Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Policja na polecenie przełożonych legitymuje przeciwników PiSu |
święte krowy na pasach. łażą w słuchawkach, kapturach, pod parasolami, zamyśleni. nieznane im są prawa ruchu drogowego. jedziesz zgodnie z zasadami, ale oni i tak łażą jak neptycy. ja ich nazywam "zombie". rozejrzyj się jeden z drugim pieszy - maska mojego auta jest twardsza niż twój zakuty łeb. ja najwyżej pójdę siedzieć, ale ty możesz zginąć.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Policja na polecenie przełożonych legitymuje przeciwników PiSu |
http://www.pijanikierowcy.pl/ Przeciętnie co 13 minut w Polsce dochodzi do wypadku drogowego. Według statystyk Parlamentarnego Zespołu ds. Bezpieczeństwa Ruchu Drogowego w 80 proc. przypadków winę za wypadek ponoszą kierowcy. Główne ich grzechy to: niedostosowanie prędkości do warunków jazdy, prowadzenie auta po spożyciu alkoholu, nieprzestrzeganie przepisów ruchu drogowego, nieprawidłowe zachowanie wobec pieszych oraz wymuszanie pierwszeństwa.
|
|
na moje oko 79kg.
|
|
Andy, ku^rwa, nie trolu poważnego tematu. rudy błazen z druhem
|
|
Andy C art.4 dla Twojego postu: Zasady ogólne: Art. 4. Uczestnik ruchu i inna osoba znajdująca się na drodze mają prawo liczyć, że inni uczestnicy tego ruchu przestrzegają przepisów ruchu drogowego, chyba że okoliczności wskazują na możliwość odmiennego ich zachowania. Ruch pieszych: Art. 13. 1. Pieszy, przechodząc przez jezdnię lub torowisko, jest obowiązany zachować szczególną ostrożność oraz, z zastrzeżeniem ust. 2 i 3, korzystać z przejścia dla pieszych. Pieszy znajdujący się na tym przejściu ma pierwszeństwo przed pojazdem. Art. 14. Zabrania się: wchodzenia na jezdnię: bezpośrednio przed jadący pojazd, w tym również na przejściu dla pieszych, spoza pojazdu lub innej przeszkody ograniczającej widoczność drogi; Prędkość i hamowanie: 2. Kierujący pojazdem jest obowiązany: jechać z prędkością nieutrudniającą jazdy innym kierującym; Art. 20. 1. Prędkość dopuszczalna pojazdu lub zespołu pojazdów na obszarze zabudowanym w godzinach 500-2300 wynosi 50 km/h, z zastrzeżeniem ust. 2. 1a. Prędkość dopuszczalna pojazdu lub zespołu pojazdów na obszarze zabudowanym w godzinach 2300-500 wynosi 60 km/h, z zastrzeżeniem ust. 2. Zmiana kierunku jazdy lub pasa ruchu Art. 22. 1. Kierujący pojazdem może zmienić kierunek jazdy lub zajmowany pas ruchu tylko z zachowaniem szczególnej ostrożności. 2. Kierujący pojazdem jest obowiązany zbliżyć się: do prawej krawędzi jezdni - jeżeli zamierza skręcić w prawo; do środka jezdni lub na jezdni o ruchu jednokierunkowym do lewej jej krawędzi - jeżeli zamierza skręcić w lewo. A nie inaczej!!! Jak widzę, że kierujący robi inaczej i blokuje ruch, to zastanawiam się, czy przepisy odnośnie zdawania na p.j nie powinny być bardziej rygorystyczne. nie karmię ruskich trolli, zwłaszcza faszysty dvpokraty.
|
|
Autor: fanka bocianka (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Data: 20-10-11 22:05 "A póżniej narzekają że autobusów nowych nie ma" Poki co to ty narzekasz na dobre rady kurczaka
|
|
Jeśli tak było to znakiem tego słusznie oblała, za wyprzedzanie na przejściu dla pieszych.
|
|
wystarczy poczytać te forum i już masz odpowiedz.:)
|
|
haha, dobre:) a może pomyślicie o pieszych? Te wszystkie "L"ki z całej Polski - ostatnio nawel po Łomży śmigało punto na gdańskich blachach- skutecznie blokują ruch w Łomży. Także pieszych. Nie wiem jak oni Was uczą, ale uważam że każdy instruktor powinien właśnie tej kultury uczyć. A tu nie, BKL jedzie na małym rondzie przy Stokrotce, 3 osoby z tylu, pan instruktor relaksuje sie z papieroskiem i koniec sielanki - bo "wtargnęła" na pasy matka z wózkiem i trzeba było zatrzymać samochód. No a później ruszyć... Punto coś szarpie, rondo zablokowane, same problemy! A do tego komentarz instruktora: patrz jak leziesz! I jak tu taki młody spanikowany kierowca ma się odpowiednio zachować?? Przecież pan instruktor go tak nauczył, więc się dziwi, że osobie egzaminującej może to się nie spodobać.
|
|
@panna nikt78 będę brutalnie szczery, ja tej osoby osobiście nie znałem, nie jest dla mnie nikim bliskim więc szczerze, nie jest to dla mnie żadna tragedia, szkoda że się coś takiego stało i tyle, wolę to powiedzieć niż sztucznie postawić świeczkę i publicznie płakać, tyle ludzi ginie w ciągu dnia na świecie a ludzie nawet sobie tym dupy nie zawracają tylko żyją swoim życiem,odnośnie czynu to fakt najgorsze skurwysyństwo i powinna być za to kara śmierci może wtedy by było mnie takich kurew
|
|
ostatnio koleżanka pokazała mi bardzą ciekawą promocje zespołu sonetik podobno są z łomży i fajnie śpiewają.
|
|
to Twój zakup ? :)
|
|
No co ty za bzdury opowiadasz stiva? Poczytaj kiedy łapano sprawców poprzednich morderstw! Może się oświecisz.
|
|
Mały dobrze pisze zespół Model super grają i sympatyczni ludzie, zgrają wszystko tylko chyba terminy mają zajęte bo z tego co wiem to na brak klienta nie narzekają http://www.model.lua.pl/
|
|
Taka polska mentalność żeby tylko narzekać, a nigdy docenić.
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |