Nowy temat | Spis tematów | Przejdź do wątku | Szukaj | Zaloguj | Nowszy wątek | Starszy wątek |
Polska w niebezpieczeństwie: Gowin z białą flagą w Izraelu. PiS poddaje się? |
Właśnie. Ktoś szukał Yorka. Jeśli ma medalik to na nim na pewno jakiś kontakt do właściciela, więc jak ktoś będzie miał możliwość to niech zgarnie psiaka i zobaczy.
|
Odpowiedz na tę wiadomość
|
Re: Polska w niebezpieczeństwie: Gowin z białą flagą w Izraelu. PiS poddaje się? |
Weż karteczkę i długopis 1. Napisz imię osoby płci przeciwnej. 2. Który kolor najbardziej lubisz: czerwony, czarny, niebieski, zielony czy żółty? 3. Pierwsza litera twojego imienia? 4. Miesiąc urodzenia? 5. Który kolor bardziej lubisz czarny czy biały? 6. Imię osoby tej samej płci. 7. Ulubiony numer? 8. Wolisz jezioro czy morze? 9. Napisz życzenie (możliwe do spełnienia!). Skończone ? zobacz poniżej: Odpowiedzi 1. Kochasz tę osobę. 2. Jeżeli wybrałaś /eś: Czerwony ? twoje życie jest pełne miłości. Czarny ? jesteś konserwatywna /y i agresywna /y. Zielony ? twoja dusza jest zrelaksowana i jesteś osobą na luzie. Niebieski ? jesteś spontaniczna /y i kochasz całusy i pieszczoty tych, których kochasz. Żółty- jesteś bardzo szczęśliwą osobą i udzielasz dobrych rad tym, którzy są w dołku. 3. Jeżeli pierwsza litera twojego imienia jest: A-K - masz w sobie dużo miłości, którą ofiarujesz bliskim i przyjaciołom. L-R - Próbujesz cieszyć się życiem na maxa a twoje życie uczuciowe wkrótce rozkwitnie. S-Z - lubisz pomagać innym a twoje przyszłe życie uczuciowe wygląda bardzo dobrze. 4. Jeśli urodziłaś /eś się w: Styczeń ? Marzec Rok minie ci bardzo dobrze i odkryjesz, że zakochasz się w kimś zupełnie nie oczekiwanym. Kwiecień - czerwiec Twój związek (uczuciowy) jest bardzo silny, będzie trwał długo i pozostawi wspaniałe wspomnienia na zawsze. Lipiec- wrzesień Będziesz mieć wspaniały rok i doświadczysz dużą zmianę w życiu na lepsze. Październik ? grudzień Twoje życie uczuciowe nie będzie zbyt wspaniałe, ale w końcu odnajdziesz swoją bratnią duszę. 5. Jeśli wybrałaś /eś Czarny: twoje życie obierze inny kierunek, co będzie dla ciebie bardzo korzystne i bardzo cię to ucieszy. Biały : Będziesz mieć przyjaciela, któremu można będzie całkowicie zaufać i zrobiłby dla ciebie wszystko, ale ty możesz sobie z tego nie zdawać sprawy. 6. Ta osoba jest twoim najlepszym przyjacielem. 7. To jest ilość twoich bliskich przyjaciół w twoim życiu. 8. Jeśli wybrałaś /eś: Jezioro: Jesteś lojalnym przyjacielem i kochanką /iem. Morze: Jesteś bardzo spontaniczna /y i lubisz zadowalać ludzi. 9. To życzenie spełni się tylko wtedy, gdy wstawisz ten test do 5 innych klubów w ciągu jednej godziny. Jeśli wyślesz je do 10 klubów spełni się przed twoimi następnymi urodzinami. Miłej zabawy:) Podziel się: Trackback: http://bloog.pl/id,330457046,trackback
|
|
Re: Polska w niebezpieczeństwie: Gowin z białą flagą w Izraelu. PiS poddaje się? |
No spróbuj, ale nie nastawiaj się, że to faktycznie z dobroci serca Pana jasia śmietany, a raczej dla jaj. Swoją drogą to sprawa wykupienia reklamy jest niezła, aczkolwiek jest to małe przegięcie :) za co możesz wyłapać od niej w dziób, jak już znajdziesz ją :) ale fajnie, że tak Cie trafiło :) P.s. Łomża nie jest duża. Mówi się, że jeśli Ty (będąc mieszkańcem Łomży) kogoś nie znasz to na pewno Twój kolega/koleżanka zna tą osobę chociażby z widzenia, więc masz duże szanse.
|
|
|
|
zycie po godz 18 w lomzy umarlo smiercia naturalna kilka lat wstecz...nawet w weekendy nie ma za duzo ludzi....
|
|
co za różnica, gdzie wymienić ? wszędzie praktycznie tyle samo usługa kosztuje. a co do używek - trochę strach. może lepiej regenerowane - nalewki ? co sądzicie? można też się ładnie naciąć i kupić używane., ale nalewki (w cenie używanych oryginalnych). nie ma jak nówka sztuka.
|
|
We wsi Korzeniste jak jedzie się na Kolno sprzedją wedliny domowej roboty i bardzo dobre. Jak się nie myle to mają nazwisko Pomichowscy
|
|
york nie byl brazowy
|
|
A ile ich miałeś,że ,,mówisz,, w liczbie mnogiej?a Ty co? święty jesteś?? --drań :P Ps.zaznaczam--nie mam tego imienia;/
|
|
nie przesadzajmy az tak...wypadzik w weekend(nie w kazdy) do baru ze znajomymi nie wymaga az takiego nakladu finansowego...po prostu w tym miescie nie ma nic ciekawego....
|
|
poza tym ludzie sa zbyt leniwi zeby wyjsc sie zrelaksowac i wola ten czas spedzic na kompie i powyzywac sie i posmiac z innych... rudy błazen z druhem
|
|
oczywiście po potem to bedziesz stał w potwornych kolejkach
|
|
"Kurtkie" nigdzie nie kupisz. Co najwyżej zapisz się do jakiejś szkoły tam grzeją tak więc nie zmarzniesz. Pozdrawiam
|
|
NIE ROB TEGO!!!....
|
|
Pracownicy schroniska objechali dzisiaj spory odcinek osiedli od ul. Śniadeckiego (widziany był tam rano) do Ks. Janusza, ale nie spotkali go. Jesli ktoś go zobaczy piszcie na forum, albo dzwońcie do schroniska. Schronisko nie może w kółko jeździć po całej Łomży w poszukiwaniu psa, bo paliwo jest drogie, a na wodzie nie pojedzie :(
|
|
ja korzystam z przetestowanego modelu Apple, który jest dla mnie idealny. Teraz można znaleść komputery tej firmy w bardzo atrakcyjnych promocjach http://www.facebook.com/iSpotAPR
|
|
W tym roku w prezencie chrześniakowi zamierzam kupić laptopa Apple. Myślicie, że dla 13 latka to dobry prezent? Sama mam sprzęt tej firmy i jestem z niego bardzo zadowolona. Znajazłam fajne promocje, dzięki którym trochę zaoszczędze http://www.facebook.com/iSpotAPR
|
|
Pewnie w sklepie odzieżowym;] Kasia..
|
|
Dżem Ostrołeka ODWOŁANA !! Kasia..
|
|
_maly_ nie prawda, kiedyś była bardzo smaczna..a ostatnio zachciało mi się takiej typowo swojskiej i kupiłam..nie byłam zachwycona..zamroziłam ją ale chyba poprostu wyrzucę
|
|
http://www.baza-noclegi.pl/nocleg/krysztalowy_dworek/ _______________________________ Niech Sprawiedliwość Zatryumfuje
|
|
taki sklep bylby bez szans ( jesli 100% ekologia) takie produkty sa znacznie droższe a dodatkowo mniej efektownie wygladają, myśle ze wiekszosc z nas ma takich znajomych lub rodzine wiec grono potencjalnych klientow maleje .
|
|
A mleko ,,prosto od krowy" to tylko w Piątnicy :) Po odciągnięciu tłuszczu pasteryzacji oczywiście :):):)
|
|
Rolnik który by otworzył sklep z wedlinką, mlekiem, warzywami miałby zaraz kontrole z PIH, PIP, ZUS, straży miejskiej, sanepidu itp itd. Był taki jeden co w Warszawie przy stacji metra stanął z truskawkami. Po godzinie odjechał w kajdankach a interes został zdemolowany. A gdyby chcieć te wszystkie przepisy spełnić to mamy to co mamy. Czyli mleko przemysłowe i 2 razy droższe.
|
|
To też prawda Kasia..
|
|
To chyba byliśmy w innych restauracjach Zbychu...
|
|
Nie taka prosta sprawa sprzedawać takie produkty. Specjalne przechowywanie, przetwórstwo, chłodnie, hale ubojowe itp. Któremu gospodarzowi chciałoby sie w to bawić w naszej Łomży ;)
|
|
Albo adresówka albo nr szczepienia od wścieklizny, jeśli to drugiw to może ktos niech się zgłosi z pieskeim do wet, i po nr dojdą adres
|
|
ja prowadzę ciążę u Dr. Skrętka i nie narzekam. Kasia..
|
|
co sadzicie o tej hurtowni? czy z szefostwem można się dogadać? często zmieniają się tam pracownicy ?jeśli ktoś już tam pracował proszę o opinię. dziękuję za mądre odpowiedzi?
|
|
Kiedyś, kiedyś, ale głównie gwiazdy disco polo hahaha;) To czasy były! Kasia..
|
|
Ja gdzieś mam autograf Bruce Dickinsona z Iron Maiden
|
|
w Farbexie Al. Legionów 102 18-400 Łomża 86 218 05 55 Godziny pracy: pon.-pt. 08-19; sob. 08-15;
|
|
Protek :) Dla mnie też browek za głos :):):)
|
|
Mój Whirpool pracuje już 5 lat, ale wymieniam na Miele - podobno jest wieczna przy właściwej obsłudze.
|
|
ja mam autograf "Peja" i "Doda"
|
|
Wiedziałem maruda, że żyjesz z zasiłku !!!
|
|
w ccc są fajne z zygzakiem ;) 99zł
|
|
VIP_1 a czemu niby Bosch nie z polskiej fabryki ? Pralki Boscha robione sa rowniez w Turcji jak i w Chinach wiec zapewne te lepsze? Tak jak pisalem wczesniej, Bosch albo niemiecki ( tylko niestety te modele to ok. 2tys zl + ) albo polski - z tych fabryk jak narazie sa pralki w pelni rozkrecalne
|
|
a ja mam grupy Behemonth i Nergala oczywiście :) i zdjęcie :)) razem ze mną..półnagą...-to się nie pochwalę..
|
|
Ja mam Agnieszki Kaczorowskiej z serialu KLAN :P rudy błazen z druhem
|
|
Miejmy nadzieję, że Rada Miasta zagłosuje w końcu za rozwojem starówki i przestanie kojarzyć zwiększenie liczby koncesji i zmniejszenie odległości od obiektów chronionych z patologią i rozpijaniem narodu. Jak wszystkim wiadomo, fioletowe nosy były, są i będą. Naprawdę niewiele to dla nich zmieni, że w tej czy owej restauracji, kawiarni pojawi się alkohol, bo i tak źródła zaopatrzenia mają zgoła inne ;-) Uczniowie naszych szkół, czy może panie bibliotekarki na pewno marzą już o tym, żeby się uchlać do upadłego 70 m bliżej niż dotychczas... Bardzo śmieszne. Po pejoratywnym tytule artykułu na portalu widzimy od razu, jak głosowałby autor. Stop ciemnogrodowi. Radni, dajcie ludziom żyć, dajcie szansę tym, którzy chcą coś zrobić. W tym mieście i tak niewiele się dzieje, więc nie podcinajcie skrzydeł ludziom, którzy może mieliby pomysł na fajną knajpkę, ale boją się, że bez koncesji to utopione pieniądze i mają rację.
|
|
A ja prowadziłam u Ściany i tez nie narzekałam.
|
|
jakie może być zycie po 18.00 w mieście zamieszkanym w większości i zdominowanym przez potomków roztrząsaczy gnoju. Żadne czyli takie jak jest. _______________________________ Niech Sprawiedliwość Zatryumfuje
|
|
Wykonanie ronda i umiejętności kierowców to jedno, ale sens jego powstania i wprowadzenia sygnalizacji to zupełnie coś innego. Poza jakimś tam okresem szczytu nie było tam nigdy takiego natężenia ruchu ani jakichś dużych korków i jechało się w miarę płynnie, a teraz czy w dzień czy godzina 22, puste rondo i sobie stój.. Chyba po prostu na coś trzeba było koniecznie wydać kasę.
|
|
Taki sobie lekarz,strasznie rozmowny. Wolę dr.Pijagina
|
|
Riposta skąd ta wiadomość roztrząsaczy gnoju ??? Właśnie muszę was opuścić na jakiś czas bo rozrzutnik stoi załadowany do wywozu.
|
|
A jak z kosztami rejestracji orientuje się ktoś ? Samochód do 15tys pojemność 1,7 diesel ?
|
|
Autor: adamosxx (---.neoplus.adsl.tpnet.pl) Data: 19-10-11 10:20 rzepicha nie wykłocaj sie na drogi raz za mandat bo przypadkowy przechodzen uslyszal heh Jestem Polakiem więc mam obowiązki polskie----------------------- a wiesz klamstwo czystej wody , chyba ze byles jednym z tych "sluzb porzadkowych" nastepnie , zawsze jestem pokorna :)) rudy błazen z druhem
|
|
frotka Tu nie chodzi o koncesje .Radni chcą zmniejszyć odległość od obiektów chronionych http://www.4lomza.pl/index.php?wiad=26796 , w tej chwili oczywiście restauracja na Farnej nie ma koncesji na alkohol , ale już na Starym Rynku , Długiej i Rządowej nie ma z tym problemu . Wcześniej była " Kafeteria " i została zamknięta , nie chodzi o przedsiębiorców ,gdyby interes na "Starówce" był opłacalny myślę ,że te lokale które były wcześniej dalej by funkcjonowały np. " Pod Papugami " czy " Kafeteria ". W wakacje były dwa ogródki piwne i też świeciły pustkami .Głównie chodzi o to ,że mieszkańcy wolą iść na AL. Legionów bo tam jest kilka lokali i mają blisko z osiedla . W większości miast jest odwrotnie , przeważnie w centrum się coś dzieje ,a w Łomży centrum przeniosło się w okolice McDonalda ;] Druga sprawa to mieszkańcy Łomży rzadko wychodzą z domu ,to chyba jest główna przyczyna ;)
|
|
widze ze taka z ciebie historyczka ze nie wiesz czyj to cytat:) rudy błazen z druhem
|
|
Bo "centrum" tak naprawdę jest gdzieś tam w okolicach macdonalda ;) Główny problem naszej starówki polega na tym, że leży raczej na uboczu miasta a nie w centrum, jak np w Wawie czy Poznaniu... Także nie sądzę, żeby takie uchwały zdziałały tu jakieś cuda, ale dobrze by było żeby przeszły. Chociażby po to, żeby było wiadomo, że o mieście decyduje się w ratuszu a nie na Sadowej.
