Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
MY,KTÓRYM SIĘ CHCE... |
widocznie nie jest na tyle solidna by o niej mowic. a przy okazji sharky nie rob krypto-reklamy.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: |
Drogi Grzegorzu Jeżeli mozna mieć do kogo¶ pretensję o brak kolei w Łomzy, to raczej do króla Zygmunta Starego. Z powodów rodzinnych pozwolił na niezależno¶ć Prus Ksi±żęcych z siostrzeńcem w roli lennika Korony. Jak to się skończyło nie muszę chyba pisać, do¶ć, że Łomża faktycznie na wiele wieków znalazła sie na pograniczu, gdzie nikomu nie chciało się przedłużać linii kolejowej w kierunku Pisza czy Grajewa. Dodatkowym problemem jest okoliczna topografia, utrudniaj±ca lub podrażaj±ca budowę torów. Sam przez wiele lat korzystałem z poł±czenia kolejowego do Warszawy. Wówczas podróż trwała 5-6 godzin, gdy autobusem 2 godz. 45 minut. Wtedy linia ta utraciła rentowno¶ć. Ostatnio poci±g do Ostrołęki jedzie z Warszawy poniżej 2 godzin, ale do Łomzy brak trakcji elektrycznej. Cena biletu PKP bez znizki też nie będzie niższa niż autobusu. Kolej w naszym państwie padła już dawno na pysk i nie należy się spodziewać, że zadba o linię do Łomży. Dodatkowo niewiele towarów wozi się do/z Łomży kolej±. Przepraszam za długi wywód, ale krótko mówi±c nie zanosi się na opłacalno¶ć takiego połaczenia, chyba że zmieni± się realia gospodarcze lub ekologiczne ( np tiry na tory) Pozdrawiam
|
|
TZ glownie chodzi mi o to ze czesc tych osiedlowych sieci i tak kozysta z ogolnie dostepnych dostawcow internetu. czyli tpsa lub szeptel. Do Bozenki. Sam konfigurowalem znajomej wideokonferencje przez sdi i nie powiem. fajnie to chodzilo... w nocy i tak w polsce lacza sa w niewielkim stopniu obciazone wiec wideokonferencja z USA chodzi dos plynnie Pozdrawiam
|
|
Zgadzam sie z toba greg... ja tez chcialbym odjechac (w lomzy) do jakiego supermarketu, nie gra roli czy bedzie to za bawelna czy na zawadzkiej czy na poznanskiej. wazne ze w lomzy. po co my mamy jezdzic do bialegostoku czy warszawy do marketow jak markety moga przyjechac do nas (nasz klient - nasz pan!) :) Pozdrawiam
|
|
Zastanawiam się.... |
na mnie mozesz liczyc pozdrowka SS
|
|
Re: MY,KTÓRYM SIĘ CHCE... |
no, ja oczywi¶cie byłem i jako¶ nie zwróciłem uwagi na to, że kto¶ od kogo¶ zaproszenia chciał. Przecież wstęp był wolny, z tego co pamiętam. byłem 10 minut przed 19:00 i był już tłum ludzi, wróciłem gdzie¶ ok. 3:00, galeria była super, nawet mi Henryk Cebula karykature narysował :> pozdrowienia dla wszystkich co byli i nie byli gabo
|
|
Re: MY,KTÓRYM SIĘ CHCE... |
...hmmmm..... a kim Ty jeste¶ Kalisto...? ....a raczej sk±d....? .....z tego miasta, czy nie z tego....? bo je¶li z tego.... to nie rozumiem Twojej wypowiedzi.... ...podobno chcieć to móc.... ...z Tob± nie można...? ....."nie tu, nie teraz , może nigdy"..... a może z ravere'm można by było, może ze mn±, może jednak nawet z Tob±..... tylko trzeba spojrzeć trochę pozytywniej..... ...!??? ...może wystarczy ruszyć tyłeczek i dowiedzieć się jak sprawa wygl±da prawnie, ekonomicznie... itp...??? .....wtedy człowiek dowie się czego potrzebuje... czego mu jeszcze brakuje.... ...nie "nie da się", tylko "da się je¶li"....
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |