sobota, 14 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Kto w Łomży na prezydenta?

> Wydaje mi się, że aborcja dla kobiety to duże do¶wiadczenie życiowe
> i moim zdaniem o skrobankach powinny wypowiadać się kobiety i tylko
> kobiety (nawet kobiety uprawiaj±ce politykę) i nikt więcej.

O wła¶nie. Chciałem sprowokować wyrażenie opinii, a nie dysputę polityczn±. I zanim się dyskusja skończy pozwolę sobie wyrazić swoj± opinię.

Wydaje mi się, że aborcja dla kobiety to na tyle duże do¶wiadczenie życiowe, że nie powinno jej się zostawiać samej przy podejmowaniu decyzji. Tym bardziej, że dziecko ma także ojca, a kobieta męża, czy partnera. Chcesz zwalać podejmowanie decyzji na kobietę i na jej sumienie?

...jak to było....? umywam ręce...?

Pozdrawiam!

...i je¶li taka wasza wola, dyskusja może się zakończyć!

Kubusz

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Kto w Łomży na prezydenta?

Dziękuję Wam za wszelkie info, cóż decyzji jeszcze nie podjęlam.S±dz±c z niektórych Waszych postów może to być wyzwanie (choć do końca nie wiecie o co chodzi).
Szczególnie dzięki Zbychowi-było to zwięzłe i konkretne.
Je¶li chodzi o konflikt Łomża/Białystok, cóż przypomina mi to kłótnię Torunia z Bydgoszcz±... Cała Polska chyba jest taka sama...No cóż ...nie rozumiem tego:(
je¶li tu przyjade mam nadzieję, że może kto¶ z Was oprowadzi mnie po uroczych-jak piszecie- zak±tkach.

pozdr

Gosia

O jakim ty życiu piszesz , to jest seksualna egzystencja na poziomie człowieka jaskiniowego. Jeżelii juz łomzyniaków interesuje sex to tylko w kontekscie tego kto kogo dupczy albo już wydupczył. Tym żyja , o tym mówia. A tak sami bzykaja sie po k±tach w s±siedzkich układach. Zakłamanie i obłuda , jeżeli już jaki¶ sex to na poziomie ludzi prymitywnych.

No cóż spotykamy się jutro w Koterii?

Hmmm, zawsze mnie gnębiło pytanie natury technicznej, nasilajace się zwłaszcza gdy zagladałam na ów post... ŁOMŻYNIACY, czy ŁOMŻANIE? skoro WARSZAWIACY, nie WARSZAWIANIE:)))...ufff w końcu to z siebie wyrzuciłam;) Pozdrawiam prawdziwych....

Pewnie dlatego, że "nie jestem" prawdziwym Łomżyniakiem, nigdy jako¶ nie miałem skłonno¶ci samobójczych, żeby agresywnie zwiedzać forty pi±tnickie.
Co za tym idzie nawet przy wej¶ciach do tuneli byłem raptem dwa, czy trzy razy w życiu.

Przyjeżdżaj± do mnie ludzie z Białegostoku (na szczę¶cie "nie jestem" prawdziwym Łomżyniakiem więc nie muszę ich nienawidzieć) którzy słyszał co nieco o fortach i chcieliby je zobaczyc trochę bliżej niż z asfaltu drogi na Wiznę.

Możecie mi podpowiedzieć do której sekcji najlepiej podprowadzić żeby co¶ pokazać.....? ...jakie¶ ciekawe wej¶cia..... co¶ takiego..... nie chcemy wchodzić głębiej.... chodzi bardziej o nastrój miejsca (i żeby nie był <ten nastrój> za mocno zakłócony pozostało¶ciami po lokalnych "turystach").... :)

Kefas skończ już z tymi prawdziwymi Łomżyniakami, już nawet tych sarkazmów za dużo, czytać się nie chce!
Co do fortów polecam kontakt z Panem Warecem, byłym dowódc± Jednostki Wojskowej 5523. On się zajmuje tym tematem i wydał nawet broszurkę o fortach z dokładnymi mapkami, nie znam lepszego przewodnika. Broszurki szukaj w bibliotece lub Tow. Wagów.

Pozdrawiam
Em

...jak wyżej.

---------------------------------------------
Lukasz

Kandydatura GuĽca

...Szkoda tylko, że zawsze ilekroć odwiedzam ów czat, nikogo na nim nie ma;((

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
http://4lomza.pl

Kefas jest OK. Rozumiem, że dawałe¶ pewnemu panu prztyczka w nos :)))
(przy okazji nie zgadzam się z jego pogl±dami ).

Forty s± super, ale tylko z przewodnikiem, map±. Warto je zwiedzić. W zamierzchłych casach mego pobytu w podstawówce zgubili¶my się tam cał± klas± w jaki¶ korytarzach, bez latarki. Kto¶ zapalił zapałkę i okazało się że stoimy przy szkielecie ludzkim. Droga do wyj¶cia szybko się znalazła...

Ale to było dawno i nie prawda.

Pozdrawiam.

Em

Re:

... Rzeczywi¶cie ¶wieci pustkami...

Re:

ta i spotkanie wielkanocne co ?
na wielkanoc :))))))

Re:

Powiem krótko

VIA BALTICA to pic na wodę. Od pocz±tku było wiadomo, że nie będzie tego przez Łomżę. A żę s± parki to co. Jak zaczn± budować to je zlikwiduj± i koniec.

Tak to z t± nasz± struktur±. Jak było województwo to można by było powalczyć, a teraz co . ¦ledzie wszystko bior± !

To skandal .

Pozdrawiam
Ellena

Re:

Pomy¶lałem, że pora zrobić konkurencję RADIU + LOMZA.

Oczywi¶cie reklamy itp w tej samej jako¶ci i za znacznie niższ± cenę. Wiadomo¶ci tylko z Łomży i okolić, a nie z daleka i niewiadomo o czym .

Podajcie swoje zdanie na ten temat .

Jak się skupimy to może będzie nowa rozgło¶nia, któr± poprowadz± młodzi, tak jak niegdy¶ RADIO BAB :)

Cypi

Re:

witaj zza morza..... :) zza oceanu.... :))

...korzystaj±c z okazji..... bywasz na Greenpoincie? ....może nawet mieszkasz....
o co mi chodzi...? chciałbym się dowiedzieć czy działa jeszcze "Ogródek" (Antiques Pub) na Manhattan Ave. .....bo tak przymierzam się żeby odwiedzić starych znajomych, ale jak tej knajpki nie ma, to ich nie znajdę....

andrzej jarota

Re:

...czy mi się wydaje....? ....czy ogólnie opisałe¶ radio nadzieja...?

.....i pytanie..... bo nie jestem zorientowany.... co się stało z radiem BAB i dlaczego?

Re:

Teraz trzeba by powalczyć chociaż o obwodnicę Łomży. Jest na to kilka ładnych lat.
Kiedy rozpocznie się budowa autostrady ruch na odcinku do białegostoku.... i od Białegostoku do Augustowa będzie utrudniony..... zwiększy się automatycznie ruch kołowy przez Łomżę. Nasz kochany, lokalny łomżyński samorz±d (Może nie będ± to już te same władze co teraz, ale to raczej dobrze!) powinien się wreszcie obudzić i rozpocz±ć kampanię, żeby do projekty budowy autostrady wł±czyć budowę obwodnicy wokół Łomży!
....i to na samym pocz±tku inwestycji!

andrzej jarota

Re:

Bardzo chętnie pokoresponduję

Re:

nie chodzi mi o brak zaproszenia tylko o wiek od którego wpuszczali....zaproszenia mozna bylo wydrukowac bez problemu,ale niestety...jestem ZA MŁODA!!!!!!!

Pozdrawiam
Ellena

Re:

slavo oszukał kibicow obiecywał na grody a nagrod niemam tak sie nie robi

Re:

Wyszukiwarka odnajduje słowa, które dopisuj± firmy. My nie wiemy czym zajmuje się dana firma. Juz kilka firm się dopisało i maja pełne wpisy. docelowo ta wyszukiwarka będzie doskonałum narzędziem do zorientowania się w ofercie firmy jak i znalezienie telefonu czy adresu www. Wpis pełny jest płatny. Wydaje się, że kwota 50 zł nie jest zabójcza dla firmy, a korzy¶ci mog± być wieksze.

Re:

Ja moge zajac sie muzyka w porach nocnych (muzyka elektroniczna) Jesli bylaby taka potrzeba :>
Pozdrawiam

Re:

Tak Marku masz rację tylko że ja jako potęcjalny zaiteresowany informacjami o firmach w byłym Łomżyńkim trochę się denerwuję jak widzę pust± baze danych nie lepiej by było j± troche robudować a dopiero umie¶cić na stronie ? to poprostu zniechęca każdy kto wchodzi w wyszukiwarkię ma nadzeje że znajdze to co mu potrzebne czysz nie tak ? a to jest anty reklama !

pozdrawiam Gandalf

Re:

Rozumiem Twoj± chęć szybkich znajdywania informacji. Też chciałbym to szybko znajdywać. Ale jak z pocz±tkami portalu. Nie było wielu informacji, poprostu budujemy bazę, która może stać się Ľródłem informacji. Firmy, które płac± za ten wpis chc± go od razu widzieć. ¦wietnie, że zależy ci na jako¶ci tej bazy. Dzięki

Re:

Błagam tylko nie wiadomo¶ci co pół godziny przez 15 minut a potem jeszcze ogłoszenia, reklamy...zostaje jedna piosenka, potem znów reklamy no i wiadomo¶ci. NIE RÓBCIE TEGO!
No i jeżeli wywiady będ± prowadzone na tym poziomie w radiu Łomża, to się nie wysilajcie.
Nie ¶ci±gajcie z radia Ł. "piosenki na życzenie" , choć sam pomysł jest dobry, ale wykonanie...Jedyne co słyszę od pana który to prowadzi to "i mamy kolejn± dedykację...", po każdej w połowie przerwanej piosence.
Moim zdaniem dużo roboty was czeka jeżeli chcecie stworzyć radio oryginalne, nie nudne, którego każdy chciałby posłuchać.
Radio BAB przeginało z audycjami, które ODCZYTYWAŁY jakie¶ panie...

Powodzenia.

Re: Cypi...

mam tylko nadzeję że to szybko poprawicie i jako¶ może promocję zrobićię :))) pozdrawiam Gandalf

Re:

Ja mam tylko pytanie: czy jest w Łomży miejsce na kolejne radio: Radio Plus Łomza, Radio Nadzieja, Radio BAB i nie zapominajmy o radiu Białystok. Czy jest jeszcze miejsce na kolejne radio? - moim zdaniem nie, chyba, że znajdzie się kto¶ z duż kas±, kto będzie chciał j± stracić. Jeste¶my za małym i zbyt ubogim rynkiem aby starczyło reklamodawców do utrzymania radia, a a same koszty działalno¶ci też nie s± małe

Re: ...cypi....

Witajcie, wróciłem z podrózy (Niemcy, Holandia) i my¶lę, że z tymi autostradami jest różnie: i tak nie można z nich zjeżdżać w dowolnym miejscu, od zabudowań oddzielaj± je wysokie i paskudne"dĽwiękochłony", i nie widziałem w ich pobliżu jakiego¶ szczególnego handlu itp. Ot, jedzie się godzinami taka monotonn± szos± z dala od zabudowań, których najczę¶ciej nie widać. Więc i Białystok niewiele z tego będzie miał.
Popieram jednak budowę obwodnicy wokół Łomży! To jest ważne, i do tego zakaz wjeżdżania TIRów do miasta !
Pozdrawiam wszystkich.

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

Re: <<< WSZYSTKIE >>> <szybko i zwiezle>

no a ja jestem z lomzy i co ? i nic hehe

Re:

Sie zescie uczepili tych radii ehhhhhhh a co wam z nich powiedzcie ????? jakie kozysci macie z tego ze sa radia w lomzy , i tak wszyscy sluchaja radia lokalnego po to zeby sie smiac i komentowac potem co i jak zle , a dlaczego nie komentujecie naprzyklad Rmf fm ze np: sa nieciekawe wiadomosci albo inne takie radiowe pomylki slowne ,ludzie durni jestescie ze az strach. I teraz powiecie ze tam niema nieciekawych wiadomosci albo ze sie nikt nie myli z niczym hehehe ale jednak jest inaczej , no ale to sa radia ogolnopolskie a te nasze maja mniejszy zasieg, no oprucz bialystok i nadzieja bo te akurat swoim zasiegiem obejmuja wiekszy obszar niz bab i lomza. Mimo tego jak ktos chce robic nowe radio w lomzy to po pierwsze musi miec na start okolo 2 miliardow starych zlotych , potem na sprzet polowe tego i zycze mu powodzenia w zyskach , a i tak bedzie skomentowany zaraz przez was wszystkich ze lipne radio itp. itd tak jak wszystkie ktore tu s± . Co Ľle mowie?

Re:

a gdzie ona sie znajduje?

andrzej jarota

Panie Jarota....

Tak się składa że się w tym troszkę orientuję więc wyliczam:

- nie ma w Łomży możliwo¶ci ¶wiadczenia usług ADSL w tym także DSL(może w przyszłym roku będzie)

-do INTERNETU można się podł±czyć poprzez:

1.ł±cza komutowane ISDN i analogowe - wada jest zasadnicza , jak kto¶ lubi pokorzystać to zapłaci furę kasy

2.SDI - stały dostęp do internetu prędko¶ć między abonentem a węzłem dost. 115 kbps, dalej może być troszkę gorzej, generalnie je¶li kto¶ nie ma dużych wymagań co do opóĽnień to jest to bardzo fajne, koszt stały ok.150 zł.

3. ł±cza POLPAK - dla ludzi z fors± i wymaganiami, np. ł±cze do 256kbps kosztuje chyba ok 1200 zł. je¶li kto¶ zechce prędko¶ć gwarantowan± to opłaty za ni± s± zabójcze. generalnie i bez gwarancji działa bez zastrzerzeń.

4. Poza telekomunikacj± można skorzystać z usług firm, które oferuj± stały dostęp za ok. 40-50 zł., tylko trzeba uważać, bo jak się trafi na firmę , która na jedno ł±cze SDI chce wepchać 10 klientów to można stracić nerwy.

5. prawdopodobnie do uruchomienia INTERNETu przymierza się także VECTRA , w Olsztynie np. TP S.A. daje dostęp przez kablówkę za ok.50 zł może VECTRA też tak zrobi, w Warszawie Pakiet (telefon, kablówka , Internet ) kosztuje ok.150 zł.

6.Aha jeszcze Szeptel, usługa za ok.60 zł dostęp nieograniczony czasem przez ł±cza komutowane, ale ograniczony jako¶ci± ł±czy, je¶li kto¶ ma inne do¶wiadczenia to przepraszam, ale ja się naci±łem i nie polecam.

Pozdrowionka

Re:

uważam ,że jest to pilny temat do załatwienia. Jest to w chwili obecnej miejsce wypoczynku dla wielu mieszkańców miasta. Miejsce jest do¶ć atrakcyjne i koszta wypoczynku s± przystepne dla większo¶ci mieszkańców miasta. Poziom atrakcyjno¶ci tego moiejsca można podnie¶c porzez podniesienie poziomu czysto¶ci , lepsze miejsca parkowania pojazdów, dojazdy, drobny handel , gastronomia , opieka medyczna, obiekty sportowe. S± to inwestycje drobne , nie powoduj±ce dużych wydatków z kasy miasta. Ale jest jeden warunek trzeba mieć pomysł chcieć gp zrealizować , dopilnować realizacji , a co najważniejszei trzeba dostrzegać problemy wielu mieszkańców dla których ta plaża jest miejscem dobrego i taniego wypoczynku.

Panowie z Urzędu Miejskiego obudĽcie się ucieka Wam szansa zarobienia w oczach mieszkanćow paru dobrych punktów do startu w wyborach samorz±dowych.

Z poważaniem

Pan Lipski już czuwa i odbierze Wam ten pomysł Ha Ha Ha

Re:

korzystam w usług internetowych firmy Szeptel i jestem bardzo zadwolony /ł±cze ¶wiatłowodowe/ korzytałem z usług TP S.A i juz nie korzystam i nie będę.

andrzej jarota

Re:

Od kilku miesięcy w ogóle nie kupuję tego rozwodnionego trunku bez smaku i aromatu. A jeszcze nie tak dawno był to jeden z lepszych „browarków”.
Może kto¶ zdradzi tajemnicę, co trzeba zrobić, by spaskudzić tak szlachetny trunek?

Re:

Szanowny Panie Redaktorze Naczelny, może Pan parę groszy wtr±ci w mojej obronie.
Przyznaję się tylko do jednego, nie wszystko poszło po mojej my¶li, ale człowiek uczy się na błędach. Będzie lepiej.

Pozdrawiam kibiców.

Re:

oszczedzać na tym co nie trzeba...

Re:

Pewnie jak zwykle: kto¶ chce zarobić oszukuj±c innych. To u nas nie jest karalne. Polska Temida jest nie tylko ¶lepa, ale także cierpi na paraliż i głuchotę, ale pozostało jej za to wielkie pragnienie gromadzenia (najlepiej mamony).!

