Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Prezydent RP |
Przyznam się, że jestem mile zaskoczony. :)) W tym wypadku nie doceniałem was. Niestety na temat N.F. Kossakowskiego w internecie nie znalazłem prawie nic. Wszystko co o nim wiem wygrzebałem w bibliotekach. Tekst pochodzi z Herbarza napisanego w XIX wieku przez hrabiego Kossakowskiego (potomka Nikodema. Dokładnego tytułu tego herbarza w tej chwili nie pamiętam). Tenże Kossakowski przy okazji odnowił wówczas pomnik Nikodema w naszej Katedrze. Szczegóły na temat misji dyplomatycznych Kossakowskiego w: Dariusz Skorupa, Stosunki polsko-tatarskie 1595-1623, wyd. Neriton, Warszawa 2004 książkę mozna kupić w internecie Niestety w konkursie Kefasa nie wezmę udziału, gdzyż musiałbym się wybrać do Katedry, a aktualnie nie mam takiej możliwości Na poniedziałek powinienem przygotować drugą zagadkę. pozdrawiam
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Prezydent RP |
a może na początek ZA CO BIORĄ KASĘ?????????????? reszta jest milczeniem
|
|
Może dała koperte ?
|
|
|
Drogi "madeju". Może o piśmie nic nie wie. Ale o e-mail od Eli..........?
|
|
"wyjrzyj, wyjrzyj słonko zza chmurki. czmychnie, czmychnie, ponury dzień. znowu, znowu pędzimy z górki, więc na pazurki w słoneczny dzień" - to chyba jakoś tak leciało. czy ktoś to jeszcze pamięta? ps. a delfin Um był świetny- "si polenta" ps2. Gucio i Cezar - pamietam melodyjkę i postaci:D http://yarrok.blogspot.com/2008_04_24_archive.html http://moto.money.pl/ceny-paliw/
|
|
lubama czyli aż tak toja morda wyglada ? Czy nasz du** a nie morde !! Zbych
|
|
Misiek-2lo tak to był wysoki blądyn i niższy brunet! A co do lubamy to także prosze o troche kultury!krów to ja niemam wiec sie zastanów co ty piszesz i do kogo!!!ja wyraziłam tylko skandaliczne zachowanie pracowników Komunikacji Miejskiej a o co ty sie tak prójesz??
|
|
www.dobreprogramy.pl www.nowe.pl www.google.pl
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |