piątek, 29 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
P.o. premiera Pinokio Morawiecki pisze do prezesa TK I sekretarza KC PZPR-pis. Ma wątpliwości.

Mam i bardzo sobie chwalę:)

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: P.o. premiera Pinokio Morawiecki pisze do prezesa TK I sekretarza KC PZPR-pis. Ma wątpliwości.

jestem za stacją, miła obsługa nie jak u"Kurpia", zawsze uśmiech i paliwko nie zawiodło nigdy.

Re: P.o. premiera Pinokio Morawiecki pisze do prezesa TK I sekretarza KC PZPR-pis. Ma wątpliwości.

anto popieram!

To kiedy to zgromadzenie bo już nie możemy się doczekać???

rudy błazen z druhem

ByleJaki, nie bierzesz pod uwagę tego że przedsiębiorca musiał się najpierw jakoś dorobić żeby później móc, jak Ty to ująłeś "wyzyskiwać"? Wielu z tych przedsiębiorców zaczynało od zera, Ty też możesz (chociaż nie wiem ile masz na tą chwilę pieniędzy/wiedzy/doświadczenia itd). Mówiąc o tym że na ile się sam wyceniasz, na tyle jesteś wynagradzany, w cale nie miałem na myśli jakiejś ironii. Nie chodzi też o to że powiesz sobie pewnego dnia "jestem warty miliony i tyle też chcę zarabiać", bo to mija się z celem. Nie każdy ma umiejętności, pieniądze, szczęście, i inne czynniki żeby móc tyle zarabiać. Najpierw trzeba na prawdę się napracować żeby odbić się od dna. Nic nie przychodzi łatwo. Ludzie po wielu latach dochodzą do sukcesów, które planowali x lat temu. Nie dziw się że osoba, która ma małe doświadczenie w jakiejś branży, nie ryzykuje zupełnie niczym, często nie przykłada się do tego co wykonuje zarabia 1300 czy 1500zł. Przedsiębiorca zakładając działalność ryzykuje wiele, przede wszystkim swój majątek, zdrowie, czas, reputacje itd. Idąc do jakiegoś zakładu pracy zazwyczaj nie ryzykujesz nic. Jedynym Twoim ryzykiem jest groźba zwolnienia, która nie wiąże się z jakimiś dalej idącymi konsekwencjami na Twoim majątku. Nie dziw się też jeżeli załóżmy że wygenerujesz dla firmy zysk rzędu np 10.000zł, dostaniesz za to 3.000zł. Żeby to zrozumieć trzeba chyba samemu założyć firmę. Nie bierzesz pod uwagę tego że firma czasami ma lepsze a czasami gorsze czasy, a pracownika zatrudnionego na etacie trzeba jakoś utrzymać przez ten cały okres. Przedsiębiorstwo ma też koszty, których pewnie nie uwzględniasz w swoich wyliczeniach, musi płacić podatki, zusy, srusy i inne dziwne wynalazki. Musi się liczyć także z ryzykiem niewypłacalności kontrahenta - co w dzisiejszych czasach zdarza się nagminnie.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org