niedziela, 01 grudnia 2024 napisz DONOS@
Polityka

Nowy temat  |  Spis tematów  |  Przejdź do wątku  |  Szukaj  |  Zaloguj   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 
Kunktatorstwo Rydzyka

To Ciekawe jak ceny sie zmienia :P

---
If only God would give me some clear sign! Like making a large deposit in my name at a Swiss bank.

Odpowiedz na tę wiadomość

Re: Kunktatorstwo Rydzyka

ale jeszcze 3 lata temu taksówki wygladaly tak: poproszę na sadową (z pod ronda kolo poczty), spieszylem sie to musialem. a gosc zaczyna klnąć - to nie możesz isć piechotą *****? autobusy są.... ale jakoś mnie zawiózł. a teraz jest dużo lepiej, dzień dobry i jeszcze się uśmiechną :)

Nie no kwałto full wypas lepszego chyba niesłyszałem !! daj jeszcze kilka

Zuza

„Wystarczy bierność dobrych ludzi, aby zło zwyciężało” (E. Burke)

tak kolego, ale trzeba tez pomyslec o innych!! czesto ludzie ida na taksowke bo to dla nich jedyna moliwosc na zarobienie pieniedzy by utrzymac rodzine i nie stac ich na kupno nowego samochodu, tak samo bnylo jak weszly kasy fiskalne, sporo osob zrezygnowalo bo nie bylo ich stac zeby wyjac te 2 czy 3 tysiace, a co mowic o aucie za 30 000???
no ale nie o tym temat tylko o nowej korporacji wiec nie robmy OT!!!

---
If only God would give me some clear sign! Like making a large deposit in my name at a Swiss bank.

Hmmm a łącze jakiego rzedu? 1-2MBit czy moze cos szybszego? (siec akademicka).

R

Zbych

W tym kraju nie warto dobrze pracować bo zaraz znajdą się hieny cmentarne czyhające na ten dorobek. Zawsze mówiłem, że ten kraj trzeba zresetować. Pierwszymi do anihilacji powinny być autorzy reformy administracyjnej za rozpieprzenie spójności państwa. Jakoś te okrzyczane "wybory demokratyczne" pokazują całkowitą bezsilność społeczeństwa i dziwię się, że tak wielu ciągle nabiera się na tę zgniłą propagandę zgrai partyjnych cwaniaków. Czy nasz naród naprawdę jest tak beznadziejnie i nieuleczalnie głupi? Bo jeśli tak, to ma to na co zasługuje i dalej będziemy toczyć boje o wyższości prawicy nad lewicą, centrum nad liberałami przy wtórze ICH chichotów....

Wlasnie sprawdzilem - fajnie ze w Lomzy zagospodarowali ten swiatlowod z BIAMANa.
To takie cos by pasowalo - mozna by bylo zaprezentowac instalacje linuksa z sieci (typu debian lub PLD).
A jak jest z sala w PWSIiP?

Zuza

Może teraz ja się czepiam, ale w tytule jest wyraźnie "Szlaban przy Urzędzie Miejskim". A ten szlaban w rzeczywistosci jest przy Podlaskim Urzędzie Wojewódzkim, KRUS-ie i jeszcze paru innych agencjach mieszczących się w tym budynku. No ale jak ktoś nie lubi miejskich urzędasów i/lub Prezydenta, to zawsze znajdzie się powód aby przywalić.

Zuza

Witam, ze swoich doświadczeń, którego instruktora prowadzącego kurs prawa jazdy polecacie. Mam na myśli i sposób nauczenia kierowania autem, jak i tzw. kulturę osobistą.

A ja bym polecił, ale on już z tego co wiem nie uczy.

Najlepszy instruktor ever. ;)

Drodzy forumowicze, kto w Lomzy jest w stanie wykonac zdjecia w podczerwieni?

zefer

Via Baltica najkrótszą trasą - to szansa na rozwój Łomży

pogotowie pogotowiem,ale pielęgniarki mogli by wymienić.współczuję tym,którzy trafili w ich łapki.

Masz problemy z markietami w Łodzi, zobacz co się dzieje w Łomży. Pogotowie chcą zabrać do Białegostoku, w PEPEES-ie szykuje się strajk płacowy bo pracownicy zarabiają już połowę tego co mieli przed prywatyzacją, nowy rząd rozwiązuje Delegaturę PUW w Łomży, w której pracuje 42 osoby, a Ty martwisz się co się dzieje w Łodzi.

jak na muszli będą stali z balonami to kup w nich jest hel

byłem szybszy hehe

A ceny te same ?

Via Baltica najkrótszą trasą - to szansa na rozwój Łomży

Oczywiście popieram protest pracowników naszego pogotowia i jednocześnie proponuję do obecnej formy protestu dodać następujące:
- akcja zbierania podpisów pod petycją/protestem w Łomży i w Suwałkach (tam też zdaje się nie chcą do Białegostoku),
- w dalszej kolejności można rozważyć organizację pikiety/marszu protestacyjnego, najlepiej w Białymstoku, ale można też w Łomży i w Suwałkach.

W przypadku podjęcia któregoś z pomysłów (lub obu) proponuję pomoc w organizacji takich protestów. Można się ze mną kontaktować mailem pod adresem pogotowie-lomza@unia-lewicy.org. Adres będzie aktywny do czasu zakończenia sprawy.

ej ale mozy byc przesyłka czy cos z innego miasta ale wazne żeny to kupić;)

A dla mnie nic się nie zmieniło. Dalej będę jeździć korporacją, którą jeździłem do tej pory. Nie wiem, po co ta cała dyskusja i awantura. Dziwię się. Jeżeli wybuduję nową piekarnię, nie oznacza to jeszcze, że zabiorę klientów dotychczas otwartym. Pozdrawiam swoją korporację XX-XX i życzę szczęścia także nowo-powstałej. Klienci dobrze wiedzą, z kim jeździć. Dadzą się nabrać tylko raz !!

Możesz kupić Hel (półwysep), a jak już zobaczysz ile wydałeś - to napewno będziesz mówił smiesznym głosem :-)!

Co za różnica gdzie hubertus będzie czy był najlepszy. Chyba jednak lepiej jak ktos się wysili i coś takiego zorganizuje, a myslę że lepiej jak są 2 hubertusy niz jeden tym bardziej że jeden drugiemu nie wchodzi w paradę. A odnośnie porównania kisielnickiej stajni do Karino - takie porównanie jest bezsensowne bo Karino i kisielnica mają inne cele w swej działalności. To co my robimy i Karino to tak jak porównać policję do strazy pozarnej i wysnuwac wnioski kto znich jest lepszy

---> Peter, akurat dopiero teraz o tym zdarzeniu się dowiedziałem. Czy ktoś słyszał o tym wcześniej? Bo ja nie, a z Łomży od dawna nie wyjeżdżałem dłużej niż na dwa dnia. Co do rozgrzeszenia, to jak komuś do czegoś to potrzebne, to czemu nie? Nic mnie nie obchodzi czyjeś rozgrzeszenie lub jego brak.

---> Kolnk0, przytaczasz cyferki podane przez Caritas ... myślę, że nie są zbyt wiarygodne ... podobnie jak nie są wiarygodni jej właściele.
Wg raportu zamieszczonego na stronie Caritasu, wszystko im się za 2004 zbilansowało co do grosza ... niesłychane. Lista sponsorów jest imponująca, co potwierdza, że wydają przeważnie nie swoje pieniądze. Wprawdzie są wpływy z Caritas diecezjalnych, ale zapewne srodki pochodzą także od sponsorów.
Łatwo więc być chojnym, szczególnie jak się wydaje nie swoje pieniądze!

Są jednak jednostki, które poważnie traktują takie pierdółki i sobie skrzywiają rzeczywistość. Nie mam nic przeciwko wszystkim pierdółkom. Jestem przeciwko wszelkim pseudo psycho-testom!

Zbych

Wyświetlaj drzewo   Nowszy wątek  |  Starszy wątek 

Logowanie użytkownika
 Imię (nazwa) użytkownika:
 Hasło:
 Pamiętaj mnie:

Nie masz konta? - Zarejestruj się
 Nie pamiętasz hasła?
Podaj Twój e-mail albo nazwę użytkownika poniżej a nowe hasło zostanie wysłane na e-mail skojarzony z Twoim profilem.

Posty, których jedynym celem jest kopiowanie artykułów prasowych lub reklama - będą kasowane

Ogłoszenia płatne

Formatowanie tekstu
Za treść wpisów odpowiedzialność ponoszą ich autorzy.
phorum.org