Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
APEL DO SPOŁECZEŃSTWA POLSKIEGO |
Według mnie, aby jednoznacznie określić czy ktoś jest baranem czy nie trzeba tego kogoś najpierw poznać. Kto z Was wie kim byli Ci jadący Fiatem 126 P ludzie. Kto z Was może jednoznacznie określić, iż byli bezwartościowi i nazywa ich "baranami". Każdy z nas popełnia błędy, ale czy czasami ocena, szczególnie ta negatywna nie przychodzi nam zbyt łatwo. Co tak naprawdę wiemy o tym co może teraz czuć kierowca prowadzonego samochodu, przecież ma on w tej chwili ogromny balast psychiczny. Jak może się czuć w tym przypadku zarówno jeden jak i drugi poszkodowany?! Tak łatwo nam osądzać, gdy jesteśmy pozbawieni tego ładunku emocjonalnego, gdy mówi się o osobach których nie znamy. Pomyślmy jednak czy tak samo krytycznie i bezlitośnie patrzylibyśmy na osoby z naszego najbliższego otoczenia z naszej rodziny. Po chwili buntu przyszedłby moment na refleksję i wkońcu na współczucie. Bardzo zależy mi na tym, aby poszkodowani w tym wypadku szybko wrócili do zdrowia, aby mogli dalej normalnie żyć i funkcjonować w społeczeństwie, aby bogatsi o te doświadczenie, bardziej rozważnie podchodzili do wszystkiego co mają zamiar czynić.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: APEL DO SPOŁECZEŃSTWA POLSKIEGO |
No to maly chujku z lasu powiem ci, ze masz juz pozamiatane.
|
|
....wasza glupota nie ma granic ....
|
|
hej jestem studentką Wydziału Psychologii UW pisze prace magisterską na temat psychologii par malżeńskich chciałam sie do Państwa zwrócić z propozycją wzięcia udziału w tymże badaniu sa ta badania kwestionariuszowe - ilościowe juz samo wypełnienie pozwala na przyjrzenie sie swojemu związkowi jeśli bedą mieli Paśtwo ochotę mogę również opracować profil pary z dołączoną interpretacją poszukuję par małżeńskich ze stażem 10-30 lat jeśli Pańswto macie ochotę wzięcia w nich udziału gorąco zapraszam Marta Sosnowska celeriz@hotmail.com ps. kwestionariusze wysylam w formie pliku
|
|
chętnie się dołaczę ,w jakich godzinach można dostarczyc np. jedzenie i stare 'ocieplacze"? ..i król i pionek po skończonej partii wracają do tego samego pudełka.
|
|
[*] Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
[*]
|
|
Przyznaję iż sposób pisania ptysia bywa czasami z lekka denerwujący, ale na ogół wywołuje uśmiech :). ptyś pomimo różnych docinek i komentarzy (także czasami moich) pozostaje niewzruszenie na swoim miejscu na forum i dopisuje Mu humor. Na szczęście Internet, w tym też wszelkie fora są dla wszystkich. Tak więc ptysiu jest pełnoprawnym członkiem forum 4Lomza.pl i jako taki ma pełne prawo się wypowiadać !. Zauważyłem też coraz wyższy poziom Jego wypowiedzi, tak od strony ortograficznej jak i nieco mniej, merytorycznej. ptysiu mam nadzieję iż moje posty nigdy Ciebie nie uraziły, pisz dalej :). Pozdrawiam
|
|
[*]
|
|
Ma bardzo smutne oczy...:( Ale kogo to?? Najważniejsze, że można komuś dokopać, a przez to poczuć swoją wyższość nad nim! Własna frustracja zostaje w ten sposób chwilowo, powtarzam CHWILOWO! zagłuszona.