Cypi

Re:

nawi±zuj±c do w±tku wyja¶niam, co nastepuje:
- Slavo nie jest oszustem
- niestety, ze wzgledu na problemy techniczne z serwerem - typowanie najbardziej na tym ucierpiało - cała zabawa "dała w łeb" na tydzień przed końcem
- przykre :(, ale...

pozdrawiam cz

Re:

Hej, a ja musze powiedziec ze piwo lomzynskie jest bardzo popularne w Chicago!!! Yea!! Z tego co widze to nie tylko lomzyniacy kupuja je ze wzgledu na patriotyzm lokalny, ale rowniez inni. Wielka furore robi wsrod moich znajomych Amerykanow (przyzwyczajonych zapewne do millerkow i innych piw-niepiw) Lomza z sokiem malinowym, ktora ja odkrylam i pokochalam podczas mojej ostatniej wizyty. Dodam jeszcze ze podczas polskich pilnikow Lomza znika jako jedna z pierwszych :-)))

Re:

Zdarza się, że piwo łomżyńskie jest dobre ale przypomina to grę w rosyjsk± ruletkę...Kiedy¶ to piwo było WYŁˇCZNIE dobre i fakt że zeszło na psy wcale mnie nie cieszy...

Re:

Mój znajomy, (zdecydowanie znaj±cy się na wędlinach) uważa, że nie ma lepszej wędliny od czarnego salcesonu, tzw. cwaniaka, co to nie dawał się kiedy¶ wywozić za wschodni± granicę. Kawioru i wędzonego węgorza nie jada, szampana nie pija.
Czyżby to już propaganda sukcesu? Z braku konceptu?

Re:

Wszystko jest rzecz± wzgledn±. Zawsze jednak można znaleĽć wygodny poziom odniesienia. Dla jednego będzie na plus, dla innego na minus.
Co¶ zdarzaj±cego się czasem jest w równym stopniu argumentem za oraz przeciw. Jako optymista z natury uważam, że lepiej cieszyć się tym co jest, niż frustrować tym czego nie ma. Przyznaję jednak punkt dla Em za zbliżone do obiektywnego spojrzenie na problem piwa.
Drogi MarCo. Niepotrzebnie się frustrujesz. Lepiej spróbuj co¶ zmienić na lepsze, np piwo.
Pozdrawiam

Re:

Szanowny Tadeuszu
Uwierz mi, nie frustruję się z tak błahych powodów. I nie chodzi mi tylko o zwykłe piwo (wcale nie muszę kupować rodzimych bubli), lecz o co¶ więcej. Łomża słynęła (może jeszcze sił± rozpędu tak jest nadal) z dobrego piwa. I wcale się nie cieszę, że piwo popsuło się. Sam doskonale wiesz, jak to jest z promocj± miasta. Z czym Ci się kojarzy Okocim, Warka, Żywiec czy EB?
Rodzinę mam daleko st±d. Gdy jadę w odwiedziny z przyjemno¶ci± zawożę niektóre produkty mleczne OSM z Pi±tnicy czy Zambrowa.
Je¶li uważasz, że jako¶ć łomżyńskiego piwa jest zupełnie obojętna dla rozwoju miasta, to gratuluję Ci dobrego samopoczucia, ciesz się nadal tym, co jest i rozdawaj punkty. Przecież w Łomży jest już tak dobrze, że gdyby jeszcze co¶ zmienić na lepsze, to nie będzie można tu wytrzymać.
Pozdrawiam

Re:

ceny masz nie aktualne i jesli zagłębisz się w regulaminy to przeczytasz ze abonent ponosi dodatkowy koszt za każdy ¶ci±gnięty 1MB (po przekroczeniu limitu)

andrzej jarota

Re:

Witam
Nie wiem o czym oni pisz± ale oczywi¶cie jest wszystko możliwe. Jedyna przeszkoda to miejsce w jakim ta osoba mieszka. Po otrzymaniu na to odpowiedzi napisze o możliwo¶ciach podł±czenia. Proszę o podanie swojego meila celem przesłania cennika usług.
Do wszystkich piszecie o TPSA, Szeptelu, a czy znacie firmę INET z Łomży ?
INSTALACJA ŁˇCZA STAŁEGO - TYLKO 299 BRUTTO
ABONAMENT DO WYBORU W ZALEŻNO¦CI OD PRZEPUSTOWO¦CI.

32kdps- 34,24 zł brutto
64kbps - 53,50 zł brutto itd. itd.

dokładny cennik i opisy na stronie www.4lan.pl

z usług firmy INET korzysta już prawie 200 osób i dziwie się że nikt o niej nie wspomniał, tym bardziej ze jest to nasza Łomżyńska firma

Pozdrawiam

---------------------------------------------
Lukasz

Re:

Do Someone.

Z zasady nie staram się wypowiadać ani robić domysłów na temat którego nie znam. Wydaje mi się ze to dla każdego było by plusem. Staraj±c się przesłać odpowiedĽ i troszkę informacji zostałem pos±dzony o kryptoreklame. Tym sposobem łatwo można zaobserwować mentalno¶ć Łomżyniaków.

Bożenko jak sama widzisz najlepiej jak zwrócisz się do użytkowników której¶ z sieci dostępowych o poradę i opinie. Zazdroszcze Ci bo żyjesz w innym ¶wiecie do którego nam daleko.

Someone powodzenia w nawi±zywaniu kontaktów.

Re:

Treść jest ukryta

Re:

Someone

Rzeczywiscie Sharky ma rację. Jeżeli możesz co¶ powiedzieć na temat sieci osiedlowych to zrób to jednoznacznie. Twoja aluzyjna wypowiedĽ może przecież komu¶ szkodzić ( z kontekstu wynika, że bezpodstawnie).

Re:

Mam ten sam problem... Też szukam małego pieska dla córki.

Re:

Ja zawsze kiedy mogę kupuje łomżyńskie piwo. Głównie pije Atom, ale ostatnio też Wyborowe. Wła¶nie te drugie piwo bardzo mi smakuje. Jak zachodze do hipermarketów w Warszawie jestem bardzo ucieszony, gdy na półce widze jakże znane mi, jako rodowitemu łomżyniakowi, Wyborowe, czy też Atom.

Cypi

Re:

Najlepsze s± owczarki niemieckie. Psy te s± układne, dobre do szkolenia , lubi± dzieci i zabawy. Mam owczarka i uważam że to najlepszy pies, choć oczywi¶cie jest też wile innych ciekawych ras.

Re:

Czytam obecnie "Pana Samochodzika i Tajemncę Tajemnic". Tomasz z Ministerstwa (legendarny Pan Samochodzik) dostał w tej (10) czę¶ci swych przygód DOGA NIEMIECKIEGO, odmianę zdaje się błękitn±. Jest z niego bardzo zadowolony, choć to duży pies... ale pocz±tkowo mówili na niego 'piesek'...:)

Re:

Co Wy gadacie . Złaziłem całe forty i pod ziemi± i nad ziemi± i tylko raz się troszkę zapl±tałem i nie wiedziałem przez chwilkę gdzie jestem po wyj¶ciu z korytarza. Wcale nie jest tak strasznie, wystarczy pamiętać o zarwanych schodach (rzeczywi¶cie ok 4 m wysoko¶ci) i dziurach w podłodze (niegłębokie , ale można połamać nogi). Co prawda chodziłem tam ok.15 lat temu , ale nie s±dzę aby wiele się zmieniło.

Pozdrowionka.

Re:

czy kto¶ widział dziwne , niewyja¶nione zjawiska na niebie nad Łomża lub w jej okolicach - tylko bez fantazji , proszę poważnie potraktować temat.
pozdrawiam

Cypi

Re:

A przejrzawszy kalendarz na 4lomza odkryłem że 1 sierpnia to co¶ więcej....
....pojawię się z pewno¶ci±. :)

Pozdrawiam!

Re:

Ostanio? ....czy kiedykolwiek...?

Sharky

Re:

Pytanie było o małego pieska.....

...nie znam takich, z reguły małe (je¶li rasowe) sa albo zło¶liwe, albo piskliwe, albo maj± problemy z budow± i trzeba uważać na "cokolwiek".....

...oczywi¶cie zostaj± jeszcze kundelki z dziada pradziada..... tyle, że tutaj to nigdy nie możemy do końca być pewni czy Mały na pewno będzie mały jak podro¶nie.....

...oczywi¶cie można wzi±ć małego i już troszkę starszego ze schroniska... będzie wdzięczny, ale od samego poczatku trzeba mu pokazać, że nic mu nie grozi w nowym stadzie..... musi zaufać.... a wtedy nie ma lepszego obrońcy i przyjaciela dla dziecka.....

Skoro były propozycje odbiegaj±ce od pierwotnych kryteriów pytaj±cego to ja tez trochę odbiegnę....
....a może by tak kotka.....?

