niedziela, 01 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Dekalog Polaka

O ratownikiem zostać chcesz ?

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Dekalog Polaka

Na ul. Zdrojowej niedaleko skrzyżowania z ul. Sikorskiego

w inecie 512 za 56 zł ? haha dobre
a mi oferowali 256 za 60 zł :)

"Bo nie jest światło, by pod korcem stało."
Jestem przeciwny aborcji, bo jak pokazuje życie, wyskrobano nie tych, co trzeba.
"Zauważyłem, że wszyscy którzy są za aborcją, zdążyli się urodzić." - Ronald Reagan

Zgłoś się do harcerzy :P Zrób sobie kurs ratownika medycznego, albo zapisz sie do grupy PCK:)

Podaję bliższe informacje dot. imrezki w Wyszkowie: (cenzura) Reklama leci w Radio Nadzieja.

Kurek by był, ale go odstrzeliło "bractwo kurkowe" czyli nasze cudaki rodzime z jakimś przechrzczonym (z Tadeusza podobno) Gniewoszem Rokoszem (czy jak mu tam)...na czele. Coraz weselej się u nas robi, a Wy narzekacie tylko... :-)

apostata

..A pszczoły ostatnio zażądały zwrotu zeżartego przez nas miodu, który im ukradliśmy, a my możemy zwrócić tylko kit (polityczny, nie pszceli) bo tego u nas dostatek..

apostata

A Jezus tylko raz się wkurzył, kiedy wyganiał handlarzy ze świątyni...potem zabrakło Jezusa, to powrócili przekupnie i tak już zostało...Tylko czy handel (uczciwy) jest grzechem?

Jestem przeciwny aborcji, bo jak pokazuje życie, wyskrobano nie tych, co trzeba.
"Zauważyłem, że wszyscy którzy są za aborcją, zdążyli się urodzić." - Ronald Reagan

Nie wiem jak teraz uczą na kursach prawa jazdy, ale "nasze" popełniają fatalne błędy, np:
- kierunkowskazy włączają , kiedy już skręcają
- wcinają się z podporządkowanej w ruch wielopasmowy(z pierszeństwem)
- i najgorsze: często na skrzyżowaniach bez świateł, przy przejściach dla pieszych, kiedy zatrzymuję się i puszczam pieszych to nagle z obocznego pasa wjeżdża jakiś palant i wtedy mam wyrzuty sumienia, że naraziłem ludzi na niebezpieczeństwo bo są już przed maską mojego samochodu, a jak nie zdążą się zatrzymać?

hmm.. no wlasnie pokaz mi ten zakaz w kodeksie

nar

NAPISY NA POMNIKU DLA PYTSIA:

" BADZ PYSIOMISTĄ"

"NAJWIEKSZY PYSIOMISTA SWIATA"

"OTO POMNIK PTYSIA91 BESTIALSKO ZBALAMUCONEGO PRZEZ DWIE KURY I PSA NASLANYCH PRZEZ TAJNE STOWARZYSZENIE ZRZESZAJACE NIEZADOWOLONYCH FORMULOWICZOW JEDNEGO Z LOMZYSKICH PORTALI."

Ptyś, przymknij się.

Będziesz miał prawo jazdy to (nie) pogadamy.

Zuza

„Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)

ul. Zjazd, przy moście? Dalej nie wiem..... poddaję się:)

1. Zdrojowa - jadąc od skrzyżowania z Sikorskiego po jakichś 50 metrach z lewej strony - OK
2. Zjazd - między stadionem a mostem z prawej strony przy zjeździe do jeziorkai rzeki, teraz tam stoi mały żelazny krzyż - OK

...jeszcze jeden... :) ...do wymaganego minimum... :D

Zuza

„Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)

majorka: nikt nikogo nie zmusza. Maciek dosyć przewrotnie ten txt wrzucił.

Noo... dobre, dobre.

Widać, że wszyscy oceniają po DŁUGOŚCI (posiadania prawa jazdy) a nie umiejętnościach.

Otóż w wakacje udało mi się zrobić około 10 tysięcy kilometrów przez jedyne 1,5 miesiąca. Przez następne kilka miesięcy natłukłem kolejne 10 tyś. bezwypadkowo.

antikaczka - nie srałem jezdzac z instruktorem w Lce. z reka na sercu moge powiedziec ze pierwsze 2 godziny jazdy jezdzilem z max. predkoscia 40km/h. Pozniej bylo juz normalnie.

O ruszaniu - nie mowie o paleniu gumy. Tylko jazda na polsprzegle na legionow to GRZECH, a nie jazda. Dlaczego wszyscy musza czekac, bo ktos nie wie, ze ulica to nie plac manewrowy i na polsprzegle sie nie jezdzi?

Wystarczy troche pomyslec jak sie jezdzi.

Przyklad?

Popierdolence z przeciwmgielnymi. Sam zapali, zeby sobie oswietlic mokry asfalt, a pierd*li na innych, ze go oslepiaja.
Na szczescie ja ich nie mam. :>

Skoro mnie nie znacie i nie znacie sposobu w jaki jezdze, to nie wmawiajcie mi tego, jak jezdze. Bo ja wychodze z zalozenia, ze prawo jazdy to nie dowod osobisty. Goździkowa miec go nie musi.

Reaper: daj znać po pierwszej wizycie u blacharza...

Już mogę?;) Czy zaczekać jeszcze?:)

maciek skanuj ad-awarem i spybotem no i mksem przeskanuj . Mi MKS automatycznie "wyskakiwał" jeżeli jakiś plik był wirusem . Więc przeskanuj ad-awarem pozniej spybotem i mksem :)

taki mały cytacik :)
"...1. Pożądny pakiet antywirusowy - 250 złotych
2. Dobry FireWall - 150 złotych
3. Mózg użytkownika korzystającego z Internetu - BEZCENNE
......niektóre rzeczy są bezcenne za wszystkie inne zapłacisz kartą MasterCard:)..."

http://ochrona.bajo.pl/avg.php

http://www.avast.pl/
http://www.avast.pl/showpr.php?id=2
http://www.avast.pl/cennik.php

Z komercyjnych na pewno nie polecam Symantec'ów, Sophos jest dobry ale kosztuje (chyba, że coś się ostatnio zmieniło), nie polecam F-Secure'a.

Swojego czasu byłem zadowolony z Kaspersky'ego.

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org