sobota, 30 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Autobus w każdej gminie? Pamiętacie \"piątkę\" Kaczyńskiego.

.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Autobus w każdej gminie? Pamiętacie \\\"piątkę\\\" Kaczyńskiego.

Jest jeszcze kolejna sprawa, jaki koszt musiał by ponieść inwestor w przypadku takiego jura parku, załóżmy że 2h ziemi, do tego zagospodarować teren i makiety dinozaurów, jakieś budynki obsługi i infrastruktura to koszt rzędu kilku milionów - co najmniej. Jak myślisz po jakim czasie by się to zwróciło? Bo nie sądzę że odwiedzało by to setki tysięcy turystów jeżeli taki jura park jest praktycznie w każdym województwie, a tak jak mówisz w okolicach Białegostoku już pewnie istnieje. Odwiedzało by to maksymalnie kilkadziesiąt tysięcy osób rocznie. Pomnożyć to przez cenę biletów kilka-kilkanaście zł to daje kilkaset tysięcy przychodu. Odjąć od tego koszty czyli podatki, koszty pracowników, amortyzacje przedsięwzięcia itd i zostają z tego grosze. Taka inwestycja pomimo poniesionych dużych kosztów finansowych, dała by zatrudnienie co najwyżej kilku osobom.

Biorąc pod uwagę na przykład jakąś fabrykę odzieży/szwalnię itd, która zatrudniała by co najmniej kilkadziesiąt osób, to daje dużo większe zyski dla samej ludności jak i dla miasta.
Nie neguję całkowicie jura parku, bo jestem za tego typu inicjatywami, ale trzeba też spojrzeć na niektóre rzeczy "chłodnym okiem". Jeżeli było by na coś takiego zapotrzebowanie pod Łomżą to na pewno ktoś by w to zainwestował. Nikt w to nie zainwestuje bo ludzie potrafią liczyć pieniądze.

dziewczyny w łomzy wykonują takie trwałe prostowanie włosow np kreatynowo ? i jakie ceny

Treść jest ukryta

Czeski staropramen jest bardzo dobry

zawsze ktos z bliskich znajomych albo rodzina-mnie tak kiedys zalatwil sasiad ale doszedlem ze to on-a wyjasnic to prosta sprawa jedziesz tlumaczysz ze nie ty -alibi wez ze soba z jedna osobe

może ktoś ma namiary na kapelę która zagra lub chce się wypromować za niewygórowaną kasę przychodzi sporo ludzi wstęp jest wolny .7 lipca

wciaz nierozumiem czemu domagasz sie odemnie abym zaczal cie obrazac??? czy az tak potrzebujesz zlych slow na swoj temat??? ja tego robic nie mam zamiaru bo kazdy jest takim samym czlowiekiem i nie widze sensu aby w czyms mi to pomoglo obrazanie ciebie

DFX, Jeszcze odniose się do kilku idiotycznych twoich tez...
Radzisz w swoim pierwszym poście, aby ktoś wybudował "fabrykę" ubrań, na kilkadziesiąt miejsc pracy i ją rozwijał. Widać jakie ty masz pojęcie o biznesie, firmy odzieżowe powstają w garażach, rozwijają się latami organicznie, budują swoją markę przez lata. A ty radzisz komuś budować fabryki i tworzyć nowe marki. Ciekawe kto Ciebie posłucha, chyba Maciuś z klanu...
A to że nikt w okolicach Łomży nie wpadł jeszcze na pomysł parku tematycznego z prawdziwego zdarzenia, to nie znaczy że on nie powstanie i nie znaczy to, że jest to zły pomysł. Gdyby to wszystko było takie proste, to nie byłoby tego w Polsce kilkadziesiąt sztuk a kilkaset. Na wszystko musi przyjść odpowiednia pora i zawsze można napisać że skoro czegoś nie ma to sie nie opłaca, ale idąc tą logiką to nie byłoby niczego, jak mawia klasyk...

http://lmgtfy.com/?q=jak+odzyska%C4%87+dane+z+karty+SD

wrzućcie coś na maila chozbi3@wp.pl

Nie ważne z jakiej szkoły pochodzisz ważne jak maturę napiszesz i z czego

Polecam Gabinet COSMEO PLUS na Sybiraków, od makijażu po pielegnacje na najwyższym poziomie, świetne Panie, Polecam Panią EWĘ- właścicielkę oraz Panią Donatę. Cosmeo na kazańskiej nie wiem nigdy nie byłam....
W cosmeo Plus jestem stałą klientką lepszego gabinetu kosmetycznego dla mnie nie ma :)

nie karmię ruskich trolli, zwłaszcza faszysty dvpokraty.

mam dylemat .... moglibyscie mi napisac i doradzic kim zostac w przyszłosci.. strazakiem czy policjantem proszę o opinie i Wasze zdania na ten temat

Pozdrawiam

Szczerze... ja bym nie szla na to... nie wiem duzo osob konczy ten kierunek i to studia i nie ma przyszlosci po tym... moim zdaniem... ale twoj wybor zycze powodzenia:)

Znaczy ta psychologia to będzie tylko taki dodatek. Bo chcę wziąść dziennie studia i tą psychologię zaocznie jako szkołę policealną :)

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org