niedziela, 01 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Spadnie następna sutanna?

...leśny troll ??

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Spadnie następna sutanna?

a co myślicie o "Labiryncie" ?

Zbych:
Zgadzam się z Tobą, że od jednych wymaga się więcej niż od innych.
W tym względzie wcale się nie różnimy uważając, że księza i zakonnicy powini świecić przykładem. To się nazywa świadectwo. ;))

"komu dano więcej, od tego też więcej wymagać się bedzie" czy jakoś tak.

Zbych ;)))):D:D

Malachit
czy od samego początku ludzie znali pojęcie Bogą?? Czy ktoś nam o nim powiedział (mam na mysli sam początek)?? wówczas nawet jesliby odizolować jakąś grupe ludzi, to wcześniej lub później pojawi się w tej społeczności jakaś forma kultu.

jeśli chodzi o chemie ;)) to ciekaw jestem jaki związek chemiczny w opisanym przeze przypadku odpowiada za wyczucie niewidzialnego niebezpieczeństwa i jak ten sygnał odbieramy, jeśli nie jest ani widoczny, ani słyszalny itp., ale to są juz nasze dywagacje

jeśli wyliczamy ofiary to wydaje mi się, że ateiści mają więcej na sumieniu.
(prześladowania w hitlerowskich Niemczech, Komunistycznej chociaż Rosji i Chinach, bez wymieniania innych krajów, dodajmy do tego rewolucję francuska i kilka innych rewolucji w Europie lub na Świecie inspirowanych przez masonów. (Jeśli chodzi o masonów to warto siegnąć do prasy z przełomu XIX i XX wieku. wówczas wiele się na ten temat pisano)

Dziwicie się, że ludzi odmiennie myślaćych w stosunku do ogółu, traktuje się conajmniej nieufnie i z rezerwą. Zauważcie, że dotyczy to również innych dziedzin życia niż religia i nie widze w tym niczego niezrozumiałego. Poza tym w dawnych czasach władcy religii używali do celów politycznych. Religia była potrzebna do scalania ludzi, którymi rządzili. Religia pełniła i pełni funkcję integracyjną, jednoczącą ludzi. Przykłądów nie będę podawał wystarczy jak spojrzycie chociażby na naszą historie.

pozdrawiam

hahahahahahhahaha :-))

apostata

ks. Tischner:
"Jeszcze nie widziałem nikogo, kto stracił wiarę czytając Marksa, za to widziałem wielu, którzy stracili ją przez kontakt z księżmi"

Potrzebna jest konkretna analiza krwi a nie przypuszczenia nic ująć nic dodać.

(`'• .¸(`'•.¸ * ¸.•'´)¸.• '´)
«´•. ¸¸ _PTYSIU _.¸¸.•`»
(¸.• '´(¸.•'´ * `'•.¸)`'•. ¸)

to będzie Bestseller ;-D

apostata

ks. Tischner:
"Jeszcze nie widziałem nikogo, kto stracił wiarę czytając Marksa, za to widziałem wielu, którzy stracili ją przez kontakt z księżmi"

to młode YETI !!

Jak były puszki to wiadomo że chyba nie wozi pusztych puszek

Władza przemówiła, decyzję podjęła, chór pochlebców przytaknął, ale kto na tym zarobił ?

Hehe chwalić sie tymi fotami nie bede na forum :) a co zabronicie mi założyctam konto ?

Łomża to jest potęga, Łomża najlepsza jest!!!

Kolank0 nie było mowy o GRUPIE ludzi a o JEDNOSTCE !!. To bardzo! istotne. W grupie zawsze jest przywódca, lider. Tak rodzi się kult.

W wyliczonych przez Ciebie krajach też jest jakaś religia a to że w niektórych przypadkach nie jest katolicka to nie świadczy o ateiźmie!, pomimo iż napewno była ich (ateistów) masa. W historii ludzkości przeważnie wszystkie ludobójstwa prowadzone były w imię jakiegoś (czyjegoś) Boga.

Najgorsi jednak są chyba ekstremiści religijni...

pozdrówka :)

ja wożę puste puszki jak jadę do sklepu albo jak piją pasażerowie:D no a tak jak waldek powiedział czemu nic nie mówią o analizie krwi?

Łomża to jest potęga, Łomża najlepsza jest!!!

Po co nam kolenda?? przychodzi taki czlowiek do nas do domu jak ksiadz i przedewszystkim zaglada do koperty? ile wlozylismy kasy:/:/:/u mnie jest tak co roku a ksiadz inny czy ma to jakies znaczenie ile kto dal?czy nie liczy sie tylko wiara??

Ptysiu z tą twarzą pacholęcia, nie skażonego inteligencją, powinieneś robić kariere w showbiznesie;)

Powodzenia

miałeś może dzisiaj "Gościa" :) ??

Ja to tam piję pivko w butelce i woże puste butelki w samochodzie.. Polacy nie rozumieją, że piłeś to nie jedz baranie, bo oprócz twego zycia możesz zabrac jeszcze czyjesz ..

rudy błazen z druhem

hehehhehehehehhehehehehehehheheh dobra dyskusja nie ma co naśmiałem się jak nic, no co młody się wybija. Naprawde nie macie mądrzejszego tematu.

Zuza

„Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)

Mi się zdarzyła i dlatego już od lat widnieję w tym pięknym czarnym zeszycie księdza jako zła owca, która oburzyła się na jego słowa " czemu tak mało?" od tamtej pory, a minęło kilka lat ksądz już nie puka do moich drzwi. Cóż, płakać z tego powodu nie będę. Wolę już iść na piwko niż dawać mu kasę za nic.

For Zbych.. Lepiej zjeść to co się lubi aniżeli całe zycie się oszczędzać i umżeć po kołami Tira,a

Zuza

„Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)

odemnie też nic nie dostanie bo niby za co

chodziłem jeszcze po jej opuszczonych zabudowaniach... :)

Alli!Co powiesz na takie teksty:
-wpaść komus w oko
-robić komuś w brew
-Iść komus na rękę
-Wpadać w ucho
Jak to się ma do anatomii ?
A tak w ogóle coś cie nie widuję.Pozdrówka.

###
####
#####
#####
####
###
####################
#####################
#####################
####################
###
####
#####
#####
####
###

Jak dyskonujesz 200 zł to wiatrówkę (ew. zrzucic sie w kilka osob). Jak nie to worek treningowy (koszt 80 zł +ew. jakies rekawice). Polecam też lampe olejową, lub inne "badziewie" z allegro.

www.lks.4lomza.pl

apostata

ks. Tischner:

http://efelinka1987.fotka.pl - eVe-liNKa..17^

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org