Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
,,Prawda" pseudo prof. Nowaka |
No Zlotowlosy czyzby 12 pietro rivery? ;) Pozdrowienia od tego, ktory ma juz porownanie.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: ,,Prawda" pseudo prof. Nowaka |
Złotowłosy, to 'no' to po polsku?
|
|
Hooltay, ośmielę się wysunąć stwierdzenie, że jestem jedną z nielicznych osób na tym forum, które popełniły najmniejszą ilość błędów (na chwilę obecną przyjmijmy, że chodzi o same błędy ortograficzne, ponieważ polonistą nie jestem). Zauważyłem też jedną regułę, jak się nie ma argumentów, to się przypieprza do pisowni. Gratulacje. Na kilkadziesiąt moich ostatnich postów znalazłeś ten jeden błąd.
|
|
Mam tylko nadzieję, że nikogo nie urazi fotka :) Jak dla mnie PW jest 'COOL'
|
|
po polskiemu raczej, znaczy 'tak'
|
|
W porządku, pytam dla pewności. Czasem się trudno zorientować co do tego słówka:)
|
|
Hooltay, jeśli moje ostatnie argumenty do Ciebie nie trafiły to nie ma dalszego sensu, żebym Cię przekonywał do moich racji, a twoje kontrargumenty są conajmniej bez sensu i nie trafione. Odpowiem tylko na wybrany fragment: "Póki co, to wiedz, że nas, przeciętnych użytkowników internetu, guzik obchodzą twoje kłopoty ze zgodnością standardów". - brak zgodności co do standardów uderza przede wszystkim w zwykłych użytkowników. To nie jest problem tylko i wyłącznie programistów.
|
|
"Umież"? - Przyganiał kocioł garnkowi...
|
|
Hooltay powiem tak - nie chcesz - nie uzywaj. Ja moge dodac tyle ze znam przypadek gdzie znajomy, ktory nie uzywa totalnie Windowsa na swoim PC jest zmuszony do korzystania w Windows 98 i IE do pracy. Pech chcial, ze podczas pracy wlasnie na kompie z Windows i IE "jakims" cudem "ktos" wykradl mu haslo do banku internetowego i zanim sie kolega zorientowal wykonal przelew (cos na ksztalt zlecenia stalego) do swojego operatora GSM za ostatni rachunek - a w historii przelewow znalazl na 1000% nie nr. konta operatora GSM. To jest przyklad z zycia wziety. Nigdy nie uzywalem i nie mam zamiaru uzywac IE do powaznych rzeczy (czytaj: operacje bankowe, zakupy przez internet, itp). A odpowiadajac poniekad na dyskusje o standardach to warto wspomniec, ze MS nigdy nie stosowal sie do standardow i staral sie wymuszac wlasne poprzez swoja pozycje monopolisty w mysl: skoro wprowadzimy standard, z ktorego bedzie korzystac 80-90% uzytkownikow to wtedy inni sie dostosuja. Takim zabiegom trzeba powiedziec stanowcze NIE. I tak z innej beczki... Gdyby ktos w koncu pomyslal ile Polska jako instytucje rzadowe - wydaje pieniedzy na zakupy i aktualizacje oprogramowania od Microsoftu... oj nie jedno dziecko nie chodzilo by glodne ,nie jedno mieszkanie komunalne mozna by bylo wybudowac, nie jedna dodatkowa pracownie komputerowa stworzyc... A jesli to ma byc ten sojusz z USA, to ja za taki dziekuje. A swoja droga jest fakt, ze wiekszosc Polakow i tak uzywa "kradzionego" Windowsa i jeszcze spoooooro wody w Wisle musi uplynac zeby sie mentalnosc Polakow zmienila. Wiem, ze to wiekszosci nie interesuje... ale czesto daje taki przyklad: Serwer do firmy: Linux - za darmo Windows 2003 - ok. 2000 zl Serwer pocztowy do Linuksa Postfix/Sendmail/Qmail/.../ - za darmo Serwer pocztowy do Windowsa Exchange - ok. 2000 zl [usluga] Konfiguracja Linuksa i serwera pocztowego wraz z antyspamem i antywirusem - 500 - 1000zl [usluga] Konfiguracja Windowsa i serwera pocztowego bez antywirusa (i chyba antyspamu) - ok. 300 - 700zl Licencja na konto dla kazdego uzytkownika - Linux - za darmo. Licencja na konto dla kazdego uzytkownika - Windows - liczba_kont * ok. 50-100zl Twoja firma rosnie = placisz wiecej Microsoftowi. Ostatnio dowiedzialem sie, ze usluga, ktora otrzymujemy wraz z Windows 2003 Standard - serwer www IIS - jest jedynie do uzytku wewnetrznego. Jesli chcemy postawic internetowa strone www na uzytek "swiata" to placimy za to rowniez dodatkowo. Za liczbe uzytkownikow naszego serwisu rowniez... Wiem ze jest to strasznie stronnicza wypowiedz. Wiec jesli ma ktos pewniesza wiedze (nt. cen i lcencji MS) niz moja w stanie obecnym to prosze o odpowiedz. Najprościej ,przerzucić się na maca
|
|
Ludki ... jeśli jeden chce używać Mozille a drugi IE to używajcie każdy myśli innaczej.Nic nie jest doskonałem nawet przeglądarki internetowe ja na początku myślałem że Mozilla jest dobra i wogóle ale zniechęciło mnie prędokość a z moim transferem to jest ZGON ,ktoś ma szybszo prędkość to mu dobrze ale ja niechce korzystać ani z Mozilli ani z IE zostaje przy MyIE2 niby jak IE ale ... i każdy ma inne wymagania :) pozdrawiam..........
|
|
Wczasy pod gruszą.
|
|
Re: ,,Prawda\" pseudo prof. Nowaka |
Treść jest ukryta
|
|
Re: ,,Prawda\" pseudo prof. Nowaka |
A w CV pewnie: "znajomość pakietu Office"...
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |