Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Jacy łomżyniacy najlepsi w Euroquizie?Raczej biedne manipulowane dzieci !!! |
:))))))))))) Łomżanin
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Jacy łomżyniacy najlepsi w Euroquizie?Raczej biedne manipulowane dzieci !!! |
I jeszcze jeden głos w sprawie polskich cmentarzy - zapraszam za naszą zachodnią granicę, na cmentarze polskich żołnierzy, jeńców II wojny światowej. Niemcy, którzy się tymi nekropoliami opiekują - w miarę swoich skromnych możliwości - nigdy złamanego grosza nie widzieli ani od polskiego Ministerstwa Kultury, ani od Ministerstwa Spraw Zagranicznych. Nie zapominajmy, że Żydzi spoczywający na łomżyńskich cmentarzach mieli obywatelstwo polskie. Więc przynajmniej godne traktowanie po śmierci od państwa polskiego im się należy. Pozdrawiam. grover
|
|
Re: Jacy łomżyniacy najlepsi w Euroquizie?Raczej biedne manipulowane dzieci !!! |
o kurcz nowy środek antykoncepcyjny Hipermarket. Ja prosze jak nabliżej centrum. ABY MIAL PEWNOŚC ,ŻE BEZ OBAW MOGE SIE BZYKAĆ.
|
|
Ostatnio przegladajac sobie 4lomza zainsteresowala mnie pewna rzecz : Na samy poczatku pod forum zawsze jest infomracja z Radia Nadzieja, pozniej jakis artykul z Polskiego Radia Bialystok... hm.. no ladnie, ale sa w Lomzy jeszcze dwa inne radia : Radio Lomza i Radio Bab ... o ile w tym pierwszym nie ma wielu infomracji z naszego rejonu, o tyle w Radiu Bab jest ich naprawde duzo... hm czyzby portal 4lomza byl zalezny od Radia Nadzieja i Polskiego Radia Bialystok ? czyby tylko je wspieral, a o tamtych zapominal ? jaka tu obiektywnosc ? Przypominam, ze informacje z Radia Bab mozna pobrac z ogolnodostepnej strony : www.radiobab.pl, natomiast informacje z Radia Lomza nie wiem gdzie znalezc...
|
|
pozyjemy zobaczymy. jak na moj gust to 4lomza.pl ma teraz 3 mozliwosci: 1. naprawic swoj blad i zaczac umieszczac informacje z pozostalych lomzynskich rozglosni radiowych 2. przemilczec cala sprawe. 3. zdjac ten temat z forum jak gdyby nigdy nic.
|
|
Nie wiem co o tym sadzicie, szanowni forumowicze, ale obserwujac co sie dzieje w naszym miescie mam wrazenie, ze nie ma osob, ktore mysla w kategoriach wizji, obrazu tego miasta. Nie ma osob, ktore maja pomysl na rozwoj lokalny. Przynajmniej nikt nie komunikuje wyraznie, ze taki pomysl ma. Brakuje nam lokalnych liderow! Gore biora tematy zastepcze, ktore porazaja swoja smiesznoscia, ale absorbuja nasza lokalna "klase polityczna" . A to smsow ktos za duzo wyslal i zrobiono z tego afere na caly kraj, a to trzeba "powolac" swietego patrona miasta, bo w tak beznadziejnej sytuacji tylko sily wyzsze moga pomoci i wiele innych tego typu "ersatzow". To, ze radni i media zajmuja sie tego typu sprawami jest dla mnie dowodem na to, ze nikt nie ma naprawde sensownego pomyslu na rozwoj tego miasta. A ze w mediach trzeba istniec, wiec musimy zaserwowac gawiedzi nakis temacik. NIe wazne czy mowia dobrze czy zle, wazne zeby mowili. A progresu ani widu ani slychu. jestem ciekaw Waszych opinii.
|
|
Stacji radiowych w omży mamy zdecydowanie za dużo, no ale skoro już jest ich tyle ile jest to należałoby traktować je równorzędnie. Z kolei portal 4lomza.pl ma prawo do właśnej selekcji informacji, które umieszcza w swoich serwisach i w pewnym sensie trudno się dziwić, że "władze" portalu robią tak jak robią a nie inaczej. Jest jednak druga strona medalu. Korzystając z dobroci wszystkich stacji radiowych dostępnych w nasyzm mieście portal zyskałby więcej zwolenników a niektórzy z obecnych prawdopoodbnie powiększyliby swoją sympatię do portalu. Dlatego uważam, że 4lomza.pl powinno liczyć się również z innymi stacjami radiowymi, a nie tylko z tymi, z kórymi ma "układy".
|
|
Już się pogubiłem o czym ta dyskusja. Chciałem tylko zapytać czy ci, którzy mają samochody płacą za parking przed swoim zakładem pracy? To raz. Po drugie - jeśli tylko tyle mamy do zarzucenia naszej wladzy, że zajmuje miejsce na parkingu, które mógłby zając ktoś inny - to mamy wspaniała władzę. Natomiast, gdyby prezydenci parkowali w tyle ratusza, pewnie przyczepilibyśmy się do faktu, że do ratusza wchodzą od tyłu czyli ukradkiem. Poza tym obecność auta władzy przed ratuszem to znak, że szef jest w pracy (najczęściej).
|
|
Masz rację, brak jest pomysłu na to miasto. Przykre jest również to, że ja też nie bardzo mam na nie pomysł. Trudno mieć pomysły, gdy nie ma sie możliwości realizowania chociaż cząstki z nich. Łomża po prostu nie wytrzymuje konkurencji z innymi ośrodkami. Dlaczego? Może dlatego, że jest miastem "zamkniętym"? Może po prostu nie potrafi się promować? Może dlatego, że nie ma dobrego gospodarza? Może dlatego, że i ja powoli przestaję wierzyć, ze coś w tym mieście można zrobić i może takich jak jest jest zbyt wielu? Możę dlatego, że mieszkańcy nie potrafią sie ze sobą porozumieć, bo jeden pochodzi ze szlacheckiej rodziny, a drugi z czworaków? Nie wiem. Może poszukamy wspólnie pomysłu na Łomżę. Pamiętaj tylko, że do realizacji pomysłów potrzebne są pieniądze i władza, a tych z reguły nie mają ludzie, którzy mają dobre pomysły.
|
|
> do Sławka: przytacza pan jedno z zachowań pana TZ [...] Ja za to go bardzo cenię. Inny by sobie tylko pomyślał, że jestem burak i nic by mi nie powiedział. Tacy ludzie są cenni, bo można się od nich czegoś nauczyć, czegoś dowiedzieć o sobie. Lubię się otaczać ludźmi mądrzejszymi ode mnie, bo wiem, że na tym tylko skorzystam. Taka wiedza kosztuje - można ją mozolnie zdobywać na podstawie własnego doświadczenia, płacąc frycowe, albo przyjąć za darmo od kogoś kto ją już posiadł i chce się nią podzielić.
|
|
http://sn.tradepress.com.pl/default.asp?thdid=634&bid=626 "HIT niestety nie wywiązał się do końca z pozwolenia na użytkowanie obiektu. Zaopatruje się z innej strony niż mówi uzgodnienie z gminą. Dlatego powstał konflikt pomiędzy HITem a mieszkańcami, którzy skarżą się na hałas w nocy. Staramy się, aby hipermarket przesunął godziny zaopatrzenia, ale niestety, nie mamy instrumentów prawnych, zmuszających zarząd obiektu do podporządkowania się naszym prośbom." "Po kilku latach działania hipermarketów w gminie, nie trzeba prognozy, aby znać ich skutki na otoczenie. Mieszkańcy narzekają przede wszystkim na obciążenie dróg i hałas." michal
|
|
tarczyn <- "Bab, 88,8 FM -ktora nie jest tak ambitna by miec strone www" http://www.radiobab.pl/ <- a co to w takim razie jest swiety mikolaj.
|
|
W zadnym wypadku nie jestem zalezny od zadnego radia, zadnego portalu, etc. Po prostu troche slucham R.Bab, mniej wiecej tyle samo R.Nadzieja i czasami R.Lomza. Chodze po tych wszystkich 7-miu lomzynskich portalach : 4lomza.pl (na poczatku wymieniam, a pozniej co mi sie przypomni) lomza.pl lomza.info lomza.com elomza.com (wkrotce) elomza.pl (wkrotce) um.lomza.pl .. i mam swoje zdanie na pewne tematy... i tyle... co uwazam to uwazam, nie mowie, ze czasami moge nie miec racji, bo nie ma ludzi nieomylnych... ale zdanie mam. Darek_'u. Widze, ze jestes bardzo (nie) tolerancyjny. Zobacz, jak wypowiadasz sie o pewnej rozglosni (czyli tym samym o ludziach, ktorzy naprawde czesto duzo czasu wkladaja w jego rozwoj), mowisz : "radio dziad 97,5 fm"... jaki tym samym masz szacunek do tego lomzynskieog radia ? troche wyrozumialosci. nie lubisz ich .ok. ale czy to usprawiedliwia pisanie "radio dziad 97,5 fm" ? raczej nie. ja nie lubie Radia Maryja, ale to nie powod, zeby mowic Mario Radyja, itp... Pozdrawiam Łoś, super Ktoś :>
|
|
tz: Tak czytam Twoje posty i doszedłem do wniosku, że.... może byś przestał pisać już? Twoje texty i Twój dowcip.... żałosne.... starasz się jak możesz ale Ci to nie wychodzi.
|
|
A co z ich rowerami? Takie były zamiary na osiedlach..........kamery, rowery i nne bajery...
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |