Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Czy pomodlisz się za generała? |
Raper wydaje Ci sie ,że pozjadales wszystkie rozumy , pojeździsz kilka lat i dopiero bedziesz wprawnym kierowcą , praktyka czyni mistrza apostata
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Czy pomodlisz się za generała? |
8. Regulacja ruchu drogowego * Sygnał świetlny w formie zielonej strzałki na czarnym tle, zezwalający na skręt w lewo, zezwala również na zawracanie, o ile nie jest ono zabronione innym znakiem. Sygnał świetlny (jeden lub więcej) w formie zielonej strzałki w dodatkowej sekcji sygnalizatora, zapalony wraz z zielonym sygnałem głównej sekcji, informuje kierowcę, iż posiada on pierwszeństwo przejazdu we wskazanym kierunku jazdy. (§8.7.3б) * Migające światło zielone informuje, że ruch jest dozwolony, ale wkrótce zostanie włączony sygnał zakazujący ruchu. Światło żółte zakazuje ruchu i uprzedza o zmianie sygnału świetlnego. Światło żółte zapalone wraz z czerwonym zakazuje ruchu i uprzedza o włączeniu sygnału zielonego. (§8.7.3в,д,ж) * Migające światło żółte zezwala na jazdę i ostrzega o skrzyżowaniu lub przejściu dla pieszych bez czynnej sygnalizacji świetlnej. (§8.7.3е) Wyciąg z Kodeksu Drogowego.... ...ale Ukrainy. :)
|
|
moj staz to prawie 70000 za kolkiem i zgadzam sie z mackiem ze czasem a nawet nagminnie wjezdzaja palanty na skrzyzowanie skrecajac w lewo(na czerwonym swietle) a potem sie dziwia ze ktos w nich wjechal albo puscil pare ch..ji:P:PP
|
|
Reaper: - skręcanie w tempie spacerowym jest legalne - brak kierunkowskazów u nas w Polsce jest nielegalne (w USA można ich nie mieć - kierowca wtedy sygnalizuje ręką: w górę - skręt w prawo, w lewo - skręt w lewo, w dół - stop) - wjazd/zjazd ze skrzyżowania: Nie można wjechać na skrzyżowanie, jeśli nie można na nim kontynuować ruchu. Czyli jeżeli samochody w lewoskręcie "utknęły" na czerwonym to należy je przepuścić. Ale !!! Te do lewoskrętu też nie mają prawa tam stać - jeżeli jeden samochód czeka na skręt w lewo to następny za nim powinien PRZED PASAMI cierpliwie czekać aż tamtemu przed nim uda się zjechać. Tak przepisy - życie wymusiło inne zachowania. - jazda zewnętrznym pasem ronda jest legalna a na rondzie (ze względu na brak przepisów o ruchu na rondach) jedynie sensowna. Jazda wewnętrznym pasem stwarza niebezpieczeństwo kolizji przy zajętym pasie prawym. - w czasie jazdy po rondzie nie używa się kierunków - chyba, że zmienia się pas ruchu z wewnętrznego na zewnętrzny (i dalej prosto czyli w kółko) - prawy - lub zjeżdza się z ronda też prawy. Lewego można użyć jak zmienia się pas ruchu odwrotnie - do wewnątrz ronda. Reszty nie komentuję. Od siebie dodam: Nie respektowanie pierwszeństwa zawracających na drodze z pierwszeństwem przed skręcającymi w prawo w drogę z pierwszeństwem. Skręt w lewo przy prawej krawędzi jezdni (np. wyjazd z Reymonta na Piłsudskiego w lewo). Skręt w lewo "na zakładkę" (kierowcy skręcający w lewo z kierunków przecwnych mają siebie po lewej stronie a nie po prawej). Spotkałem się także z: - jazdą z włączonym stale lewym kierunkowskazem w czasie jazdy po rondzie. - prawy kierunkowskaz - zjazd do prawej - potem nagle lewy i skręt w lewo. - zjadz do osi jezdni (bez kierunkowskazu) i nagle prawy kierunkowskaz i wiuuu w prawo.
|
|
Manga - niestety nie sprawdzalem, dawno nie bylem w Lomży. Tez dla was szykuje zagadkę na jutro powinna być gotowa. pozdrawiam
|
|
Tera wiem, że można jedynie grochem o ściane...
|
|
ROZPORZĄDZENIE MINISTRÓW INFRASTRUKTURY ORAZ SPRAW WEWNĘTRZNYCH I ADMINISTRACJI z dnia 31 lipca 2002 r. Jeśli jest strzałka pozioma "skręt w lewo" to można zawracać tylko wtedy, gdy ruch NIE JEST kierowany znakiem S-3 (sygnał świetlny: strzałka w lewo). Ale... Gdy jest znak P-8c połączony dowolnie z innymi poziomymi P-8x to mimo, że jest świetlny S-3 zawracać można. Nie jest do końca jasne czy można zawracać jeśli jest tak: Poziomy znak P-8a + P-8b (jazda na wprost + w lewo) Świetlny S-3 dla jazdy na wprost + w lewo. Wydaje mi się, że w takim przypadku zawracać można. Dlatego, ze traktuję zapis dotyczący znaków poziomych § 87.2 "Strzałka kierunkowa zezwalająca na skręcanie w lewo" jako strzałkę występująca wyłącznie samotnie - jeśli jest w kompilacji z inną strzałką to zawracać chyba można.
|
|
co do emigracji świętego to prawdy niewiele ale przynajmiej dzieci wiedzą od kogo są prezenty. uczciwe chociaż tradycję burzy niechybnie
|
|
Złóż życzenia Generałowi |
MrS a baner jak wstawic jak Reaper ma ?? i jeszcze moze sietobie przydać [ b ] Pogrubienie [ / b ]
|
|
Dajcie wrócić z pracy! :) Tak planowałem, że jeśli się nie uda, to dziś po pracy rozwieję wątpliwości. 3. Skrzyżowanie Al.Legionów - Sikorskiego - dom handlowy 4czwórka(chyba tak się nazywa), przed głównym wejściem stoi "lodziarnia", a przed nią bliżej skrzyżowania jest trawnik.... mniej więcej w tamtym miejscu stała kiedyś karawaka; stała jeszcze w latach 80tych tak jak ta przy zjeździe, bo tą to ja sam pamiętam! :) 4. Mam informacje - niepotwierdzone fotografiami - że stała karawaka w okolicach kościoła przy Wojska Polskiego na Łomżycy (na tej górce) - Ptysiu popytaj rodziców, dziadków - może pamiętają?! 5. Podobno gdzieś na Nowogrodzkiej. Sura i Jack wrzucili po jednej :) - proponuję żeby Jack (jako że Sura już zadawał już pytania) napisał kolejną zagadkę. No ....chyba żeby za długo zwlekał - wtedy niech Sura wrzuci kolejną; co Wy na to? "Bo nie jest światło, by pod korcem stało." Jestem przeciwny aborcji, bo jak pokazuje życie, wyskrobano nie tych, co trzeba. "Zauważyłem, że wszyscy którzy są za aborcją, zdążyli się urodzić." - Ronald Reagan
|
|
...tak jak powyżej wyglądała karawaka na Zdrojowej kiedy ostatnio robiłem jej zdjęcie.... niecały rok temu.... pozostałych juz dwano nie ma... Zuza „Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)
|
|
szkoda że nie ma opcji edytuj :P bo troche naśmiecimy :) z avastem miałem styczność u znajomych , lecz nic on nie dawał , z tych osób co znam i mieli avasta to każdy miał jakieś avarie problemy z wirusami MKS jest najlepszy ;] ( + te programy co wyżej wymieniałem ) Ma: Skaner Poczty Monitor rejestru Firewalla Menedżer procesów Arcavir to jest prawie to samo co MKS :) rodzima produkcja :P polecam jeszcze zajrzeć na allegro ( http://www.allegro.pl/showcat.php?id=14569&order=t&view=gtext ) apostata
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |