niedziela, 01 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
85. rocznica urodzin gen. Wojciecha Jaruzelskiego

Ciekawy temat :)

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: 85. rocznica urodzin gen. Wojciecha Jaruzelskiego

Ptysiu popytaj rodziców czy nie kojarzą tego krzyża na Łomżycy - skoro już Cię temat zaciekawił. :D

Abstrahując od postu Ptysia - jeśli ktoś miał jakiekolwiek stare zdjęcia któregokolwiek z wymienionych w poprzednim wątku krzyży, także byłbym wdzięczny za jakiś skan, czy coś ... :D

Na wstępie.
Przejechałem ok 500 tys km bez poważniejszej kolizji. To dla jasności

Ad rem
Zgadzam się z każdym, kto twierdzi tutaj, że łomżyńscy kierowcy, to d...py. No nie wszyscy, ale jakieś 80%.
Jakaś polowa z łomżyńskich kierowców nie wytknęłą nosa poza powiat, a już wyjazd do Warszawy to dla większości prawdziwy wyczyn.
Nie zgodze się z kolei z pogląden, że po Warszawie tak dużo lepiej się jeździ. Szybciej - tak, ale to nie znaczy lepiej. Warszawa przoduje w statystykach wypadków w całej Europie, od Bugu po Gibraltar i Peloponez/
A co do łomżyńskich kierowców, to wiele ich błędów wynika z złych nawyków, wpojonych im przez instruktorów jazdy. A więc w Łomży jeździ się:
- lewym pasem, bo na prawym pasie są studzienki i bardziej nierówno, więc w punto od nauki jazdy zużywa się zawieszenie
- skręcając w lewo, za skrzyżowanie zawsze wjeżdża się na prawy pas, bez względu na to, czy jest on wolny czy nie
- zatrzymuje się przed rondem, bo instruktor każe patrzeć tam w lewo, w prawo i naprzeciwko (tylko po co w prawo i naprzeciwko?),
- nie wykorzystuje się możliwości wjazdu na rondo, bo przecież ten z lewej, jak wjeźdża równocześnie z nami to przecież ma pierwszeństwo - jedno z najbardziej żałosnych zachowń, spowodowane brakiem wyobraźni
- bywamy nadmiernie uprzejmi (to na potwierdzenie czyjegoś stwierdzienia) - wpuszczamy pojedynczych pieszych, nie patrząc, że z tyłu tworzy się korek, a przecież piesi mogliby przechodzić grupami
- kierunkowskaz służy do potwierdzenia skrętu a nie do sygnalizacji zamiaru skrętu
- nie dbamy o światła, na ulicach jet mnóstwo cyklopów i aut bez światęł stop
- popełniamy niezliczoną ilość innych błędów.

Jazda zdecydowana to wcale nie musi być jazda z piskiem opon. Ja w mieści nie przekraczam 60 km/h, ale jadę zdecydowanie.

Ptysiu to ma dopiero teorie nie uczyli kolegi w szkole ze musi byc "-" zeby cos marzlo, heh tym bardziej olej.

Telefon mam - ale strony to już chyba oni dawno nie aktualizowali?

A może byc mniej niż 150?

Jeśli w domu i pod Windowsy to polecam avasta:

Stąd ściągasz: http://files.avast.com/iavs4pro/setuppol.exe
Tu rejestrujesz: http://www.avast.com/i_kat_207.php?lang=POL
(kod aktywacyjny otrzymujesz mailem - warto zarejestrować się wczesniej, a zainstalować już po otrzymaniu klucza)

...i używasz za darmo. :)
...i w pełni legalnie. :D

A co? MKS ci się nie sprawdza?

Jeszcze jeden darmowy - AVG - i też dobry, testuję u siebie od dwóch miesięcy - żadnych problemów. Avast (wspomniany powyżej) chodzi od 1,5 roku na komputerze żony - żadnych problemów.
Aktualna wersja:
http://free.grisoft.com/softw/70free/setup/avg71free_371a669.exe

Obydwa mają automatyczną aktualizację bazy wirusów.
W razie infekcji pierwszy leczy tylko wtedy, jeśli wcześniej przeindeksuje zdrowe pliki i dane umieści w bazie IRDB (jeśli dobrze pamiętam). Nigdy nie miałem potrzeby sprawdzania jak to działa.
Drugi nie ma polskiej wersji językowej.

Tematy motoryzacyjne zawsze cieszyły się na pforum dużą popularity, bo to wiadomo, samochód, najlepszy przyjaciel Polaka. Stąd prawdopodobnie znaczna na ulicach przewaga bezpańskich psów nad bezpańskimi autami...
Jeździ sie phatalnie, taka rzeczywistość. Zdecydowanie wolę Łomżę od Warszawy, OJ! Każdy woli. Gwoli sprawiedliwości wtrącę jeszcze, że po monotonii niemieckich, belgijskich, angielskich (na lewo skręć!) autostrad, jazda po polskich drogach z ilością adrenaliny jaką dostarcza wyprzedzający na trzeciego kolega z naprzeciwka, ciasnota pasów i inne ekstrawagancje... oj, monotonia idzie w kąt, walka o ogień w jej miejsce wchodzi....

Kefas MKSa mam od 2 lat ale teraz 2005 :-p no wczesniej 2004 i 2003

... i jeszcze stale monitorujący sieć antyrobal :D http://www.microsoft.com/poland/security/spyware/default.mspx

Nasza

jak ktos ma jakies dowcipy to niech napisze:)))

Pewien bardzo pobożny mężczyzna, spacerujac wzdłuż plaży w Kalifornii, modli się pokornie do Boga. Nagle staje,
wyciaga ręce ku górze i wrzeszczy:
- Boże, spełnij choć jedno moje życzenie!
Niebo pokrywa się chmurami, robi się ciemno i ponuro, a z nieba spływa głęboki, męski głos:
- Synu, zawsze byłes mi wierny, więc spełnię twoje życzenie.
- Boże, wybuduj mi most na Hawaje, abym mógł tam pojechać, kiedy tylko zechcę.
Bóg mysli i odpowiada:
- Twoja prosba jest zbyt materialna, pomysl, ile taka budowa pochłonie surowców, ile czasu i pieniędzy, a wszystko to wyłacznie dla twojej wygody! Wstydˇ się. Zastanów się jeszcze raz i popros o cos, co sprawi, że będziesz lepszym człowiekiem.
Mężczyzna zawstydza się, duma i za chwilę mówi:
- Już wiem. Spraw, żebym rozumiał kobiety. Chcę wiedzieć, co one czuja, jakie naprawdę sa, dlaczego płacza, dlaczego tak często boli je głowa i jak je uszczęsliwić.
Bóg milknie na chwilę:
- Dobra, to jaki ma być ten most? Czteropasmowy?

żebyś ptysiu sie nie pomylił ;]

apostata

Bardzo dziękuję wszystkim za cenne informacje, ale i tak muszę skontaktować sie z fachowcem. Nie będę ukrywał, że znam się na internecie, kiedy nie znam się, posiadam go od grudnia ubiegłego roku i trudno w tym czasie poznać zasady. Dlatego też muszę zawsze prosić kogoś o pomoc. Ściągnąłem dziś Beta 1, a mam jeszcze XoftSpy. Tym ostatnim po przeskanowaniu miałem 72 wirusy. Ściągałem dla wnuczka trochę gierek i pewnie stąd ich tyle nabrało się.
Jeszce raz dziękuję.

Pozdrowienia.

http://yarrok.blogspot.com/2008_04_24_archive.html
http://moto.money.pl/ceny-paliw/

Grody te musiały by być przede wszystkim na lini rzeki Narwi.
Wg mnie:
- Stara Łomża
- Nowogród
- Mały Płock
- Wizna
i... tuta nie mam pewności - Stawiski

Inne lokalizacje nie przychodza mia na myśl.
Pozdrawiam!

Ten zapis akurat oznacza to, że jak na S-3 zapali się zielone dla skrętu w lewo to samochód stojący obok jadący prosto nie może rucszyć bo to nie jego sygnał.

Sygnał świetlny S-3 (tak jak wszystkie sygnały świeytlne) daje informację o tym, czy można jechać.
O tym gdzie można jechać decydują znaki P-8x (z zastrzeżeniem § 87.2).

Maciek, tylko NOD32. jest rewelacyjny. nie zwalnia komputera. powinienes sie ziescic w 200zl. w firmie, w której pracuje wykupilismy licencje na 25 kompów. Koszt: po 100 od sztuki.

apostata

1. Pieńki-Grodzisko między Wizną, a Radziłowem - chyba mieści się w promieniu 30km :)

2. Święck-Strumiany - za Zambrowem - podobnie :)

3. Stara Łomża - Oczywiście

4. Wizna

5. Nowogród - nie wiem czy można to nazwać grodziskiem

6. Sambory za Wizną

7. Cieciorki niedaleko Zambrowa

8. Niedaleko Stawisk

9. Kobylin

Tak od ręki... tyle.... :)
(Powered by Kefas)

Z tym św. Mikołajem to różnie bywa, np. w Grecji nie przychodzi żaden Mikołaj, tylko Bazyli i mieszka w Chazarii...

apostata

ks. Tischner:
"Jeszcze nie widziałem nikogo, kto stracił wiarę czytając Marksa, za to widziałem wielu, którzy stracili ją przez kontakt z księżmi"

Kaspersky Antivirus- Polecam!!!

jak sie sciąga troszke gierek itd niewiadomo jakich to nie ma co sie dziwić:)

Kefas dodaje4 do Twojej listy :

18. Nod32 version 2.12.4 - 85.66%

Autentycznie nie zwalnia kompa. Polecam

baby to trzeba widłami do piekła zaganiac

Maćku, zapytaj - ile z poleconych programów jest po polsku (chciałbyś zapewne przejrzyste i polskie menu). Uważam, że MKS-vir, to dobry zakup. Moze cos w nim poprzestawiałeś, bo dziwnym jest, że wcześniej pracował dobrze, a teraz jest z nim gorzej. To czołowy polski program i zawsze należał do czołówki w zakresie wykrywalności wirusów.

> Autor: 4HuGo (212.244.128.---)
> Data: 29-07-03 15:59
> W IST płacisz 50 złotych miesięcznie, i otryzmujesz za to transfer ok. 128kb/s. Zmienia się on w zależności od ilości osób korzystającej aktualnie z sieci. Jeżeli ktoś

Chyba mama ci opłaca neta w IST :-) Idz czasem sam opłać to będziesz wiedział ile kosztuje.

>W związku z wprowadzeniem podatku VAT 22% na usługi internetowe abonament będzie wynosił 59 zł. brutto

Miałem multimedie, neo, 2 oferty TP, żadna nie sprawdziła się tak dobrze jak IST. Plusem jest +Osiedlowy HUB Direct Connect

W godz. szczytu jak każdy wraca ze szkoły (15-17)

Średnia i Obecna szybkość Twojego połączenia 431 kb/sek.

W godz. wieczornych (19-22)

Średnia i Obecna szybkość Twojego połączenia 622 kb/sek.

W godz. nocnych (1:00 - 3:00) :-)

Średnia i Obecna szybkość Twojego połączenia 1015 kb/sek.

Dane z wczoraj. pozdrawiam

Do FEniX_!!: jeśli nie znałeś tego człowieka to lepiej przemilcz tą sprawę.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org