...w odróżnieniu od psów nie potrzebuje podwórka.... wystarczy mu kuweta.... uczy się z niej korzystać w ci±gu 1 dnia (1 miesięczny - wiem z autopsji, na podłogę zrobił 2 razy - słownie "dwa razy")....
...trzeba tylko tę kuwetkę opróżniać..... :)

...pozdrawiam..... i polecam zwierz±tko dla dziecka..... jakiekolwiek.....

może na pocz±tek rybki...?

andrzej jarota

Re:

Czyzby ktos ostatnio kontakty czytal? :>

Re:

Kiedy¶ mój brat ze znajomymi jechał samochodem w okolicach Wizny, gdy nagle 2 metry nad ziemi± w odległo¶ci około pół kilometra zobaczyli kolorowe ¶wiatła, co¶ na kształt UFO. Było to kilka migaj±cych różnokolorowych ¶wiateł przypominaj±cych spodek. Na pocz±tku się wystraszyli, bo było to niesamowite przeżycie. Jednak po pewnym czasie ciekawo¶ć wzięła górę i powoli pojechali samochodem w stronę ¶wiateł. Po jakim¶ czasie okazało się, że było to miejsce wypadku, a domniemane UFO to dwa wozy policyjne, ambulans, które z daleka przypominały pojazd kosmiczny. O innych przypadkach spotkań III stopnia nie słyszałem.

Re:

Boxera, Boxera,Boxera, Boxera,Boxera, Boxera,Boxera, Boxera,Boxera, Boxera,Boxera, Boxera,Boxera, Boxera,Boxera, Boxera,Boxera, Boxera,Boxera, Boxera,Boxera, Boxera,Boxera, Boxera,Boxera, Boxera,Boxera, Boxera,Boxera, Boxera,Boxera, Boxera,Boxera, Boxera,Boxera, Boxera,Boxera, Boxera,Boxera, Boxera,Boxera, Boxera,Boxera, Boxera,Boxera, Boxera,Boxera, Boxera,Boxera, Boxera,Boxera, Boxera,Boxera, Boxera,Boxera, Boxera,Boxera, Boxera,
jak ktos chce wiecej wiadomosci niech pisze, mam takowe bydle

andrzej jarota

Andrzejku...

tylko powazniej prosze

"Bo im tylko o to chodzi
Abyś sam sobie szkodził
Abyś sam nie mógł myśleć
Abyś sam nie mógł chodzić"

Re:

Za każdym razem jak odwiedzam chat 4 lomza jestem na nim zupełnie sama. Czyzby idea pogaduszek 4lomza sie nie przyjęła, czy też może zjawiam sie w nieodpowiednich godzinach?

Re:

Bardzo chetnie przyszłabym, ...ale niestety będę w pracy:((((...Miłego posiedzenia;)))

Cypi

Re:

.... ja mam to samo...

Re:

juz wiem

Cypi

Odcinek pierwszy w temacie kabaret.
Odcinek drugi po pierwszym mailu od równie kreatywnej jak ja osoby.
Komentarz: dzięki wszystkim zainteresowanym, ale Gandalf, moim zdaniem, jest predestynowanym i pobłogosławionym moim ¶więtym loginem, zatem powinien jako uważny obserwator otoczenia na powyższy mail przysłać pierwszy tekst. A je¶li nie, to już ja mu dołożę zanim ten kabaret powstanie.

Adrian

Podobno na sesjach Rady Miejskiej zawsze jest niezły KABARET;)))

Nie chciałabym osobi¶cie być w prywatnym liceum z 40 - oma innymi osobami w jednej klasie.

Adrian

Dariusz trzymamy miejsce dla Ciebie. Będzie zacz±tek kabaretu.

Dziwię się że nie panuje powszechna żałoba. Toć Disco Polo zamiera... nie ma już Disco Relaxu. A był to taki dobry program. Obejrzałem kawałek rano i je¶ć się na cały dzień odechciewało.... Nie będzie millera z boys, cudownych oczu szazy, ambitnych tekstów clasiic i milano, supermenów z topless.
Czy wam też jest żal?
(Jedyne pocieszenie to ich troje... ale oni... cóż... nie maj± tego braku klasy na tak wysokim poziomie...).
PS 2. Fajnie jest jeszcze boysogirlsoband z idola... no i big brother band... no i paschalska... nie jest tak żle...