|
|
[*]
|
|
[*]
|
|
andrju, ten post to właśnie jest karmienie trolla. sam zakładając ten temat wywołujesz imię ptysia. a niech se pisze, co mu szkodzicie :P # - oznacza nie zwracam na niego uwagi
|
|
Przedewszystkim popieram wypowiedz "tomekk" ale Lomza jest malym miasteczkiem i jak cos sie wiekszego stanie duzo osob wie o tym tyle ze zawsze jak to w mniejszych miasteczkach jest milion wersji a tak naprawde nic nie wiadomo a dlaczego bo prawdopodobnie prokuratura prowadzi sledztwo wiec kto jest zainetresowny niech poczeka na prase w ktorej moze sie ukaze prawdziwa wersja zdazenia. Pozdrawiam
|
|
Alli wracaj! Mówię do Cię! W poniedziałek werbalnie... teraz wirtualnie!
|
|
[*]
|
|
Witam mam taki mały problem nie3wiem co kupic koledze na 18stke tak mysle ze buiedziemy mieli jakies 200zł na przezent moze macie jakies fajne pomysły czekam na jakies odpowiedzi pozdro
|
|
### #### ##### #### ###
|
|
Dmuchana lala. Zbych
|
|
a co to jest "kolegowi" ?. Bo koledze no to .... lalkę jw. :)
|
|
koleś musiał to gdzieś napisać hehehe
|
|
Stale jedną herbatę ustawiać na stole mieszać jedną łyżeczką kupić jeden bilet... To jest coś pięknego...
|
|
Boże którego nie widzę a kiedyś zobaczę przychodzę bezrobotny przystaję w ogonku i proszę Cię o miłość jak o ciężką pracę ['] Nasza
|
|
Macie rację- dołączam się!
|
|
ziiiiiiiimnooooooo **** no ale nie ma co to nie rosja wiec powinnismy sie cieszyc haha
|
|
Gdzie znajduje się ten budynek? Pozdrowienia.
|
|
A ze stażem dłuższym niż 30 lat? Juz sie nie licza? czy tez nie ma w takim związku aspektow psychologicznych?No tak ,takie małzeństwo to jak defilada 1-szo Majowa w Warszawie.Ochota już przeszła tylko Wola jeszcze maszeruje.Pozdrawiam
|
|
"Co potem --- to co zawsze poznikało tylu śmierć zajdzie starszym z przodu a młodszym od tyłu..." [*] Trzeba minąć świętego Piotra z ciężkim kluczem Agnieszkę z barankiem przy twarzy Teresę co jeszcze kaszle bo marzła w klasztorze trzeba przepychać się przez męczenników co stanęli z krzyżem i utworzyli korek obok skromnego bociana obok Agaty co częstuje solą obok świętego Franciszka z wilkiem (zdejmuje mu kaganiec żeby mógł poziewać) obok świętego Stanisława z zeszytem do polskiego --- i widzę wreszcie moją matkę w nie spalonym domu przyszywa guzik co się gubił stale Ile trzeba przejść nieba żeby ją odnaleźć apostata ks. Tischner: "Jeszcze nie widziałem nikogo, kto stracił wiarę czytając Marksa, za to widziałem wielu, którzy stracili ją przez kontakt z księżmi"
|
|
jak już wyżej wspomniałem: "...natomiast jeśli chodzi stopień rozprężania to nie wiem jaki on jest...." ...teraz już wiem, że objętości handlowe podawane są w warunkach normalnych bez sprężania. Nadal Keicam nie podałeś do końca jak wygląda proporcja do LPG. Trochę poszukałem i wychodzi mniej więcej tak: 1 m3 metanu to energetycznie 1,40 dm3 ciekłego LPG. Żeby sprężyć gaz ziemny do objętości porównywalnej z LPG - jednostka objętości do jednostki wydzielanej energii - trzeba sprężyć go ok. dziesięć razy bardziej (dane nieautoryzowane przez żaden autorytet :) ) Załużmy że sprężamy 1m3 gazu ziemnego do tej samej objętości - 1,4l. W sieci gazowej 1m3 metanu w Polsce koszt ok. 1 PLN. Czyli nasze założone 1,4l będzie kosztowało 1zł, natomiast odpowiadające mu 1,4l LPG kosztuje ok. 3zł. Jeśli dodamy koszty dsytrybucji, akcyzy i innych takich na poziomie ok. 1zł. Mamy cenę w wysokości o ok. 25% niższą niż przy LPG - czy to się będzie opłacać przy o ok. 75-100% droższej instalacji? Zobaczymy jak to będzie wyglądało w rzeczywistosci kiedy dojdzie do skutku. :) Pozdrawiam. ps. wracając do objętości. Czy 1m3 gazu w warunkach normalny to 1000dm3 gazu w warunkach normalnych? Wg mnie tak. :)
|
|
madaj :) - to samo żem chciał napisać :D Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
"Fajnie" by było... Ale... realia jak zwykle zabiją dobry pomysł. No i WiMAX to stosunkowo nowa technologia, więc sprzęt tani do niej na pewno nie jest. ;)
|
|
No sadze ze Unia chetnie by pomogla - zwlaszcza na naszych terenach slabo zinformatyzowanych... druga kwestia to taka, ze sprzet nie moze byc strasznie drogi.. .zreszta tego sie nie kupuje 100 sztuk jak w przypadku WiFi. W Bielko-Bialej sie udalo, chyba w Zielonej Gorze tez.. dlaczego u nas mialo by byc gorzej... trzeba ludzi i checi... W sumie sa juz przetargi na to: "Regionalne (gminne lub miejskie) przetargi na WiMAX * dostępne w polsce częstotliwości dla systemów szerokopasmowych; * polityka zarządzania przez URTIP zasobami częstotliwości; * procedury uzyskiwania rezerwacji częstotliwości lub pozwoleń radiowych; * postępowanie przetargowe ? zasady, procedury, koszty; (Dyrektor Departamentu Zarządzania Zasobami Częstotliwości URTiP)" Konkurencja zarowno dla WiFi jak i 3G (wieksza przepustowosc) do 70MBit/s a w dodatku do 50 km. Komin wysoki mamy... nic tylko dzialac. Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
No komin rzeczywiście wysoki... Pokrycie terenu sygnałem też niezłe by było... Ale ja się kompletnie na sprawach organizacyjnych nie znam. Ale kto nie chciałby widzieć tego przedsięwzięcia w akcji? ;) Łomża zaistniała by w sieci jako kolejne WiMAXowe miasto... ;) rudy błazen z druhem
|
|
No i życiowe :)
|
|
o i ja to lubie takie sprawy ;] jakiś dokumencik przydało sie napisać o dofinansowanie i może sie poszczęści ;-))
|
|
No Ryska trudne pytanie czy będzie to niewiadomo :(
|
|
...ale po którym życiu...? Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
"Byłes dobrym człowiekiem w życiu obecnym Twoja dusza pójdzie do czyścca abys mógł odkupic swe grzechy." - jakie grzechy?
|
|
Niestety, nie jest to pierwsza i ostatnia osoba z tzw. "władzy" województwa białostockiego/podlaskiego tak niezwykle "przychylna" Łomży. Czasami żałuję, że nasze miasto nie leży 30 km bliżej stolicy... Dosyć białostockiego krętactwa i złodziejstwa, które trwa od 1945 roku, jeśli nie wcześniej ! (Białostockie) ręce precz od Łomży !!! Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
:)
|
|
Zima w pełni :) Wprawdzie nie taka sama jak w '79 ale też trzyma niezły poziom ;P apostata ks. Tischner: "Jeszcze nie widziałem nikogo, kto stracił wiarę czytając Marksa, za to widziałem wielu, którzy stracili ją przez kontakt z księżmi"
|
|
no zimno to nie jest , jest mróóz , pamiętajcie że może być zawsze gorzej :p p.s haha dobry obrazek :)
|
|
ALE WIDZE ŻE KLOLEGA KORZYSTA CYBA Z iPLUSA ???? CZY TO NIE SIEĆ KOMÓRKOWA SIĘ FIUKA NA LAPSIE CO???MARCINO
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |