sobota, 23 listopada 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
prostu komentarz do wyjazdu senatora Grodzkiego

ja jade na 12 do wawy w sobote tylko ze wracam w niedziele

facmen

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: prostu komentarz do wyjazdu senatora Grodzkiego

oszołomy jak zawsze...

To odezwij sie do mnie 507038188

W pełni zgadzam się z mag21-sam widziałem jak moi znajomi na pierwszym roku borykali się z lektoratem z języków obcych, mnie to nie dotyczyło:) Podobnie było z innymi przedmiotami-może nie miałem świadectwa z czerwonym paskiem, ale na pewno lepiej i łatwiej mi było niż tym ze średnią 5,0 i coś tam z innych szkół. Wybierając szkołę po prostu zastanówcie się na czym Wam zależy: dobrych ocenach za nic, czy faktycznym zdobyciu wiedzy, a I LO na pewno pomoże Wam w tym drugim, a to chyba najważniejsze!

Aktem prawnym, który jest podstawą legalności, czy nielegalności broni białej jest Ustawa o broni i amunicji z dnia 21 maja 1999 roku.
Bronią, której posiadanie, obrót i transport ogranicza ustawa są:
Cytat:
Art. 4. pkt 1. Ilekroć w ustawie jest mowa o broni, należy przez to rozumieć:
3) miotacze gazu obezwładniającego,
4) narzędzia i urządzenia, których używanie może zagrażać życiu lub zdrowiu:
a) broń białą w postaci:
- ostrzy ukrytych w przedmiotach nie mających wyglądu broni,
- kastetów i nunczaków,
- pałek posiadających zakończenie z ciężkiego i twardego materiału lub zawierających wkładki z takiego materiału,
- pałek wykonanych z drewna lub innego ciężkiego i twardego materiału, imitujących kij bejsbolowy,
b) broń cięciwową w postaci kusz,
c) przedmioty przeznaczone do obezwładniania osób za pomocą energii elektrycznej.

Według art. 9 ust. 3 posiadanie wyżej wymienionych broni jest legalne na podstawie pozwolenia wydanego przez Komendanta Powiatowego Policji.

Pozwolenie określa cel, w jakim zostało wydane(cele ochrony osobistej, kolekcjonerskie czy sportowe).

Firma z Jedwabnego 515 414 596

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org