niedziela, 01 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Fanatyzm.

Popieram was w 100% macie racje i swoje prawa !! Jestem z wami

Kokosz

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Fanatyzm.

popieram prosże o informację jakiej pomocy Wam potrzeba .Jeżeli potrzeba to ide strajkowac pod Waszą siedzibe i namawiam innych. Dośc juz tej intryganckich decyzji białegostoku. CZAS PRZERWAC TO PONIŻANIE.

Via Baltica najkrótszą trasą - to szansa na rozwój Łomży

Ale czym cyfrówką ?

Popieram

Witam,
czy ktos sie orientuje, gdzie w Łomzy moge kupic kabel USB do telefonu Sony Ericsson ?

Kokosz

moga byc i bez cyfrowki byle tylko byly

allegro?

Siemka. Słyszałem, że kiedyś hel było można kupić tutaj u Miliszkiewicza na Piłsudzkiego, nie wiem czy było wogle cos takiego i czy jest aktualne ale jak bedziesz przy okazji przechodził to zajdz i sie zapytaj, a może wsam raz będzie

apostata

Popieram !!!

Właśnie wysłałam maila.Popieram.
Ręce precz od Łomży!

Peter! Wyolbrzymiasz mój błąd, który rzeczywiście popełniłem, ale pomijasz milczeniem postępowania Zarządu. Czy ja rzeczywiście Wieszam psy na Zarządzie, w świetle wypowiedzi przewodniczącej "Solidarności".

"Wieszasz psy na Zarządzie, a on "Bogu ducha winien". Czy jest on bez winy: "Zarząd obiecał nam, że zachowa oprócz nagród jubileuszowych dla wieloletnich pracowników firmy także dodatki finansowe za pracę w niedzielę i święta. Tymczasem w ostatniej chwili wycofał się z tego" - cytat przewodniczącej "Solidarności" w PEPEES-ie. Czy Zarząd postąpił uczciwie?
Wypowiedz się na temat powyższego pytania.
Czy ma sens strajk po zakończeniu kampanii ziemniaczanej?

Następna sprawa to sprawa zatrudnienia w Spółce. W 2004 roku było zatrudnionych 628 osób w tym na stanowiskach umysłowych 241, na stanowiskach robotniczych 386, 1 osoba na wychowawczym, a na koniec I półrocza 2005 roku pracował już tylko 548 osób w tym na stanowiskach umysłowych 229 osób, a na stanowiskach robotniczych 318 osób na wychowawczym w dalszym ciągu 1 osoba.
Jak widać z powyższych danych o zatrudnieniu liczba osób pracujących bezpośrednio przy produkcji zmniejszyła się i to znacznie, a liczba tych którzy rządzą nimi zwiększyła się.

Pozdrowienia.

Dzieki

Jesteś bardzo zorientowany w sytuacji jak widzę, nie wiem tylko na czym opierasz swoją wiedzę - piszę do użytkownika o nicku "ja". Piszesz o buntownikach, którzy uważają siebie za pempki świata itd. a może poprostu jesteś z którejś z pozostałych korporacji i stąd twoja zawiść. Staram się jak najbardziej obiektywnie spojrzeć na całą sytuację i poprostu uważam, że to bardzo dobrzeże powstaję nowa korporacja. Nie rozumiem twojej postawy bo zawsze to lepiej jak jest konkurencja na rynku niż jej brak. No ale jeżeli jest się jednym z taksówkarzy którejś z tych starszych korporacji to już tak bardzo nie zależy na konkurencji, nieprawda? Niestety, ale takimi bardzo negatywnymi i wrogimi postami na temat nowego MPT (9191) tylko i wyłącznie dajesz podstawy by uważać że jesteś niedorosłym do zasad zdrowej konkurencji taksiarzem z Bisów czy jakich tam innych. Pozdrawiam

Myślałem ze bedzie taki wynik a kto strzelił bramke w ŁKS-ie

apostata

Prosisz się Maciek, żeby naprawdę wytknąć Ci wszystkie błędy, więc to zrobię !! Trzy razy powtarzasz o zapewnieniach danych sobie nawzajem pomiędzy stroną związkową a Zarządem PEPEES. Nikt tego nie opublikował, więc naprawdę to nie wiadomo jak to było. Nie można traktować wypowiedzi jednej strony za wiarygodną. Nie będę więc do tego wątku się więcej odnosił.
Denerwujesz mnie jednak dalszymi swoimi wypowiedziami i komentarzem do nich.

Piszesz: cyt: "Następna sprawa to sprawa zatrudnienia w Spółce. W 2004 roku było zatrudnionych 628 osób w tym na stanowiskach umysłowych 241, na stanowiskach robotniczych 386, 1 osoba na wychowawczym, a na koniec I półrocza 2005 roku pracował już tylko 548 osób w tym na stanowiskach umysłowych 229 osób, a na stanowiskach robotniczych 318 osób na wychowawczym w dalszym ciągu 1 osoba.
Jak widać z powyższych danych o zatrudnieniu liczba osób pracujących bezpośrednio przy produkcji zmniejszyła się i to znacznie, a liczba tych którzy rządzą nimi zwiększyła się".

Zainteresowałeś mnie tematem więc zacząłem szukać informacji o tej spółce w internecie. Okazuje się, że po dwóch dniach lektury wiem więcej niż Twoje wypracowania na jej temat. Niestety, nie znasz jej wogóle i popełniasz kardynalne błędy, cytując jakieś marne wypociny.

Otóż:
1. Na jakiej podstawie twierdzisz, że pracowało w niej 628 osób ? To chyba w całym holdingu, a nie w PEPEES ?!? Jeżeli przyznasz mi rację, to zdajesz sobie sprawę z tego, że Zarząd PEPEES nie ma wpływu na zatrudnienie w całej GRUPIE !!
2. Na jakiej podstawie twierdzisz, że "liczba tych którzy rządzą się zwiększyła", kiedy zmniejszyła się wg własnych, Twoich danych o 12 osób (odpowiednio - 241 i 229 osób)!
3. Na jakiej podstawie twierdzisz, że liczba osób na stanowiskach robotniczych się zmniejszyła, kiedy zapewne to odejście pracowników sezonowych pracujących na tzw kampanii ziemniaczanej ma wpływ na różnicę pomiędzy 2004 i I półroczem 2005. Kiedy wrócisz do swoich rewelacyjnych analiz w styczniu, to odkryjesz, że w II półroczu 2005 liczba pracowników produkcyjnych powtórnie - bardzo się zwiększyła.
Oj Maciek, Maciek --- zostaw Ty może ekonomię komu innemu. W innych dziedzinach na tym forum radzisz sobie doskonale i niech może tak zostanie ! Pozdrawiam.

3:1 dla Arki. Tym razem sie im udało :)

Peter!
Pracowników na kampanię ziemniaczaną (sezonowych) PEPEES jako Spółka nie zatrudnia. Wynajmuję firmę z poza zakładu i zleca jej obsługę kampanii. Także nie ma ona ich na stanie.
Twierdzę na podstawie:
SPRAWOZDANIA z działalności Grupy Kapitałowej PEPEES S.A. za I półrocze 2005 roku. Opublikowane w październiku 2005 roku

http://www.pepees.pl/index.php?k=28

Przeczytaj wszystkie załączniki w:
Skonsolidowany raport półroczny PS 2005

Stąd wziąłem te wszystkie głupoty które tu wypisuję.

Pozdrowienia.

Zuza

„Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)

no wiec wychodzi na to ze tzreba zmienic zarzad w NFZ

Tak jest Maciek! Wziąłem i przeczytałem. Okazało się, że miałem w każdym punkcie rację.
1. Zatrudnienie dotyczyło wszystkich firm holdingu a nie tylko PEPEES jak podawałeś.
2. Osób umysłowych ubyło a nie odwrotnie jak podawałeś.
3. Pracowników fizycznych nie ubyło jak podawałeś, tylko odeszli sezonowi zatrudnieni na czas określony.
Z innych źródeł pisanych wyczytałem, że w tym roku faktycznie PEPEES nie zatrudnia bezpośrednio pracowników na kampanię, lecz robi to firma zewnętrzna. Ale chytrze nie dodałeś, że w ubiegłym roku było inaczej i ta większa ilość produkcyjnych to byli pracownicy sezonowi - kampanijni (w ubiegłym roku firma zewnętrzna nie zatrudniała takich pracowników.
Hmmm - Maciuś nie wstyd Ci trochę ??? Czytaj na drugi raz trochę uważniej. Pozdrowienia.
p/s Nie mam czasu na dalsze dyskusje na temat tej firmy. Muszę odpracować zaległości w instytucji, w której pracuję. Związkowcy potrafią dopiąć swoich racji, mają to konstytucyjnie zagwarantowane. Niech oni sami dalej dbają o swoje i pracowników, których reprezentują.

W radiu mówiono o planie likwidacji w 2006 r 11 stomatologicznych gabinetów kontraktowych , gdzie można było się leczyć za darmo.To gdzie pójdzie pacjent, który płaci składki? Ma jechać do Białegostoku z bólem zęba ?Dlaczego o pieniądzach łomżyńskich pacjentów decydują urzędnicy NFZ w Białymstoku? Trzymam kciuki za lomżyńskie pogotowie -powodzenia

róbmy swoje

Treść jest ukryta

Treść jest ukryta

tommeknet: daj nr GG do siebie...

Zuza

Do łukaszaaaaa moze naswietle ci to w ten sposob Wyobraz sobie ze korporacja taxi to sa twoje stodia :)))))) Na ile uczelni skladales podanie ???????? Tylko do jednej bo bales sie ze jak zlozysz do jednej to cie do drugiej juz nie przyjma ???????? No widzisz !!!!!!!! TYLKO SZKODA ZE CIEBIE DO ZADNEJ NIE CHCIELI :DDD

Witam

Kilka dni temu allegro zablokowało mi konto miałem ok 90 komentarzy i podali powod ze podbijam sobie aukcje

]Mam takie pytani czy da sie teraz jakoś odblokować te konto ?

z góry thx

róbmy swoje

Pewnie licytowałeś swoje aukcje z innego konta-wtedy napisz do allegro że masz dwa konta, z jednego korzystasz ty, a z drugiego żona/brat/siostra/wujek itp

Jeżeli nie to jest pomyłka.
Napisz do allegro e-mail że niesłusznie twoje konto zostało zawieszone.

Takie pytanie a raczej sonda :D ile macie wzrostu ?.Tylko proszę pisać podawać prawdziwe dane :P.

Ja mam 15 lat 185 cm :P

Autor: maciek (---.lom.vectranet.pl)
Data: 12-10-05 10:19

Mamy następne bzdurne ograniczenie z NFZ w leczeniu raka.
Okazuje się też, że szpitale za chemioterapię dostają średnio 80 proc. tego co w zeszłym roku. - Leki w chemioterapii podaje się w zależności od powierzchni ciała pacjenta. Średnia powierzchnia, jaką przyjął Fundusz, 1,7 m kw., była aktualna w latach 70. Teraz w większości regionów kraju pacjenci są wyżsi i grubsi. Mają po 1,9 m kw. a nawet i więcej. Dawka leku dla człowieka który ma powierzchnię ciała 1,7 m kw. nie jest już wystarczająca dla człowieka o powierzchni ciała 1,9 czy 2 m kw. Tak że ludzie grubsi i wyżsi nie mają szans na leczenie, bo przekroczyli limit powierzchni ciała i za to leczenie NFZ nie płaci szpitalom.
Następna grupa ludzi jest w Polsce zbędna, składki na ubezpieczenie zdrowotne od nich zostają przyjęte bez żadnego limitu a na leczenie nie ma kasy. Takie rzeczy mogą zdażać się tylko w Polsce.

Pozdrowienia

Oj cięzka sprawa !

ponad 175cm :P a po co sie pytasz ?

ale tamto konto to mojego brata i ma 19 lat a JA SIE TYLKO PYTAM BO JESTEM ZALOGOWANY NA FORUM

A jaki miasz nic na allegro ?

Kokosz

PRZEPRASZAM ZA OMYŁKE
POWINNO BYC CBOS [ DLA PTYSIA 91 ROZWINIĘCIE TEJŻE TAJEMNICZEGO SKRÓTU CBOS - CENTRUM BADANIA OPINII SPOŁECZNEJ a nie jakieś CBŚ człowieku wiesz co to CBŚ ? Centrum Biura Śledczego ]

synku jak masz takie brednie pisać to sie powstrzymaj ...

pozdrawiam

Działam też na allego
Ps. \Tylko sie pytam :)

(........)

Kiler myslałem że własnie chodzi Ci o Centrum Biura Śledczego

rudy błazen z druhem

Powinni Ci zablokować dożywotnio. Oszukujesz i jeszcze się pytasz, co zrobić, aby oszukiwać dalej !!

17 lat - 185 cm

Peter - http://jaras.nd.e-wro.pl/rozwod.jpg - tu masz odpowiedź (sorki wcześniej nie dałem tagów ale chyba można adres wkleić do przeglądarki, lub ewentualnie spojrzeć na posta niżej (Maciek)).
Myślenie podobno ma przyszłość.

Zuza

n/c

róbmy swoje

23 lata i 190 cm wzrostu ;)

Ta CBŚ Centralne Biuro Śledczego.

Ale po jakiego wała wam to wiedzieć ?

Ja mam 16 lat i 174 cm.

Forum... To Banda Matołów Tak Jak Ptyś Którzy Piją Włoski Rum w Kartoniku ;-)

apostata

KAspersky antivirus Pro i koniec. W instytucji, w której miałem staż na każdym kompie śmigał KAspersky. W następnej firmie mającej 50 komputerów pracował Kaspersky. To mówi samo za siebie.

"Bo nie jest światło, by pod korcem stało."
Jestem przeciwny aborcji, bo jak pokazuje życie, wyskrobano nie tych, co trzeba.
"Zauważyłem, że wszyscy którzy są za aborcją, zdążyli się urodzić." - Ronald Reagan

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org