Osobi¶cie zaczynałem naukę w LO (oczywi¶cie im. T. Ko¶ciuszki) wiele lat temu w klasie liczacej 44 chłopaków- wymieszano nas po I półroczu z klas± żeńsk± i dzięki Bogu. Kto sobie to dzi¶ wyobrazi ? Do matury dobrnęli¶my w 37 osób i nikt nie narzekał. W szkole liczy sie klimat i duch, a nie liczebno¶ć klasy. Uczeń traktowany poważnie zawsze rozwija się dynamicznie. Wyrazy docaniania i szacunek mog± z każdego leniuszka uczynić tytana pracy. Wiem co mówię, bo sam to praktykowałem.

Adrian

....pisał o "tym" pan Tocki w swoim cotygodniowym otwarciu Tygodnika. Nie pamiętam tylko czy to był przedostatni, czy ostatni numer... - "diamenty, szlifuje się diamentami".

Hmmm, nie jest reguł± jaka szkoła. Jestem absolwentk± dawnego Zespółu Szkół Rolniczych w Marianowie ( teraz to sie chyba inaczej nazywa), studia skończyłam z wyróżnieniem...

Masz racje Zbychu, liczy sie własna praca, a nie renoma szkoły w której sie uczyło.

Adrian

Ale jeżeli chodzi o liceum prywatne... utrzymuje nadal swoje zdanie.

Qufer

A Jeziorko i Jeżewo, że tak się zapytam?
W gruncie rzeczy masz jeszcze do wyboru w sklepach muzycznych, tudzież na rynku kilkadziesi±t różnych (chociaż na to samo kopyto robionych) kaset diskopolowych. Walkmena w gar¶c i działaj:)

powodzenia.

Adrian

Wczoraj z racji jednego ze spotkan z kilkoma osobami między innymi z forum, dowiedziałam sie o istnieniu calkiem spokojnego pubiku na osiedlu Perspektywa... Moze troszke za duzo tam dymu, ale do tytułu "mordowni" to jeszcze nie pretenduje...:)))

Pytanie moje dotyczy "ujawnienia" miejsc w Łomży, gdzie można posiedziec sobie całkiem spokojnie, w miłej atmosferze porozmawiac przy kawie, niekoniecznie natomiast czego¶ na wzor Piwnicy czy też Tsheslava.
...Ot takie poprostu knajpki z klimatem...
Jezeli ktos wie, więcej ode mnie, a zapewne tak jest gdyż nie interesowalam sie takimi miejscami w Łomży, proszę o informacje.

robert

A dlaczego koniecznie pieska?:) Można przecież także kotka.
Ja mam syjamskiego i nie zamieniłabym go nawet na 10 piesków;)

Taki klimat żałoby. Podaruje wam więc dowcip, również w klimacie żałoby.

Male miasteczko w Alabamie. Na srodku chodnika lezy murzyn z piecioma kulami w glowie i dziesiecioma w brzuchu i klatce piersiowej.
Przechodzi szeryf, pochyla sie nad trupem i mamrocze:
- Cholera, dwadziescia lat szeryfowania, ale tak brutalnego samobójstwa jeszcze nie widzialem.

...wyjazd na ognisko, godz. 23:10, wczoraj...

...wjeżdżam we mgłę, mijam zakręt, z naprzeciwka jedzie samochód...
...mam jakie¶ 70 na liczniku...
...przede mn± pojawia się co¶ czarnego...
...uderzenie...
...kilkadziesi±t metrów co¶ się telepie pod samochodem... ga¶nie silnik...

...zatrzymałem się...
...straty:
- rozwalony zderzak
- wygięta przednia stalowa rama biegn±ca pod chłodnic±, do której mocowana jest dolna czę¶ć zdeżaka (zbliżyła się do korpusu silnika na jakie¶ 3 cm)...
- wygięta chłodnica, dolna jej czę¶ć prawie dotyka silnika...
- co poza tym nie wiem... może co¶ się jeszcze znajdzie.....

...i teraz wła¶ciwe pytanie.
Wezwałem policję, żeby ubezpieczalnia nie wymy¶lała, że ja co¶ wymy¶lam.
Na co zwracać uwagę przy rozmowach z nimi, żeby nie było żadnych jaj. Jak załatwia się płatno¶ci? - chodzi o rozliczenia z warsztatem

I jeszcze jedno pytanie. Macie jakie¶ do¶wiadczenia z Alianz'em? W Skodzie??

Adrian

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org