poniedziałek, 02 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
"...państwo za dużo wydaje na religię..."

Trza mieć szczęscie :)

apostata

ks. Tischner:
"Jeszcze nie widziałem nikogo, kto stracił wiarę czytając Marksa, za to widziałem wielu, którzy stracili ją przez kontakt z księżmi"

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: "...państwo za dużo wydaje na religię..."

A może chcesz blache na odmuł, to może wpadniesz na jakis pomysl :)))

Pięknie, dziś się dowiaduję, że Jantar to Ryskago :) Więc do Jantar: dalej możesz mówić mi markacyk ;P

Co do topicu, bez kometarza...

markac: hehehe. No to błyskotliwy jesteś. Gdybyś uważnie popatrzył, to zauważyłbyś, że nie ona ostatnia na taki pomysł wpadła. Hmmm, no cóż, takie życie kropka

http://img4.allegro.pl/show_item.php?item=74987452
http://img4.allegro.pl/show_item.php?item=74987687
http://img4.allegro.pl/show_item.php?item=74987800

Zbych

nie wiem, czy wiecie - skąd się bierze pęd do władzy w magistratach?!!!???
Mnóstwo decyzji, które podejmowane w różny sposób zawsze fabrykują kupę kasy (albo nie). Zawsze też można usmażyc jajecznicę (albo dwie) na jednym ogniu. Krótko mówiąc - przypodobać się wyborcom i zaspokoić swoje dobra konsumenckie !! (biznesowe)

Sura , nie wim cz moge uznac ta odpowiedz ale powiedzmy ze trafiles, bo dokladnie to byl rok 1975

Widziałem te aukcje wczoraj jak oprzeglądałem allego :)
A to Ty to sprzedajesz ?

Poszukaj w necie stron na ten temat, jest tego troche.
Jedna z metod jest progresja przy grze na remis. Bierzesz druzyne i walisz kolejne kupony na remis. Oczywiscie przegrywasz ale za kazdym razem zwiekszasz kwote (nie pamietam czy do kwadratu czy x2-to b.wazne) w koncu trafiasz i jestes do przodu. Oczywisxie w tym systemie musisz miec prawdziwe pieniadze i "jaja"-nie mozna spanikowac chocby 10x z rzedu nie bylo remisu...
Ja progresji nie wykorzystywalem, gralem inaczej. Bralem 2,3 pewne mecze z kursami powiedzmy 1,2 czy 1,3 i stawialem 200-300 zl. Zdarzaly sie wpadki ale mnostwo wchodzilo. wygrywalem moze z 60-70 zl ale to zawsze cos.
Od 2 lat nie gram i b.sie ciesze, sporo stresow z glowy.

myślę, że po "Marszu Wolności" najwyższy czas na nastepny temat "tabu" - zarobki. Warto o taką sondę dla wiedzy nas samych. Zobaczmy, ile zarabiamy... łatwiej będzie o pokorę, ale także o walkę o wyższe uposażenie. Podawajmy:
1. wykształcenie (jeżeli ktoś nie chce, pomijamy)
2. właściciel (prywatna, budżetówka, państwowa, inne)
3. kwota pensji
4 uwagi

(jeżeli ktoś nie pracuje, uczy się, studiuje) proszę o propozycję oczekiwań od pracodawcy)

Jako pierwszy "gniewny" - podaję:
1. wyższe
2. prywatna
3. 1.500,00
4. O dużo za mało, oczekuję więcej !!

Żeby to odznaka pułkowa była lub książka z pułkowej biblioteki.....:)

Manga, załóżmy, że zgadłem to teraz moja kolej na zagadkę:
Wymienić co najmniej cztery militarne obiekty BOJOWE na terenie Łomży.

Przy nowowybudowanym centrum handlowo- rozrywkowym w Katowicach - powstała kaplica pod wezwaniem świętej Barbary i w przeddzień święta górników - Barbórki została wyświęcona. Przekazana została kościołowi w wieczystą dzierżawę.
Pomysłodawcą powstania kaplicy jest Silesia City Center (SCC)

Jest to próba ściągnięcia wiernych na zakupy w niedzielę, lub robiących zakupy do kościoła. Jest to pomysł nowatorski jak na nasze realia. Ciekawe jak zakceptują pomysł wybudowania kaplicy przy centrum handlowym okoliczni mieszkańcy.

http://wiadomosci.onet.pl/1206330,11,item.html

niedawno uświadomiłem sobie że ludzkość w wymiarze globalnym żyje w kłamstwie, związanym z opowiadaniem dzieciom nieprawdy o tym, że prezenty na święta Bożego Narodzenia przynosi święty Mikołaj. to kłamstwo obecne jest wszędzie - w telewizji, w sklepach, w domach, w słowach przekazywanych dzieciom przez dorosłych. Wszyscy milcząco akceptujemy to jako swoistą dobrą tradycję. tak naprawdę kłamiemy naszym dzieciom - wychowujemy je w kłamstwie od malenstwa. a podobno "tylko prawda was wyzwoli". czy zatem powinniśmy kontynuować tę zakłamaną tradycję?????????????????? jak powiedział Edi - bohater filmowy - Wigilia (rozumiana jako obdarowywanie się prezentami) jest zawsze wtedy kiedy chcemy ją sobie zrobić. i nie mylmy tego z wymiarem religijnym przyjścia Pańskiego.
co Wy na to?

Masz rację, bo na razie jeśli ktoś powie, że kandyduje do magistratu z powodów czysto ideowych- to rozśmieszy nas do łez... bo wszyscy wiedzą, że nie wiadomo o co chodzi, a jak nie widomo o co chodzi , to chodzi o... I o to chodzi! Mam niepłodną/niepłonną nadzieję, że się to kiedyś zmieni... tylko czy ja tej Łomzyńskiej Arkadii doczekam? Chyba sobie dzisiaj popłaczę....

a Św. Mikołaj jest i basta :)

Co do klamstw to podobno klamiemy dwa rzay dziennie a mimo to wymagamy prawdy i szczerości od innych, potępiamy fałszywych polityków i oszustów. Największa słabość ludzkiej natury polega na tym, że stosunkowo łatwo nas okłamać. Wmontowaliśmy kłamstwo w życie Nie walczymy z kłamstwem przy pomocy prawdy, lecz na kłamstwo odpowiadamy kłamstwem. Niestety....

A jeśli chodzi o dzieci to klamstwo ma takie znaczenie ze może prowadzić do utrwalenia się takiego postępowania jako trwałej cechy charakteru.

Natomiast kłamstwa małych dzieci mogą mieć charakter pozorny (mówienie nieprawdy bez chęci wprowadzenia kogoś w błąd) wynika z rozwoju wyobraźni, a dziecko nie potrafi odróżnić prawdy od fantazjowania. .

żeby niektórzy mogli zaistnieć

W pierwszej kolejnosci jest mój pomnik ale ustąpie miejsca :)

Małyszomania w głowach juz zakręciła :D

Chore...

Tak Ptysiu, tak.
Wybierz może od razu napis na tymże "swoim pomniku" - "głupowate komentarze, uderz w stół a nożyce się odezwą, nie znam ortografii i gramatyki, zabieram głos na temat czegoś o czym nie mam pojęcia itp.
A może sam sobie ufundujesz taki pomnik - na Łomżycy jest ich niedostatek.

ta ptysiu dzięki mikołajowi masz komputer

Gosia to jest 100% BAWEŁNA

Sami Ocencie www.lomza.ifo Co sie stało z tą strona sprzedali ja czy co ?

Pewnie funduszy nie mieli i nikt nie zaglądał to poco płacić za tako strone ?
na 4lomza sporo osób wchodzi to się opłaca ;-)

felix super post...
Ja tam chce swój pomnik albo nie lepiej swego samochodu Kocham golfiaczki szczególnie swój.. A jako wyjątkową miłośc Polaków do zachodnich aut to jest dobey pomysł.. Mrówki na prezydenta..

Zuza

„Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)

hmm Widzę, że Łomża powolutku staje się miastem różnych kultur. Z ratusza robią meczet. Żydzi znowu rządzą i chcą zwrotu wszystkiego. grrr. Niedługo przed zakładami pracy ujzymy tabliczko ze swojsko brzmiącym napisem: "arbeit macht frei".

apostata

ks. Tischner:
"Jeszcze nie widziałem nikogo, kto stracił wiarę czytając Marksa, za to widziałem wielu, którzy stracili ją przez kontakt z księżmi"

też zastanawiałem się czy ta historyczna kopuła to najlepsze rozwiązanie

Co wy myślicie na temat wprowadzenia dodatkowego kierunkowego do numery lokalnego ! ?

no dobra ja tez mam infolan i mnie szlag strzelil bo razem z p2p wysiadl mi spik i pare innych rzeczy.nawet na glupiego czata wejsc nie moge!!! mozna ich jakos zmobilizowac do odblokowania tego??albo moze jakos ominac blokade?? POMOCY

Felix nie zapominaj o mrowkach .Jako ze Łomża jest polozona na gorce ,ponoc maja dowody na to ze jest to byly kompiec usypany przez mrowczy rod Wielkos Mrofkos Sypkofos Gorkos.

Kazik, chyba patronów pomyliłeś.

Św. Antoni - St. Anthony

Św. Antoni : 1195-1231. Ferdinand de Bulhoes, urodzony w Lizbonie. Najpierw kanonik augustiański, później franciszkanin, zmarł k. Padwy, wybitny kaznodzieja i teolog, misjonarz, Doktor Kościoła
Święty Antoni najbardziej jest znany jako patron ludzi i rzeczy zagubionych.
Poza tym jako swojego patrona uznają go: górnicy, małżonkowie, narzeczeni, położne, ubodzy, osoby bezpłodne.
Jest również patronem Włoch.

Złodziei - św. Dyzma.

Pozdrowienia.

pisze bo mnie już normalnie w*****a brak znajomości przepisów przez niektórych. na światłach które mają strzałeczki a nie normalne okrągłe światełko nie można zawracać!!! ludzie nauczcie sie przepisów ruchu drogowego bo jak was kiedyś jakiś mundurowy przyłapie na zawracaniu na takich światłach (np. koło dworca) to możecie nie zdołać sie wytłumaczyć.

a co do imprez to ja tez uwazam ze ludzie robia klimat.bylam w rampie jak przyjechal dj z bialego i gral naprawde calkiem niezle.taki lekki transik i troszke house.no i co?? nikt nie tanczyl przez pierwsze kilka godzin.jak popili dopiero poszli.taki urok tego miasta.robcie impreze-ja sie pisze :)

Jeżdzą jak chcą :)

apostata

Cosz tego wyjdzie :)

mi chodziło o lomza.info i tez nie działa

Kapucynów..... sorki za literówkę...

Podziemne tunele byly tematem poruszanym na tym forum .Mysle ze kiedys sie zagadka wyjasni . Łomza jeszcze w latach 70-tych byla w 3/4 jak nie jednostka to pligonem wojskowym.wiec wszystko jest mozliwe , jesli wiesz cos na ten temat to mozesz sie podzielic z nami bo jest to intrygujaca zagadka:))
link do tematu o tunelach:

http://4lomza.pl/forum/read.php?f=2&i=15898&t=15898

Tylko, że o ile za mojej młodości, mimo niesłusznego ustroju, był to święty w ornacie i tiarze z pastorałem (mam zdjęcia z imprez choinkowych), to obecnie jest to jakiś utuczony troll czy krasnal w czerwonym kubraku ze świętością mający tyle wspólnego co "Real" z kościołem.

Wmawiacie więc dzieciom, że święty Mikołaj to czerwononosy tłuścioch z etykietki coca-coli.

