (---.neoplus.adsl.tpnet.pl)
Data: 08-12-12 08:46

cytat:
"w USA pewien maż żołnierz był na wojnie w Iraku, po powrocie zona powiedziała mu ze urodziło im się czarne dziecko i wytłumaczyła ze to jego."
koniec cytatu.

taa...
...ale ameryka (?) ("odkrycie")

Ameryka sprawia wiele niespodzianek swoim urozmaiceniem powstałym nie tylko z wymieszania emigrantów w zakresie wkładu duchowego - intelektualnego przedstawicieli różnych kultur ale i z wkładu ich materiału genetycznego który ten kontynent przez ostatnie 300 lat intensywnie kształtował - ustrojowo i poza ustrojowo przemieniał.

Szanowny przedmówco przedstawiający się jako " nikt65 "

Kolor skóry dziecka w jednokolorowych małżeństwach może być obciążeniem dziedzicznym po dziadkach albo dalszych przodkach jeśli w poprzednim pokoleniu małżeństwo - rodzina w linii prostej była kolorowo - genetycznie mieszana.

Takie cuda - kolorowe dzieci w jednobarwnych małżeństwach mogą się ujawniać w kolejnych pokoleniach.

Ponad to ludzie rdzennie zamieszkujący afrykę są genetycznie nie jednorodni w przeciwieństwie do tych którzy od pokoleń zamieszkują poza kontynentem afrykańskim. Badania DNA potwierdzają genetyczne pochodzenie i pierwotne pokrewieństwo całej ludzkiej populacji mieszkającej na innych kontynentach niż Afryka.

Ot tak ciekawostka antropologiczna poparta wieloletnimi badaniami DNA w oparciu o którą stworzony został model wędrówki i ewolucji człowieka na ziemi.

Razem z wędrówką i mieszaniem się ludzi obok materiału genetycznego mieszał się dorobek kulturowy - duchowy oraz religijny czyniąc na ziemi niezły kogel mogel.

Niektórzy cywilizacyjni ważniacy tak jak przywódcy religijni chcą utrzymać czystość wyznania tak samo mocno jak im podobni ważniacy dążą do utrzymania czystości rasowej. Czy to dobrze czy źle ? Każdy wie że to wszystko ma swoje plusy i minusy, ale tylko powstawanie czegoś nowego jest gwarantem postępu redukującego przestarzałe formy życia niedostosowane do nowych cały czas zmiennych warunków postępu cywilizacyjnego który rozwija się w sposób naturalny i nie naturalny na sposób "Ludzki i Boski". Coraz to nowsza różnorodność żyjącej - ewoluującej populacji potrzebuje szybszych przemian środowiskowych kulturowych nie mieszących się już w skostniałych ramach systemów religijnych nie nadążających jak zwykle za potrzebami społecznymi.

Takich zmian domagał się Jezus od współczesnego sobie "Kościoła - wspólnoty religijnej" która nie zgodziła się na propozycje Jezusa chroniąc swoje skostniałe - obrzędowe warunki religijno ustrojowe czytam anachroniczne żyjące przeterminowaną kulturą społeczne a raczej nie społecznie uwarunkowania środowiskowe kultywowane tradycje na biegu "wstecznym".

Nauka społeczna Jezusa została odrzucona przez jemu współczesnych razem z Nim samym. Jezusa fizycznie zaszczuto i zgładzono. Jezus stał się w tym społeczeństwie religijnie skostniałym - religijnie sakra mętnie (mentalnie) spętanym - zniewolonym - owładniętym przez mało postępowych kapłanów personą non grata i cywilizacyjnym zagrożeniem którego jednak religijnym przywódcom nie udało się do końca uniknąć.

Wracając do tematu ...

.. przypomnę tu teraz sposób myślenia determinującego zasady postępowania. Przypomnienie oprę na odwiecznie i powszechnie znanym przykładzie i dobrym wzorze na to co zmienia kierunek społecznego - miedzy ludzkiego oddziaływania wewnątrz społecznego

Jezus powiedział podczas kamienowania niewiernej kobiety do wszystkich nie tylko w jej obronie: "Kto z Was jest bez wini niech pierwszy rzuci (podniesie) kamień"

Tych wszystkich solidnie wykształconych kanoników - proboszczów z nie tylko Łomżyńskich parafii rozegnał bym na 4 wiatry. Oni budują kościoły z betonu i stali bez Boga w sercu kalecząc - okaleczając społecznie nasze religijne społeczeństwo

rudy błazen z druhem

Swoją drogą ciekawa wizualizacja dworca i nowej hali targowej:

Co do samej koncepcji partnerstwa publiczno prywatnego, nie jest to głupie rozwiązanie, ale niestety jak widać nie na te czasy. W czasie kryzysu inwestorzy bardziej skupiają się na projektach które już powstały, a mniej na nowych koncepcjach. Przydał by się Łomży taki dworzec z prawdziwego zdarzenia.

Czy któraś z forumowiczek może polecić mi sprawdzone miejsca na zajęcia z aerobiku :) Zima nadeszła więc jazdy na rowerze i bieganie już odpadają. A o kondycje dbać trzeba :) Chyba że uczęszczacie na inne formy aktywności.... np. taniec
Z góry dziękuje.

Masakra ...

pisz na maila to sie dogadamy cenzuraa21@wp.pl

No i jak zwykle temat, w którym chodziło o "flagę" przerodził się w spór religijno społeczny. Ludzie pomyślcie jak "religia" nas ogranicza. Spójrzcie na to z racjonalnego punktu widzenia. Kiedyś był człowiek zwany Jezusem, miał on 12 swoich "ludzi" czyli apostołów, była to hermetyczna grupa, w której to grupie robili sobie oni grube imprezy typu "ostatnia wieczerza". Ponadto jak wiemy na przestrzeni wieków powstawały najróżniejsze sekty, a często było tak że guru tych sekt ogłaszali się synem bożym. Ergo- ponad 2000 lat temu ludzie nie mieli tak dobrze rozwiniętej technologii, co sprawia, że wierzyli we większość przekazów ustnych jednego człowieka, które często były wyolbrzymiane, ewentualnie ówczesna "sekta" była w zmowie i wymyślili sobie kilka bajek, po czym puścili je w obieg. Co więcej w sektach często brano różne substancje psychoaktywne, jak np. marihuana, która jak wiadomo, była wtedy ogólnodostępna na bliskim wschodzie i można było znaleźć te krzaczki praktycznie wszędzie. Co więcej, "prorocy" czy tam "apostołowie" mieli takie "wizje" jak po spożyciu takich środków psychoaktywnych. Wnioski nasuwają się same. Zresztą, żydzi czekają teraz na ponowne przyjście "Jezusa" z tego co się orientuję. Tyle, jest kilka przeszkód. Jezus "widząc", że ludzie noszą po dziś dzień krzyże nie chce przyjść na ziemie (tja. jak by zabili go z pistoletu to pewnie ludzie mieliby na szyi złotego glocka lub PP) Po drugie, jeśli nawet już ten wasz "Jezus" przyszedłby na ziemie i miał dość jaj, żeby ogłosić się panem, to pewnie siedzi od jakiegoś czasu w zakładzie zamkniętym, bo nikt racjonalnie myślący nie wierzy w te całe religie. Zresztą, zobaczcie na spory religijne, szyici z sunnitami, Palestyńczycy z żydami. Muzułmanie z żydami, Irlandia z Anglią (protestanci i katolicy) i masa innych wojen. Czego to dowodzi? Że "religię" wymyślili sobie ludzie, którzy chcieli "schrystianizować" sąsiednie państwa żeby przejąć ich terytorium (chociażby przykład Grunwaldu 1411 r.n.e)

ta taniec diskopolo w kazdy weekend w mielano albo kossakah w remizie mowie wam najlepsze pary hehehhehehehheh B)

z tego co mowia musisz dac .. z 5 razy B) hahahhaha

w basce, w stokrotce

ty sie martw o zdrowie a nie co bedzie mialo miedzynogami .. masakra

W Pepco nie mają. "Dorwałam" je dopiero w chińczyku na Wyszyńskiego.

za 8 zł można zrobić zajebistego kebaba,w Chrzanowie jest kebab gdzie prowadzą go Turcy i pracują Turcy,jest na prawdę taki jaki kebab być powinien (nie to co w łomżyńskich niby-kebabowniach) i kosztuje 8 zł

Żydów to powinni spalić jeszcze za czasów Hitlera.

nie wiem jak w narkotykach, ale myślę, że zabulisz Koziołowi, zabulisz sądowi i dostaniesz zawiasy

za niby pobicie, gdzie już miałem wcześniej zawiasy i kuratora za ten sam wyczyn, zmieściłem się w około 3 tyś. Powodzenia ! :D

i też byłem nie winny i nie ma sprawiedliwości na tym świecie :)

zajęcia z aerobiku są na nowym basenie w salce na górze więc proponuje przejść się i zasięgnąć informacji u źródła.

najlepiej 50% na 50%
czyli dobry i tani

Zależy co wg Ciebie znaczy lekko rozbite??? jeśli masz do malowania to 350 zł za element bez klepania a jak masz coś do szpachlowania to trochę więcej. ale to już kwestia dogadania z mechanikiem.
A tak wogóle to mnie "lekko rozbite" kojarzy się ze skasowanym przodem czyli maska + 2 błotniki.

Pan Jurek robi kawał świetnej roboty. Pamiętam jak od małego chorowałem, gdy trafiłem na OIOM to leżałem pod respiratorem zakupionym przez pana Jurka. Gdy później często trafiałem z dusznością do szpitala, to sprzęt zakupione przez WOŚP, nieraz ratował mi życie. Gdy teraz jestem już dorosły chętnie wrzucam parę groszy do skrzynek WOŚP-u. Życzę panu Jurkowi aby zyskał coraz to więcej zwolenników swojej akcji, którzy będą ją wspierać i co najmniej drugie 20 lat zbierania pieniędzy na sprzęt. Dzieciaki już dostały dużo sprzętu, teraz czas na seniorów, być może ta akcja zmieni ich stosunek do WOŚP-u i będą chętniej pomagać, przez co WOŚP poszerzy krąg swoich zwolenników i zbierze jeszcze więcej pieniędzy na jeszcze bardziej zaawansowany sprzęt ratujący życie.

A Ciebie na stosie jako czarownice :):):):)

Mógłbym słuchać tego w kółko, najlepsza (chyba) nuta ever.

http://www.youtube.com/watch?v=FUgA9Bvy8xg

Nic z tego. Ostatni autobus o 23:45 a ja potrzebuje o 2 .

Edvard18 - Po prostu niektórzy próbowali wykorzystać religię do innych celów.
Ludzie się zaczynali szczególnie często ogłaszać dziećmi bożymi dopiero po Jezusie. I mieli w tym trochę racji bo w pewnym sensie wszyscy jesteśmy dziećmi Bożymi, tylko schodzimy na złą drogę tak jak bywa i w normalnych rodzinach ;)
joanna12- Zobacz że jak Hitler się dostał do władzy(jeszcze przed wojną) i wypędził żydów z niemiec to od razu wielki kryzys w niemczech się skończył ;) Bo praca dla normalnego niemca się znalazła, a nie tylko firma żydowska, sklepy żydowskie, wszystko dla żydów....

Co do państwa żydów to proszę :https://www.youtube.com/watch?v=p7SzKu2U9E8 -------> Chyba to oni sa antychrystami .

Kasia..

Mam pytanie, jaki jest najlepszy internet radiowy w Łomży. Chodzi mi konkretnie o predkosci i ceny pakietow.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org