Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
List otwarty do parlamentarzystów Ziemi Łomżyńskiej |
prawde mowiac nie wiem co macie do Zdanowicza... jak dotychczas nie uslyszalem zadnych konkretnych i rozsadnych zarzutow..... czy wszyscy niezadowoleni i krytykujacy mogliby w jakis sposob rozwinac swoje mysli...? bo tak na prawde bardzo latwo jest mowic jak to jest be! a jak to fe! , a gdybym zaczal krytykowac szanownych forumowiczow na podstawie ich jakze madrych i obiektywnych wypowiedzi to niektorzy byliby zapewne wielce obrazeni bo : "na jakiej podstawie on(czyli ja) moze takie bzdury na moj temat pisac?" - i trafnie :)))) heniek
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: List otwarty do parlamentarzystów Ziemi Łomżyńskiej |
Do Leszka: Jak juz kiedys napisalem, jak masz cos do wyjasnienia z panem Tadeuszem, to zrobcie to po mesku a nie na forum. To samo sie tyczy innych. Forum to nie najazd na inne osoby, tylko rozmowa na konkretny temat. I moze nie kazdemu to wychodzi, ale wiekszosc sie stara. Krotko. Jest temat, trza sie jego trzymac. heniek
|
|
tak zwany człowieku z ratusza nie kompromituj naszej władzy swoim poziomem wypowiedzi. Jeżeli masz trochę rozsądku, przypomnij sobie, ze 25 lat temu nie było innych mechanizmów, tylko urzedowa nominacja na stanowisko. Daj Boże więcej takich partyjnych nominatów w Łomży jak dyr. Zdanowicz, bo ci z najnowszego wyboru coraz cieniej przędą. Nie jestem bezkrytycznym fanem mojego kolegi, ale szanuję opinię bezpośrednich jego wychowanków. Niestety, większość z nich nie wraca do Łomży, bo nie ma tu dla nich miejsca..Jeżeli sam frustrujesz się niemocą twojej firmy w zasadniczych sprawach miasta, nie szukaj gdzie indziej winnych, tylko u siebie. Przy okazji, stanowisko dyrektorskie jest teraz w gestii ratusza ( nie liczać zwykłych formalności z tzw. konkursem). Jeżeli czynisz innym zarzut z tego, że są skuteczniejsi i lepsi od ciebie, to pora do specjalnego lekarza ( o ile ktokolwiek poradzi na schorzenie duszy) Proponuję, byś podpisywał się prawdziwie, tj. frustrat z ratusza Pod wodzą frustratów do Europy GoRbI
|
|
właśnie... Temat: Młodzież w niebezpieczeństwie. Młodzież, racja, jest w niebezpieczeństwie. Grożą jej: niestaranne wykształcenie, patologie społeczne, wizja bezrobocia, zachwianie relacji rodzinnych na skutek problemów ekonomicznych rodziców i same te własnie problemy, niezaradność, niepewność praw obywatelskich, ignorancja ze strony władz, blokowanie rotacji na tzw. stanowiskach pomimo niekompetencji osób je zajmujących. Nie wspomnę o zbanalizowanych i moim zdaniem niedocenianych jako groźba narkotykach, chamskim piciu-w odróznieniu od kulturalnego smakowania ;-) (szlag mnie trafia jak widze lumpów obsiadających centrum Łomży w biały dzień-bezrobocie z fioletowymi nosami jako wizytówka miasta), Michale Wiśniewskim, ociepleniu kilmatu (co widac w tym wątku-klimat tropikalny) i innych zagrożeniach. na pewno nie jest niebezpieczeństwem Tadeusz Zaremba przekazujący młodziezy podstawy przedsiębiorczości. Lepiej nauczyć minimalnej wiedzy o zasadach prowadzenia własnego biznesu, niż liczyć na młodych jako na utrzymujacych funkcjonowanie miasta za pomocą VATu zawartego w produktach Browaru Łomża. Kto ma zastrzeżenia MERYTORYCZNE co do stylu szkolenia, niech zorganizuje konkurencyjny projekt, przebijający ofertę TZ. Niech wygra lepszy, ha? michal
|
|
ja szczegóły moge podac dopiero w poniedzialek jak bede w domku
|
|
Chciałbym poruszyć "Zimny wychów" jaki stosuje Prezes SM "Perspektywa". Po rozpoczęciu sezonu grzewczego grzejniki są ledwo ciełe - jak twierdza pracownicy Spółdzielni temperatura wynosi 30 stopni - w dotyku zimniejsze od ludzkiego ciała. Po co więc zawory na każdym grzejniku jeżeli wystarczył by jeden w mieszkaniu Prezesa. Przypomia to czasy realnego socjalizmu i 10 stopień zasilania. Czyżby MPEC nie miał mocy grzewczej. Dlaczego w Łomżyńskiej SM grzejniki już teraz są gorące. Mieszkańcy SM Perspektywa którzy lubia ciepełko - może zmienimy Prezesa na lubiacego ciepło? heniek
|
|
Giełczyniątko - ale to nie musi byc zależne od sieci do której jesteś podłączony. To może być wina któregokolwiek z połączeń między Tobą a źródłem z którego ciągniesz.
|
|
Każda taka incjatywa jest mile widziana, tym bardziej że została doceniona w sposób znaczący. Gratulacje. Ps Oby takich pomysłów pozazdrościli wszyscy Ci którzy zajmują się oświatą zawodowo jak również samorządowcy. Może być to wówczas dobrą motywacją na przyszłość. Lepiej się pochwalić tym co już jest osiągnięte (wymierny efekt) niż podawać swoje pomysły na ilość, a nie na jakość, tym bardziej bez możliwości ich realizacji. O samorealizacji pomysłu należy zapomnieć na samym wstępie. Żeby zebrać laury należy poświęcić trochę własnego czasu i pracy. michal
|
|
Kolejna podwyżka cen biletów, ale moje pytanie jest inne. Mianowicie, czy wzorem większych miast, nie można w Łomży wykombinować biletów godzinnych, dziennych, kwartalnych ?. Dlaczego w Wawrszawie bilet kwartalny (tzw. karta miejska- na całą sieć , łącznie z metrem) kosztuje coś około 90 zetów, a w Łomzy bilet miesięczny do miejscowości leżących poza Łomża 61 zetów. Ktoś wie ?
|
|
Bo w Łomży: 1. trasy są krótsze i krócej się jedzie (jeśli kupuje się hurtem, płaci się taniej) 2. Łomzyniacy dojeżdżają do pracy wlasnymi samochodami lub chodzą pieszo, bo praca jest blisko, a bezrobotni do pracy nie dojeżdżają czyli komunikacja jest nierentowna
|
|
Niechce negować ludzi twojego pokroju ale pamietaj ze tresc jaka wypowiadasz nie swiadczy o nominalnym adresacie ale tylko i wyłacznie o tobie. Także pozdrawiam serdecznie z zyczeniami milego odbioru ;)
|
|
Cóż... "bartku 24" i "Zbychu"... Generalnie cieszy mnie to, że macie swoje zdanie na temat audycji, mojego czytania oraz pozdrowień itp... Nie mniej jednak Pan, który wpisał się o pseudonimie "Norbert" miał w 100% rację - był nabór na prezentera w radiu i śmiało mogliście startować, skoro Waszym mniemaniem moja audycja jest w pewnien sposób zła, niedość dobra dla Waszych... no trzeba napisać "gustów", a Wy swoimi osobami i doświadczeniem znacznie podnieślibyście prestiż radia! Kultura uczy, że o gustach i guścikach się nie dyskutuje zatem ograniczę się jedynie do podziękowania za wszędobylską krytykę, nie mniej napewno szczerą, i poruszenie tematu mojej audycji: "...a popołudnie z Tulipanem" na forum gdyż niewątpliwie tylko szokujący, a nawet negatywny rozgłos mam nadzieje przyciągnie słuchaczy!!! A z doświadczenia wiem, że "nikt się taki nie urodził co by wszystkim dogodził"... heniek
|
|
Piszcie dalej, proszę:))) Paru znajomym osobom z Polski podałem już adres, a co tam, niech i inni się pośmieją:)))
|
|
Wystraszyliscie mnie.... teraz juz wiem, że Pan Tadeusz jest prorokiem i dlatego nie można na niego powiedzieć złego słowa.
|
|
http://www.rainet.pl/dzial.php?dz=B&pd=BI&art=381 "Mapa obwodnic, których budowa jest planowana w województwie podlaskim w najbliższych latach wygląda imponująco.[...]Problem w tym, że podlaski oddział Generalnej Dyrekcji Dróg Krajowych i Autostrad ma ciągle za mało pieniędzy na realizację tych planów. Dlatego dyrektor Tadeusz Topczewski woli mówić o tym, co jest realne. Dyrektor podlaskiego oddziału GDDKiA nie ukrywa, że bardzo chętnie zbudowałby obwodnicę na przykład wokół Łomży. Musi jednak brać pod uwagę realia budżetowe. [...] Najważniejsza obwodnica to jest obwodnica Augustowa. Mieszkańcy są zdesperowani, zniecierpliwieni[...] “Jeszcze bardziej od Augustowa jest zaawansowana obwodnica Wasilkowa. Wasilków jest ważny dla Białegostoku ze względu na ujęcia wody. Teraz w pobliżu przejeżdżają TIRy”[...] “Przygotowujemy także Suchowolę i Sztabin.” Takim stanowiskiem usatysfakcjonowani są miejscowi samorządowcy. "Nie możemy zapominać o rozwoju naszych gmin i warunkach, w jakich żyją nasi mieszkańcy. Nawet gdyby Via Baltica została poprowadzona przez Łomżę, ruch w naszych miejscowościach będzie duży. Dlatego opowiadamy się za wariantem białostockim tej trasy i rozwojem regionu"[...] Jeszcze bardziej obiecująco wygląda budowa obwodnicy wokół Zambrowa. Jeszcze w listopadzie 2003 zakończone zostanie obejście Ostrowi Mazowieckiej. “Aż prosi się, żeby budować obwodnicę Zambrowa.[...]" Czy to nie jest jakaś szopka!? Budowa obwodnicy wokół drugiego co do wielkości miasta województwa (trzeciego?) jest mniej ważna dla województwa i nie ma żadnego związku z jego rozwojem! Ważniejszy jest Wasilków, Sztabin i Suchowola! ...oraz niepokoje społeczne w Augustowie - jeśli tam nie zbuduja obwodnicy to grozi pewnie rozruchami... eeeech!
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |