niedziela, 01 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Wisława Szymborska: "Zabić księży"

Jest napisane ale nie napisali jak to sie stalo... ??
Jakas cysterna, czy cos??

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Wisława Szymborska: "Zabić księży"

a wstawianie obrazka z linkiem, a'la:
[ u r l = h t t p : / / w w w . s t r o n a . p l / o b r a z e k . j p g ] [ u r l ] h t t p : / / w w w . s t r o n a . p l / ] [ i m g ] [ / u r l ]
zadziała...?
...jeśli nie ... to jak zadziała...?

Łomża Guerillas

Ps. Zapomniałęm dodać ten bodajze olej tak zamarz że jak ktos hamował to jechał dalej po tym lodzie a jak ruszał to sie nieźle ślizgał bo inaczej sie nie dało

Link do wystąpienia pierwszego info o karawakach na forum "zagadki Łomżyńskie":
http://4lomza.pl/forum/read.php?f=2&i=46205&t=46205#reply_46585

Ostatnia łomżyńska karawaka:

i tabliczka na niej:

Ups. Zapomniałem zamknąć znacznik. Administratorze, brakuje opcji "edytuj" !

"Bo nie jest światło, by pod korcem stało."
Jestem przeciwny aborcji, bo jak pokazuje życie, wyskrobano nie tych, co trzeba.
"Zauważyłem, że wszyscy którzy są za aborcją, zdążyli się urodzić." - Ronald Reagan

"Widocznie sami musicie jeszcze wiele wyjeździć (skoro 30k km wam nie wystarczy) by zrozumieć, że Łomża to miasto bez myślących kierowców."

Stwierdzam, że powyższe zdanie jest fałszywe. Dziś widziałem kilku jak myśleli - wcinać się, czy się nie wcinać! :D

(chyba nie chce forum "urlić" linków z haszem "#")

Zbych

Pierd***nie,że przepisy to czy przepisy tamto.Wszyscy tu przytaczają jakieś tam paragrafy z kodeksu drogowego nie dlatego,że są z nich zadowoleni,stosują się do nich bezwzględnie,bądź uważają je za całkowicie słuszne,a dlatego żeby - tradycyjnie na tym forum - dopier***ić słownie komuś,ukazując w ten sposób swoją "wiedzę","mądrość" i liryczne zwycięstwo.Mało który,statystyczny polak zna kodeks drogowy choćby w 1/5-tej.Nie chcę mówić jaka jest prawda,bo każdy może przytoczyć swoją.Nie będę też pisał ile to kilometrów w ile lat zrobiłem i w jakich warunkach,bo gówno to kogo obchodzi,poza mną.Mogę jednakże przedstawić swój punkt widzenia na ten problem,a zawiera się on w jednym zaledwie zdaniu: Większość łomżyńskich kierowców to jeb**a ciemna hołota! Tak to prawda,pomimo iż nie lubię ludziom ubliżać i zawszę od tego stronię,to jednak takie są fakty.Łomżyniacy ze swoim stylem jazdy nie pasują już nawet do naszego miasta.Łomża się rozwija,rozbudowuje,natężenie ruchu drogowego rośnie w niesłychanym tempie,samochodów będziemy niedługo mieli pewnie więcej jak ludzi,tylko nasi lokalni panowie w "kapeluszach za kierownicą" zdają się trwać wciąż w czasach,gdy łomżyński asfalt (o ile gdzie niegdzie był) nosił na swych barkach nieliczne Polonezy i "kaszlaki".I choć nie jestem zwolennikiem szybkiej,brawurowej wręcz jazdy po mieście - wręcz przeciwnie - ani narażania w głupi sposób swojego,a co więcej czyjegoś życia,to przyznam "po całości" rację Reaper'owi w przytoczonych wcześniej argumentach.Wszystko to,o czym wspomniał w całości pokrywa się z rzeczywistością łomżyńskich dróg.Co więcej byłem nawet świadkiem sytuacjii,w której zdawałoby się "objeżdżeni" łomżyńscy kierowcy tracili głowę w popołudniowym,białostockim "szczycie" - co to miasto ani nie za wielkie,ani nie skomplikowane i mimo,że sam nie uważam się za "miszcza kierownicy",to chciało mi się wręcz śmiać (nie wspomnę już o wieloletnim kierowcy PKS,który dosłownie "spękał" na mych oczach jazdy po Berlinie hehe).Nie zasłaniajmy się mylącym "doświadczeniem" za kierownicą,wiekiem czy ilością koni pod maską,a nauczmy się lepiej jeździć tak,by rozładować ruch na drodze (a w zasadzie nie dopuścić do jego kumulacjii) zachowując przy tym bezpieczeństwo,a takie tematy szybko umrą "śmiercią naturalną".

Zuza

„Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)

To bardzo ciekawy i fajny temat. Osobiście widziałam tylko raz taki krzyż, nawet nie miałam pojęcia że są takie w Łomży. Ten "mój" widziałam wieki temu, będąc u babci w okolicach Makowa Maz., i solennie obiecuję, że wyciągnę z tamtej rodziny wszystko co wiedzą na ten temat. Pamiętam jeszcze, że wujek mi tłumaczył od czego jest taki krzyż.

Instruktorzy pozwalają kursantom jechać daleko od prawej krawędzi jezdni lub prawie przy środkowej osi jezdni w tempie ślimaczym. Nie można ich wyprzedzić. I nic sobie nie robią z tego, że za nimi tworzy się korek. Później kursanci jeżdżą tak samodzielnie.

Autor: graboś (---.internetdsl.tpnet.pl)

Data: 06-12-05 20:26Mogę jednakże przedstawić swój punkt widzenia na ten problem,a zawiera się on w jednym zaledwie zdaniu: Większość łomżyńskich kierowców to jeb**a ciemna hołota!

Autor: w124 (---.lom.vectranet.pl)
Data: 06-12-05 19:00

Unas w Łomży naprawdę jeżdzi się fatalnie.!

Dlaczego Łomża nie jest zakorkowana w godzinach szczytu, jeżeli jeździ po niej sama ciemna hołota. Trochę szacunku dla innych kierowców - mistrzowie kierownicy z Łomży. Czy tak naprawdę po Łomży jeździ się tak fatalnie? Wydaje mnie się że nie jest aż tak źle z jazdą po naszym mieście.

Jestem przeciwny aborcji, bo jak pokazuje życie, wyskrobano nie tych, co trzeba.
"Zauważyłem, że wszyscy którzy są za aborcją, zdążyli się urodzić." - Ronald Reagan

Autor: maciek (---.lom.vectranet.pl)
Data: 06-12-05 21:01

(...)Dlaczego Łomża nie jest zakorkowana w godzinach szczytu, jeżeli jeździ po niej sama ciemna hołota. Trochę szacunku dla innych kierowców - mistrzowie kierownicy z Łomży. Czy tak naprawdę po Łomży jeździ się tak fatalnie? Wydaje mnie się że nie jest aż tak źle z jazdą po naszym mieście.

...dobrze powiedziane,wydaje Ci się! A swoją drogą jeśli uważasz,że Łomża nie jest zakorkowana w godzinach szczytu,to śmiem twierdzić,że Ty się po niej w tym czasie nie poruszasz.Przecież w mieście tej wielkości ruch powinien odbywać się płynnie bez względu na to czy jedziemy o 15.00 czy o 19.00
Nie zdażyło Ci się nigdy nie przejechać przez jedno z większych skrzyżowań w Łomży,będąc 8-10-tym autem w kolejności? Mnie się to zdarza niemal codzień i właśnie to (być może niesłusznie) jest wyznacznikiem mojej złości na całą sytuację,gdzie w godzinach wzmożonego ruchu jeden z drugim z opieszałością naszego rządu rusza spod świateł z prędkością sprzętu rolniczego,podczas gdy reszta kur*y sadzi,bo też musi gdzieś tam dojechać na czas... (nadmienie w tym miejscu,że wcale nie szarżuję po mieście - jeżdżę dynamicznie,zdecydowanie,ale bezpiecznie)
Ludzie,nie popadajmy w skrajności.Nikt tu nie każe nikomu wjeżdżać na chodniki dla pieszych ani nic z tych rzeczy,ale nie zmienia to faktu,że jadąc samochodem trzeba myśleć nie tylko za siebie,ale i za innych uczestników ruchu - to raz.A dwa - parafrazując słynne powiedzenie - "Jeździj i pozwól jeździć!"

P.S. Sory,za tą "jeb**ą hołotę" w poprzednim poście,ale mnie poniosło nieco...
P.S.2 "mistrzem kierownicy z Łomży" też nie jestem.

(...)"najgorzej jest się poczuć na szczycie schodów... po tym już nie pójdziesz do przodu"

hooltay: "- kierunkowskaz służy do potwierdzenia skrętu a nie do sygnalizacji zamiaru skrętu"

...sprawdzałeś, czy czytamy to co piszesz? Największe kłamstwo jakie przeczytałem na tym forum jest powyżej i wynika z tego najgorsza rzecz jaką widuję na drogach (dyrektora GDDKiA nie widuję) - najpierw kierownica, potem kierunkowskaz.
Kodeks ruchu drogowego:
DZIAŁ II Ruch drogowy
Rozdział 3. Ruch pojazdów
Oddział 4. Zmiana kierunku jazdy lub pasa ruchu
Art. 22.
pkt 5. Kierujący pojazdem jest obowiązany zawczasu i wyraźnie sygnalizować zamiar zmiany kierunku jazdy lub pasa ruchu oraz zaprzestać sygnalizowania niezwłocznie po wykonaniu manewru.

HOOLTAY - zapamiętaj raz na zawsze: Kierunkowskaz jest od tego żeby uprzedzić wszystkich wokół co masz zamiar robić za chwilę!!!! Wszyscy sobie zapamiętajcie, którzy tego nie wiecie: macie zamiar skręcić na skrzyżowaniu, czy zmienić pas ruchu, to zanim spojrzycie w lusterko, czy rozejrzycie się czy możecie to zrobić - włączcie kierunkowskaz, żeby wszyscy wokół wiedzieli co chcecie zrobić!
Dzieki temu jadący za Tobą będą mogli zredukować gaz, żebyś mógł spokojnie i bezpiecznie wjechać na drugi pas, czy przygotować się do skrętu, a jadący z naprzeciwka drogą podporządkowaną będą wiedzieli, że muszą Ci ustąpić pierwszeństwa!!!

Chodzi mnie legalny z licencją. Co sądzicie o Pandzie. Mks nie bardzo, ostatnio muszę co kilka dni skanować. W piątek znalazłem 2 trojany, dzisiaj trzy, może coś przestawiłem. Kiedyś wykrywał i sygnalizował, teraz zabożył się, nawet aktualizować się nie chce. Może być i tańszy, aby był dobry.

Pozdrowienia.

4HuGo wiesz nie wszyscy czytaj wszystkie formu swiata a w lomzy jestem od niedawna wiec ja tego tematu jeszcze nie przerobilAm.a jak swiadczy nick jestem kobieta i mam prawo czegos nie wiedziec :)

no to moze ktos mi go jednak odswiezy??chodzi o chello

o boze dziewczyny nigdy Ściana.tragedia to malo powiedziane...........on dyplom lekarski to za swiniaka dostal bo na niczym sie nie zna a do tego..............macie racje szkoda slow
nie chodzcie do niego bo on jest najzwyczajniej niebezpieczny
ja tez polecam dr.moraczewska. Jest niezla i naprawde profesjonalna

http://forum.idg.pl/index.php?showtopic=18641&mode=threaded

13-05-2005
Test 58 programów antywirusowych

W sieci pojawił się nowy test 58 programów antywirusowych. Został on przeprowadzony na systemie Windows XP Professional SP1 z P4 2600 Mhz, 512MB DDRAM. Przeciwko programom wystawiono aż 91202 wirusów. Myślę, ze warto spojrzeć na listę programów, choć wielkich sensacji nie ma. A oto pierwsza trójka najlepszych programów antywirusowych:

1. Kaspersky Personal Pro version 5.0.20 - 99.28%
2. AVK version 15.0.5 - 97.93%
3. F-Secure 2005 version 5.10.450 - 97.55%

Resztę listy można znaleźć tu: http://www.virus.gr/english/fullxml/default.asp?id=69&mnu=69

Bo Avasta trzeba ustawić !!! Tak jak każdy program. W wersji takiej jak jest po ściągnięciu nie spełnia swojej roli.
Avast - Kerio - Spybot to w iare dobra ochrona kompa.

Łomża Guerillas

prosimy o zagadke :)

Zbych

Ptysiu tamte dowcipy to juz dawno przeczytalam ,z pominieciem twoich ,poniewaz natrafilam na strone, ktora poleciles (ktora mialabyc smieszna a byla conajmiej zboczona) i stwierdzilam ze jesli twoje dowcipy sa tak smieszne jak ta strona to mi se nie chce tego czytac.Strona byla o rowerku....

Jako odpowiedź na razie dam wiersz z płyty nagrobnej tej osoby napisany przez żonę:
"PYTASZ CZYIE TV KOSCI TEN KAMIEN PRZIKRIWA
N--- K--- POKOIU ZAZYWA
WIEK MLODI SWOY STAWIWSZY Z MVZAMI WDZIECZNEMI
PRZEZ LAT TRIDZIESCI TRZY DWORY KROLEWSKIMI
BAWIL SIĘ ZA WIELKĄ CNOTĄ POSELSTWA SPRAWVIĄC
OD KROLOW Y OYCZNIE WIARI DOTRZYMVIAC
NA SEYMIE TYSIAC Y SZESĆSET IEDENASTEGO
ROKU W ZIEMIEODDAJE CO IEST SMIERTELNEGO
LOMZIENSKIE Y OSTROWSKIE STAROSTWO PONOSIŁ
SPRAWIEDLIWOSĆ ZLVDKOSCIĄ KOZDY IEGO GOIŁ
TEMV ZONA ZALOSNA TEN GROB POSTAWIŁA
ZACNA W---- PLACZEM NAPOIŁA
NIEZMARLES ALE ZYIESZ WPRZEZACNYCH DZIATECZKACH
WSYNV Y WCORKACH IEDNAKZE WRAYSKICH KWIATECZKACH
POSTHUM, PRAWDA SYN TWOY NASLADOWCA
DOM TRZYMA CORKA IEDNA DRUGA BOGOMODLCA
ZYITEDY WNIEBIE CZEKAY TAM TWEGO POTOMKU
A NAS PRZED BOGEM DOMIESC WIECZNEGO RATUNKU."

Ciepło, ale to nie tu i nie to co piszesz. Dobry kierunek myślenia.

Kurier poranny wraca do sprawy defraudacji pieniędzy w kuratorium.
Tylko dlaczego pani kurator, która brała niemałe pieniądze za nadzorowanie pracy kuratorium nie poniesie konsekwencji????
Nie wywiązała się ze swoich obowiązków i jak każdy pracownik powinna ponieśc konsekwencje. Odpowiedzialność personalna w naszym kraju dotyczy tylko szarych pracowników. Dyrektorzy i prezesi stoją ponad prawem.

Witam

Do Ferii Zimowych jeszcze trochę czasu jednak już dzieciaki się pytają czy będą mogły. Może ktoś wie o jakieś ofercie zimowisk żeby osoby w wieku 15-17 lat mogły pojechać i się dobrze bawić?

Tylko fajnie gdyby ktoś wiedział o takim za mniej niż 500 zł. Bo moim zdaniem to już dużo pieniążków.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org