|
|
teoretycznie rondo tego typu jest dobre ale w praktyce jego wykonanie oraz lokalizacja pod wzgledem natęzenia ruchu powodują ,że jest to chybiony pomysł. Jest stara zasada jezeli coś dobrze funcjonuje to nie nalezy tego niszczyzć tylko usprawnić najsłabsze punkty i zostawić . I tak winni miejscowi urzednicy postąpić z ze starym rondem. Dopowiem , że taki był projekt wcześniejszy uzgodniony ze wszystkim zainteresowanymi stronami. Nie wiem czemu raptownie ktoś wystrzelił z tym nowym skrzyżowaniem z sygnalizacją świetlną która w sumie utrudnia ruch i stawarza większe zagrożenie dla bezpieczenstwa ruchu drogowego. Pierwsza podstawowa sprawa to ten typ ronda spowodował , że predkości rozwijane na nim wzrosły niepomiernie. Dzisiaj można te rondo na wprost przejchać z prędkością ile fabryka dała . Dla oszołoma nic trudnego ale zderzenie takiego pojazdu z pieszym który wtargnie na jezdnie czy innym pojazdem który wjedzie na rondo bedzie tragiczne i skończy sie skutkiem smiertelnym. Poprzednie rondo poprzez wyprofilowanie czyli wprowadzenie przymusowego zakrętu uniemożliwiało rozwijanie takich prędkości czyli było zwyczajnie bardziej bezpieczne. Wprowadzenie sygnalizacji na tym rondzie spowodowało ,że dla jego przejechania czasami trzeba zatrzymać się jeden lub dwa razy i czekać na zmianę świateł . W sumie przejazd przez rondo znacznie się wydłuża a w stytuacji gdy ruch jest mały wygląda śmiesznie i irytująco. Mimo faktu ,że sterowanie ta sygnalizacją jest aktywne. Dodatkowo w przypadku skrętu w lewo czy objechania ronda nie wszyscy mogą na nie wjechać bo zwyczajnie jest zbyt małe i pojazdy nie mają się gdzie zmiescić przy czym każdy chce wjechać bo mu się spieszy . W efekcie ludzie mimo łamania przepisów wjeżdżają na rondo z zamiarem skrętu np w lewo i blokują je bo zwyczajnie nie ma miejsca . Po właczeniu sygnalizacji do jazdy na wprost z jezdni przecinającej rondo nie ma jak przejechac bo rondo jest zablokowanie. W poprzedniej wersji pojazdy nie miały takiej mozliwości tylko oczekiwały na wjazd na rondo w kolejce na wpadajacych na to rondo ulicach co uniemożliwiało powstawanie korków na samym rondzie. Tak więć jakby nie patrzyć na podstawie tych argumentów stwierdzam ,ze rondo to nie jest wbrew pozorom bezpieczne , nie upłynia ruchu. Inaczej mówiąc kasa wywalono na darmo bez sensu. Proponuje wyłączyć przynajmniej światła a ruch bedzie bardziej płynny. Jednak prędkości na nim nie spadną bo w lini prostej można będzie je nadal przejechac z dowolna prędkością algeroth napisał(a): > Wykonanie ronda i umiejętności kierowców to jedno, ale sens > jego powstania i wprowadzenia sygnalizacji to zupełnie coś > innego. Poza jakimś tam okresem szczytu nie było tam nigdy > takiego natężenia ruchu ani jakichś dużych korków i > jechało się w miarę płynnie, a teraz czy w dzień czy > godzina 22, puste rondo i sobie stój.. Chyba po prostu na coś > trzeba było koniecznie wydać kasę.
|
|
potomkowie roztrz.ąsaczy gnoju w miesko zaopatrują sie u rdziny na wsi czyli tam gdzie ich korzenie. Miastowe miesko czyli to ze sklepu im nie smakuje.
|
|
Dokładnie, omijać Turasów tylko jak skoro na zachodzie są w każdym miejscu, w którym sprzedaje się auta? ;) Przejechałem w to lato prawie całe Niemcy i wszędzie Turki, nieźle kręcą ;)
|
|
Rozsądek podpowiada, że wyspowiadał ten młodszy, ale zrobię na przekór i odpowiem ten po 60tce:)
|
|
Treść jest ukryta
|
|
po co chcesz futryne zabudowywac??? metalowe po prostu wywal i zaszpachluj na rowno z katownikami albo wstaw drewniana z dzrwiami... za przeproszeniem proste jak jebanie _______________________________ Niech Sprawiedliwość Zatryumfuje
|
|
ziaam Twoja wypowiedz jest norm,alnie wyje...ana hehe... jak juz moge nadmienic u mnie codziennie przed 6 starszy smarka na caly regulator... i juz trzeci rok sasiadka mi wypomina nie mowiac o sobie rudy błazen z druhem
|
|
a co węgiel przywieźli ??? przed wojną tyż węgiel przywieźli i wojna była ... :)
|
|
I o jakim szacunku Ty mówisz ziaaam ? Nie potrafisz nawet wysilić się i zjechać kogoś w sposób kulturalny(oczywiście nikogo nie urażając).
|
|
Wyświetlaj drzewo | Nowszy wątek | Starszy wątek |