Ja mam to z głowy od kiedy przeczytałem swoim dzieciom bajkę o tym jak święty Mikołaj, zniesmaczony komsumpcjonizmem dzieci, wyjechał na misje humanitarne do małych afrykańczyków, wcześniej zlecając sprawy podchoinkowych prezentów rodzicom dzieci.
Teraz one zamawiając prezenty u nas, traktują je pośrednio jako dary od świętego Mikołaja.

Działa ptysiu. Chociaż faktycznie są duże i częste przerwy.

Dla mnie to wszystko jest chore. Pozwólmy ludziom decydować co chcą robić w niedzielę a równiez co chcą kupić i kiedy. Po to mamy chyba wolną wolę!!!! I jeżeli będę chciała coś kupić w niedzielę to będe miała gdzie to kupić! A co do szeroko dyskutowanej kwestii pracowników to tez mają wolną wolę i sami decydują gdzie pracują!

Przeca widać, że zmieniają system portalowy.

ja tak a propo imprez w łomzy, łomza wsią jest narazie co do muzy,w jammie, to w sobote szczegolnie widac gdy kolesie w butach" czóbkach",wypasionych koszulach w paski wpadaja na niezła bibe gdzie notabene palca niema gdzie wcisnąc bawia sie do rana,ci sami kolesie wpadja za tydzien tylko w nie w sobotę a w piątek,az tu zaskoczenie.........jak to!!!! to nie leci "la buche"lub dr.alban ze słynnym przebojem "sing halleluja"?????? jak to mozliwe??wiec leca do tego kolesia co sie zwie włascicielem i sie uzalaja ze niemogą "wiginac ciało ciało"i ze dla nich to"mało mało".Wiec własciciel( łajza) kaze przysiszyc muze bo to jakos kolegom nie podchodzi!!!!!! i tak korwa do zajebania!!!!!!

znam paru ludzi ktorzy chcieli rozkręcic to miasto i wprowadzic inny klimat w łomzy ale niestety ciągle ktos zuca im kłody pod nogi,ciągle słysze nazekanie tkz.warszawko-łomzyniakow,ktorzy to pare miesiecy temu wyjechali i nagle z dyskomółow stali sie wielkimi fanami "techniawki"haha,wracają tu co jakis czas i nazekaja,niewiedząc ile to czasami trzeba bylo poswiecic zeby sprowadzic tu jakiegos dj z poza łomzy zeby chciał łaskawie zagrac,a jak juz zagrał to wychodzac mowił "wiecej tu nie wroce bo......." bo wlasnie to wiekszosc słuchaczy esski"gorącej imprezzzkii" czyli 90% łomzyniakow przyczynia sie do tego zakładając codziennie swoj dres ze oni tu nie wroca!!!!!!

wiec czas na zmiany i troche zaangazowania sie !!! pozdro dla własciciela "jamm cafe"--jestes supcio hahahahahahahahah

tak naprawde dla tych wszystkich ktorzy bywają na łozmynskich imprezach(oprocz oczywiscie bywalcow blleee "atomu" ) dla tych ktorzy tworza te imprezy i dla całego sqadu!!!!! respekta selekta

Śledzczy w szeptelu chyba nie !

apostata

ks. Tischner:

A gdzie kurek z ratuszowej wieży?

Zaraz koło kaplicy należy pub postawić wzorem lokalizacji tychże obiektów na wioskach południa (nie wiem jak jest na północy..:)), coby wierni mieli gdzie po mszy zakotwiczyć, ot tak sobie, przed obiadkiem, dla zaostrzenia apetytu...:))

Czy tu ktoś pisze coś o przymuszaniu. Nic na siłę. Kto będzie miał wolną wolę i ochotę to po zakupach lub przed zajdzie sobie do kościoła, bo będzie mu po drodze. Jak będzie w kościele to przy okazji może sobie zrobić zakupy.
Z drugiej jednak strony kościół walczy, żeby w niedzielę i święta nie handlować, a tu przejmuje kaplicę w wieczystą dzierżawę przy samym centrum handlowym, tym samym aprobując handel w niedzielę i święta.
Jeszcze się taki nie urodził, żeby wszystkim dogodził.

Pozdrowienia.

apostata

ks. Tischner:

http://www.clublomza.republika.pl/ :):)

Zbych

Kolejnym grzechem łomżyńskich "kierowców" jest nadmierna uprzejmość. Wczoraj ok 18 Al. Piłsudskiego od Poznańskiej jakiś palant złotą hondą postanowił byc uprzejmym kierowcą i wpuścić samochody które wyjeżdzały od Kurpia. Cysterna + 2 osobowe. Nadmienię że na torach nie było pociągu ani tez nie było czerwonego swiatła dalej na skrzyżowaniu, czyli mógl spokojnie jechać. Zrobił korek do Spokojnej. jak w końcu wszyscy ruszyli na skrzyżowaniu światło zmieniło się na czerwone :) i Nikt nie zdążył przejechać.
Ludzie na litość !!!!!!! Jeżeli kodeks drogowy stanowi że droga jest z pierszeństwem to go nie zmieniajcie !!!

Reaper i inni...trochę tolerancji!! Nie każdy posiada umiejętności rajdowego kierowcy, nie każdy jest zwinny i gibki za kierownicą. Tak jak ludzie mają różny poziom inteligencji, jeden chwyta coś szybko drugi dłużej tak i ludzie za kółkiem różnią się między sobą. Dobrze wychowany kierowca dobrze o tym wie i nie trąbi na każdego kto w 0,001 sek. nie jest w stanie zjechać ze skrzyżowania! Bądźmy dla siebie wyrozumiali.
Oczywiście nie mam tu na myśli tych którzy nagminnie łamią przepisy, nie używają kierunkowskazów i wymuszają pierszeństwo.
I podpisuję się pod majorką co do cierpliwości.

Proszę się nie śmiać z charakteru liter, w Paincie tak wyszło.

Kefas - potwierdź ;)

"Bo nie jest światło, by pod korcem stało."
Jestem przeciwny aborcji, bo jak pokazuje życie, wyskrobano nie tych, co trzeba.
"Zauważyłem, że wszyscy którzy są za aborcją, zdążyli się urodzić." - Ronald Reagan

Wstawianie linku:

[ u r l ] w w w . w p . p l [ / u r l ]

Wstawianie obrazka:

[ i m g ] w w w . s t r o n a . p l / o b r a z e k . j p g [ / i m g ]

Musisz tylko zlikwidować spacje pomiędzy znacznikami i adresami...

Z biura obsługi :) Podać Ci tel ? ;)

Kiler... masz MKS2005 od dwóch lat? :)

1. Kaspersky Personal Pro version 5.0.20 - 99.28%
2. AVK version 15.0.5 - 97.93%
3. F-Secure 2005 version 5.10.450 - 97.55%
7. McAfee version 9.0.10 - 89.75%
11. Panda Platinum 2005 version 9.01.02 - 87.75%
13. MKS_VIR 2005 - 87.70%
14. RAV version 8.6.105 - 87.26%
15. F-Prot version 3.16b - 87.07%
16. Panda Titanium version 4.01.02 - 86.27%
21. Avast version 4.6.623 - 79.65%
23. Sophos Sweep version 3.91 - 73.79%
28. AVG version 7.0.308 - 54.07%
29. E-Trust version 7.0.5.3 - 52.35%
56. IP Armor version 5.46.0703 - 2.77%
57. Hacker Eliminator version 1.2 - 2.67%
58. Anti-Hacker & Trojan Expert 2003 version 1.6 - 0%

Obiektywne dane z kwietnia :)

...a jeśli nie szukasz dla Łomży to tu:

http://www.upc.pl/ - klkasz na internet wpisujesz adres i wszystko wiesz :)

Sura mozesz dac zagadke, mam nadzieje ze reszta sie zgodzi

mam avast + spy sweeper i zero problemów. Tak jak napisał marecki avasta trza ustawić. Chroni pocztę, p2p, komunikatory, sieć lan i inne.

http://allegro.pl/phorum/read.php?f=258&i=778293&v=&t=778293

Najgorszy grzech łomżyńskich kierowców: Zatrzymujesz się przed przejściem bo piesi weszli na jezdnię a obok ciebie przejeżdża inny samochód (przed samym nosem pieszym) Strach pomyśleć, co by było gdyby piesi szybciej szli...

Jak bym nie była pewna to bym nie oskarżała. Dziecko się we mnie udusiło bo Poppe żle odczytał wynik badania i nie dał mi urodzić tyko podał leki na zatrzymanie akcji porodowej. Wiem to od innego ginekologa z łomżyńskiego szpitala.

Zgadzam sie !! powinni zapalać wcześniej latarnie. Nic sie im niestanie jak 30-40 min. wczesniej latarnie włączą !!

Zbych

pewnie mają w dupie, kończą prace o 18tej a wtedy latarnie już świecą. Prawda, światła, światła i jescze raz świtła dzisiaj był rozjechał babeczkę, ciemno jak w dupie..

Jestem przeciwny aborcji, bo jak pokazuje życie, wyskrobano nie tych, co trzeba.
"Zauważyłem, że wszyscy którzy są za aborcją, zdążyli się urodzić." - Ronald Reagan

... juz nie powiem gdzie !!! Wstydz !

Tak, to bardzo interesujące jest naprawdę. Tak sądzę.

Trochę zmienie temat...

Ale ten Ptysiu to jednak durny jest!

Troche go ponosi :)

Ata haha Ty zrezszta też :D

Doktora Ściany kategorycznie nie polecam , odbierał mi poród , skutki jego zaniedbania odczuwam do dziś.Natomiast jeżeli chodzi o sam poród , to jeżeli jest dobra polożna to więcej pomoże niż byle jaki lekarz.

Myślałem o górze zamkowej.... a gdzie są dwa pozostałe grodziska wNowogrodzie?
...rozumiem, że 3 były grody - czy grodzisk po nich też już nie ma?

I zagadka kolejna:
...przy kamiennych schodkach, którymi można zejść ul. Krzywe Koło do rzeki stoi stara brama - jak ją nazywano (z rzadka także teraz) i dlaczego?

Zbych

przepraszam!! :((

Wiem, ze strasznie obcesowo obszedłem się z Mikołajem.

Zbych - masz rację, zwróć tylko przy tym uwagę na cienką granicę pomiędzy baśniami i legendami, a stwierdzeniem "ależ oczywiście że św. Mikołaj istnieje i przynosi prezenty"

A widzieliście minę małolata, który otrzymał coś innego niż "zamówił" w swoim liście? A jak muszą się czuć rodzice, których nie stać na spełnienie takich marzeń.

Św. Mikołaj jest potacią bardzo radosną i pozytywną i nie zamierzam tego podważać, ale musimy nauczyć się rosądnie wykorzystywać tę postać.

Właśnie przyszło mi do głowy, ze wbrew naszym sądom dzieciaki nie są takie naiwne - na szczęście - tym gorzej dla rodziców/dorosłych, którzy próbują wciskać im "kity"

ptysiu - Łomża ew już Stara Łomża a w tle Piątnica.

ptysiu... nie ma powodu do radości.... :) ...jeśli ktoś był raz na Dwornej, albo na poznańskiej.... to nie jest żaden problem.... :)

Zbych

Co to jest za obiekt i gdzie to jest?

Pozdrowienia.

Chuda a oktorej czesci zawad p. mowisz??:> moze powiedz cos szerzej..

Zbych

Owszem, ale to nieprawda, ze zacytuję znane mi skądinąd powiedzonko.
Na razie, dzięki Bogu, jest to fakt tylko... prasowy.

Po pierwsze: dyrekcja podlaskiego oddziału ARiMR na razie przynajmniej nic o takim piśmie nie wie ani go nie widziała, podczas gdy gazeta na to, wirtualne póki co, pismo właśnie się powołuje. Więc jeśli nie do dyrektorów, to gdzie to pismo trafiło? Do pana Zenka?

Po drugie: kibic0 pisze "O tym że nowa Pani prezes ARMiR-u będzie chciała przenieść Oddział Wojewódzki z Łomży do Białegostoku słyszałem już z tydzień temu" podczas, gdy Pani Prezes jest panią prezes od trzech dni zdaje się, a wcześniej różne nazwiska wymieniano w tym kontekście, ale na pewno nie Pani Prezes.

Po trzecie: o łączeniu trzech agencji związanych z rolnictwem mówi się w tak zwanych kuluarach już od miesiąca mniej więcej, ale na razie bez konkretów, chcociaż wiadomo, ze białostocczanie najchętniej wszystko by ulokowali w swojej "metropolii", więc może...

Po czwarte: czy nie jest to aby "wypuszczenie zająca"? Jeśli jutro temat podchwyci któraś lokalna gazeta wychodząca też w Białym, to w najbliższy poniedziałek np. Pani Prezes będzie mogła z czystym sumieniem powiedzieć, że takie propozycje przeczytała w prasie, więc chociaż wcześniej o tym nie myślała, to jednak...

Moimi idolami, tak a propos koloru płaszcza św.Mikołaja, byli szlachetni czerwonoskórzy.
I pozostawili mi, niestety, smutne dziedzictwo w postaci naiwno- idealistycznej wiary w szlachetność człowieka (zapominam, że żyję wśród "bladych twarzy").
A pomysłowy Dobromir był/jest równie abstrakcyjny jak McGyver ("Makgajwer"- jak to się pisze?). Zresztą podejrzewam, że to ten sam tylko wyemigrował do USA.

Kefas odpowiadaj bo ja jestem b. blisko:)

A gdzie to jest:

Zbych

Autor: Tester (212.160.138.---)
Data: 09-12-05 09:17

[...]Ratusz, zaprojektowany przez Aleksandra Groffe, został zbudowany
w latach 1822 – 1823.[...] fasada jest pięcioosiowa,[...] Początkowo przykrywała ją półkolista kopuła, teraz wieńczy ją żeliwna, ażurowa balustrada."

Tak wygląda prawdziwy fragment artykułu.

Jej fasada jest pięcioosiowa, natomiast zryzalitowana część środkowa przechodzi w czworoboczną wieżyczkę. Początkowo przykrywała ją półkolista kopuła, która już wróciła na swoje historyczne miejsce w ramach aktualnie realizowanej odbudowy Starego Ratusza. Istniejąca od kilku dziesięcioleci żeliwna balustrada nie jest przewidywana w nowym projekcie..

Zbych

Kefas albo Giełczyn Albo Koziki :)

Nie mogę sie powstrzymać; zacytuję: '...techniawka...'...

HEHEHEHEHEHEHEHEHEHEHE

Człowieku, nie pisz o czymś, o czym nie masz zielonego pojecia.

Potrafisz poprawić humor swoją wypowiedzią...
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Zbych

Ooo teraz jak zobaczyłam obrazek to kojarzę! Uwielbiałam to oglądać! Nie wiem czemu mama mi nie pozwalała, mówiła że bajka jest okrutna. I ten pojazd trochę podobny do żółwia co gadał :) Teraz pamietam :)

ale Barbapapa nie kojarzę wcale.

Ostatecznie można dać "zapisz jako HTML przefiltrowany" - choć trochę :D lepiej wygląda :)

....a jako edytor - jedit jest świetny :)

apostata

nie rozumiem, skąd to zainteresowanie czyjąś śmiercią ?! wiem, że łomża to małe miasto i w sumie niewiele się dzieje, ale plotkowanie o czyjejś tragedii jest chyba poniżej godności. nie wiem kim był ten człowiek i czy ma żonę, dzieci, jeśli tak, to mam nadziej, że nie dowiedzą się, że ich ojciec stał się wydarzeniem tygodnia w łomży

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org